מה האמת של החיים??

nehtab

New member
כולנו איש אחד

אני מסכימה איתך שהשואה הייתה מעשה מאוד מזעזע ונורא. אבל יש עוד דבר. כל דבר בעולם הזה שקורה יש לו סיבה. הכל נעשה בצדק וביושר. זה נשמע קשה להבין את זה, אבל קודם כל צריך לדעת שבלי השואה לא הייתה קמה מדינת ישראל. כמובן אני עדיין לא אומרת שבשביל המדינה היה כדאי שהשואה תהיה, בכלל לא, באמת זה נורא עצוב. ה' הוא אבא שלנו, אנחנו הבנים שלו והוא אוהב אותנו אהבה עזה, כאשר הוא מעניש אותנו הוא בכלל לא רוצה לעשות זאת, הוא עושה זאת מחוסר ברירה, הוא יודע שצריך לעשות זאת למרות שזה כואב, בגלל החטאים שלנו, לטובתנו. והוא לא עושה את זה מיד, כאשר נחרב בית המקדש ועם ישראל יצא לגלות שכל זה היה ממש חורבן ענק וכאב גדול לעם ישראל, ה' שלח נביאים שיוכיחו את העם וינסו לגרום לעם לשוב מדרכו הרעה. נביאים כמו ירמיהו, ישעיהו ועוד. הנביאים ניבאו כל כך הרבה, אפילו עשו מעשי ניסים, הזהירו אותם על העונש הצפוי, אך הם היו בשלהם. הם השיכו בשרירות ליבם. וכמה כבר אפשר לחכות ולהמתין שישובו, בסוף זה כבר יותר מדי זמן. יש פסוק שאומר שה' אינו חפץ במות הרשע אלא בשובו מרשעו וחיה. נאמר "חושך שבטו שונא בנו". כאשר אבא רואה את הילד שלו מתנהג לא יפה אז הוא חייב לגעור בו ואם הוא לא יעשה כך אז זה יהיה לרעת הילד. הצרות שיש לעם ישראל זה כמו שרופא מנתח חולה, הוא מחזיק סכין, זה כואב, אבל בסוף זה לטובת החולה. לגבי הילדים- זה באמת מאוד עצוב. לגבי הגילגולי נשמות, שמעתי על זה ויש בזה מן האמת. ואומנם נכון שהרבה היו מאמינים אדוקים אבל אם הם באו לכאן בגלגול הרי העונשים הם עונשים שבאו למרק על החטאים שהיו בגלגול הקודם. הנשמה שלהם נטמאה והתלכלכה בעקבות החטאים שהיו בגלגול הקודם וכך היא לא יכולה להיכנס לגן עדן, היא חייבת להתנקות ולהיטהר. ה' ריחם על אותן נשמות שלא רצו להיכנס לגיהנום והוריד אותן בחזרה לכאן. לנשמה זה בכלל לא כיף להיות כאן, זה סבל נוראי להיות בגלגולי נשמות אבל עדיף מאשר הגיהנום. כל הסבל שנגרם הוא בגלל האדם שבידו הופקדה הנשמה, האדם הזה לא ידע לשמור על הפיקדון היקר הזה והוא לילכלך וטימא אותו בחטאים. וכמו שמכסים בגד כדי לנקות אותו מהליכלוכים אז ככה גם צריך לנקות את הנשמה. הסברה שהנספים היו גלגולי נשמות היא הגיונית אבל זה רק השערה. יש עוד משהו מעבר לכך. "כל ישראל ערבים זה לזה", כל יהודי צריך לדעת שבמעשים שהוא עושה הוא משפיע על הכלל. כי כל עם ישראל זה גוף אחד, איש אחד. כמו שהגוף מחולק לאיברים ככה גם עם ישראל, הוא גוף אחד שמחולק לאנשים אנשים. באמת כולנו אחים. אפילו יהודי שאנחנו לא מכירים הוא קשור אלינו והוא שייך אלינו. יש סיפור על יהודי שעך ידי זה שלמד תורה שעה מסוימת הוא הציל את העולם. בשמים בודקים את כל מעשי בני האדם אם הרוב זה עבירות או מצוות. ברגע שהכף מכריעה לכך שזה עבירות אז משהו עלול לקרות חלילה. ולכן צריך לדעת שכל יהודי שעושה מצווה אפילו הכי קטנה יתכן שבכך הוא מכריע את כף המאזניים לזכויות ומציל את העולם. יש עונשים שהם שהם מיועדים לכל העם, כל עם ישראל. שמעתי פעם את הרב מורדכי אלון אחרי שהיה פיגוע שהיו בו יהודים שהיו בדרכם לכותל (או חזרה מהכותל) וואישה אחת שאלה איך יתכן שהפיגוע קרה להם, הרי אלו אנשים טובים, אנשים שבאו להתפלל. אני לא זוכרת בדיוק מה הייתה התשובה שלו אבל הוא אמר משהו שזה בא להראות לנו שכולנו אחד, שזה לא משנה לאיזה קבוצה בעם אני משתייך, כולנו קבוצה אחת, כולנו עם ישראל ואנחנו קשורים ומחוברים אחד לשני. כמו שאם כואבת האצבע אז כל הגוף מרגיש ככה גם כאשר מישהו מעם ישראל סובל, כולם צריכים להרגיש ולעזור לו. לגבי השכר והעונש. אולי אפשר לקרוא לעונש בשם אחר- "חומר ניקוי". בכל יהודי יש נשמה עליונה ונכבדה שהופקדה בו ומוטלת על כל אחד מאיתנו לשמור עליה. הנשמה שלנו שייכת לעולם הרוחני, לא לעולם הזה. ברגע שיהודי עושה מצוה אז הנשמה שלו מתרוממת ושמחה אבל ברגע שהיהודי עושה עבירה אז הנשמה שלו מצטערת ומתלכלכת. הנשמה לא יכולה להיכנס להיכל ה' הקדוש כל כך כאשר היא מנוגעת ומלוכלכת. היא חייבת לטהר את עצמה. כאשר אנחנו חוזרים בתשובה על חטא מסוים, אותו "ליכלוך" מתנקה מהנשמה. אם אנחנו לא חוזרים בתשובה אז יש אפשרות שנקבל את העונש בעולם הזה אבל זה לא תמיד, תלוי באיזה אדם מדובר, ויש אפשרות שנעלה לשמים ושם בודקים אם יש לנו הרוב חטאים או מצוות. אם יש הרוב חטאים אז אנחנו צריכים ללכת ל"מכבסה" ולנקות ולטהר את עצמנו. יש משהו ששמעתי שלא קשור לנשמה אבל משהו יפה. מסביב לכל יהודי יש מעין הילה שמקיפה אותו. יש איזשהו מכשיר מיחוד שדרכו אפשר לראות את ההילה הזו. בארץ שלנו יש שני מכשירים כאלו. (אם אני לא טועה אחד בבאר שבע ואחד בחיפה). כאשר היהודי עושה מצוות ועולה בדרגה הרוחנית ההילה שלו נהיית יותר זוהרת. שמעתי שלקחו 10 אנשים ובדקו את צבע ההילה שלהם. אחר כך נתנו להם להניח תפילין ובדקו שוב, ואז ראו שבאמת לכל האנשים ההילה נהייתה יותר זוהרת ובוהקת. וזה באמת נכון, אפשר אפילו לבדוק את זה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

