מה האמת של החיים??

nehtab

New member
מה האמת של החיים??

בס"ד מה האמת של החיים??? יופי, החיים זורמים, אבל רגע, מה אני בכלל עושה פה, למה אני כאן בכלל, מה המטרה שלי??? מה, סתם באתי לעולם שגם ככה בקושי חיים בו איזה שבעים שנה וגם ככה החיים פה לא כאלה סבבה, קשה למצוא מישהו שאין לו בכלל צרות. אז רגע, זה לא יתכן שנבראנו בשביל העולם הזה, זה לא יתכן, אז למה בכלל אנחנו קיימים, למה אנחנו כאן???????? חבר'ה, זה הזמן לדעת- יש חיים אחרי המוות. אנחנו נבראנו בשביל החיים האלו. יש עולם הזה ויש עולם הבא. שם בעולם הבא- יש את התענוג הכי גדול שיכול להיות, אין כיף יותר גדול מזה- להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו. אבל שניה, מה, כל אחד יוכל ישר להיכנס למקום הנפלא הזה, ככה בלי להתאמץ בכלל? התשובה היא לא, רק כשמתאמצים בשביל משהו, יודעים להעריך אותו. לכן חבר'ה, אנחנו ירדנו לעולם הזה כדי שנאסוף "כסף", כדי שנאסוף זכויות ומעשים טובים שתמורתם נזכה לטוב הזה. וגם אם מישהו יגיד- אני לא מאמין לכך. אבל רגע, גם אם יהיה 99% שהוא צודק ואחוז אחד- מה שכתוב למעלה, לא כדאי לקחת את האחוז הזה?! הרי יתכן מאוד שהאחוז הזה נכון, ואז מה יקרה, אם האדם לא ינצל ת'זמן שלו כדי לאסוף את "הכסף" לעולם הבא, אז יגיע הזמן עד 120 שהוא יצטרך למות ולתת דין וחשבון, הוא יגלה שטעה ואז יתחיל להצטער כל כך הרבה שלא ניצל את אותו אחוז, שעכשיו כבר אין דרך חזרה, שעכשיו הוא הפסיד את עולם הנצח. אף אחד לא רוצה להיות ככה, אז בואו ניקח את עצמנו בידיים, נזכור- כל שניה חשובה, ואף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בשמים אובד עיצות וכל כך עצוב על זה שלא לקח תצ'אנס, על זה שהוא ביזבז את הזמן על דברי הבל. אז מעכשיו פותחים דף חדש.... מי שרוצה- אתר מופלא ושווה להיכנס-http://www.shofar.net/site/index.asp

BlackJack1

New member
אני בטוח

שלמטיף המטריף אמנון יצחק וארגון המסיון החרדי שלו יש תשובה להכל... (אולי בעצם לא..)

nehtab

New member
ביהדות עונים על הכל

אם אתה לא בטוח בכך שיש להם תשובה להכל אז אתה יכול לבדוק את זה, תיכנס לאתר ותבדוק אם יש שם את תשובות לשאלות. אני עצמי יודעת שלדת היהודית יש תשובות להכל. אבל אם בכל זאת יש לך פקפוק אז אתה מוזמן לבדוק ולהיוכח שזה נכון. באהבת ישראל ננצח.

BlackJack1

New member
הייתי,ראיתי ולא התרשמתי

אמנון יצחק הוא דמגוג ואדם מסוכן ואין לי שום כוונה להיות אחד מחסידיו השטופי מוח ששומעים לפנינים שהוא מוציא מפיו. במדינה אחרת הוא היה יושב בכלא ממזמן על הסתה (מאחל לחילונים שיישרפו כמו יתושים,מוציא חומר כנגד המדינה עצמה שהוא בעצמה גר בה) והוא לא רחוק מלהיות חומייני היהודי מבחינתי.. (הידעתם שגם חומייני על לשלטון אחרי שפיזר קלטות שלו במליוני עותקים ברחבי איראן עם דרשות שלו?O) אני לא יודע מה את מתכוונת בלדת היהודית גברת,אבל עד היום לאף ארגון לא היה תשובות משכנעות לקונטרסים שהפיץ ארגון "דעת אמת" כולל מה ששופר פרסמה שלא היה מעבר להתפלפלות,קללות,והרבה עצבים... הדת היהודית נוצרה בידי אדם,וכך גם התורה שבע"פ... אני מרגיש עצמי מחוייב לעשרת הדיברות בלבד,ולא לחוקים שבני אדם יצרו וטוענים שהם אלוהיים,ורק בעצם נועדו ליצירת כוח ושליטה בהמונים בידי מנהיגים מסויימים. אם את רוצה לקיים מנהגים שונים ומשונים? בבקשה,אני לא.

