מה ב
ים לכבוד שבת פרשת אמור?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע נהדר! לגבי בצק השמרים, נראה לי שאפשר

להכין ממנו גם עוגות - מתוק ועשיר דיו, דומה לזה של BB ממנו אני מכינה רולדות שמרים פרווה.

שבת שלום!
 
הרבה שנים בישלתי בעצמי את החומוס אבל

לאחרונה קיבלתי במתנה קופסת שימורים, לא ידעתי מה לעשות בה אז הכנתי ממרח חומוס עם טחינה.
זה יוצא הרבה יותר חלק וטעים מאשר חומוס שמבשלים לבד, ולא משנה כמה זמן משרים וכמה זמן מבשלים.
וכך נפל הפור ואת המתכון הזה אני מכינה עכשיו רק מחומוס משומר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני יודעת שדברו על זה בפורום, אך לא שמתי לב

כי לא כ"כ עניין אותי.

אם מנבטים לא מבשלים???
 

tzivi1

New member
להפך, ככל שהוא יתבשל יותר - ממרח החומוס יהיה

יותר טעים ומשחתי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה ב
ים לכבוד שבת פרשת אמור?

אצלנו הגדולה נוסעת לשבת באולפנא וטרם ברור אם אחי הקטן מגיע או לא. כרגע בתכנון:

ליל שבת:
חצילים קלויים בטחינה, פרוסות חצילים בתחמץ ומטבוחה (וחומוס קנוי)
מרק לקוסקוס +קוסקוס
דג מרוקאי, קוסקוס, קישואים של סבתא של טליק
ירקות חתוכים

צהרי שבת:
סלט קולרבי, עסלט עגבניות שרי
עוף אפוי עם תפ"א, פרגיות של נתי, נודלס עם ירקות, חצילים, קישואים וכרוב צלויים בשמ"ז
סלט ירקות

מאפים:
חלות יפה (מהמקפיא)
עוגת מקופלת
שמרים (בקשו קינמון)
והבת רוצה להכין לבד פאי תפוחים ולקחת איתה לשבת.

שבת שלום, חודש טוב ובשורות טובות!
 

michalgad1

New member
מאפה פלפל ממולא מדומה

Tuesday, January 1, 2013

Easy, Primal Unstuffed Peppers Casserole
I love stuffed peppers but I'll be honest, when I'm ready to eat (and feeling very hungry), I don't like sitting there and cutting up my food for the entire meal. I'm lazy. There I said it.

So a few years ago I looked up ways to create that stuffed peppers flavor but do the "prep" work ahead of time so it can be eaten by the spoonful when my elbows hit the dinner table.

Here is my modified, Paleo/Primal version of that recipe for your taste buds to enjoy!




Easy, Primal Unstuffed Peppers Casserole
(Serves 4 to 6)

1 bag of frozen cauliflower florets, made into "rice" (Or use about 3 cups of finely chopped fresh cauliflower)
4 to 5 bell peppers, diced, use any color you like (I love to use a combination of red, yellow, orange and green)
1 pound of grass-fed ground meat (Or you can use ground up sausage, chicken, turkey or whatever you have on hand)
1 can (14 oz) of diced tomatoes, mostly drained - read label carefully for no added sugar or preservatives
1 can (14 oz) of tomato sauce - read label carefully for no added sugar or preservatives
3 cloves of garlic, minced (Or use 1.5 tsp of garlic powder)
2 tsp of onion powder (or 3/4 cup of fresh, diced onions)
1 tsp of Italian seasoning
1 tsp oregano
salt and pepper to taste
optional - 1/2 cup of all natural, shredded cheese for topping (I buy the Amish brand with no preservatives and use sparingly)
olive oil for greasing

Let your bag of frozen cauliflower sit at room temperature for awhile or run some warm water over the bag. Then follow these recipe directions to turn the cauliflower into rice. Set aside.

Preheat oven to 350 degrees. Grease a 2 QT baking pan with olive oil and set to the side.