bios

New member
לא מפחד!

אלוהים לא מעניש ולא מחלק פרסים, וחבל שאתה מנסה למכור אותו כמו שעשועון של ארז טל. אלוהים הוא אהבה, שמחה וחופש ללא גבול וללא תנאים. הוא נותן לנו כל מה שהנשמה שלנו מבקשת, בשביל שנגדל ונצמח. ואם פספסנו משהו בגלגול הזה, הוא תמיד יתן לנו עוד צ'אנס בגלגול הבא. מאחל לך חיים טובים של שמחה וללא פחד.

BlackJack1

New member
../images/Emo45.gif

מחזק ואומר שאלוהים הוא לא מוצר למכירה וצריך לשווק אותו כמו קוקה קולה שעושים אמנון יצחק וחבר מרעיו. מי שרוצה להאמין באליל מעניש,אכזרי וצמא דם ולקיים פולחן עתיק תוך כדי שהוא מנסה לשווק אותו לאחרים,שיהנה...

nehtab

New member
אבל התוצאה היא לפי מעשי האדם, מי

שעושה רע,לא מגיע לו שיזכה לעולם שכולו טוב. זה נכון שאלוקים הוא אהבה, שמחה וחופש ללא גבול וללא תנאים. ה' אוהב אותנו ורוצה שיהיה לנו טוב, ועובדה גם שה' ברא אותנו בשביל עולם שכולו טוב. אבל יחד עם זה, הרי זה לא יתכן ששני אנשים- אחד מהם שכל החיים עשה מה שבא שלו, שיקר, רימה, דיבר דברים רעים על אנשים, לא עשה כזה הרבה מעשים טובים לאנשים, לא קיים את מה שה' מצווה ובקיצור- עשה מה שעולה על רוחו. ולעומת זאת יש עוד איש שהוא דוקא עזר כל כך הרבה לאנשים, לא עשה דברים רעים, לא העליב, לא התגאה, גם אם זה דרש מנו מאמצים, שמר מצוות, ואסף המון זכויות. כששני אנשים אלו יגיעו לשמים הם לא יכנסו לאותה דלת, הרי זה לא יהיה צודק ששניהם יזכו להיכנס לגן עדן. יש דין וחשבון. אומנם זה נכון שיש גלגולי נשמות, אבל קודם כל צריך לזכור שלשמה לא טוב להיות בעולם הזה, היא סובלת, ולכן גם היא באמת לא נבראה בשביל העולם הזה אלא בשביל העולם הבא. יש גלגולים גם בבעלי חיים, יש גלגולים בדומם, ואומנם זה יותר עדיף להיות בגלגול מאשר בגיהנום חס ושלום, אבל עדיין זה סבל ויסורים רבים. בנוסף, לפי מה שאני יודעת לא כל האנשים חוזרים בגלגול, יש כאלו שאין להם אפשרות והם צריכים ללכת בלית ברירה לגיהנום. באמת לא צריך לפחד וגם נאמר- מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד. כי בעצם גם אדם שעשה עד עכשיו ד'ברים לא טובים, העליב אנשים, ציער, הזיק או שסתם פשוט לא עשה את מה שצריך ולא אסף זכויות ומעשים טובים, גם אדם כזה, אפילו הכי רשע, יש לו הזדמנות לתקן ולשוב בתשובה. ה' אוהב אותנו ולא רוצה שנילך חלילה לגיהנום ולא רוצה שנסבול, ולכן יש פיתרון שהוא פיתרון שמיועד רק לעולם הזה. כי אחרי 120, כשאדם מגיע לקבר, הוא כבר לא יוכל לשוב, היו לו המון ימים לחזור בתשובה והוא לא עשה את זה, אז כבר יהיה מאוחר מדי והוא יצטרך לשלם את המחיר. בנוסף, אנחנו לא יכולים לדעת מתי נמות ולכן צריך לחזור בתשובה ולשנות כמה שיותר מהר. בע"ה נקווה שכולנו