nehtab

New member
יש הוכחות

קודם כל לגבי הרב אמנון יצחק- יש אנשים דתיים שלאמסכימים עם הדרך שבה הוא מנסה לגרום לאנשים לשוב בתשובה. בסך הכל יש לו מטרה טובה, הרי אפשר להסכים איתי שאדם שדואג שרק לעצמו יהיה עולם הבא טוב ולא איכפת לו מאחרים שיכולים חס ושלום לסבול- הוא אדם קצת אנוכי. אז אפשר להגידג שהמטרה ש/לו היא טובה, אבל את הדרך להשגת המטרה אולי כדאי לשנות. האמת היא שאני חושבת שגם אם לא מסכיממים עם דרכו אנחנו צריכים מאוד להיזהר בלשוננו, במיוחד כאשר מדובר באדם שלומד תורה. יש זהירות מיוחדת ביחס לתלמידי חכמים, כמובן שלכל אדם צריך להתיחס בכבוד ולהעריך אותו, אך במיוחד לאדם שהוא רב או תלמיד חכם. אם לדעתך אין תשובות משכנעות, כדאי לך לבדוק את זה שוב. יש שני אתרים שאני מכירה שהם יש אפשרות לשלוח שאלות לרבנים, ואני בטוחה שיהיה להם מה לענות. לפני ששואלים צריך להרשם באתר. למטה יש קישורים. לגבי הדבר השני, קודם כל צריך לזכור שרק בתקופה האחרונה החלה תופעת החילון, בעבר כולם (אולי למעט בודדים) היו שומרים את המצוות. אם עכשיו יבוא מישהו לעם שלם ויגיד לו שמעכשיו הם חיבים לשמור חוקים מסוימים, ואולי אפילו רק חוק אחד. בטוח שהיו אנשים שהיו אומרים- למה שנאמין לו, לא רק שאין לנו הוכחות שהוא צודק, אלא שבנוסף לכל זה מחייב אותנו, זה אומר שאנחנו צריכים לשמור כל מיני חוקים ומצוות. אבל זוהי בדיוק הנקודה, שכל העם ידע שאכן זה נכון, שאכן לא המציאו פה משהו חלילה. בנוסף, לנו היהודים יש עדות של עם שלם, עם שלם שאלוקים התגלה אליו במעמד הר סיני ושם ציווה את עשרת הדיברות, שמירת שבת (הכלולה בעשרת הדיברות) ועוד חוקים ומצוות נוספים. באותו מעמד לימד הקדוש ברוך הוא את משה רבנו את התורה שבעל פה והיא עברה מפה לפה מדור לדור עד שנכתבה על ידי רבי יהודה הנשיא. בנוסף יש הרבה ספרים כמו ספר הנבוכים וספר הכוזרי שמסבירים את יסודות הדת היהודית הכל כל נפלאה. אם זה לא סיפק אותך, בבקשה תכתוב שוב. ובאמת יש תשובות, אני בטוחה בכך מאה אחוזים. אבל אני רוצה שלא רק אני ידע את זה אלא כל עם ישראל, אני רוצה שגם האחים שלי יזכו להכיר ולדעת את הדבר הנפלא הזה. שגם אתה. באהבת ישראל ננצח.

BlackJack1

New member
לא תודה

שמעתי,ראיתי וקראתי מספיק מרבנים ולא השתכנעתי... החילון התחיל ב300 שנים האחרונות והוא זה שהביא אותנו קדימה. את יודעת שבאף מסמך או עדות הסטורית חוץ מהתנ"ך אין עדות ליציאת מצריים? איך זה ששישה מליון אנשים הלכו במדבר ואף אחד לא ראה אותם בדרך? נכון,השבת כתובה בעשרת הדברות,אבל זהו בסיס לחוק סוציאלי,הומאני ואנושי,אני לא רואה בן אדם עובד במשך שבוע שלם ללא יום מנוחה! הרמב"ם בעצמו אמר במורה נבוכים שהמטרה המרכזית של התורה זה לגרום לאמונה באלוהים,ואם יבוא היום אדם ויגיד לבטל את כל החגים והפולחנים אף אחד לא יאמין לו... בדיוק אותו דבר... עכשיו אני יודע שאת חוזרת בתשובה,ונלהבת,וגילית את האור הגנוז והאבוד,ואם זה עושה לך טוב הרי זה מבורך. תזכרי שמה שטוב לך,לאוו טוב לאחרים,ולא כולם חושבים כמוך מצטער..

nehtab

New member
התורה מביאה אושר ושמחה נצחיים

פעם אני גם לא ידעתי שיש עוד עדויות לתנ"ך אבל לא מזמן גיליתי שאכן יש. לדוגמא מצאו יומן של מצרי שמתאר את עשרת המכות, ומצאו את אגרות אל עמרנה שבהם מלך כנען מבקש עזרה ממצרים כי יש עם עברי שבא מהמדבר שמתקרב לארצו. אותו אדם שיבוא ויגיד לבטל את החגים והפולחנים אף אחד לא יאמין לו בגלל שאין לו הוכחות. לתורה ולמצוות כן האמינו כי יש לכך הוכחות. אולי זה באמת נראה שאני חוזרת בתשובה אבל בעיקרון אני תמיד הייתי דתיה. אומנם יש אנשים שחושבים שבשבילם זה לא טוב לשמור מצוות וכדומה, אבל בתכל'ס- מה עם הנשמה שלהם? הרי הנשמה שלנו היא מהעליונים, היא באה מתחת לכיסא הכבוד, מהעולם הרוחני. ההיא לא נהנית כאן, ובאמת לא יתכן שה' יברא בריאה לעולם שלא טוב בעבורה וזה מראה שהשנשמה נבראה בשביל העולם הבא. היא נמצאת כאן כדי להשיג אמצעים דרכם אפשר להיות בעולם הבא. כדי להשיג זכויות. קיבלנו פיקדון יקר מאת בורא עולם, קיבלנו את הנשמה. אנחנו צריכים לשמור על הפיקדון הזה, לשמור אותו זך ונקי וטהור. אם נחטא אז בעצם אנחנו מזיקים לפיקדון ומצערים מאוד את הנשמה שלנו. מה שמחייה ומשמח את נשמתנו זה קיום המצוות, להתקרב לה', לעלות בדרגה רוחנית. הגוף גם ככה מתכלה אחרי שמתים, מה שנשאר זה הנשמה. הנשמה נשארת לנצח. אז למה לנו לענג את הגוף ורק לדאוג לו, שהרי גם ככה בסוף הוא לא נשאר. מה עם הנשמה שלנו? האם אנחנו רוצים שלנצח יהיה לה לא טוב חלילה, עכשיו יש לנו את ההזדמנות לזכך אותה ולשמור אותה טהורה, ה' הוא אבא רחום וחנון והוא נותן לנו אפשרות לחזור בתשובה, כדאי לנו לנצל את ההזדמנות ולא להזיק לנשמה היקרה שלנו אלא לשמח אותה ולקרב אותה למקורה ולמקום שמחתה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

