מה בפינה
הבדלי תרבות

מה בפינה
הבדלי תרבות

בהמשך לרעיון שהעלתה "חייבתלהגיב" בשבוע שעבר, הנושא שלנו השבוע הוא הבדלי תרבות. ההבדלים בין התרבות בה גדלנו אנחנו, בישראל או בכל מקום אחר, לבין התרבות בה אנחנו חיים היום.
איפה פגשתם את הבדלי התרבות? מה היה הכי מפתיע?
איזה מנהגים אימצתם? איזה לא תאמצו לעולם? ואולי יש כאלה שבהתחלה אמרתם "לא בבית סיפרי" ואחרי כמה שנים... נו, כן

אשמח לשמוע על רעיונות שמענינים אותכם במסגרת "מה בפינה"

alphadelta

New member
מרחב ,נימוס וספורט

ארצות הברית ענקית, וגרנו רק במספר חלקים קטן ממנה. אבל בגדול, אני חושבת שזה מה שלקח לי זמן ללמוד בתור הבדל תרבותי זה נימוס. ולא שבישראל הייתי מפלצת
. פה הילדים קוראים גברת ואדון לשכנים אלא אם כן אם חברים קרובים. וכך גם למורים. עומדים בתור בנימוס. שואלים: ״האם אפשר לקבל״ במקום להגיד ״תן לי״. לקח לי זמן להבחין שכשאני מצלמת אנשים יחכו עד שאסיים כדי לעקוף אותי, ולכן עלי להביט לצדדים לפעמים לראות שאין אנשים מחכים.
יש מנהג שאימצנו הוא - לחלוץ נעליים בכניסה לבית.
מה שלא התחברנו זוהי תרבות הספורט. הילדים שיחקו כשהיו צעירים יותר, וכמה הורים, למשל במשחקי כדורגל ממש היו לחוצים. צרחו הוראות לילדיהם בני ה7 או 8 באינטנסיביות שאינה מביישת מאמנים מליגה לאומית. מורים שאומרים שאם הקבוצה שהם אוהדים תנצח, לא יהיו שיעורים מחר. אנשים מדברים על זה בתור לקופה בסופר ובפארק. למדתי (בדרך הקשה
) לא לצלצל בזמן משחק לאנשים מסויימים.

הרגת אותי אם לא להתקשר בזמן משחק

כמוך אני כל כך נהנת מהשפה המנומסת בבריטניה והמרחב האישי.

danakama10

New member
אנחנו דווקא מחבבים את תרבות הספורט

מסכימה שלראות הורים לחוצים צורחים בזמן משחק הוראות לילדים שלהם זה דוחה. אבל העובדה שתמיד יש נושא שיחה עם כולם - how about those Knicks, כפי שסיינפלד המופלא אמר - היא נחמדה מאוד. אנחנו עוקבים אחר הקבוצות המקומיות, ועוקבים באדיקות רבה במיוחד אחר הקבוצה המקומית בספורט מסויים. אנחנו הולכים עם הילדים למשחקים, קונים להם ביגוד של הקבוצה, ואחד מהבנים שמצטיין בספורט הזה מפתח שאיפות מקצועיות

אני מאוד מתחברת לשפה וההתנהגות הנימוסית ולמרחב האישי

שיש בבריטניה. מאוד מתאים לי.

אין לי בעיה אם הדיבור על "מזג האויר" הידוע לשמצה, למרות שאני מעדיפה לדבר על דברים יותר משמעותיים, כמו שלרוב קורה בישראל.

התנהגות שמאוד הפתיעה אותי פה היתה של אמהות, בנות האי, שהיו להן ילדים בגן של בוני. הייתי פוגשת אותן פעמים ביום בביה"ס, אבל ברחוב, הן היו מתעלמות ממני לחלוטין. הייתי שקופה!!! בזמנו חשבתי שהן מתנשאות, אחרי הבנתי שהן פשוט לא יודעות איך לדבר עם מישהו שהן לא מכירות

משהוא שאני מאוד אוהבת כאן זה הקהילה. אני באה מקיבוץ והקהילה מאוד חשובה לי. גם כאן הקהילה חשובה לרובם, והמון אנשים ילכו לארוע או יקנו בחנות מקומית רק בשביל לשמור על הקהילה, ולא כי זה מתאים להם או זול יותר.

