מה דעתכם?

SimsY

New member
לחלוטין להחרים !!!

הבן אדם מזדהה עם חוגים ימניים קיצוניים שאנחנו כיהודים היינו דורשים להחרימם אם הם היו קמים בגרמניה או באוסטריה אין שום סיבה שאם אנחנו דורשים את זה מאחרים לא נקיים את זה בעצמנו. מה גם שאדם שמביע הזדהות בחנטריש כמו יגאל עמיר צריך להיות מוקע אוטומטית מהחברה - והטיעון הזה ש"המוסיקה שלו לא קשורה לדעותיו הפוליטיות" לא תופס כאן.

ימין קיצוני,רע?שמאלני קיצוני,רע?

היכן הדמוקרטיה?נכון שיש אנשים שכותבים כאן מתוך שעמום וטפשוט בשם הדמוקרטיה אך היכן חופש הדיעה? רק למי? השאל הקיצוני יותר גרוע ומסוכן מהימין המתון ובטח יותר מהקיצוני. כולם יודעים שיש ספקות גדולות בקשר מי באמת רצח את רבין?יש בעולם המון מקרים שנוכחו בסוף שיש יד למישהו אחר בזה. גם אם הוא באמת ירה והוא באמת תכנן זאת לבד,הוא רוצח,נשפט,יושב בכלא.אני לא מבין מדוע אסור לקצוב את עונשו ועם הזמן על פי החוק,לאפשר לו להגיש בקשת חנינה כמו כל עבריין אחר. מדוע השמאל נלחם בכל כוחו בעד שחרור מחבלים רוצחים עם דם על הידיים ואני בטוח שיש כאלה ששכלו קרוב משפחה על ידם שמוכנים בשביל יפה הנפש החולני שלהם לשכוח את זה ולשחרר את רוצחי משפחתם ואין לי יכולת להבין מדוע מלבד מחלת נפש של פרסום ועוד דברים נסתרים מבינת אדם בריאה. למה לרוצחים אחרים,מותר להביא ילדים וליגאל ולאשתו אסור?זה דמוקראטי למנוע רק מהם?זו מחלת נפש שלכם. אני בעד לחון אותו ושהחברה תחליט אם היא תקבל אותו לאחר ריצוי עונשו בחזרה לחיקה או שתקיא אותו. זו דמוקרטיה ושיוויון. דיי לצביעות ולגזענות,לא רק את חייו הרסתם אלא את כל משפחתו,לכו לבתי מחבלים גורו עימם תפרגנו להם,אחר כך ירצחו אתכם,בשם הדמוקרטיה שלהם. אבל דיי לצביעות

אייני

New member
אוה, הבנו

אנחנו הרסנו את חייו ומשפחתו. בחור מסכן ואומלל. רק שהפרט הקטנטן שהוא עצמו הרס חיים ומשפחה של מישהו אחר, זה לא מפריע לך במיוחד, אני מבין? בכל מקרה - אני מסכים שצריך להתנהג אליו כאל פושע רגיל (אני אישית לא מבין למה אתה חושב שכבר צריך לחון אותו. למה מה קרה? פושעים ערביים עם דם על הידיים לא צריך לחון לדעתך ואותו כן? אני לא רואה הבדל בין השניים - כולם רוצחים דפוקים. בעצם, ההבדל הוא שאם נשחרר פושעים ערביים (ואני דווקא לא בעד זה, ואני עוד שמאלני, אבל אתה רואה כמובן רק את השמאל הקיצוני, אז בוא נלך לפי השטויות שאתה אוהב לכתוב) לפחות נקבל את החיילים החטופים שלנו - שזה משהו קצת חשוב, אם שכחת. מה אתה מציע לעומת זאת? לשחרר את עמיר סתם? בשביל הכיף? ואללה, איזה נחמד. הבנאדם רצח מישהו, בואו נשחרר אותו). לבנאדם יש זכות כמו לכל פושע, וזה מה שהוא, לא פחות ולא יותר. אין שום סיבה שהיא לחון אותו, בדיוק כמו שאין שום סיבה שהיא למנוע ממנו להביא ילדים לעולם. הבחור ירצה את העונש שלו וגמרנו. (כולל הזכויות, כמובן - לקצוב את העונש וכד'). אנחנו חייבים לזכור את זה - אסור לנו לרדת לרמה הדפוקה של עמיר ולגזול ממישהו זכויות. אם נעשה את זה - באמת לא יהיה הבדל בינינו. בכל מקרה, סתם שאלה בשביל אנשי הפורום. אתם יודעים, היה מלחין (אני מתנצל - שכחתי את שמו - אם מישהו זוכר, אשמח אם יכתוב) שהיה נאצי, במפלגה הנאצית. אתם הייתם מוכנים לשמוע את המוזיקה שלו? אם כן - אז באמת אין סיבה שלא תשמעו את השירים של זילבר. אם לא, אז אל תשמעו. (ולא, אני לא רואה הבדל. גם המלחין וגם זילבר תומכים ברוצחים דפוקים בשם אידיאלוגיה).

SimsY

New member
ריכרד ווגנר

בישראל אסור להשמיע את ווגנר בגלל שהוא הזיקה שלו למפלגה הנאצית ולהיטלר

SimsY

New member
שוב פעם אני חייב לגחך

אתה מדבר בשם הדמוקרטיה ובשם חופש הביטוי כשאתה מסנגר כאן על רוצח שבא לסתום את הפה למישהו שלא מצא חן בעיניו הדיעות שלו - אז בהחלט די לאבסורד - ודי לצביעות!