Tukon

New member
אם זו התוכנית של ה' אז אני "בחוץ"

שנאמר, לא מדובשו ולא מעוקצו אני בוחר באופן חופשי (זכותי המולדת) לא לשתף פעולה עם התוכנית המכוערת שהצגתה... אם המטרה היא הנאה ניצחית אז הסר כל דאגה מליבך. בעתיד הלא רחוק 100 שנה, יחברו את מוח האדם למכונת ויריטואל-ריאליתי שתממש כל עולם שיבחר האדם. מה אז ישאר לאלוהים לעשות?

nehtab

New member
אבל חבל להצטער כשכבר יהיה מאוחר

קודם כל למה אבל אתה חושב שזוהי תוכנית מכוערת, לדעתי מדובר דוקא בתוכנית יפה ביותר. נכון שיש את הבחירה החופשית, אדם יכול לבחור מה הוא רוצה- בטוב או ברע, אבל צריך לזכור שלכל בחירה והחלטה יש גם תוצאה. אני די בטוחה שאף אחד לא ירצה למצוא את עצמו אחרי 120 כשאין לו אפשרות להיכנס לעולם שכולו טוב. צריך גם לזכור שיש עוד דלת חוץ מגן עדן, דלת שפחות נעים להיכנס אליה. עכשיו יש לנו עוד הזדמנות לתקן ולהשתנות, חבל שנתעורר כשיהיה כבר מאוחר מדי. יש אנשים שזכו ומתו מות קליני, אחר שהם חזרו לחיים, הם פתאום הבינו את המשמעות של החיים, הבינו שאי אפשר לעשות כל מה שעולה בדעתנו- לשקר, לרמות, להרביץ, לעשות דברים לא טובים. אי אפשר. אנחנו מזיקים לנשמה, מזיקים לעולם הנצח ומרחיקים את עצמנו משם. לדוגמא, שמעתי מקרה על אחד בשם שרון שהוא היה בהתחלה בחור מסורתי. ויום אחד הוא הלך לרב כדורי. הרב כדורי ביקש ממנו לשים ציצי. אותו בחור בהתחלה לא רצה, "מה אני? ציצית?" הרב כדורי ביקש ממנו שוב ואמר "בבקשה ממך, בשבילי תשים" בסופו של דבר הוא הסכים. עבר כמה זמן מאז אותו יום. שרון נוסע בכביש לפתע בא כלי רכב גדול ונתקע במכוניתו של שרון. ההגה נכנס לו לתוך הגוף, האיברים שלו נמעכו, ואז הנשמה שלו נפרדה מהגוף והוא מתאר איך הוא רואה את הגוף שלו מעוך והנשמה שלו מרחפת מעל ואז היא מתחילה לעבור במין מנהרה כשמרחפים מסביב כל מיני קרובי משפחה שלו שנפטרו. בסופו של דבר הוא מגיע לקצה המנהרה ואז הוא מספר שהוא רואה את דודה שלו- דודה מרים. לפני התאונה הווא ידע שהיא חיה והוא לא מבין מה היא עושה פה. מתחילים לעשות לו דין וחשבון ושואלים אותו בדיוק את שלושת השאלות שכתוב בגמרא ששואלים אדם שנפטר- האם קבעת עיתים לתורה? האם נשאת ונתת באמונה? ועוד שאלה שאני לא זוכרת.שרון מתחיל לראות את הסרט של החיים שלו. הוא מתחיל להתחרט על כל העבירות שעשה. לגוגמא, היתה פעם שהוא השתמש בטלפון של סבתא שלו בלי רשות, וסבתא שלו ממש אהבה אותו, אבל בכל זאת זה לא משנה, ובשמים אמרו לו- גזל. הוא מתחיל לראות כמה עבירות יש לו וממש מתחלי לפחד. כי הוא יודע שלכל מעשה יש תוצאה. ואז הוא רואה את הרב יורם אברג'יל, הרב בצרי, הרב מורדעי אליהו (אם אני לא טועה) ועוד כמה רבנים ששכחתי את השמות שלהם (והם חיים היום) שהם מרוב קדושתם באו ועלו לשמיים לסנגר עליו ולעזור לו. בשמים אומרים לשרון שהיום גם דודה שלו נפטרה ואחד מהם צריך לחזור לחיים. בסופו של דבר מחליטים ששרון הוא זה שיחזור. באמת זה מה שקורה. שרון מתעורר לחיים, ברגע שהוא יכול לדבר הוא שואל את המשפחה שלו- איפה דודה מרים. בהתחלה הם לא רצו לצער אותו ולספר לו, אך בסופו של דבר, הם גילו לו שהיא אכן נפטרה. שרון מבקש מהם להוריד תעודת הערכה שהוא פעם קיבל ותלה אותה בקיר, כי בשמים אמרו לו שזה גאווה. הסיפור עוד ארוך. הרופא אמר לשרון שמקרה רגיל ההגה היה אמור להיכנס ולצאת מהצד השני והוא לא מבין איך זה לא קרה וזה ממש נס. שרון כבר הבין וידע- הציצית של הרב כדורי. אני כמובן לא סיפרתי את הכל, שמעתי את זה ממישהו ששמע את זה מפי שרון בעצמו ברדיו והוא סיפר את זה במשך כשבע שעות. היתה פעם אחת ששרון סיפר את הסיפור והיה מישהו שאמר לו- אני לא מאמין למה שאתה מספר. שרון אמר לו- אם אתה לא מאמין אז בוא איתי עכשיו לרב מורדכי אליהו, הוא היה איתי שם למעלה והוא יספר לך. באמת זה מה שהם עושים. הם מגיעים לרב והוא אומר להם שבאמת הוא היה שם למעלה ביחד עם שרון. לגבי המכונה וירטואלי-ריאליתי- יפה, לא שמעתי על זה. אבל הרי צריך לזכור, אותה מכונה לא יכולה למנוע מהאדם למות. אז אומנם הוא יזכה כבר בעולם הזה לחוש עולם כל כך טוב, אבל מה יהיה אחר כך, אחרי שהוא יתנתק מהמכונה ויחזור למציאות, ומה יהיה אחרי שהוא יגיע לקבר ויתחיל להצטער כל כך על זה שלא ניצל את החיים שלו, על זה שהיה עבד ליצרים שלו ועשה מה שבא לו. ואז כבר יהיה מאוחר מדי... אז לא כדאי לנו לחשוב רק על ההווה, יש את העתיד, העתיד הנצחי. באהבת ישראל ננצח.

