מה האינטרס של הדתי ראש מפלגת זהות

אנטיחומר

Well-known member
מה האינטרס של הדתי ראש מפלגת זהות

להציע הפרדת הדת מהמדינה

nightjar

New member
למשוך מצביעים חילוניים, לא?

הימין החדש למשל, בגלל העומד בראשה, תמיד תיתפס כמפלגה דתית. פייגלין מנסה לבדל את זהות..

אנטיחומר

Well-known member
אתה מתכוון לחסרי דת, אתאיסטים, לי נראה שהרבה דתיים

יברחו ממנו, ביחוד שברשימה נמצא עידן מור (גדי וילצ'רסקי)

BravoMan

Active member
אולי לא רק חילוניים

כרגע, האורתודוקסים שולטים בדת במדינת ישראל.
&nbsp
הפרדת דת מהמדינה תאפשר יותר חופש גם לזרמים אחרים, במיוחד רפורמים, אבל לא רק.
דתיים שלמדו לקח ממה שקורה וקרה בארה"ב יבינו, שהפרדת דת ממדינה זה קודם כל לטובתם, כי זה ימנע מדוסים לנחס לעצמם את היהדות בצורה בלעדית.
&nbsp
בעצם, יש אפילו חרדים שזה יעניין אותם, למשל כאלה שבקהילות שלהם מתחתנים עם רבנים שלא מאושרים ע"י הרבנות.
&nbsp
זה אולי נראה שמי שדתי בהכרח רוצה חיבור בין דת למדינה, אבל ברגע שמבינים שדת אינה מקשה אחת, מבינים גם שעבור הדתי החיבור גרוע מאשר עבור החילוני.
&nbsp
לפחות אנחנו יכולים לברוח לחו"ל להתחתן, הם עדיין רוצים להתחתן כדת משה וישראל, אך לא כדת דרעי...

לא בטוח ש"הפרדת דת ומדינה" מתאר את המצע שלהם

הביטוי הזה לא מוזכר בערך ויקיפדיה של המפלגה. כתוב שם ש"המפלגה מאמינה כי על מוסדות המדינה להיות מחויבים להלכה ולמסורת ישראל כחלק מביטוי התרבות של העם היהודי."

נכון שהם מציעים רפורמות בגיור, העברת סמכויות לרשויות המקומיות, ביטול המונופול של הרבנות הראשית וביטול רישום הנישואים הממשלתי. זה הולך עם הגישה הליברטיאנית הכללית שלהם, כמו הפרטת הביטוח הלאומי, הפרטת מערכת הבריאות, בתי ספר פרטיים, לגליזציה של סמים קלים ונשיאת נשק כזכות אזרחית בסיסית.

ביטול מונופול הרבנות הראשית הוא לא בהכרח "הפרדת הדת מהמדינה"

בתחום הכשרות כבר כיום אין לרבנות הראשית מונופול, כאשר כל רב ובד"ץ מעניקים את הכשרות שלהם. לא בטוח עד כמה זה משפר את מצבם של אלו שלא מעוניינים בכשרות.

הרב סמל

New member
לרבנות יש מונופול על כשרות.

במובן שלעסקים אסור להציג את האוכל שלהם כשר בלי תעודת כשרות מהרבנות המקומית בה העסק פועל.

הרבנות המקומית עשויה להעניק תעודת כשרות על סמך בדיקה של רב או בד"צ שהיא סומכת עליהם, אבל עדיין - בלי התעודה אסור לעסק להציג את האוכל שלו ככשר.

BravoMan

Active member
האמת - לא מכיר את המפלגה, לא מכיר את המצע שלהם

סתם זרקתי דעה שלי למה שמועמד דתי אולי ירצה בכל זאת להפריד דת מהמדינה.

לפי מה שכתבת, הם כן רוצים לשאוב חלקים מהמודל האמריקאי (באיזו עוד מדינה נשיאת נשק היא "זכות אזרחית בסיסית"), אז אולי התפלק למישהו שם הביטוי הזה באיזה ראיון לתקשורת או משהו.

בכנות, לא אכפת לי, אני מצביע כחול לבן...

אנטיחומר

Well-known member
אני מסכים לטענתו של פייגלין שהסרת המונופול של הרבנות

תביא להשבת אמון הציבור ברבנות ולהעלאת קרנה בעיניו

ליברטיאניזם זה אידאולוגיה מאוד אמריקאית

אני לא מכיר אף מדינה שבה ליברטיאניזם פופולרי כמו בארצות הברית. אם כי אפילו בארצות הברית מעולם לא הגיע להשגים פוליטיים משמעותיים. אלא אם סופרים את הזכות האזרחית להחזקת ונשיאת נשק, שחזקה שם יותר בגלל תמיכת הרפובליקנים ולא הליברטיאנים.

dude101

New member
בדיוק

כששאלו אותו אם הוא תומך או מתנגד לתח"צ בשבת, הוא ענה שהוא מתנגד לתחבורה ציבורית בשבת, וגם בימי חול.

גם כאן אני לא מסכים עם פייגלין.

"אובר" יכול להחליף מוניות, אבל הדרך היעילה ביותר להלחם בפקקים היא מערכת הסעת המונים יעילה, נוחה וזולה על מנת שתהיה אטרקטיבית - כלומר - תחבורה ציבורית, וביחוד רכבות ואוטובוסים.
&nbsp
נכון שככלל, הסקטור הפרטי יעיל וזול יותר מאשר הסקטור הציבורי - אבל הסקטור הפרטי חייב להרוויח מה שבהכרח יוביל במקרה הזה לביטול קווים לא רווחיים מספיק וכנראה גם להעלאת מחירים. הרווח של הסקטור הציבורי לא חייב להיות ישיר - המדינה מפסידה מליונים אם לא מיליארדים בכל שנה על פקקי תנועה - שלא לדבר על תאונות דרכים.
&nbsp
&nbsp

כמו ההתחמקות הקבועה של "צבא מקצועי" לשאלת גיוס החרדים והבנות

שהבוקר שמעתי בגלי צה"ל את מספר 2 בזהות (לא קלטתי את שמו) משתמש בה.

לדעתי, יכול להיות שבאמת הגיע הזמן שצה"ל יהפוך לצבא מקצועי. זה נושא מסובך שצריכים לעסוק בו מקסימום מומחים ומינימום פוליטיקאים, אבל זה נושא נפרד. בלי תלות אם צה"ל מקצועי או צבא חובה, מגזר שלם במדינה שמשתמט מהגנה עליה, לא יכול לצפות לזכויות יתר או אפילו לזכויות שוות.

ואותה שיטה של התחמקות: מי שלא רוצה לומר אם צריך תחבורה ציבורית בשבת או לא, מוכר לנו סיפורים על אובר. קלטנו אותכם.

אנטיחומר

Well-known member
הקרדיט לפייגלין שהעלה את נושא צבא מקצועי לסדר היום

כחלק ממצע המפלגה במסע הבחירות

למעלה