תגובה לא ממצה
תסלח לי שאני לא מתייחס להכל אלא רק לכמה נקודות באופן סלקטיבי.
"במקרה שאדם פעל על פי כלל חוקי התנועה ועדיין התאונה התקיימה שלא באשמתו ושליטתו קשה להאמין שימצאו אותו אשם בתאונה."
>>> יש מקרים שבהם הנהג פעל לפי החוק - הוא לא היה שיכור, שמר על חוקי התנועה, הרכב נבדק כנדרש וכו' וכו' - ובכל זאת קרתה תאונה והיא *כן* באשמתו. למשל, נרדם על ההגה לשניה (ולא בגלל שלא ישן טוב בלילה - קורה), לא היה ערני או סתם טעה בשיקול דעת. לא היתה כוונה, היתה התנהגות מקדימה "נורמלית" ובכ"ז קרתה תאונה ומישהו נהרג, והנהג אחראי לפחות מבחינת החוק. לפי הטענה במאמר לא רק שצריך למצוא אותו לא-אשם, צריך לא להעמיד אותו לדין בכלל.
"לגבי האיסור על הבאת ילדים, נראה לי שפספסת חלק גדול מהכתבה."
>>> דווקא את החלק הזה לא פספסתי, אם כי אני מודה שהמאמר היה ארוך מדי בשביל שאקרא את כולו, מילה-מילה. מה שאתה פספסת זה שאני בכלל לא הבעתי את דעתי. בס"ה עשיתי הקבלה בין כליאת רוצח כדי למנוע קורבנות נוספים ובין המקרה של השארת ילד למוות באוטו, וזה היה בהקשר שהעלה רע"ש של "תועלת לחברה".
"מי שכבר חווה את הטראומה הזו יש סיכוי נמוך יותר שהוא יחזור על הטעות הזו שוב."
>>> אולי הסתברותית זה נכון (והרי המאמר מציג תמונה כאילו זו מקריות גמורה), אבל לאור הטענה שאין לנו כל יכולת למנוע מקרים כאלה (reset של הזכרון) אז לא משנה מה עברת ומה דעותיך, אתה חשוף לסיכון הזה באותה מידה.
"אני חושב שיש כמה מסקנות הרבה יותר יישומית שאפשר לקחת מהכתבה"
אתה כנראה צודק, אבל אותי פחות מעניין הצד הישומי בעניין הזה. אני חושב שאם מקדישים לעניין כמה דקות אפשר בקלות למצוא די הרבה דרכים לא מסובכות להקטין מאוד את הסיכוי שיקרה לך דבר כזה. הנקודה העיקרית שמעניינת אותי בכל הדיון הזה היא להבין איך ולמה זה יכול בכלל לקרות. את ההסבר ב-2 שקל שמספק מומחה (עם או בלי מרכאות) אחד שרואיין במאמר לא קניתי. זה נשמע לי פשטני מדי ולא ממש עולה בקנה אחד עם נסיון החיים שלי. זה שהוא שכח איזה שם בגלל ש"הוא לחוץ מהמצגת שהוא צריך לתת" לא מוכיח את התזה שלו. גם ההסבר ש"אנחנו צריכים להפוך אותם למפלצות כדי להגן על עצמנו מההכרה שהעולם הוא שרירותי ואכזר" כבר יצא לי מכמה וכמה חורים, ולדעתי לא מחזיק מים, למרות שהוא נורא סקסי. לעניות דעתי כן אפשר למצוא חוט מקשר (והם לא חייבים להיות מפלצות בשביל זה), פשוט כותב המאמר לא ממש ניסה למצוא חוט כזה. להפך, הוא בא מהבית עם תזה שאין חוט כזה, ודי השתדל להראות שזה ככה.