נזכה להיכנס לגן עדן ולעשות רק טוב בחיים. שמעתי מקרה על אחד שמת מוות קליני אחד, מישהו בשם שרון שהוא היה בהתחלה בחור מסורתי. ויום אחד הוא הלך לרב כדורי. הרב כדורי ביקש ממנו לשים ציצי. אותו בחור בהתחלה לא רצה, "מה אני? ציצית?" הרב כדורי ביקש ממנו שוב ואמר "בבקשה ממך, בשבילי תשים" בסופו של דבר הוא הסכים. עבר כמה זמן מאז אותו יום. שרון נוסע בכביש לפתע בא כלי רכב גדול ונתקע במכוניתו של שרון. ההגה נכנס לו לתוך הגוף, האיברים שלו נמעכו, ואז הנשמה שלו נפרדה מהגוף והוא מתאר איך הוא רואה את הגוף שלו מעוך והנשמה שלו מרחפת מעל ואז היא מתחילה לעבור במין מנהרה כשמרחפים מסביב כל מיני קרובי משפחה שלו שנפטרו. בסופו של דבר הוא מגיע לקצה המנהרה ואז הוא מספר שהוא רואה את דודה שלו- דודה מרים. לפני התאונה הווא ידע שהיא חיה והוא לא מבין מה היא עושה פה. מתחילים לעשות לו דין וחשבון ושואלים אותו בדיוק את שלושת השאלות שכתוב בגמרא ששואלים אדם שנפטר- האם קבעת עיתים לתורה? האם נשאת ונתת באמונה? ועוד שאלה שאני לא זוכרת.שרון מתחיל לראות את הסרט של החיים שלו. הוא מתחיל להתחרט על כל העבירות שעשה. לגוגמא, היתה פעם שהוא השתמש בטלפון של סבתא שלו בלי רשות, וסבתא שלו ממש אהבה אותו, אבל בכל זאת זה לא משנה, ובשמים אמרו לו- גזל. הוא מתחיל לראות כמה עבירות יש לו וממש מתחלי לפחד. כי הוא יודע שלכל מעשה יש תוצאה. ואז הוא רואה את הרב יורם אברג'יל, הרב בצרי, הרב מורדעי אליהו (אם אני לא טועה) ועוד כמה רבנים ששכחתי את השמות שלהם (והם חיים היום) שהם מרוב קדושתם באו ועלו לשמיים לסנגר עליו ולעזור לו. בשמים אומרים לשרון שהיום גם דודה שלו נפטרה ואחד מהם צריך לחזור לחיים. בסופו של דבר מחליטים ששרון הוא זה שיחזור. באמת זה מה שקורה. שרון מתעורר לחיים, ברגע שהוא יכול לדבר הוא שואל את המשפחה שלו- איפה דודה מרים. בהתחלה הם לא רצו לצער אותו ולספר לו, אך בסופו של דבר, הם גילו לו שהיא אכן נפטרה. שרון מבקש מהם להוריד תעודת הערכה שהוא פעם קיבל ותלה אותה בקיר, כי בשמים אמרו לו שזה גאווה. הסיפור עוד ארוך. הרופא אמר לשרון שמקרה רגיל ההגה היה אמור להיכנס ולצאת מהצד השני והוא לא מבין איך זה לא קרה וזה ממש נס. שרון כבר הבין וידע- הציצית של הרב כדורי. אני כמובן לא סיפרתי את הכל, שמעתי את זה ממישהו ששמע את זה מפי שרון בעצמו ברדיו והוא סיפר את זה במשך כשבע שעות. היתה פעם אחת ששרון סיפר את הסיפור והיה מישהו שאמר לו- אני לא מאמין למה שאתה מספר. שרון אמר לו- אם אתה לא מאמין אז בוא איתי עכשיו לרב מורדכי אליהו, הוא היה איתי שם למעלה והוא יספר לך. באמת זה מה שהם עושים. הם מגיעים לרב והוא אומר להם שבאמת הוא היה שם למעלה ביחד עם שרון. באהבת ישראל ננצח.