Tukon

New member
אני מעריך את המאמץ שלך

כל מה שאמרתה אכן אפשרי (תקרא "סת מדבר" מאת ג'ון רוברטס) אך אין הדבר מוכיח את מה שאתה חושב על אלוהים כמו שהמים מקבלים את הצורה של הכלי, כך הנפש מחוץ לגוף רואה מה שהיא "רוצא" לראות. אז מה התוכנית של יהוה? יהדות נרדפת, גלות, שואה ומי יודע מה עוד דתות נוספות (נצרות איסלם)עוינות ליהדות, שטוענות על בעלות לדברי האל משיח שיהרוג את כולם פרט לחלק מהיהודים ויגרום לתחיית המתים, רק לצדיקים (שכבר נהנים בגן עדן, מה הרעיון?) דחילק!!! צא מיזה, זה כבר פססססה.... לא רוצים יותר אלוהים בזה הגיע הזמן לכבד את עצמנו ו"להמליך" אל אחר

nehtab

New member
אבל אנחנו צריכים להכיר לה' טובה

קודם כל צריך לדעת שאלוקים הוא שיא הטוב, אלוקים אוהב אותנו, אנחנו כמו הבנים שלו והוא רוצה שיהיה לנו טוב. לגבי ה"יהדות נרדפת וכו'", אפשר להגיד שזה כמו ההבדל בין רוצח למנתח. שניהם מחזיקים סכין ביד אך לכל אחד יש מטרה ותוצאה אחרות. המנתח עושה את המעשה כדי שאחר כך החולה ירגיש טוב יותר, כדי שזה ירפא אותו, ויש לו כוונות טובות. ככה גם ה'. לפעמים אין ברירה ואלוקים חייב לעשות לנו צרות. והן בדיוק כמו צירי לידה שאחר כך זוכים לראות את התינוק החמוד. כמו שהורים חייבים לפעמים לצעוק על הילד לטובתו, כדי שיהיה מחונך, ככה גם ה' שהוא אבא שלנו. "חושך שבטו שונא בנו". לגבי הדתות האחרות. להן יש עדות של אדם אחד בלבד. אדם אחד שטען שאלוקים התגלה אליו או משהו בסגנון. דבר כזה אפשר להמציא. לנו יש עדות של עם שלם, עם שלם שאלוקים התגלה אליו במעמד הר סיני. דבר כזה אי אפשר להמציא. ה"משיח שיהרוג את כולם פרט לחלק מהיהודים" הוא בעצם זה שיביא לשינוי בעולם, שינוי מהותי לטובה. האנשים שימותו הם בעצם אנשים שימותו במלחמת גוג ומגוג שתהיה לפני בוא המשיח. האנשים שישארו לתקופה נפלאה זו יהיו האנשים שהתנהגו כמו שצריך, עשו טוב, אפשר לקרוא לזה- צדיקים. אומרים שיש הרבה סימנים לכך שאנחנו דור הגאולה, אז עכשיו יש לנו את ההזדמנות לגרום לכך שגם אנחנו נישאר. כי כל אחד יכול להישאר זה רק תלוי בנו. אפילו אדם שעד עכשיו עשה רק ע, אם הוא יחליט עכשיו שהוא חוזר בתשובה שלמה והוא באמת יעשה את זה, גם הוא הולך להישאר. ואומרים שגדולה מעלתן של החוזרים בתשובה יותר משל צדיקים גמורים. לגבי המשפט האחרון בתגובה שלך- אם חס ושלום חס וחלילה היית חולה קשה והיה בא רופא גדול ומציל אותך, כמובן שהיית אוהב את אותו רופא ועושה את מה שהוא יגיד לך. צריך לדעת שאלוקים הוא כמו הרפא הזה וגם הרבה יותר. אלוקים ברא אותנו, נתן לנו נפש להבין ולהשכיל שבלעדי זה היינו כמו חיות, הוציא אותנו לאויר העולם, נתן לנו אוכל, בגדים, משפחה, אפשרות לחזור בתשובה (ואי אפשר לדעת מתי נמות ולכן צריך לשוב כמה שיותר מהר), היכולת לקום ולהתעורר כל בוקר מחדש (יש כאלו שפשוט יושנים ולא קמים), והרשימה עוד ארוכה מאוד. אין אחד שאלוקים לא עשה לו דברים טובים.יש רק אלוקים אחד ויחיד בכל היקום, האם התודה שלנו אליו תהיה שנגיד חס ושלום שאנחנו לא רוצים אותו?! שאנחנו מעדיפים להמליך אל אחר חלילה?! אבוי לנו, הרי אם כך אנחנו כפויי טובה כל כך, סליחה על איך שאני מתבטאת ואני בטוחה שמן הסתם זה נובע מתוך חוסר ידיעה, אבל באמת אם נחשוב על זה נגלה שאנחנו חייבים כל הרבה לקדוש ברוך הוא, שבעצם לא משנה מה שנעשה,זה רק גרגיר לעומת מה שהוא עושה למעננו, וכמובן שעלינו לקיים את מה שהוא מצווה אותנו (וגם ככה כל המצוות זה לא בשבילו אלא בשבילנו). אלוקים הוא מלך מלכי המלכים. אנחנו זכינו להיות הבנים שלו, זכינו להיות העם הנבחר. זה הכבוד האמיתי- לקיים את מה שהוא מצווה אותנו. כל מצווה שאנחנו מקימים מביאה לנו המון כבוד. היהדות מבוססת על הוכחות וראיות ויש הרבה ספרים שאומרים על מה בעצם הדת היהודית מתבססת. לדוגמא- ספר הכוזרי, מורה נבוכים. רק עוד משהו אחד- בגלל שהשם של ה' הוא קדוש כל כך נורא ונשגב- "ידוד", יש בעיה הלכתית לכתוב אותו. כלומר מותר לכתוב בסידורים וכדומה, אבל בדברים אחרים זה אסור. באהבת ישראל ננצח.

BlackJack1

New member
שוב הסיפורים על מוות קליני?

כנסי לגוגל תעשי חיפוש Jesus near deats exprience תמצאי לא מעט סיפורים של "גויים" שעברו אותה חוויה ולא היה שם הרב בצרי ולא הרב כדורי,זאת תופעה כלל אנושית. זה שמחבת"ים עושים בזה שימוש,לא אומר שיש להם בלעדיות על זה

nehtab

New member
אנחנו עם סגולה

אבל עצם זה שהיו עוד אנשים שעברו את אותה חויה זה מעיד על אמיתות הדבר הזה. מה שכן זה שיש שוני בינינו ובין הגויים לגבי העולם הבא. אני לא יודעת בדיוק מה השוני אבל אני יודעת שיש.ככל הידוע לי הגויים לא נמצאים איתנו בגן עדן. הם גם מחויבים רק בשבע מצוות, שבע מצוות בני נוח ולכן "המשפט" שלהם בעלייתם לשמים הוא שונה משלנו. בגלל שאנחנו העם הנבחר, הבנים של ה', ואנחנו שונים משאר הגויים, אז העולם הבא שלנו הוא לא כמו שלהם. באהבת ישראל ננצח.

BlackJack1

New member
ומאיפה הומצא הדבר הזה?

הרי נשמת הגוי היא נחותה מנשמת הבהמה.. אנחנו עם סגולה? אולי,אבל כנראה שכשלנו בלהבין את התפקיד שלנו,והדבר הזה רק עשה לנו צרות עד היום...

