מה דעתכם על האתר הזה?

• פותח הנושא laryp
  • פורסם בתאריך

laryp

New member
מה דעתכם על האתר הזה?

http://www.academon.com האם אתם מכירים אתרים דומים לו? לי זה נראה משונה שאתר מציע בסיס נתונים של 100,000 מאמרים ודורש עבור כל מאמר בין 20 ל - 70 דולר.

p i t e r פן

New member
זה אתר למכירת עבודות,

דעתי עליו - שלילית ביותר. כן, אני מכיר אתרים נוספים, בעיקר אתרים ישראליים. לא הבנתי, מה נראה לך מוזר. האתרים הללו גובים כסף על העבודות שהם מוכרים,נו, זה חדש?

p i t e r פן

New member
נו, תלוי עבור מי...

יש אנשים שממש כותבים עבודות סטודנטיאליות כדי למכור באתרים כאלה. עבורם זה דווקא תרגול לא רע לתאי המוח, לא?

laryp

New member
בוודאי

מעניין אם אפשר להתפרנס מזה. זה נשמע טוב אולי לנשים (אקדמאיות) בחופשת הריון שרוצות לחלטר.

פ י נ ק ל

New member
בעיקר בגלל שזו בכלל לא חופשה

ה"חופשה" מתחילה בלידה. אני רוצה לראות מי מסוגלת בתקופה האינטנסיבית הזו עם ולד חדש לכתוב עבודה.

מעיןבר

New member
אני מבינה שחווית חופשת לידה

ואתה יודע ממקור ראשון שזה זמן מצויין לכתוב עבודות סמינריוניות

למי יש זמן בחופשת הריון

לחלטר? כנראה אף פעם לא היית בהריון או ליד משהי בהריון אני אורחת בפורום הזה, רק קוראת ניסית פעם להניק כל שלוש שעות, ובין לבין לחתל, לקלח, ואז בזמן שנותר לאכול, לישון, לטפל בתפרים, בכאבי גב, במשקל עודף ובמליון אורחים שמגיעים אליך הביתה, זה בלי דיכאון אחרי לידה שיש ל 80 אחוז מהנשים, בצקות אחרי הלידה, ברית מילה, חיסונים רופאים, בעל שהולך לעבודה, ניקיון הבית, קניות. ואז מדי פעם לנסות גם לצאת לטיול עם העגלה, ואולי לפרוק את חויותיך עם איזו חברה כדי לא להרגיש שאת כל היום רק שרה 'פילפילון אפו ארוך'

משוש30

New member
האמת? חבל לי מאד שאין נגישות חופשית לעבודות

סמינריוניות. אנשים עושים לפעמים עבודות טובות מאד שבסופו של דבר לא מתפרסמות כי הם לא ממשיכים לכיוונים אקדמיים וחבל שכל העבודות הללו והידע הולכים לפח (או נמכרים למי שרוצה לרמות)

p i t e r פן

New member
למה אין נגישות חופשית?

אני יודע שבאו"פ, ואני די בטוח שבכל אוניברסיטה אחרת, ניתן לעיין בעבודות משנים קודמות, אם בספריה ואם דרך המרצה. מצד שני, רוב העבודות הסמינריוניות אינן מחדשות דבר ואין להן שום ערך אקדמי (גם אם הן מעולות בתור עבודות של סטודנט לתואר ראשון וגם אם הן מאד מעניינות) - אז אני לא רואה הרבה טעם לשמור את כולן אי שם, בגנזך נידח. בסופו של דבר, מי שרוצה ללמוד על נושא כלשהו, צריך לקרוא מאמרים, ספרים או עבודות שהן ברמה אקדמית גבוהה יותר (וגם עברו, בין היתר, מנגנוני סינון ובדיקה שעבודות סמינריוניות אינן עוברות).

משוש30

New member
יש עבודות סמינריוניות מעולות לתואר שני

עם חומר מחקרי חדש לחלוטין שלא מתפרסמות בשום מקום.

משוש30

New member
אני לדוגמא עכשיו מפרסמת חלק מעבודת הסמינריון

שלי ואם הייתי רק מסיימת תואר שני ולא ממשיכה לדוקטורט היא הייתה ממשיכה להעלות אבק.

tulkin

New member
אני גם...

כלומר כתבתי עבודה סמינריונית ששווה פרסום. אפילו הצגתי אותה בכנס נחשב בחו"ל. המנחה שלי אמרה לי שבקלות אפשר להרחיב אותה לדוקטורט.... אבל בינתיים עברתי לתחום אחר והכל נגנז. לעומת זאת את עבודת המאסטר שלי גנזתי בהקדם האפשרי...מעולם לא כתבתי משהו גרוע כל כך במדד של תרומה וחידוש ביחס לכמות ההשקעה (אפילו שקלתי לשלם לאיזה סטודנט באוניברסיטה העברית שיעלים את העותק שנשאר לדאבוני בספרייה... נו טוב, בסוף התחרטטתי, אין לי נפש קרימינלית מספיק). אבל בהחלט יש עבודות סמינריוניות ששוות פרסום. אפילו בתואר הראשון.

22ק ו ס ם

New member
גם רוב עבודות הדוקטורט לא נגישות

אם לא מפרסמים אותן הן כמעט לא מצוטטות. בגלל זה בעיניי מיותר לכתב עבודת דוקטורט ואחרי זה לעבד אותה למאמרים. הרבה יותר הגיוני לכתוב ישר את המאמרים כדי לקצר את התהליכים.

d a p h n a

New member
אולי לא עושים בהן שימוש...

אבל למעשה יש מאגר מידע שמכיל בתוכו את כל עבודות הדוקטורט (או רובן) שנעשו בארה"ב בעשורים האחרונים, ואפשר דרכו לאתר עבודות רלוונטיות, להזמין אותן לספריה שלך או לרכוש עותק לעצמך. אני עשיתי בו לאחרונה שימוש לאיתור כמה דברים רלוונטיים לדוקטורט שלי. ואגב, כנראה זה משהו מוזר לדיסיפלינה שלי, אבל אצלנו לא "כותבים עבודת דוקטורט ואז מעבדים אותה למאמרים" אלא כותבים עבודת דוקטורט וזו הופכת לספר הראשון שלך. אני יודעת שבדיסיפלינות אחרות אפשר לעבור קריירה שלמה בלי לפרסם ספרים, אבל אצלנו, לפחות בארה"ב, זו הנורמה.

22ק ו ס ם

New member
ספרים יותר נגישים

אבל עבודות דוקטורט הרבה פחות. ניסיתי להשיג כמה בעבר וזה פשוט היה סיפור גדול (היום אולי יותר קל). בכל מקרה, מי שפירסם רק דוקטורט ולא מאמרים קצת יהיה קשה לי להעריך את העבודה שלו כי היא לא עברה ביקורת חיצונית.

laryp

New member
מוזר שאת כותבת את זה

הדוקטוראט שלי נשלח לשלושה שופטים כאשר שניים מהם אינם מאוניברסיטה שלי.

למעלה