bios

New member
זה דווקא יתכן

ששני האנשים ההפוכים האלה יכנסו לגן עדן, כי הגמול למעשים טובים הוא לא איזה גן נחמד, כסף או בתולות, אלא ההתפתחות של הנשמה ועלייתה לרמות גבוהות יותר. האדם ה"רע" מבין השניים שתיארת יחוש צער רב על כך שפספס את מהות החיים שלו, ולא ניצל אותם כדי לחוות היבטים חיוביים של הנשמה שלו ולגדול ולצמוח. הוא עשוי להכניס את עצמו לגיהנום יציר רוחו, אבל אלוהים לא זקוק למקום כזה. לגבי הסיפור עם הרב כדורי - העולם הבא (או העולם הרוחני) הוא מקום בו מחשבות מתממשות באופן מיידי. כשנכנסים אליו עדיין לא מודעים לזה מספיק, ולכן אפשר לראות כמציאות את כל מה שחושבים עליו (בדומה לחלום). לכן, מי שנכנס לעולם הזה עם פחד מהגיהנום ורגשות אשם על עבירות שעשה - החוויות שלו שם יהיו בהתאם. ברור לי שהכוונה שלך טובות, אבל אני לא חושב שאת מקדשת את השם של אלוהים בכך שאת קושרת אותו לפחד. זה גורם להרבה אנשים לסלוד מאלוהים נקמני וקטנוני שכזה, שכל הזמן מתחשבן איתם, במיוחד שלא תמיד ברור שמצוות הדת משקפות צו מוסרי עליון שמצדיק עונשים כאלה. לדעתי, יש סיבות טובות יותר להיות אדם טוב מאשר הפחד מגיהנום.