nehtab

New member
אבל זה באמת נכון

מה שכתבתי זה דברים באמת נכונים. מה שבטוח אבל שאם אנשים אחרים שיודעים יותר טוב ממני יסבירו ויוכיחו את מה שכתבתי הם בהחלט יוכלו לעשות זאת. אולי בגלל שלי חסרים פרטים זה נשמע כאילו זה הומצא חלילה, אבל זה לא הומצא אלא באמת נכון. אפשר לשאול רבנים שהם יודעים יותר ממני בהרבה והם יוכלו להסביר. אנחנו העם הנבחר של אלוקים, הבנים של ה'. וזה בטוח נכון כי יש לנו עדות של עם שלם שאלוקים התגלה אליו. יש משפט "בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם" אין שום עם ששרד את כל ההיסטוריה. אם נסתכל בעמים הקדומים- החיוי, היבוסי, עמלק ועוד המון עמים, הם פשוט לא שרדו. רק עם ישראל למרות שבכל תקופה ניסו להשמיד אותו, בכל תקופה היה איזשהו עם שרצה לכלות אותו- שיעבוד מצרים, האינקוזיציה, מאורעות תרפ"ט, ועוד הרבה, כל זה לא הביא להשמדתו של עםישראל, דבר שבאופן טבעי לא הגיוני. אנחנו גם לא עם כזה גדול. הסיבה ששרדנו את כל ההיסטוריה היא אחת ויחידה- אלוקים הציל אותנו. כמובן שה' לא רוצה שנסבול וכל מה שה' עושה זה הכל בצדק ויושר מוחלט ואם ה' החליט שיקרה משהו אז יש לכך סיבה טובה ומוצדקת. זה כמו שאבא יהיה חייב לפעמים לצעוק על הבן שלו. אני די בטוחה שאם עם ישראל יעשה טוב וישמור מצוות ויקיים את מה שה' מצווה אותנו, אז יפסיקו הצרות ויבוא המשיח במהרה בימינו אמן. אנחנו צריכים להיות האור לגויים, המגדלור שמאיר. באמת חבל שחלקנו כשלו בלהבין את התפקיד שלנו. נקווה שכולם ידעו לפקוח את העיניים בזמן ולהתחיל לפעול כיאה לעם סגולה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

לקשמי

New member
והעיקר לא לפחד כלל

אני מעדיפה לשרת את אלוהים מתוך אהבה ולא מתוך פחד. זאת הסיבה שאני לא מתחברת לדת. (כל דת שהיא). כי כל הדתות שאני מכירה בכל אופן, כמו היהדות וכמו הדוגמאות שאת מביאה פה, מושתתות על פחד. אם לא תקיים מצוות, תלך לגיהנום/יקרה לך משהו איום ונורא. אני משתדלת לעשות טוב, לתת ולשרת את כל הברואים, לא בגלל שאני מפחדת ממה שיקרה אם לא אעשה את זה, אלא בגלל שהדברים האלה משרתים אותי בדרך להתפתחות האישית והרוחנית שלי. האלוהים שאני מאמינה בו לא מעניש. הגיהנום הוא המצאה של הדתות, והוא משמש להן כלי להפחדה שמטרתה לגייס אנשים לשורותיהן. האלוהים שאני מאמינה בו הוא אבי היקום, הוא נותן לנו שיעורים כדי שנלמד מהם ואם לא עברנו את השיעור הוא לא יעניש אותנו אלא ייתן לנו הזדמנות שוב ושוב לעבור את השיעור, עד שנלמד. ואני בוחרת לחתום הודעה זו - באהבת כל היקום ננצח.

BlackJack1

New member
../images/Emo140.gif