Dice your bell peppers. I used five since some were small and some were large in size.

Grease a skillet with olive oil. Brown your meat (I used grass-fed hamburger meat I purchase from a local farm and butcher) with your bell peppers, garlic and onion powder (or fresh onion). Cook until you desired brown color.



Drain any grease if you wish from the cooked meat and peppers. Then pour into a large mixing bowl.

In the large bowl, add in the cauliflower rice you already prepared. Also toss in your diced tomatoes, tomato sauce, Italian seasoning, oregano, salt and pepper. Stir well until all combined.

Scoop out the mixture into your greased 2 QT baking pan. Press down and make sure mixture is spread out evenly. Bake for 30 minutes in the oven at 350 degrees.

If you wish and can tolerate dairy, top the casserole with shredded cheese. Or just leave out. It's great as it is even without the cheese!

Serve and enjoy.

This is good stuff and my lazy woman's way of enjoying stuffed peppers!


Posted by Mandy at 7:56 AM
 
קטן עליך להכין חומוס. חבל לקנות ולהכניס לגוף

אחוזי שומן גבוהים משומנים לא הכי מומלצים וגם חומרים משמרים וכו'.
טוחנים במעבד מזון (אני טוחנת בבלנדר מוט) קופסת שימורים אחת של חומוס, חצי קופסה (250 גר') טחינה גולמית, מלח, מיץ לימון או מלח לימון ואפשר להוסיף גם שום כתוש, פלפל וכמון לפי הטעם.
לא לוקח יותר מדקות ספורות ומתקבל חומוס חלק ואיכותי ובריא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה על הדחיפה להכנת חומוס - דודה שלי מתל

אביב מכינה באופן דומה לשך והוא כל כך טעים!

ובדיוק בשבת החצי שאל - למה שלא תכיני לסעודת ערב העצמאות?

מסתבר שבכל זאת יש בינכם כימיה, למרות השניצלים..
 
אז אחרי שמסרתי את המתכון שלי לחומוס, גם

הוא צריך לשתף פעולה, לא?
באמת שזה קלי קלות. נסי ותיהני.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אולי לכבוד מספר עגול של הפורום? הוא עקשן

החצי, אצטרך למצוא את הזמן המתאים..
 
מה בסירים שלי

סיר גדול של ממולאים באורז ובשר (חצאי עלים של כרוב שטוח, גלדי בצל ועלי גפן חדשים ועדינים).
שומר - טרם הוחלט אם בתנור או מאודה בשיטת נועם או סלט
פרוסות חציל "מטוגנות" בתנור
סלט ירקות
טחינה
יש כל מיני פירות לקינוח
וזהו

זה שלוש שנים שאני זוכרת את התאריך המדויק של עלי הגפן הטובים, כי את עבודת הגלגול הארוכה והמשעממת, אני עושה בדרך כלל מול הטלוויזיה.
לפני שלוש שנים עשיתי אותה מול החתונה המלכותית של וויליאם וקייט.
 

חנהפ

Active member
המממ

השבת מצומצמים

מרק דלעת לשישי בערב
עוף בתנור באיזה פורמט
קניתי פלפלים קטנים למילוי בפתיתים וירקות
קראמבל תפוחים לא היה מזמן, אז יהיה

לבוקר יש עוגת גבינה עם קארד לימון וקצפת

לצהריים קניתי בצק מוכן לאמפנדס, רק להכין מילוי למלא ולאפות ביחד עם סלסת עגבניות
פרוסות רולדת הודו עם איזה תוספת פחמימה
סלט טאבולה עם עדשים שחורות
עוגת שוקולד רעידת אדמה

בטח יהיו עוד סלטים וממרחים יש תמיד
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טעיםם! חנה, ב"פלפלים קטנים", את מתכוונת לאדומ

ים המאורכים (לא דקים כמו ירוקים חריפים)? ראיתי כמה פעמים ולא ידעתי אם לקנות או לא והאם חריפים.
 
למעלה