מה ב
ים לכבוד שבת פרשת אמור?

חנהפ

Active member
עוגת שוקולד רכה אפויה

שהקרסט שלה נראה כמו שכבה שעברה רעידת אדמה
 

חנהפ

Active member


200 גר' שוקולד מריר להמיס עם 3/4 כוס שמן

5 חלמונים להקצף עם 1/3 כוס סוכר
להוסיף את השוקולד

5 חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר

לקפל השוקולד לחלבונים
ולאפות בתבנית 22 ,20 דקות 180 מעלות
 

סבתשי

New member
פשוט אסון הבית הזה..עושה חשק.. כמה זמן אופים

אותה חנה?
איך בודקים שמוכנה??
עשית לי חשק לעשות אותה לשבת..
 

חנהפ

Active member
אפיתי 30 דקות היא לא נראית מוכנה

ובכל זאת עוצרים

לא בטוחה שאפשר לפרוס אותה יפה, נראה אחרי שתתקרר
 
עוד אחה"צ של שישי של מינגול

ברצף של שלושה(לכן בעצמאות יהיה פלאפל...)

הפעם יום הולדת משולש כלל זה של הקטן שלי שמחר חוגג 5
5 משפחות
כל משפחה מביאה בעצם את כל הארוחה
אני אכין מעבר לבשר, תפ"א בתנור
חומוס
שתייה
עוגת שוקולד כעוגת יום הולדת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה אותו קטן מהחגיגות של שבוע שעבר, נכון?

אמרנו קרנבל...

איך את מכינה פלפל? יכול להיות שאכין בפעם הראשונה השנה.
 

michalgad1

New member
אצלינו דברים חדשים

נהיה רק בערב בבית
מרק כתומים מהפריזר
עוף עם פארסניפ בחרדל ודבש
חזה עוף ממולא פטריות ברוטב צ'ימיצ'ורי
מאפה פלפל ממולא מדומה
תבשיל קינואה וחציל
עוגת פודינג שוקולד
 

tzivi1

New member
מיכל, ההודעה שלך ממש מסקרנת!

אפשר את המתכון לעוף?
ולחזה עוף ממולא? ובמה מתאים להחליף את הפטריות?
ומה זה מאפה פלפל ממולא מדומה??
 

michalgad1

New member
עוף עם פארסניפ בחרדל ודבש

Ingredients 1 tbsp olive oil 8 bone-in chicken thighs, skin removed 2 onions, finely chopped 350g parsnips, cut into sticks 300ml vegetable stock 2 tbsp wholegrain mustard 2 tbsp clear honey few thyme sprigs flat-leaf parsley, to serve (optional) Buy Ingredients Buy the ingredients for this recipe now via: ocado MySupermarket Tesco Asda Want to know how this works? Read all about it here. Tip Tip If you’ve got time, this casserole will gently bubble away for up to 90 minutes. The meat will be very tender and fall away from the bones. Method Heat half the oil in a large frying pan or shallow casserole with a lid. Brown the chicken until golden, then set aside. Heat the remaining oil, then cook the onions for 5 mins until softened. Nestle the thighs back amongst the onions and add the parnips. Mix the stock with the mustard and honey, then pour in. Scatter over the thyme, then bring to a simmer. Cover, then cook for 30 mins (or longer, see tip) until the chicken is tender, then season. Serve with steamed greens. Recipe from Good Food magazine, March 2009
 

michalgad1

New member
חזה עוף פרוס ממולא בפטריות צלויות בצ'ימיצ'ורי

חזה עוף פרוס ממולא בפטריות צלויות בצ'ימיצ'ורי
השף: שי עשהאל עבור "כד בני דרום"

כמות המנות: 4משך ההכנה : 30 דקותדרגת קושי: קל
חומרים:
4 יח' חזה עוף פרוס
250 גר' פטריות שמפיניון
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
4 כפות שמן זית של בני דרום
1 צנצנת צ'ימיצ'ורי של בני דרום
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 חב' עירית קצוצה
2 שיני שום כתושות.

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בשמן עד זגוגיות, מוסיפים את הפטריות ומאדים יחדיו. מוסיפים את השום, המלח, הפלפל וחצי חבילת עירית קצוצה. ממלאים את חזה העוף בפטריות ומגלגלים. מסדרים בתוך תבנית אפיה, יוצקים מעל את הצ'ימיצ'ורי וצולים בתנור בחום של 200-180 מעלות, ל-15-10 דקות.

להגשה:
פורסים ומגישים בליווי הרוטב שהצטבר בתבנית, מעוטר בעירית.
 

michalgad1

New member
קינואה ברוטב עגבניות עם חצילים ופטריות מפשוט

מבשלת


היו לי חציל וסלסילת פטריות שהייתי צריכה לעשות איתם משהו. גלגלתי בראש כל מיני רעיונות, כולל להכין מעין relish כזה, או להכין ריזוטו, או אולי אפילו מרק. בסוף החלטתי על תבשיל שמתאים לארוחת צהריים, עם שילוב טעמים שהזכיר לי קצת כיוון הודי כזה – עגבניות, חצילים, פטריות וכורכום. בחרתי לשלב עם קינואה במקום אורז, כדי לגוון קצת.
זה תבשיל טעים מאוד ומשביע. את תערובת החצילים והפטריות אפשר גם לאכול סתם ככה…

המצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 חציל, חתוך לקוביות
1 סלסילה של פטריות, חתוכות לקוביות
1 כפית כורכום
1 כוס קינואה
4 כפיות כוסברה קצוצה דק (השתמשתי בקוביות קפואות)
1 גביע (100 גרם) רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
מלח

אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים קוביות חציל, שום ופטריות. מתבלים בכורכום ובמלח, ומטגנים, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהחצילים והפטריות מתרככים.
בינתיים מכינים קינואה: מחממים כף שמן בסיר, ומטגנים את הקינואה תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים מים רותחים, כוסברה ורסק עגבניות. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים עד שכל המים נספגים בקינואה.
מערבבים את הקינואה עם תבשיל החצילים והפטריות.




« אצבעות בטטה באריסה | פסטה ברוטב שמנת, סלמון מעושן ואדממה »
תגובות
 

michalgad1

New member
אזהרת מסע! כל המתכונים שהבאתי היום הם חדשים

וטרם נוסו. אדווח אחרי שבת. נא לסכול אותי אם לא משהו....
 
למעלה