מה בפינה
בחירת שם לילד

forglemmigej

New member
השם Noah מאד פופולרי באמריקה לבנים

אני רוצה לראות מישהו שקורא לבן שלו נח בארץ, זה נשמע כמו מישהו מאיזה ישיבת שובו בנים או תולדות אהרן, הדתיים בארץ בכלל לא מחפשים שמות מיוחדים הם תמיד בוחרים שם לפי פרשת השבוע, אני אוהבת שמות לבנות שיכולים להשמע טוב גם בארץ , אמילי , סופי , שרה ,
אגב שמות לבנים ,אלי נשמע באנגלית עיליי כמו רוב השמות לבנים בעשורים האחרונים בארץ נהדרת נדמה לי Elijah Wood הוא משהו בסגנון

boneguy

New member
הכרנו מישהו שנתן את השם....

הם לא היו דתיים בכלל.
&nbsp
השם של הילד היה מהללאל. כן.
&nbsp
דור שביעי מאדם, הסבא רב-רבא של נח. בחור סימפטי.
&nbsp
10 שניות של היסטוריה...

forglemmigej

New member
מדהים ושם יפהפה

אבל הרבה הברות. נתקלתי בשם הַלֵּל אבל לבנות בעיקר. האם השם הִלֵּל לא כולל כבר את האל? אני אוהבת שמות יחודיים

carlimi

New member
גם אני

יחסית אוהבת שמות ייחודיים אבל בואי נגיד שזה לקחת את זה A STEP TOO FAR. זה שם שדי קשה להגות, גם בעברית, והוא ארוך ומסורבל.
עם כל הייחוד, אני די ריחמתי עליו. כל החיים הוא יצטרך להתעסק עם זה, לאיית ולהסביר ... נראה לי די מעיק ומתיש בשלב מסויים. לא יודעת.
השם הלל הוא משורש להלל, אבל אין בו את המילה אל. בכל מקרה, זה שם תנכי והם עשו בו שימוש כפי שהוא מופיע במקורות.

משל333

New member
הנה התרומה שלי:

קרן - Karen
איריס - Iris
ליה - Leah

ואם אתם בוודאות משתקעים בארה"ב, הייתי מוסיפה גם:
אווה - Eva (חווה)
חנה - Hannah
בלה - Bella
גבריאלה - Gabriella

שום דבר לא ודאי בחיינו

פחות מתחברת לשמות הראשונים- אצלי בראש ליה די חרוש, אני חושבת שלא הייתה לי כיתה שלימדתי שלא הייתה בה ליה- בארץ או בחו"ל. רק השנה אין

ומעדיפה דווקא שם ישראלי שמתאים גם באנגלית כך שהשמות האחרונים לא רלוונטיים.
&nbsp
תודה!

&nbsp

Boston Guy

New member
האמריקאים די שמרנים בשמות (למעט הסלבריטיז מחוקי המוח)

כל שנה מתפרסמת רשימת עשרת השמות הכי פופולאריים לתינוקות בארה"ב באותה שנה - והיא מראה שהשמות הישנים והטובים מהתנ"ך תמיד היו פופולאריים, וממש לא נס ליחם.

ולא - זו לא בושה כאן לקרוא לילד שלך בשם "קלאסי", ואנשים לא מרגישים הכרח להיות "יצירתי" ולקרוא לילד שלהם "תפוח", או "כחול כביסה"...
המוני ילדים - מאות רבות - הלכו עם הילדים שלי כאן לגנים ולבתי הספר.
אלו לא היו גנים יהודיים, ואלו לא בתי ספר יהודיים, ולפחות שני שליש מהילדים הללו אינם ממשפחות יהודיות - ובכל זאת השמות אצל המון ילדים - נוצרים, יהודים, ומדתות מזרח רחוק כאלו ואחרות הם שמות תנ"כיים -
יעקוב, נוח, בניימין, איתן, מיכאל, אליהו...
השמות אצל בנות קצת פחות לקוחים ישירות מהתנ"ך (המקור שלהם תנ"כי, אבל הצורה של השם קצת השתנתה) - אבל עדיין יש המוני שרה, וריבקה, ואביגייל, ו ANNA (חנה), ו EVA (חווה)...

