מה דעתכם על המשפט ששומעים עכשיו ברדיו בישראל:

slepax

New member
באמת שזה בסדר

כי הרי לא באמת חשבתי שאראה אפילו הצעה אחת מהרשימה מצילת החיים שלך, זאת שהייתה לוקחת לך רק 10 דקות להכין.

Javali

New member
פרסומות מיועדות לכלל הציבור לא רק אליך

ולשאלתך המקורית, הצלחת לשנות את דעתי על הפרסומת הזו. קודם חשבתי שהיא רעיון גאוני שאולי יצליח להציל כמה תינוקות. בעקבות הדיון איתך הבנתי שהפתרון שהפרסומת מציעה רלוונטי רק לאנשים שמבינים שגם מי שהילד הוא מרכז חייו נשאר בנאדם עם החולשות של בנאדם, אבל למי שלא מבין איך הורה טוב כמוהו עלול לשכוח את הילד באוטו, הפרסומת לא עוזרת. בהתחשב בזה שרבים מההורים להם זה קרה נכללו בקבוצה השניה, אני חושב שהפרסומת אינה משיגה את מטרתה. בקיצור יוזמה ראויה, אבל זה כנראה לא יעבוד.

Sweet Hereafter

New member
שוב עיניים עצומות לרווחה

כל ההורים שזה קרה להם הם הורים שהילד היה מרכז חייהם, בס"ה בניאדמים עם חולשות של בניאדמים והכל מקרי לחלוטין. לא ניתן לנתח את המקרים ולא ניתן להפיק שום תובנות לגבי קבוצות ומצבי סיכון. לכן כמובן שגם אין שום טעם בספקולציות על מה באמת יכול למנוע מקרים כאלה, חס וחלילה להרהר לשניה באפשרות שאולי נצטרך לשנות קצת את אורח החיים ו/או כמה מהגישות שלנו. הפתרון היחיד שראוי לדון בו הוא עוד גאדג'ט או טריק שיציל את היום (ואת הילד) ויאפשר לנו לא לחשוב באמת על סדרי עדיפויות ובחירות כך שנוכל להמשיך *בדיוק* במסלול הנוכחי.

Javali

New member
אכן, עיניים עצומות לרווחה

> לא ניתן לנתח את המקרים
ניתן - ראה ניתוח במאמר שהביא רוקד

> לא ניתן להפיק שום תובנות לגבי קבוצות ומצבי סיכון
ניתן - ראה במאמר שהביא רוקד

> ... ויאפשר לנו לא לחשוב באמת על סדרי עדיפויות ובחירות כך שנוכל להמשיך *בדיוק* במסלול הנוכחי.
והנה הנקודה - הבעיה היא לא אם עשו ניתוח או לא עשו ניתוח. הבעיה היא שלא הגיעו למסקנות שאתה חושב שצריך להסיק. כי ככה זה. את התוצאה אתה יודע מראש. כל מה שלא מוביל לזה הוא במקרה הטוב טעות ובמקרה הרע התחמקות מכוונת מה"מסקנות" הללו. אתה כבר קבעת מה נכון. כל מי שאומר אחרת טועה.

אתה יודע, אמרת שתוך 10 דקות אתה יכול להכין רשימה של דברים יותר טובים. באמת נראה שיותר קל לקטר מאשר לעשות.

כל טוב

Sweet Hereafter

New member
איזו תגובה אומללה

או שאתה לא מבין, או שאתה באמת רק מנסה להציק. שתי האפשרויות לא מוציאות אותך טוב.

הפוסט הקודם שלי היה פאראפראזה על רוח הדברים *שלך*, אז להראות לי שהוא "לא נכון" זה לירות לעצמך ברגל. אני בהחלט חושב שאפשר לנתח ואפשר להבין. את הניתוח במאמר אני מקבל בחלקו, בהחלט לא את כולו. הכותב עשה עבודה יפה, אבל הוא עדיין לא אלוהים ואין לו מונופול על האמת (ולפני שתקפוץ, גם לי לא). לי אישית אין מסקנות עדיין, רק מחשבות ותהיות. זו הסיבה שאני עדיין מנסה לנהל כאן דיון משמעותי. יש לי דעות ברורות בנושאים מסויימים, אבל (תתפלא אולי) יש לי גם הרבה שאלות בנושא. הנושא של אי-רצון להתמודד עם הבחירות שלנו הוא לא חזות הכל ולא המסקנה הסופית, רק תובנה על הדרך (שלי לפחות, אתה רשאי כמובן לא להסכים).

