מה דעתכן על שינוי שם המשפחה לאחר הנישואין?

The Blue Fairy

New member

coolit

New member
אם אני חושבת על זה לעומק אז זה מקומם אותי

אבל אני לא חושבת על זה לעומק. ובמיוחד לא בתקופת החתונה.
כמו שכל החיים חלמתי שבחתונה שלי יהיה אוכל צמחוני, אבל כשזה כבר הגיע זה נראה לי כ"כ שטויות להתעקש על זה, יאללה, העיקר שיעבור וזהו..
ואותו דבר גם עם זה..

בעיקרון כל החיים חלמתי שיבוא כבר מישהו שיגאל אותי מייסוריי וישנה לי את שם המשפחה הקודם שאני לא סובלת, אלא שחלמתי שזה יהיה מישהו עם שם ישראלי יפה, ולא "נחמני"... מצד שני, לאחת החברות שאני הכי אוהבת גם קוראים נחמני אז אני כן אוהבת את השם הזה.
ולבסוף - אני שמחה להשתייך למשפחה של בעלי ולא למשפחה שלי.

אני הכי בעד להמציא שם חדש משותף (בשום אופן לא להוסיף עוד שם.. ואיך יקראו לילדים שלכם אחרי החתונה?! שוקי ברנר-נחמני-מתתיהו-מושקוביץ?)

coolit

New member
מה זאת אומרת "כל פעם"? שני דברים בסך הכל..

קודם כל הנימה שהרגשתי מהתגובה שלך זה שמישהו מאלץ אותי לוותר על עקרונות שלי - מה שממש לא נכון, אף אחד לא היה מתנגד אם היה לי כוח לארגן חתונה צמחונית, ולאף אחד לא היה מזיז אם לא הייתי משנה את שם המשפחה
אם כן, הסיבה היחידה לכך שהדברים האלו לא קרו היא שלא היה לי כוח להתעסק בזה ולהשקיע בזה מחשבה.
"לוותר על עקרונות" בגלל עצלנות, אם כן, זה משהו שכולנו עושים - בכל חתיכת עוגה כשבעצם רוצים דיאטה ובכל מבחן שקיבלנו בו עשר נקודות פחות כי לא היה לנו כוח ללמוד.
כמו כן אני מוותרת על עקרונות שלי בזה שיש כלים בכיור שלנו בשעה שלו זה היה תלוי רק בי הוא היה ריק תמיד, ובכך שלא הלכתי ללמוד ריפוי בעיסוק על אף שרציתי, כי לא בא לי להשלים ל4 יחידות מתמטיקה.
אז לא נראה לי שאני מיוחדת בזה...

Mrs big

New member
דווקא לא חשבתי לרגע שמישהו אילץ אותך...

פשוט יש דברים שבהם אני יותר מבינה איך אנשים מוותרים לעצמם ויש דברים שפחות.
העניין של הצמחונות זה משהו שמאוד קרוב ללבי ויש כל כך הרבה דברים שאני לא מבינה איך אנשים עושים בהקשר הזה, הויתור שלך הוא רק אחד מהם.
והנושא של השם סתם נראה לי די עקרוני, לא שהשם שלי כזה חשוב לי אבל אם אני ארצה או לא ארצה, זה חלק ממי שאני ומאיך אנשים מכירים אותי. אני גם אוהבת כל פעם מחדש להגיד שאנחנו המשפחה היחידה עם השם הזה. נראה לי מוזר סתם ככה לוותר עליו פתאום, בייחוד אם זה כן משהו שמקומם אותך.

coolit

New member
אה.. אבל אני כתבתי שלא סבלתי את השם הקודם שלי

בקשר לצמחונות.. אני לא כזאת אידיאליסטית.. אף פעם לא הטפתי לאנשים להיות צמחונים וכאלה.. רוב החברים שלי בכלל לא יודעים שאני צמחונית (למרות שלא אכלתי בשר או עוף או דגים ואפילו לא משהו שבושל עם בשר או עוף או דגים כבר 10 שנים בערך). אז אני לא ה-טיפוס להילחם על זה.. זה פשוט היה יכול להיות נחמד.

The Blue Fairy

New member
אני בעיקר מופתעת מזה שלא אהבת את

שם המשפחה הקודם שלך - בעיניי הוא מהמם!

יש לי בעיה עם להמציא שם חדש - אין עבר, אין מסורת..אין משהו להזדהות איתו

אין סיכוי.

עוד הרבה לפני הפן הפמיניסטי, אני פשוט לא רואה סיבה משמעותית לשנות אותו.
קודם כל, זה יופי של שם בעיניי- במשמעותו המילולית, הסימבולית והצלילית. מופת חד-פעמי של רוח נעורים פולנית, שאין ספק שניתנה לנו ע"י הגרמנים במהלך המלחמה כתחליף קאצ'י יותר ללוי.
שנית, ובאיזשהו מקום אולי חשוב יותר (באופן סמלי, בעיקר. הרי זה באמת חסר משמעות), אחרי פטירתה של אמא-של-אבא ממש לאחרונה- אני נותרתי האחרונה במשפחה שזה שם המשפחה שלה. כלומר, אם אחליט לשנות אותו- לא ישארו יותר _____ים במשפחתנו, ו(אזעקת-דרמה)לא ישאר מי שישא את שמו של אבא שלי. אז שוב, המחשבה על זה דיי מפגרת ולא ממש הולמת את תפיסת העולם שלי- אבל היי, מעולם לא התחייבתי להיות עקבית בדעותיי... באופן מעוות לחלוטין, לוותר על השם נראה לי פשוט לא הוגן.
נקודה שלישית, וככל הנראה המהותית ביותר- אני לא ממש מתכננת להתחתן.

שם המשפחה של החבר הנוכחי שלי, אגב, שאני בהחלט רואה את עצמי מבלה איתו לפחות את השנים הקרובות- הוא הכי מגניב ביקום.
אם בכ"ז נחליט לעשות שטויות עם שמות משפחה מתישהו- בכיף אצרף אותו [אבל לא אחליף! גם אם שםמשפחה אחד שלו שווה לפחות שלושה שלי. מדובר בפצץ (סטטוסים מהניינטיז)]

ורדונה2

New member
נושא מעניין

כשיום יבוא ואצטרך להתמודד עם זה...
- אני מאוד לא ארגיש בנוח לוותר על שם המשפחה שלי.

אבל מצד שני, גם ככה יש לי 2 שמות+ שם משפחה. אז להוסיף עוד שם משפחה? טוב שלא...

אכן דילמה...
אני ובעלי לעתיד נשב ונדסקס עליה בהזדמנות.

למעלה