הינה לך מקור לשמות פופולאריים שלא ישמעו מוזר בארה"ב - בסיס הנתונים של המוסד לביטוח לאומי האמריקאי. את יכולה שם לראות את השמות הנפוצים בשנה מסויימת, בעשור מסויים וכיוצ"ב
[URL]https://www.ssa.gov/oact/babynames[/URL]

תשתדלי להימנע משמות שפופולאריים בעברית אבל כאן בארה"ב נשמעים נורא (דרור = מגירה, דור = דלת, אסנת = נזלת, אלון = אני לבד, דודו = קקי וכיוצ"ב), או משמות שאמריקאי לא יצליח לבטא (רצוי שמות שאין בהם את האותיות ח' או צ', לדוגמה).

תודה על הטיפים והלינק השימושי מאוד

אני דווקא בעד שם רגיל וגם בעלי, פשוט לא רוצים משהו חרוש או עם קונוטציה שפחות מתחברים אליה.
&nbsp
עוד נמצא את השם שמתאים לשנינו, מזל שיש עוד זמן

rona73

New member
איך בחרנו...שמות לילדים

אז החלטנו כול אחד שיבחר שם לילד.
אני בחרתי או יותר נכון התייעצתי עם חברות בעודי בארץ בהריון את השם אדם.
בעלי בזמנו חשב שבבולגריה זה יותר מידי שם לועזי.אבל בסוף לא התפשרתי ונשארנו עם אדם. כיום זה מקובל שם שונה מעט מהנורמה!
את השם השני אישי בחר.השם עצמו מורכב משני חצאי שמות של ההורים שלו.
קוראים לא אליאן.בארץ זה שם של בת ובארה"ב זה נשמע בטח מצחיק מאוד.
אהבתי את השם ועוד יותר איך הוא יתחבר לאליאן! וככה בחרנו.
השם של אישי מאוד דומה גם לאליאן.עוד נהוג בבולגריה לקרוא באותו שם לבן כמו לאב .
את השם שלי אני לא ממש אוהבת או אהבתי אבל כשעברתי לבולגריה השם נהפך לקצת מיוחד ,רונית ,כאן הרבה בכלל קוראים לי רוני או רונה.

השם של אישי הוא יוליאן וכשהכרנו בארץ אני קראתי לו תמיד ג'וליאן ועד עכשיו כולם קוראים לו ג'וליאן .

galialon8

New member
נושא כיפי

לפני שהבכור שלי נולד, בעלי נטה להציע שמות שלא נראו לי, בלשון המעטה ("אני לא הולכת להיות אמא של פנחס!"). אני אהבתי לבחון שמות בכך שדמיינתי איך אני מציגה את עצמי בשיחת טלפון: "שלום, מדברת אמא של...". עם הזמן הצלחנו להתמקד על שלושה שמות ששנינו הסכמנו עליהם, וכשעומר נולד החלטנו די מהר שזה הכי מתאים לו.
בזמנו מעבר לחו"ל לא היה בכלל באופק, והיום השם שלו די בעייתי לאמריקאים - לרוב מבטאים אותו במלרע, ולעתים קרובות קוראים לו עומאר (Omar).
היום הנושא שוב במחשבות שלי, לקראת הגעתו הצפויה של נאמבר טו בסביבות יוני, אז אני מחפשת שמות של בנים שיתאימו בעברית ובאנגלית וכבר סימנתי בשרשור כאן כמה אפשרויות
אבל מנסיוני, רק אחרי הלידה נוכל באמת להחליט...

carlimi

New member
כן קשה להם

עם השמות האלה. כמו שאמרתי, לבן האמצעי קוראים אמרי IMRI והם מבטאים את זה AMARI לא לפני ששואלים בנימוס איך מבטאים את השם הזה וגם אחרי שאומרים להם הם ממשיכים להתפתל ובסוף טועים חחח.
שם חזק שהולך היום ומתאים גם לישראל וגם לארה"ב הוא אדם.
וגם גיא.
ובטח יש עוד כמה

המשך הריון קליל!

galialon8

New member
אדם זו אכן אופציה

פסלנו את גיא ובן, כי יש במשפחה.
יצא לי לפגוש כאן כמה ילדים שקוראים להם איתן ואילן, הם מבטאים לפי ההגיה העברית (במלרע) ונראה שהסביבה מסתדרת עם זה. ממשיכה לאסוף רעיונות
תודה!

למעלה