אח"כ הקישור... ממש "שיחקת אותה". תגיד, עשית חיפוש על המילה "לקטר" יחד עם שם המשתמש שלי?... מבריק. אם קוראים רק את הפוסט שקישרת אליו, זה ממש קורע. ג'וואלי מכה שנית. אבל אם קוראים את כל השרשור, או אפילו רק את הפוסטים שלי ושלך לאורכו, הדבר שהכי בולט לעין זה שאני מנסה להסביר לך דברים שוב ושוב בסבלנות, בהגיון, ובלי לעקוץ ואילו אתה לא בוחל כמעט בשום דבר רק כדי להכשיל. או שהתעצלת לקרוא, או שבנית על העצלות / הטיפשות של מי שיטרח לפתוח. וגם, "אין חדש תחת השמש".

אתה יודע, אחרי די הרבה דיונים די ארוכים איתך לאורך השנים (תודה על התזכורת דרך הקישור) אני מתחיל לתהות האם אתה מסוגל באמת לנהל דיון ענייני מעבר ל-2 הודעות. איכשהו נדמה שתמיד זה מגיע אצלך ל"איך SH מציג את הדברים", "מה המניעים של SH", "מה עובר ל-SH בראש" וכו' וכו', ואיכשהו תמיד הנושא עצמו - טיעונים לכאן ולכאן - נדחק הצדה. כאילו שהנושא העיקרי שעומד כאן לדיון - בכל הדיונים - זה הכותב עצמו.

לגופו של עניין - ההצמדות שלך ושל slepax לנושא הגאדג'טים והטריקים רק מחזקת את העמדה שלי שאתם (כמו רבים אחרים) לא מוכנים לעצור שניה ולנסות להבין קודם כל למה זה קורה. אני לא מבין לאן אתה חותר. נגיד שאני חוזר בפוסט הבא עם רשימה של 100 טריקים מדהימים, אז מה? זה אומר משהו על תקפות הדעות שלי לגבי למה זה קורה? או להיפך - אם כל הרעיונות שלי דפוקים, או שאפילו אין לי רעיונות בכלל, זה מיד מוכיח שלשכוח ילד באוטו זה עניין לגמרי מקרי שיכול לקרות לכל אחד במידה שווה?... לשים פלסטר על פצע פותר לפעמים את הבעיה, אבל לא עדיף לנסות למנוע את הפצע מראש?

Javali

New member
הפוך גוטה הפוך

את הקישור נתתי בגלל שבשרשור כבר מופיעה אותה מטרה שאתה מסמן. כבר אז חומרנות הייתה הבעיה, כבר אז לוותר על עבודה ולהיות עם הילדים הייתה פנקיאה, כבר אז היו לך התבטאויות מקוממות על כל מי שלא סוגד לה וכבר אז אנשים נחשבו כופרים כל עוד לא הוכח אחרת.

גם אתה וגם אני כותבים כאן בפורום מספיק זמן בשביל לדעת היטב למה לצפות כשאנחנו מגיבים אחד לשני. אז תעשה לי טובה וחסוך ממני את הטפות המוסר על צורת ניהול הדיון - קיבלת בדיוק את שביקשת. מה גם שאותם דברים שאתה מייחס לי נוגעים גם אליך, כפי שמעידים השרשור הנוכחי והשרשור שקישרתי.

לגופו של עניין, אני לא יכול לדבר בשמו של slepax. ההצמדות שלי למה שאתה מכנה "טריקים" נובעת מדבר אחד פשוט - זו ההצעה הקונקרטית היחידה שבעצם נמצאת על השולחן. האלטרנטיבה היחידה שהצעת (אם לא כוללים את רשימת עשר הדקות) היא: "להרהר לשניה באפשרות שאולי נצטרך לשנות קצת את אורח החיים ו/או כמה מהגישות שלנו". אז אחרי שניה של הרהור הגעתי למסקנה ששינוי אורח חיים או גישות יכול להיות דבר טוב בפני עצמו אבל אני לא רואה איך זה פותר את הבעיה בה אנו עוסקים.

