מה דעתכן על שינוי שם המשפחה לאחר הנישואין?

חח אני כבר התייאשתי מזמן

זה בסדר,
לא כולם מתחתנים בסופו של דבר
מזל שיש מספיק דברים להשקיע בהם:)

The Blue Fairy

New member
אה, גברת! מה זה זה?

את אישה חכמה, מצחיקה, יפה...למה נראה לך שלא תתחתני לעולם?!

ThE uVa

New member
בעקרון לא מתכננת לשנות..

בעיניי הכי הגיוני זה או לשלב איכשהו או שמוסיפים וזה גם וגם.
כאילו אני לא במיוחד סופר מחוברת לשם משפחה שנולדתי איתו כי הוא מעוברת ובעצם רק למשפחה שלי ושל אח של אבא שלי קוראים ככה, אבל הייתי רוצה או להוסיף לו שם או לשלב עם אחד מהשמות הקודמים מהמשפחה שלי (שם נעורים של אמא, של סבתא וכו').
נראה לי הזוי שאני אחליף את השם שלי למשהו של מישהו אחר וזהו. זו לא המשפחה רק שלו וזה לא הגיוני בעיניי.

The Blue Fairy

New member
בדיוק מה שאמרת

קודם שיגיע הבנאדם

שבשבילו שווה לשנות את השם...
אחרי זה אני בכלל אחשוב אם לשנות....

(כל אחת והמזל שלה.... )

עזבי. אני כבר די מתחילה להשלים

עם העובדה שזה בחיים לא יקרה.

אהבה זה בשבילי. (וזה בסדר. יש גם אנשים כאלה בעולם. והם עדיין חיים, נהנים מהחיים
וכו'.. אז זה בסדר. לפחות בעניין הזה אני לא לבד
)

(אבל תודה על העידוד! ועל הכוונה)

Fragile rose

New member
לא שיניתי, רק הוספתי

סתם כי נראה לי מגניב להיות עם שני שמות משפחה

Mooa-Numi

New member
חושבת על זה הרבה

מהפן האנתרופולוגי - הרי זה מאפיין של חברה פטריליניארית, חברה שבה המשפחה זה הגברים שבה, והנשים הן רק זמנית חלק מהמשפחה, כי בעתיד תהיה להן משפחה חדשה - של הבעל החדש שלהן.
מהפן הסוציולוגי - אין אשכנזי משם המשפחה שלי ואי אפשר להתעלם מכך שבחברה הישראלית זה פותח בפניי דלתות. במיוחד עם העור השזוף שלי.
מהפן האישי - אבל אני זה כזה השם משפחה שלי. יש אנשים בעולם שלא מכירים אותי בשמי הפרטי. איך לכל מקום שאני הולכת למרות שאני מציגה את עצמי בתור מיכל לא עוברת תקופה וישר מכנים אותי באמצעות שם המשפחה על שלל הטיותיו. איך אנשים מתקשים איתו ואז מבטאים אותו במן לעג והשתאות נעימה כזאת, קשה להסביר. עברתי דיאלוג ארוך עם השם הזה, כמה צחקו עלי בילדות בגללו, כמה הוא חלק ממני היום. לוותר עליו? ועוד בגלל בחור? כמו כל בחורה שנמצאת בקשר מספיק ארוך, אני מהרהרת על עצמי בזהות החדשה. מיכל כזאת או מיכל אחרת, נשמע כ"כ סתמי. כ"כ לא אני.

מצד שני, השם משפחה שלי מתחיל בק'. אם אמשיך בקריירה אקדמית זו בעיה (למרות שבקצב הזה לא נראה לי שזה יקרה)

Mooa-Numi

New member
משהו שקשור שקרה אתמול

כמו שחלקכן יודעות אני עובדת במוזיאון המדע. אז ישבתי באחת מעמדות המודיעין ויצא לי לקשקש קצת עם משפחה. הם אמרו לי: יש לך שם של מדענית!
ושאלתי אותם למה, כי זה שם אשכנזי? וכולם צחקו.
ואח"כ האבא אמר לי ברצינות: כשתתחתני אל תשני.

mikilk

Active member
מה דעתך עלי?

חופשי עדידוש...
האם שינוי השם פגם בעצמאות שלי?
האם באיזשהו אופן אני נחותה מבעלי?
האם זה הפך אותנו לפרימיטיביים?
והכי חשוב
- האם נראה לך שהייתי נשארת עם שם משפחתי הקודם???

אני חושבת שזה עניין של טרנדים, של אפנה ותקופות ושל כל אחת באופן אישי!
אם את מתלבטת - תשאירי את 2 השמות - מה אכפת לך? (ועוד 2 שמות עם קונוטציה אשכנזים
....סתם!!!)

ברצינות - אני לא חושבת שזה מאוד משנה את אופייו של אדם או את מהות האישה - תחושת הבטן שלך צריכה להוביל אותך למקום שבו תרגישי נוח. לשינוי - מתרגלים תוך חודש.

The Blue Fairy

New member
את מקרה מיוחד בהרבה מובנים :)

על כל השאלות הראשונות שלך, מן הסתם התשובה היא לא :) (על השאלה הרביעית - נו..את יודעת)
מצד שני, אפשר להגיד את זה גם על הרבה דברים עלייך שאני לא בטוחה שהיית ממליצה לכל אחת לעשות ואצלך זה עבד נהדר

ובלי קשר-
אני לא חושבת שזה משנה את עצמאות האישה או את מהותה אבל הרעיון שמאחורי זה מאד מפריע לי - כמו שאמרו לפניי - חברה פטריאכלית שהנשים בה לא משחקות תפקיד

mikilk

Active member
עדיין לא מסכימה.

אני לא חושבת שצריך לחפש מתחת לפני השטח. צריך גם להיות פרקטיים - יהיו (בעזרת השם
...) ילדים בתמונה. השם שלהם עתיד להיות אינסופי אם יאמצו את שם האם+שם האב+ הבעל וכו., יש עניין של המשכיות ושושלות (ולכם לא אוהבת שינוי שם לחלוטין למשהו חדש של שני בני הזוג).

ראיתי זוגות רבים שכמוני - היו יחד כל השנים למרות (או בגלל??) אימוץ שם המשפחה של הגבר, ראינו המון מקרים שבהם האשה שמרה על עצמאותה והוסיפה שם או אפילו שמרה רק על שם נעוריה (יש לנו ביישוב כמה כאלה) והנישואין לא צלחו בגלל סיבות אחרות. אין נוסחה אחת שתוביל להצלחה או כשלון - בין אישי ובין זוגי.

את יודעת מה? בואי נלך לקיצוניות רבה יותר. אמא שלי. שחייה באמת בתקופה אחרת, מכל המובנים. לדעתי בגאון רב גאה לשאת את שם משפחתה הנוכחי - לא חושבת שזה הוריד דבר ממעמדה העצמאית או קבע את רמת ואופן השליטה של הגבר באשה ולהיפך.

לכי עם תחושת הבטן - אני מציעה דווקא לא לחפש את הסיבות ואת הקונוטציות המסורתיות. תחליטו שניכם יחד מה מתאים לשניכם...
אוהבת אותך המון המון

למעלה