nehtab

New member
אלוקים הוא הכי טוב שיכול להיות

זה באמת לא טוב לקשור את השם של אלוקים בפחד ואולי טעיתי בדרך שבה הצגתי את הדברים. אלוקים הוא הכי טוב שיכול להיות ורוצה בטובתנו וגם אם יש עונשים למי שהתנהג שלא כשורה זה בסופו של דבר לטובת האדם כדי לזכך ולטהר את נשמתו ולהעלות אותה מרמה נמוכה. וגם יש את האפשרות לחזור בתשובה, דבר שלכאורה נראה לא הגיוני- כמו שגנב שחזר בתשובה הוא בכל זאת ישב בכלא. וזה ברחמי ה' המרובים. לגבי הגן עדן, אומנם נכון שבגן עדן הנשמה מתפתחת, לומדים שם תורה ומתענגים על ה' ונהנים מזיו שכינתו, אבל יחד עם זאת, לא כל אחד יכול להיכנס לשם בלי בעיות. כי אם כן, מדוע אנחנו נמצאים פה, כלומר לא היה לנו כאן בשביל מה להתאמץ, בשביל מה לאסוף צידה ו"כרטיס כניסה", לאסוף זכויות בשביל העולם הבא, כי כולם יכולים להיכנס. האדם ירד לעולם וניתנה לו זכות הבחירה החופשית, הוא יכול לבחור בין טו ב לרע, אבל הוא צריך לזכור שיש לכך תוצאה. לכל אדם יש את היכולת להתגבר על היצר הרע ולעשות טוב. כאשר אדם נפטר בודקים את מעשיו. אם הרוב זה מצוות הוא הולך לגן עדן. אך אם הרוב זה עבירות הוא צריך ללכת ל"מכבסה", לגיהנום, למקום שבו הוא ינקה את עצמו מהכתמים ומהחטאים. ורק אחר כך, לאחר שהוא טהור הוא יכול להיכנס להיכל ה'. רוב הנשמות שצריכות ללכת לגיהנום מפחדות להיכנס ולכן ניתנת להם אפשרות אחרת- לרדת לכאן שוב בגלגול נשמה. גם גלגול נשמה זה סבל נוראי לנשמה שחטאה ולא טוב לה להיות כאן. באמת זה אולי יכול לגרום לפחד, אך בעצם אין לנו סיבה לפחד כי ה' אוהב אותנו ונתן לנו פיתרון כדי שלא נגיע חס ושלום לכך, והוא "התשובה". גם אדם שעד עכשיו חטא ועשה לו טוב, יכול לחזור בתשובה ואם הוא עושה זאת בתשובה שלמה אז העבירות שלו נמחלות לו.(ובגלל שאנחנו לא יכולים לדעת מתי נמות, אנחנו צריכים לשוב כמה שיותר מהר). אחד מי"ג עיקרי אמונה הוא שה' מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים. (וזה יכול להיות גם בעולם הזה וגם בעולם הבא אבל תלוי במי מדובר). אומנם באמת אומרים שמה שחושבים זה מה שמתקיים אבל זה תקף רק לגבי העולם הזה. האדם בא לפה כדי לעמוד בנסיונות ולעשות טוב. אם זה הולך לפי המחשבה יוצא כך שאדם רשע יכול לקבל טוב ואדם טוב יכול לקבל רע.אם כל אחד נכנס ישר לגן עדן אז הרי זה אומר שהאדם ה"רע" לא קיבל את העונש שמגיע לו. קראתי בספר "מסילת ישרים" שה' ברא אותנו בשביל אותו תענוג שהזכרתי קודם (להתענג על ה'...) שהוא התענוג הכי גדול שיכול להיות, המקום של התענוג הוא בעולם הבא והאמצעים להגיע לעולם הבא הם הזכויות אותם אנחנו צריכים לרכוש כאן. נאמר: העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא, התקן עצמך בפרוזדור כדי שתיכנס לטרקלין". הדברים שכתבתי אלו דברים שלא אמרתי מעצמי אלא שששמעתי או קראתי. באהבת ישראל ננצח.