זה נכתב מכל הלב אני מניח ההודעה הזאת וככה גם אני מרגיש.. אנחנו שטוענים שאנו עם נבחר צריכים לשלוח לעמים האחרים רק אור ואהבה,ואני מאמין שהמשיח זה לא אדם,אלא מצב בו כל היקום והברואים יעניקו רק האהבה אחד לשני

nehtab

New member
מדרגה גבוהה יותר

אני מסכימה איתך עם זה שלא צריך לעבוד את אלוקים מתוך פחד מהעונש. האמת היא שגם ביהדות המדרגה הגבוהה יותר בקיום המצוות היא לקיים לא מתוך פחד מהעונש או מתוך רצון לקבל שכר, אלא מתוך אהבת ויראת ה'. הבעיה היא שבטבע של רוב האנשים קשה לעשות משהו לא מתוך רצון לקבל שכר או כדי להינצל מנזק. ולכן בעצם יש את הדבר הזה שהוא באופן עקרוני באמת נכון. אלוקים אוהב אותנו ורוצה שיהיה לנו טוב. האמת היא שבאמת אדם שחטא אז ה' לא מעניש אותו ישר חס ושלום אלא ה' נותן לו הזדמנות לתקן, הזדמנות לשוב בתשובה. הבעיה היא שיש אנשים שגם אחרי כל כך הרבה שיעורים, כל כך הרבה הזדמנויות, כל יום, כל שעה, כל דקה, כל רגע הם המוני הזדמנויות לחזור בתשובה על משהו לא טוב שעשינו. יש לצערנו אנשים שהנה ה' נותן להם הזדמנויות, עוד יום, עוד חודש, עוד שנה, אבל הם לא מנצלים את ההזדמנויות וממשיכים בדרכם הלא טובה. וכמה כבר אפשר לחכות, וכמה כבר אפשר לותר, בסופו של דבר כבר אין ברירה, האדם מגיע לסוף דרכו, נשמתו עולה לשמים ושם צריך לעשות את הדין וחשבון. הרי תסכימי איתי שלא יתכן שגם איש שעשה טוב וגם איש שעשה דברים לא טובים יהיה לשניהם אותה תוצאה, אותו שכר, לא יתכן. זה מצוין שאת עושה דברים טובים לא מתוך פחד מהגיהנום, וזה מה שצריך להיות. אבל צריך לדעת שבסופו של דבר יש דבר כזה גן עדן וגיהנום. יש אנשים שמתו מות קליני, אומנם הם לא הגיעו לגיהנום אלא חזרו לחיים אבל הם מספרים איך הם ראו את הסרט של החיים שלהם, ובדקו את מעשיהם כדי לקבוע מה יהיה הדין שלהם. בגמרא כתוב שלוש שאלות ששואלים את האדם כשמגיעה העת לעמוד לפני בורא העולם. האם קבעת עיתים לתורה, האם נשאת ונתת באמונה ועוד שאלה שאני לא זוכרת, ושמעתי מקרה על אחד שמת מוות קליני והוא מספר ששאלו אותו בדיוק את אותן השאלות. ביהדות כל עיקרי האמונה יש להם בסיס. יש ספרים שמסבירים ומוכיחים את אמיתות הדת, כמו- מורה נבוכים, ספר הכוזרי וכו'.ביהדות אין סתירות חלילה וכדומה, גם אם נראה שיש אפשר ללכת לרב או לאדם בעל ידע והוא יוכל לפתור את השאלה, כי באמת ישד פיתרון, יש תשובה. אחד מעיקרי האמונה הוא שהקדוש ברוך הוא משלם שכר טוב לצדיקים ומעניש לרשעים. אני בטוחה במאה האחוזים שזה נכון. וזה באמת נכון. ואני הפעם יחתום- באהבת כל יקום וביחוד את ישראל ננצח. כי צו השעה- אהבת חינם.