אני לא מדבר בשם הדמוקרטיה חלילה

כי אין דמוקרטיה בארץ,רק אמרתי שאם מדברים על דמוקרטיה שיהיה שווה לכולם לא רק לצד אחד אגב הטלוויזיה שזה שופר העם הוא דמוקרטי?ניטראלי?אמין? עכשיו אני מגחך

SimsY

New member
אני שוב חייב לתמוהה על איזה דמוקרטי

אתה מדבר - איך בכלל אתה מעיז להזכיר את המילה הזאת כשבשבילך רצח של מישהו שלא מסכים איתך הוא דבר לגיטמי.

simsi' מהיכן הבנת שרצח בעיניי זה לגיטימי?

אני לא כועס עליך,אני מכבד את מה שאתה חושב/כותב/ פולט. מה שכן אני מרחם עליך שאתה מוציא דיבה עליי,מה גם שבטח אינך מבין מה שפלטת. סוף מעשה במחשבה תחילה

משחררים מחבלים, ואותו לא? (ימני...)

מה ההבדל בינו לבין כל רוצח אחר שרצח בגלל ריב על בחורה, או בגלל חניה.. הבעיה היא שמי ששולט בתקשורת זה השמאל!

SimsY

New member
כותרת התגובה שלך

מעידה על רמת התגובה ומתחת לכבודי להגיב לכזאת תגובה.

רייל

New member
לא לא לא.

המוזיקה של ההאמן לא קשורה לדעותיו הפוליטיות או דעותיו בכללי. אנחנו נמצאים במדינה דמוקרטית בשבה מותר חופש הביטוי ואם הוא רוצה להתבטא בעד יגאל עמיר - זו זכותו. אני רק חושבת 'איך לעזאזל הוא יכול לעשות דבר כזה'... ונו באמת, מה, אנחנו בכיתה א'? מישהו עשה משהו שלא מוצא חן בענינו אז אנחנו מחרימים אותו?

Yaron Cr

New member
רייל

גם לחופש הביטוי יש גבול... אם נגיד אני יצהיר בפומבי שאני קורא למדינת ישראל לרצוח את ראש הממשלה (כרגע זה אולמרט אבל זה ממש לא משנה) את חושבת שהפסיעה הבאה שלי לא תהיה למושב האחורי בניידת משטרה? הוא אומר שהוא נאבק למען הדמוקרטיה... מה שהוא עושה זה דיכוי הדמוקרטיה. (זילבר) במדינה דמוקרטית אם יש חוסר אמון בממשלה אז עושים הפגנות. במדינה דיקטטורית אם מישהו לא רוצה שראש הממשלה ימשיך לכהן הוא לוקח אקדח ויורה בו. מעבר לכך שיצחק רבין היה ראש ממשלה, הוא אזרח לכל דבר וגם הקלטת של חקירתו שפרסמו לאחרונה אינה שונה מחקירה של אדם שרצח אדם רגיל. ואת נותנת מסר שכל אדם שחברו לא מצא חן בעיניו הוא יכול לקחת את החיים שלו במו ידיו. אני חושב שאת יודעת מה את צריכה לעשות (להתבייש).

רייל

New member
אל תגיד לי שאני צריכה להתבייש.

איך אתה מעיז ומי אתה חושב שאתה. אני לא מצדיקה חס וחלילה את הרצח ואני גם לא מבינה את דעותיו של אריאל זילבר, אבל להחרים אותו?! נו באמת

happy apple

New member
באתי מהראשי ...

ולא הוא לא בעד שיחרורו אתמול ראיינו אותו והוא אמר שיגאל צריך לקבל זכויות כמו כול הרוצחים במדינה ושרצח זה רצח והוא מתייחס לזה בדיוק אותו דבר כי שרוצחים ילדים זה גם לא בסדר אז למה הרוצחים האלו מקבלים זכויות ואמיר לא בגלל שרצח את ראש הממשלה? והוא לא חושב שיגאל צריך להשתחרר... והוא במידה מסוימת צודק...

yabubi

New member
לא מסכימה

הוא רצח ראש ממשלה, הוא רצח חזון, הוא רצח את הסיכוי לשלום עם כל הכאב, את צודקת שמעשה הרצח עצמו לא שונה מרצח ילדים למשל אבל עדיין המערכות כן צריכות להתייחס אליו אחרת. ולא מגיעות לו זכויות כמו רוצחים אחרים. כי ההשלכות של מתן זכויות לאדם כזה שונות מרוצח אנונימי. וחוצמיזה הוא לא מביע חרטה, ואין שום סיבה לנסות לשקם אותו, ובטח לא על חשבוני ועל חשבונך על אחת כמה וכמה לתת לו לייצר צאצאים אומללים. (הבן שלו, מסכן. עוד לא נולד וכבר נחרטה על מצחו אות הקלון) או לתת לו מקום לשטוח את העמדה הקיצונית והבזויה שלו בדרכים לא דרכים... תראי מה קורה בארץ המשוגעת שלנו: נוצרה לו עדת מעריצים שפועלת לשחרורו... ואת ההשלכות של זה אין טעם לפרט... אריאל זילבר- אמן מוכשר אבל בעצם ההזדהות שלו עם הרוצח הוא חצה את הקווים לדעתי, ויש להוקיע אותו מהחברה. אני בעד להחרים אדם שמביע עמדות מסוכנות, כדוגמת זו, בציבור. גם לחופש הביטוי צריך להיות גבול.

למעלה