bios

New member
לא נראה לי שנסכים

כי אנחנו חלוקים לגבי כמה דברים מאוד בסיסיים. אני ממליץ לך לקרוא את סדרת "שיחות עם אלוהים", ולראות אם את מתחברת למה שכתוב שם. רק טוב!

nehtab

New member
יש הוכחות

מה שאני אומרת זה דברים מבוססים, לא אמרתי אותם מעצמי. העיקרון שאלוקים משלם שכר טוב לצדיקים ומעניש לרשעים הוא אמיתי לחלוטין ויש לכך הוכחות. יש ספרים כמו מורה נבוכים שמוכיחים את עקרונות הדת. אני בטוחה במאה אחוזים בכך שהדבר הזה נכון ולא אמרו את זה סתם אלא לפי דברים מאוד מוצקים ונכונים, יש הוכחות מוצקות לכך שזה נכון. הוספתי כאן קישור לסרט. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

BlackJack1

New member
אני מניח

ששמעת וקראת באתר שופר או מפי המקובל הנודע והנורא "הרב" אמנון יצחק שליט"א,שכל מה שהוא מוציא מפיו אמת משמיים היא..

nehtab

New member
......

אני אישית לא מכירה כל כך את הרב אמנון יצחק. מה שכתבתי זה דברים שקראתי או שמעתי וחלק גם קראתי בכמה מקומות. ויש בזה אמת. העיקרון שהקדוש ברוך הוא משלם שכר טוב לצדיקים ומעניש לרשעים הוא אמיתי לחלוטין ואם אני לא טועה יש ספרים שמוכיחים זאת. בנוסף הרי מדוע אם כן שכל כך הרבה אנשים יאמינו במשהו שאין לו הוכחות. הוספתי לכאן קישור לסרט על החיים שאחרי המוות. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

BlackJack1

New member
תראי

אמרת: "אבל יחד עם זה, הרי זה לא יתכן ששני אנשים- אחד מהם שכל החיים עשה מה שבא שלו, שיקר, רימה, דיבר דברים רעים על אנשים, לא עשה כזה הרבה מעשים טובים לאנשים, לא קיים את מה שה' מצווה ובקיצור- עשה מה שעולה על רוחו. ולעומת זאת יש עוד איש שהוא דוקא עזר כל כך הרבה לאנשים, לא עשה דברים רעים, לא העליב, לא התגאה, גם אם זה דרש מנו מאמצים, שמר מצוות, ואסף המון זכויות" זה לא אומר שהחוזר בתשובה הוא האדם השני... נראה שכבוד הרב אמנון יצחק שלך דומה יותר לאדם הראשון (משקר מרמה,מדבר לא מעט רע על אנשים אחרים,ולא עשה ממש מעשים טובים חוץ מלגנוב נפשות ואף לגרום להתאבדות של נער מבולבל). תפסיקי לחשוב שרק מי שחובש כיפה לראשו הוא בן אדם צדיק,צאי מהסרט הזה שלך. והגיהנום? העולם הבא? אין לו שום איזכור בתנ"ך אלא זאת תפיסה שבאה בימים מאוחרים יותר. אצל הנוצרים גן עדן וגיהנום היא תפיסה מאוד מוכרת,ויש מצב גדול מאוד שהיהדות העתיקה את זה מהם.. (כמו שנשווה בין הרב הצדיק מכולם אמנון יצחק למטיף נוצרי ונראה שזו אותה גברת בשינוי אדרת). לחזור בתשובה עבורי זה לא לחזור לקיים פולחן עתיק שלא רלוונטי לימים אלו,זה לחזור לאלוהים שבתוכי,להעניק אהבה לכל מי שסובב אותי ללא תנאי כמו שאלוהים מעניק לנו,כולנו ניצוצות שלו והוא מעניק לנו אך ורק אור ואין לו שום ציפייה מאיתנו. ככה שהתהליך שאת מדברת עליו הוא התחרדות,ולא חזרה בתשובה,ומצטער,לא הלכתי לשום מקום ככה שאין לי לאן לחזור..