BlackJack1

New member
די כבר!

את חושבת שרק בסיפורי המחב"תים אנשים עוברים מוות קליני?! שזאת תופעה מיוחדת לכל מיני אנשים שמספרים חצי אמת או משתמשים ברטוריקה?!? לכי תראי הרצאה של מטיף נוצרי או מוסלמי ותשמעי שם סיפורים על מוות קליני שבהם ראו את ישו או מוחמד (את זה בטוח המחב"תים כולל אמנון הצדיק לא סיפרו לך). זאת תופעה כלל אנושית,ודווקא יש אנשים גם יהודים שלא מספרים על גמרא,או צדיקים או עונשי גיהנום,אלא על מקור אור חמים ששולח רק אור ואהבה ואומר להם שזמנם עוד לא הגיע. נו שווין... האמונה של שכר ועונש,מצטער לא מקובלת עליי. 6 מליון יהודים בשואה נרצחו מתוכם 1.5 ילדים,ותינוקות,איפה פה השכר והעונש (שמעתי כבר את השטות על גלגול של נשמות שחטאו,ושתהיי בעניינים רוב הנספים היו יהודים מאמינים אדוקים). אבל בואי אני אשאל אותך משהו פשוט: אם יש לך אחים\אחיות קטנים,תסתכלי עליהם טוב ותחשבי אם הם חטאו ומגיע להם להרצח באכזריות בשיטות שונות ומשונות? זה נשמע מזעזע נכון,אבל אולי זה יוציא כל מיני זבל שהאכילו אותך מחב"תים למינהם.