ועכשיו הרשה לי לחרוג לפיסקה אחת מגופו של עניין על מנת לשתף אותך בדילמה שאני עומד בפניה. אני חושב שכשאמרת "שניה אחת" לא באמת התכוונת "שנייה אחת" ואז אני בדילמה איך להתייחס לזה. בשרשור הקודם כשכתבת 90% והתייחסתי לזה כ-90% היה לך הרבה מה להגיד על מה בעצם התכוונת ואיך אני צריך להתייחס לזה. מצד שני, בשרשור הנוכחי אתה מתלונן על זה שאני חושב על "מה עובר ל-SH בראש". ועכשיו אני צריך לבחור בין שתגיד לי שאני קטנוני ומתייחס רק למה שאתה כותב או לנסות לנחש את כוונותיך ולקבל מקלחת אד-הומינם. מאחר ואת האד-הומינם כבר קיבלתי אני ארשה לעצמי לנצל את זה עד הסוף. חזרה לגופו של עניין.

אחרי חמש שניות (מטאפוריות) הרהור הגעתי למסקנה שלשים את התיק מאחור זה גם שינוי גישה ושינוי באורח חיים.
ֿ
בשש שניות הרהור אמרתי לעצמי שזה בטח לא מה שאדון SH מתכוון וצריך למצא הסבר אחר. והאפשרות הקונקרטית לשינוי שאתה העלית כאן בפורום היא על העבודה שההורה "בכלל ויתר עליה כי הילד הוא מרכז עולמו והוא מוכן להסתדר עם פחות, חומרית". אני מודע לכך שיכול להיות שבכלל לא התכוונת לזה - בטח לא מילולית. אבל נמשיך עם זה כי זה מה שיש לנו לעבוד איתו והתגובה שלי על כל שינוי מסוג דומה תהיה זהה. לפני שאני מניח מכתב התפטרות על השולחן של הבוס שלי אני צריך לדעת שזה יעזור. כי לתיק יש לנו הסבר שמתחיל מאיך המוח האנושי עובד ומגיע ללמה לשים את התיק במושב האחורי יקטין את הסיכון. אין לי כרגע הסבר איך התפטרות שלי תגרום למוח שלי לעבוד אחרת. אתה יכול להראות לי שאף אחד מאותם 300+ הורים שזה קרה להם לא שינה את אורח חייו ואת הגישה שלו? אז נכון שאם אני אתפטר אני לא אשכח את הילד מחוץ לעבודה. אבל זה לא ימנע ממני לשכוח אותו כשאני יושב בסנטרלינק או בכל מקום אחר.

לסיכום, אם אתה לא מוכן/יכול להציע אלטרנטיבה אל תתלונן שמתמקדים בהצעה הקונקרטית היחידה שנמצאת על השולחן. אם תראה לי איך למנוע פצעים אני אשמח לוותר על פלסטרים. אבל מה שאתה עושה זה להמנע מלהציע איך למנוע את הפצע ואח"כ להתלונן על זה ששמים פלסטר. כמו שאמרת. לקטר זה קל.

arieltr

New member
יאללה איתכם

כל מה שצריך זה גיק מחשבים, והופ לסטארטאפ:
כמו שישנו מנגנון שמתריע בנסיעה על נוסע ללא חגורה (כלומר משקל עודף על המושב) כך יכול להיות מנגנון שיתריע על משקל עודף בעת כיבוי המנוע - בדיוק כמו השריקה המעצבנת שמכבים את המנוע עם האורות דלוקים.

אגב, לטעמי לשים תיק במושב האחורי זה מסוכן פי אלף כיוון שבתוך התיק יש את הפלאפון ואז שזה מצלצל תוך כדי נסיעה, אני צריך להסתובב ולשלוף את המכשיר מתוך התיק שבמושב האחורי תוך כדי נהיגה - כלומר הסיכוי לסגור את היום בחדר מיון עלה משמעותית.
עכשיו אתם בטח תטענו שצריך לזכור להוציא את הנייד מהתיק לפני שהנחתי את התיק שמושב האחורי! לא תודה, יש לי מספיק מטלות על הראש בבוקר.

אבל מי בכלל הולך עם תיק לעבודה? הכל בכיסים גם ככה.