nehtab

New member
אלוקים רוצה שנעשה טוב

נכון שלא כל מי שחובש כיפה לראשו הוא בן אדם צדיק. יש מקרים שזה לא קורה. יש גם את היחס לזולת, את הלב טוב, מצוות שבין אדם לחבירו וגם המצוות שבין אדם לאלוקים- יש דתיים שלצערנו לא מקימים אותן כמו שצריך. יתכן מאוד מקרה שבו יעלו לשמים דתי וחילוני ודוקא החילוני יצא שידו על העליונה. זה תלוי באיזה אדם מדובר. לא שאני חושבת שזה טוב ללכת בלי כיפה, רק אני אומרת שיש עוד הרבה דברים ומצוות שלא בהכרח שמי שחובש כיפה מקיים אותן. לגבי הרב אמנון יצחק- אני לא יודעת בדיוק מה גורם לך לחשוב כך. אני בכל אופן יודעת שהרב אמנון יצחק לא משקר ולא מרמה ולא עושה חלילה דברים רעים לאנשים. הדבר היחידי אולי הוא זה שהוא מדבר על העונשים שיכולים להיות חלילה למי שלא הולך בדרך הטובה. וגם את זה הוא עושה בגלל שאיכפת לו מאותם אנשים. זה לא קל ללכת ולהטיף מוסר לאנשים, הוא מן הסתם יודע שיש אנשים שלא רואים את דרכו בעין יפה, אבל הוא בכל זאת ממשיך, לא בגלל שהוא נהנה מזה, בגלל שלא איכפת לו רק מעצמו, הוא חושב על אנשים אחרים. הוא יודע- אז אוקי אני יכנס לעולם הבא, יופי, יהיה לי מקום בגן עדן ויהיה לי טוב. אבל מה עם אנשים אחרים? מה, הם יכנסו לעשות דין וחשבון ושם ימצאו את עצמם אובדי עצות? כי עשו דברים לא טובים, כי לא היה מישהו שידריך אותם ללכת בדרך הישרה. הרב אמנון יצחק זכה להחזיר הרבה אנשים בתשובה. הוא הציל המוני אנשים. צריך להבין את זה- הרבה מאוד אנשים שיעלו לשמים פשוט ידעו- בלי הרב לא יודעים מה היינו עושים, פשוט נס שהלכנו לדרשה שלו. לפי ההלכה אסור לשקר ולרמה, קשה לי מאוד להאמין שרב כל כך גדול יעשה את הדבר הזה. אדם שמכתת את רגליו מעיר לעיר ממקום למקום בגלל שאיכפת לו מאחרים, בגלל שהוא לא רוצה שהאחים שלו יגיעו לשמים נטולי זכויות, הוא אדם ראוי לשבח, הוא אדם שעושה הרבה מעשים טובים. מלבד זאת, בגלל שמדובר ברב גדול אנחנו צריכים מאוד להיזהר. כאשר מדובר בתלמיד חכם יש לתת לו יחס מיחוד ולהתיחס אליו בכבוד, כמובן שצריך לכבד ולהעריך כל אדם אפילו האדם הפשוט ביותר, אבל ביחוד תלמידי חכמים ורבנים. אם חלילה נתיחס אליהם בזלזול זה עלול להיות חטא גדול. לגבי הנוצרים- קודם כל צריך לדעת שהנצרות התחילה הרבה אחרי היהדות. יש"ו עצמו היה יהודי והנצרות מבוססת על היהדות. יש הרבה מצוות בנצרות שמקורן ביהדות. אני אומרת לך במאה אחוזים שהיהדות לא העתיקה את זה מהנוצרים. אומנם בתנ"ך באמת לא מוזכר הגן עדן והגיהנום אבל אם נפתח גמרא שהיא אחת מהספרים של התורה שבעל פה שניתנה בהר סיני לפני אלפי שנים ועברה מדור לדור בעל פה עד שבסוף נכתבה על ידי רבי יהודה הנשיא, שם מוזכר העולם הבא. כתוב שם שכשאדם עולה לשמיים שואלים אותו שלוש שאלות- אם הוא קבע עיתים לתורה, אם הוא נשא ונתן באמונה ועוד שאלה אחת שאני לא זוכרת. ושמעתי מקרה על אחד שמת מוות קליני והוא מספר ששאלו אותו בדיוק את השאלות שמוזכרות בגמרא. האמת היא שבנצרות יש המון סתירות ודברים לא ברורים ואם לדוגמא ילך נוצרי לאיזשהו כומר לשאול אותו שאלות תהויות, הכומר לא ידע מה לענות, יתכןשאפילו בתשובות של הכומר יהיו סתירות, כי באמת הנצרות היא דת שאין לה בסיס. אבל לעומת זאת אם אדם ילך לרב בעל ידע וישאל אותו, לרב יהיה מה לענות. ליהודים גם יש המון ספרים שמוכיחים את הדת. אולי זה נראה שהדת היהודית היא פולחן עתיק, אבל זה רק נראה,בתכלס היא תמיד רלוונטית לכל תקופה ותקופה. גם אם בתנ"ך כתוב שור שנגח שה אז בימינו זה פשוט יכול להיות משאית שהתנגשה במכונית. זה באמת נכון שאלוקים מעניק לנו אך ורק אור, אך יש עובדה נוספת שהיא שלפני אלפי שנים הקדוש ברוך הוא התגלה אלינו, התגלה לעם שלם במעמד הר סיני. ובגלל שזוהי עדות של עם שלם אז אי אפשר להמציא את זה חלילה, ובאותו מעמד ה' ציוה אותנו לקיים כל מיני חוקים ומצוות שבעצם נועדו להעניק לחיים שלנו תוכן, שנועדו להיטב עימנו ולחנך אותנו. ה' הוריד אותנו לעולם הזה במטרה שנדע להתגבר על היצרים ולעמוד בנסיונות, במטרה שנדע לעשות טוב ולא לעשות רע. הוא מצפה מאיתנו בתור הבנים שלו שנדע לקיים את מה שהוא מצווה אותנו. הרי אחרי כל הדברים הטובים שהוא עשה ועושה לנו ובאמת יש הרבה (רק עצם זה שהוא ברא אותנו זה כבר טובה ענקית, רק עצם זה שאנחנו קמים כל בוקר מחדש זה כבר גם טובה ענקית) ראוי מאוד שלא נהיה כפויי טובה ונקיים את מה שצריך. חזרה בתשוב לחזור לאמת, לחזור למה שאלוקים רוצה שנעשה. זה נראה שלחזור בתשובה זה מיועד לחיולונים בלבד, אבל האמת שזה לא כך. אני יכולה להעיד על עצמי שאני צריכ לחזור בתשובה, יצא לי לצערי לשמוע דברים רעים על אנשים וה' לא רוצה שנעשה את זה, עשיתי עוד דברים לא טובים שגם עליהם אני צריכה לחזור בתשובה. אחרי שחוזרים בתשובה שלמה זוהי הרגשה פשוט נפלאה, הרי אנחנו מטהרים את עצמנו ומתקרבים עוד לאלוקים. זה נפלא וכדאי מאוד לכל אחד. באהבת ישראל ננצח.