nehtab

New member
כולנו איש אחד

אני מסכימה איתך שהשואה הייתה מעשה מאוד מזעזע ונורא. אבל יש עוד דבר. כל דבר בעולם הזה שקורה יש לו סיבה. הכל נעשה בצדק וביושר. זה נשמע קשה להבין את זה, אבל קודם כל צריך לדעת שבלי השואה לא הייתה קמה מדינת ישראל. כמובן אני עדיין לא אומרת שבשביל המדינה היה כדאי שהשואה תהיה, בכלל לא, באמת זה נורא עצוב. ה' הוא אבא שלנו, אנחנו הבנים שלו והוא אוהב אותנו אהבה עזה, כאשר הוא מעניש אותנו הוא בכלל לא רוצה לעשות זאת, הוא עושה זאת מחוסר ברירה, הוא יודע שצריך לעשות זאת למרות שזה כואב, בגלל החטאים שלנו, לטובתנו. והוא לא עושה את זה מיד, כאשר נחרב בית המקדש ועם ישראל יצא לגלות שכל זה היה ממש חורבן ענק וכאב גדול לעם ישראל, ה' שלח נביאים שיוכיחו את העם וינסו לגרום לעם לשוב מדרכו הרעה. נביאים כמו ירמיהו, ישעיהו ועוד. הנביאים ניבאו כל כך הרבה, אפילו עשו מעשי ניסים, הזהירו אותם על העונש הצפוי, אך הם היו בשלהם. הם השיכו בשרירות ליבם. וכמה כבר אפשר לחכות ולהמתין שישובו, בסוף זה כבר יותר מדי זמן. יש פסוק שאומר שה' אינו חפץ במות הרשע אלא בשובו מרשעו וחיה. נאמר "חושך שבטו שונא בנו". כאשר אבא רואה את הילד שלו מתנהג לא יפה אז הוא חייב לגעור בו ואם הוא לא יעשה כך אז זה יהיה לרעת הילד. הצרות שיש לעם ישראל זה כמו שרופא מנתח חולה, הוא מחזיק סכין, זה כואב, אבל בסוף זה לטובת החולה. לגבי הילדים- זה באמת מאוד עצוב. לגבי הגילגולי נשמות, שמעתי על זה ויש בזה מן האמת. ואומנם נכון שהרבה היו מאמינים אדוקים אבל אם הם באו לכאן בגלגול הרי העונשים הם עונשים שבאו למרק על החטאים שהיו בגלגול הקודם. הנשמה שלהם נטמאה והתלכלכה בעקבות החטאים שהיו בגלגול הקודם וכך היא לא יכולה להיכנס לגן עדן, היא חייבת להתנקות ולהיטהר. ה' ריחם על אותן נשמות שלא רצו להיכנס לגיהנום והוריד אותן בחזרה לכאן. לנשמה זה בכלל לא כיף להיות כאן, זה סבל נוראי להיות בגלגולי נשמות אבל עדיף מאשר הגיהנום. כל הסבל שנגרם הוא בגלל האדם שבידו הופקדה הנשמה, האדם הזה לא ידע לשמור על הפיקדון היקר הזה והוא לילכלך וטימא אותו בחטאים. וכמו שמכסים בגד כדי לנקות אותו מהליכלוכים אז ככה גם צריך לנקות את הנשמה. הסברה שהנספים היו גלגולי נשמות היא הגיונית אבל זה רק השערה. יש עוד משהו מעבר לכך. "כל ישראל ערבים זה לזה", כל יהודי צריך לדעת שבמעשים שהוא עושה הוא משפיע על הכלל. כי כל עם ישראל זה גוף אחד, איש אחד. כמו שהגוף מחולק לאיברים ככה גם עם ישראל, הוא גוף אחד שמחולק לאנשים אנשים. באמת כולנו אחים. אפילו יהודי שאנחנו לא מכירים הוא קשור אלינו והוא שייך אלינו. יש סיפור על יהודי שעך ידי זה שלמד תורה שעה מסוימת הוא הציל את העולם. בשמים בודקים את כל מעשי בני האדם אם הרוב זה עבירות או מצוות. ברגע שהכף מכריעה לכך שזה עבירות אז משהו עלול לקרות חלילה. ולכן צריך לדעת שכל יהודי שעושה מצווה אפילו הכי קטנה יתכן שבכך הוא מכריע את כף המאזניים לזכויות ומציל את העולם. יש עונשים שהם שהם מיועדים לכל העם, כל עם ישראל. שמעתי פעם את הרב מורדכי אלון אחרי שהיה פיגוע שהיו בו יהודים שהיו בדרכם לכותל (או חזרה מהכותל) וואישה אחת שאלה איך יתכן שהפיגוע קרה להם, הרי אלו אנשים טובים, אנשים שבאו להתפלל. אני לא זוכרת בדיוק מה הייתה התשובה שלו אבל הוא אמר משהו שזה בא להראות לנו שכולנו אחד, שזה לא משנה לאיזה קבוצה בעם אני משתייך, כולנו קבוצה אחת, כולנו עם ישראל ואנחנו קשורים ומחוברים אחד לשני. כמו שאם כואבת האצבע אז כל הגוף מרגיש ככה גם כאשר מישהו מעם ישראל סובל, כולם צריכים להרגיש ולעזור לו. לגבי השכר והעונש. אולי אפשר לקרוא לעונש בשם אחר- "חומר ניקוי". בכל יהודי יש נשמה עליונה ונכבדה שהופקדה בו ומוטלת על כל אחד מאיתנו לשמור עליה. הנשמה שלנו שייכת לעולם הרוחני, לא לעולם הזה. ברגע שיהודי עושה מצוה אז הנשמה שלו מתרוממת ושמחה אבל ברגע שהיהודי עושה עבירה אז הנשמה שלו מצטערת ומתלכלכת. הנשמה לא יכולה להיכנס להיכל ה' הקדוש כל כך כאשר היא מנוגעת ומלוכלכת. היא חייבת לטהר את עצמה. כאשר אנחנו חוזרים בתשובה על חטא מסוים, אותו "ליכלוך" מתנקה מהנשמה. אם אנחנו לא חוזרים בתשובה אז יש אפשרות שנקבל את העונש בעולם הזה אבל זה לא תמיד, תלוי באיזה אדם מדובר, ויש אפשרות שנעלה לשמים ושם בודקים אם יש לנו הרוב חטאים או מצוות. אם יש הרוב חטאים אז אנחנו צריכים ללכת ל"מכבסה" ולנקות ולטהר את עצמנו. יש משהו ששמעתי שלא קשור לנשמה אבל משהו יפה. מסביב לכל יהודי יש מעין הילה שמקיפה אותו. יש איזשהו מכשיר מיחוד שדרכו אפשר לראות את ההילה הזו. בארץ שלנו יש שני מכשירים כאלו. (אם אני לא טועה אחד בבאר שבע ואחד בחיפה). כאשר היהודי עושה מצוות ועולה בדרגה הרוחנית ההילה שלו נהיית יותר זוהרת. שמעתי שלקחו 10 אנשים ובדקו את צבע ההילה שלהם. אחר כך נתנו להם להניח תפילין ובדקו שוב, ואז ראו שבאמת לכל האנשים ההילה נהייתה יותר זוהרת ובוהקת. וזה באמת נכון, אפשר אפילו לבדוק את זה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה