מה דעתכם על האתר הזה?

• פותח הנושא laryp
  • פורסם בתאריך

22ק ו ס ם

New member
הנושא של רמאות בעבודות הוא נושא רציני ביותר

האתר הזה בזוי בעיניי כי הוא אתר שמעודד רמאות אקדמית. אבל היום התופעה הפכה למגיפה בעקבות ויקיפדיה. יש סטודנטים שעושים קופי ופייסט לקטעים שונים מויקיפדיה כאילו הם כתבו אותם. זה הגיע עד כדי כך שמרצים מסוימים מבקשים מהסטודנטים שלהם להגיש עבודות בכתב יש על מנת למנוע העתקות. במקרים רבים קל לחשוף את ההעתקות הללו (למשל, סגנון כתיבה שפתאום הופך גבוה) אבל לא תמיד.

p i t e r פן

New member
זה נושא מעניין.

האם הסטודנטים באמת מעתיקים יותר ומרמים יותר בגלל שיש להם אתרים שמוכרים עבודות או אנציקלופדיה מקוונת? אני חושב שבעבר היו לא פחות העתקות, הן פשוט נשאו אופי אחר - העתקה מחבר, מספר או פשוט תשלום למישהו, אפילו באוניברסיטה שלך, כדי שיכתוב עבורך. אני לא בטוח שהסטודנטים הפכו לפתע לפחות מוסריים. ד"א, יש גם צד שני למטבע - חלק מהמרצים הפכו פרנואידים, ואם סטודנט מגיש עבודה טובה הוא עלול לעורר חשד. זה די מעציב ומעודד בינוניות ולא הצטיינות. לא מזמן קראתי בפורום או"פ על סטודנטית שהורידו לה ציון "עד לבירור עם המנחה", מכיוון שהעבודה שלה הייתה כתובה בשפה גבוהה מדי. ולא, היא לא העתיקה, היא באמת הכינה את העבודה לבד.

22ק ו ס ם

New member
בטוח שתמיד היו העתקות

רק שהיום הם הרבה יותר מתוחכמות. פעם, יכלת להעתיק מאנשים בסביבה הקרובה לך בלבד. היום אתה יכול להעתיק מכל מקום בעולם ויותר קשה לגלות את זה. גם המסחר סביב זה לא היה קיים בעבר בהיקפים כאלו. אני מודה שבהחלט מעורר קצת חשד תלמיד שאני יודע שהוא לא כך טוב שמגיש עבודה מעולה. מה שכתבתי על שפה גבוהה נוגע להבדלים בעבודה עצמה. אם מישהו כותב עבודה בשפה עילגת ופתאום יש פיסקה בשפה גבוהה, זה בולט מאוד.

להפך, עדיף להגיש אונליין

בודקים מחרוזת שנראית חשודה ב-C&P בגוגל, והופ - מוצאים את מקור העבודה... אצלנו אני יודעת שיש כלים אוטומטיים שעושים את זה לחלק מהסטודנטים (undergrads), והעונשים על עבירות כאלה קשים וכואבים. וטוב שכך.

seani

New member
בתואר השני תפסו אצלנו בחור שהעתיק חלקים

מעבודה ע"י זה שהבודק הסתכל על המאפיינים של מסמך הוורד וראה שהוא נכתב במחשב של סטודנט אחר

זו בעיה

בחלק מהפעמים משתמשים בציטוטים ממאמרים/חומרים שמצויים ברשת בפורמט של וורד או PDF. להסתמך רק על הסגנון יכול להיות מאד בעייתי בהקשר הזה, אם ניתן קרדיט כראוי ומדובר בציטוט ישיר שמציין את מקור המידע.

d a p h n a

New member
יש היום שירותים כמו turnitin.com

שיש לחלק מהאוניברסיטאות, ושדרכם הסטודנטים יכולים להגיש עבודות והמערכת יכולה לבדוק האם נעשה פלגיאט בעבודה באופן אוטומטי.

למעלה