Javali

New member
טו לייט

1. כבר יש כמה הצעות (הנה אחת לדוגמה ועוד אחת)
  2. הדברים האלו לא פותרים את הבעיה העיקרית - שאנשים לא מבינים איך זה יכול לקרות להורה טוב ולכן גם להם.
  3. אלו עדיין גאדג'טים
  4. שים ת'טלפון מספיק רחוק כדי שלא תוכל להגיע אליו גם אם הוא מצלצל ותקבל הגנה משולשת - משכחה, מתאונה בשל חוסר תשומת לב והכי חשוב מקנס לא רצוי.

arieltr

New member
לגבי סעיף 4 -

כבר שכחתי/השארתי את הנייד בבית כמה פעמים, כלומר הכי רחוק שאפשר. לא קיבלתי קנס ולא תאונה. אבל אחה"צ שחזרתי מהעבודה קיבלתי נאום תודות מהקטנצ'יק שהגיע הביתה לפני ומצא את המשחק החדש שלו על השולחן בסלון.
המסקנה: לפעמים עדיף לקבל קנס

Javali

New member
גם לזה יש פתרון

למה לך עבודה? גם לא תצטרך לסוע, גם לא תקבל קנס, גם לא תשכח את הקטנצ'יק באוטו, גם תהיה איתו כל היום לשמור שהוא לא נוגע בטלפון וגם אם הוא בכל זאת יגיע לטלפון זה בכלל לא ישנה כי בכל מקרה לא תוכל להרשות לעצמך קו.

עולם מושלם - רק לחשוב קצת מחוץ לקופסה. אתה מסידני. נכון? אומרים שהארוחות של St Vincent de Paul לא רעות.

אני כבר מתנצל - ניסיתי, אבל לא הצלחתי להתאפק...

arieltr

New member
כבר ניסיתי את הטיעון הזה

אבל היות ולא השקעתי בהצגת תכנית פעולה ראויה מינימלית, זה לא עבר הכי חלק אצל ההוא שלקחתי אצלו משקנתא, וגם לא אצל ההיא שאחראית על הסדר בבית הזה. כך שהקול שלי ושל הילד לא מספיקים - זה לא דמוקרטיה אצלנו בבית.

ולא, כבר לא סידני שנתיים פלוס.
תכניס קריאת חדשות למטלות הבוקר בין הגן לעבודה.
מלבורן.

אתמול בבוקר יצאתי מהבית,

הלכתי לסימטא שמאחורי הבניין שלנו, למחסן שמתחת הדירה שלנו, והוצאתי משם את האופניים, כפי שעשיתי מאות פעמים בעבר. העמסתי את התיק, חבשתי קסדה ורכבתי משם שמח וטוב לב.
רק כשהגעתי ליעדי גיליתי שאין לי בכיס את המפתחות. צלצלתי הביתה (למזלי זוגית היתה שם בדיוק) וביקשתי ממנה להציץ אם שכחתי את המפתחות במנעול של המחסן.
&nbsp
"כן," היא אמרה "השארת את המחסן פתוח".
&nbsp
&nbsp

אתמול בבוקר יצאתי מהבית,

הלכתי לסימטא שמאחורי הבניין שלנו, למחסן שמתחת הדירה שלנו, והוצאתי משם את האופניים, כפי שעשיתי מאות פעמים בעבר. העמסתי את התיק, חבשתי קסדה ורכבתי משם שמח וטוב לב.
רק כשהגעתי ליעדי גיליתי שאין לי בכיס את המפתחות. צלצלתי הביתה (למזלי זוגית היתה שם בדיוק) וביקשתי ממנה להציץ אם שכחתי את המפתחות במנעול של המחסן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אתמול בבוקר יצאתי מהבית,

שנאמר:

oriyahoo

New member
ועכשיו יבואו ויגידו שמפתחות זה לא ילד...

נכון. זה לא. אבל מפתחות צריך כדי להיכנס לאנשהוא (נניח למשרד) ולכן סיכוי טוב שמהר יותר תרגיש את חסרונם מאשר אם אתה בטוח שהורדת את הילד בגן והוא ממתין ישן באוטו. ארנק צריך לקפה של הבוקר אז ישר תרגיש בחסרונו וכו' וכו'..
כנראה שהפרסומת של להשאיר את התיק מאחורה, רצוי עם המפתחות בפנים - כן יש בה משהו...
מש"ל...

Javali

New member
חביבי - אתה לא דוגמה

יש לך בעיה רצינית. לא רק ששכחת את המפתחות. שכחת שכבר סיפרת לנו על זה. פעמיים...

למעלה