מה דעתכם על רעיון הקזינו בישראל?

מה דעתכם על רעיון הקזינו בישראל?

האם אתם חושבים כמו שרון שזה דבר רע ושאסור לפתוח קזינו חוקי בישראל, או שאתם חושבים כמו ביבי, שזה לא יזיק אלא להפך - יביא תיירים ומטבע חוץ לארץ?

Zack DA

New member
פעם הייתי נגד,

אבל היום אני מבין שמי שרוצה להמר גם ככה נוסע לחו"ל, ולכן אולי עדיף לפתוח קזינו בארץ למרות הכל.

אני משער שעל אותו עיקרון

אתה בוודאי גם תומך בלגליזציה של הסמים הקלים שנמכרים בחו"ל באופן חוקי. הייתרון בכך שאין הימורים חוקיים בארץ הוא שכך רק העשירים יכולים להרשות לעצמם לטוס לחו"ל להמר, ולהם לא יקרה כלום אם יאבדו כמה אלפי שקלים בקזינו. לעומתם, לעניים ולמעמד הביינים, בזבוז כזה של כמה אלפי שקלים, עלול להוות אסון שיחסל את המשפחה שלהם.

Zack DA

New member
לא, אני נגד לגליזציה של סמים קלים

הנושא שונה, משום שאי אפשר להביא אותם לארץ בצורה חוקית, ואילו בחו"ל אתה פשוט מהמר וחוזר לכאן. סמים קלים זה דבר שהוא לא פחות גרוע ממהמרים כבדים. ואני מדגיש: אני בעד קזינו מוגבל ובפיקוח.

פריפטס

New member
פשוט לא נכון, בכלל

הנושא דווקא לא שונה בכלל- כמו שבחו"ל אתה יכול להמר ולחזור לכאן, אתה יכול גם בחו"ל לעשן\להזריק\לבלוע סמים קלים (במקומות שזה חוקי) ואז לחזור לארץ. נכון שאסור לייבא, אבל זה לא הוגן להשוות את אפשרות הייבוא לקזינו מפני שאי אפשר מבחינה טכנית לייבא קזינו לארץ, ואם היה אפשר זה בטוח לא היה חוקי.

Zack DA

New member
הצורך בסמים קלים הוא הרבה יותר

תכוף מאשר להמר פעם בשבוע. זה לא אותו הדבר.

פריפטס

New member
ממש לא נכון

אנשים שמתמכרים להימורים צריכים את זה בדיוק כמו אנשים שמתמכרים לסמים, וההתמכרות לסמים קלים היא בהרבה מקרים לא יותר קלה מהתמכרות להימורים. אין שום הבדל.

Zack DA

New member
לא נראה לי

אם תביא לפה סמים, אז אנשים יוכלו להתמכר. אבל מנסיעה שבועית לחו"ל והימור בקזינו, קשה להתמכר כמו לסם יוםיומי.

פריפטס

New member
תקשיב לעצמך

אם הסמים יהיו פה- אנשים יתמכרו אם הקזינו יהיה בחו"ל- אנשים לא יתמכרו. אבל באותה מידה אם תביא את הקזינו לפה אנשים יתמכרו!

Zack DA

New member
נכון, אבל כאן ההבדל:

במקרה של הקזינו אנשים יתמכרו - אבל אם אקים אחד בעצמי אוכל לפחות לפקח על זה.

פריפטס

New member
גם לא נכון

אם תהפוך את הסמים לחוקיים גם תוכל לפקח עליהם בדיוק באותה מידה.

איך מגבילים ומפקחים?

האם מצאו כבר שיטה להבטיח שרק עשירים יוכלו להמר בקזינו? איך תוודא שרק מי שיש לו הרבה כסף יהמר בקזינו (אם הוא יאבד כמה עשרות אלפים או אפילו יותר, אף אחד לא יצטער)? איך תוודא שבני מעמד הביינים והעניים לא יהמרו על חיי משפחתם באמצעות הימור על הבית או על המכונית או על החסכונות?

Zack DA

New member
אני חושב שאפשר להקים מנגנון

שיפקח על הסכומים. זה בהחלט אפשרי, אם כי לא פשוט.

הסבר בבקשה כיצד:

מה מונע מאותו מכור להימורים ללוות כסף בשוק האפור להפקידו בבנק, וכך להראות שיש לו כביכול כסף ושהוא אדם עשיר?

Zack DA

New member
אני בטוח שיש פתרון יצירתי

למשל, נגביל את הסכום היומי שאדם יכול להמר בו.

איך זה יעזור?

יופי, אז אותו אדם יוכל להמר כל יום "רק" על כל המשכורת שלו. המשפחה שלו בטוח תגיד לך תודה.

Zack DA

New member
לא

הוא יוכל להמר בחודש על כרבע מכמות המשכורת שלו.

Zack DA

New member
לא

הוא יוכל להמר בחודש על כרבע מכמות המשכורת שלו.

למעלה