כאשר הגענו לכאן, הילדים (בוני היתה בת שנתיים וחצי) לא לבשו טרנינגים או טייץ טריקו בתור מכנסיים מחוץ לבית. היום זה כבר משתנה פה, אבל מאוד אהבתי את זה שהילדים, כמו המבוגרים, לבושים יפה. מקפידים על הלבוש שלהם ולא זורקים על עצמם משהוא, כמו שנראה הרבה פעמים בארץ. אני חייבת לציין שאצלנו קר. נדירים הימים עם 20 מעלות, וזה בהחלט משפיע על צורת הלבוש.

נחמנית

New member
מצחיק, ציינת משהו שמעצבן אותי כמשהו שאת אוהבת

מאוד קשה לי עם זה שקשה עד בלתי אפשרי למצוא מכנסי טריקו לבנים והכל רק ג'ינס ומכנסי דגמח וכו מבד קשה. הכל מכוון שהילדים יהיו לבושים יפה. לבנות יש את האפשרות ללבוש טייץ. ובנים? בתור אמא לילד שלא לובש מרקמים גסים זו ממש בעיה וזה מעצבן אותי נורא הפטנדיות הזאת. הם ילדים, מתי אם לא עכשיו הם יוכלו ללבוש בגדים נוחים שמתאימים להתרוצצות בגינה, משחקי כדור ולא לישיבה מול שולחן וזהו?

יש בעיה עם ילדים שיש להם בעיה עם מגע, אני מכירה את זה

טוב בעצמי.
לרוב הילדים אין בעיה עם ג'ינס ומכנסי בד למיניהם.

נחמנית

New member
תודה

רוב מה שאני רואה באיזורי ספורט אלו בגדים עבים - פליז או טרנינג. הזמנתי פעם אחת מהיינס. הילד שלי דחליל (לא הגנים שלי, אנחנו כולנו עבי בשר, זה האבא שלו אשם). הוא צריך גזרות צרות. קרטרס עבד מצויין עד שהוא הגיע לגיל 5, אבל לילדים מעל גיל 5 הם לא מייצרים מכנסיים דקים מבד רך. אולד נייבי מגיע עד מידה 6 (יש ליין האסקי לרחבים וליין סקיני - לא הגזרה אלא מבנה גוף - לרזים). שוב, הוא כבר לא בן 5.

הזמנתי מהיינס והכל היה קצר ורחב. נאלצתי להחזיר הכל כי הבגדים פשוט נפלו ממנו. אכן ראיתי משהו מתאים בטרגט אבל זה היה מוגדר כמכנס ספורט מיוחד מבד נושם לספורט כזה או אחר ועלה הון ביחס למכנסיים ליום יום לילד. ואכן זה מה שקניתי כי אין לי ברירה. וולמארט גם היה רחב מדי.

זה בדיוק מה שחסר לי מישראל, בגדים זולים ליום יום מבד רך. אני מחפשת משהו שכאן הוא אביזר ספורט או מוצר מיוחד ולא בגד רגיל כשבעיניי מה שאני רוצה צריך להיות הרגיל והג'ינס צריך להיות המיוחד.

שלא תבין לא נכון - אני לא טיפוס נרגן שחושב שהעולם צריך להיות מאורגן סביב הצרכים המיוחדים שלי. ברור לי שילדים שלבושים מסודר גדלים להיות מבוגרים שלבושים מסודר ואני מעריכה את זה. מצד שני, זה לא עובד לי למקרה הסובייקטיבי. אם יש לך רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

Boston Guy

New member
אף פעם לא גידלתי ילדים בישראל... אז לא חסר לי מה שאיני מכיר

הילד הפרטי שלי כרגע בן 15, ומיום שהתחיל להתלבש לבד פחות או יותר חי במכנסי טריינינג... או מכנסי התעמלות קצרים בקייץ (שנמשך כאן שבועיים בערך).

אני חושב שמה שאת מחפשת נקרא כאן LOUNGE WEAR - או בעברית "פיג'מה".
וזה השימוש של כאלו בגדים כאן. זה משהו שאפילו היפסטרים לא ילכו איתו לבית ספר (כי ישלחו אותם הבייתה להתלבש...).

danakama10

New member
זה לא נכון

יש מכנסיים עשויות מבד קליל, שהם עדיין נראות מכנסיים עם גזרה. ויש גם מכנסי ספורט דקיקות.

alphadelta

New member
כשהיה צעיר יותר

קנינו המון כאלהבוול מארט. וגם אפשר לחפש באינטרנט באתרים לילדים על הספקטרום האוטיסטי.

alphadelta

New member
יופי של שאלה

ישנם המון ילדים על הספקטרום האוטיסטי שיש להם אתגרים עם ויסות חושי. שני אתגרים שאני נתקלת בהם הרבה - רגישות לבדים מסויימים וגם כמה הבגד צמוד או משחורר. אם לא הובנתי עדיין אשמח להסביר ביתר פירוט.

נחמנית

New member
ורק להוסיף קצת

יש הרבה אנשים עם קשים של ויסות חושי בלי שום קשר לאוטיזם - שמפריע להם חול בנעליים או תגיות של בגדים או צמר מגרד להם וכו. יש כאלה שרגישים לרעש. ואין שום קשר בין זה לאוטיזם.

מהצד השני, לרבים על הספקטרום יש גם בעיה כלשהי של ויסות חושי.

כלומר זה כמו בפסיכומטרי A גורר B אבל B לא גורר A.

וכן, גם אני חשבתי לכיוון הזה והסתכלתי בקבוצות דיון של הורים לילדים על הספקטרום. זה לא פשוט הנושא הזה. ומכיוון שאני לא שייכת לקבוצה, אני לא מוכנה להוציא 20-30 דולר על מכנסיים לילד שנעשים קטנים מדי לפעמים תוך חודש (טפו טפו טפו, שרק יגדל, אבל אני שונאת להשקיע הון בבגדי ילדים)

alphadelta

New member

עכשיו שהוא גדל השתנה לו הטעם. עוד מקום שמצאתי לו מכנסיים היה רוס. אבל זה דורש ה מ ו ן סבלנות לחטט. ואם מתאים לך, יש גם המון חנויות יד שניה.

נחמנית

New member
לא גידלתי ילדים בישראל אבל חסר לי

כי היו לי פריטים כאלה כשהם היו קטנים. וממש לא פיג'מות. בדיוק כמו שלובשים טרנינג בחורף לבית ספר, אבל דק יותר, שמתאים לאביב לימים של 15 מעלות שלא חם מספיק לקצר אבל חם מדי לעבה.

אני מקבלת את זה שמעבר לגיל 5 משלמים יותר כסף. כמות הבד שונה וכו. אבל הקולקציה פשוט לא מכילה כאלה מכנסיים לבנים. ברור לי שזה קיים כי אני רואה סטודנטים באוניברסיטה בה אני נמצאת לובשים כאלו מכנסיים (ומדובר באוניברסיטה מכובדת וכו). אם למבוגרים יש, לא יכול להיות שלילדים אין. אני פשוט עוד לא מצאתי. או שמדובר במוצר יקר יותר ולא עיכלתי עדיין את העלות.

זה בהחלט משהו ששונה בי כי אני גרה כאן. בישראל בוכים שיש חופש ואין מה לעשות עם הילדים ועבודה וכו. גם כאן יש המון ימי חופש שלא מקבילים לחופש בעבודה. הפתרון עולה המון כסף. ואני משלמת אותו. בישראל הייתי מתמרמרת וחושבת שבשאר העולם הכל ורוד. עכשיו אני צריכה לקבל את זה שכמו שירותי ילדים למינהם, כנראה גם מכנסיים כמו שאני רוצה עולים כאן כמו זהב וזהו.

הי נחמנית

מכיוון שאני מתמודדת עם בעיה דומה - ילד שלא אוהבת מכנסיים / ג'ינסים והוא רזה סקיני מאוד מאוד, וגם מעל גיל 6 חחח הלכתי לבדוק מה יש לו בארון ...
מצאתי מכנסי ספורט של חברת CHAMPIONS רכים, דקים ונעימים במידה 8-10.
אולי תבדקי אצלם?

נחמנית

New member
צ'מפיונס זה הבגדי ספורט של טרגט

יש לך תובנות על איך להשיג אותם בזול? מתי יש מבצעים? אני כבר יודעת מתי יהיו המבצעים המתאימים של רשתות הביגוד, אבל בטרגט הבגדים במבצע הם תמיד פיגמות (ולא, אני לא רוצה להלביש אותו בפיג'מות לבית ספר שלא בפיג'מה דיי
).

למעלה