BlackJack1

New member
אין לי מושג

איך הכניסו לך כ"כ הרבה חומר הטפה לראש. נתחיל מזה שאדון אמנון יצחק,הוא לא רב,וכמה וכמה חובשי כיפה שמתנגדים בתוקף לשיטותיו אמרו לי את זה. שמעת שהוא איחל לחילונים שישרפו כמו יתושים? שעוד כמה שנים הם יהיו במוזיאון? הוא לא מרשים אותי כלל,ומספיק לראות את חומר ההטפה של ארגון המסיון שלו כדי לראות שמדובר הרבה בשקרים וסילופים,ושוב הוא לא רב ולא גדול,מצטער. ולגבי התורה שבע"פ: אני מציע לך להכנס לאתר של ארגון "דעת אמת" ששם נותנים לא מעט הוכחות שהתורה שבע"פ יצירה אנושית היא לכל דבר. גם פרופסור ישעיהו ליבוביץ' ז"ל,איש חובש כיפה ושומר מצוות קלה כחמורה אמר בעצמו שהתורה שבע"פ יצירה אנושית היא,ואין סיבה ממשית שצריך לקיים מצוות (הוא בז בשעת נפש לכל המטיפים למסיון..).,ותפסיקי להכנס לסיפורי המוות הקליני,זאת תופעה שקורת בכל העולם,ודווקא הרבה אחרים לא הזכירו שום גמרא או שום תורה שבע"פ,אלא דווקא הזכירו את ישוע או מוחמד.. כן כן,ישוע היה יהודי והמאמינים שלו יצרו את הנצרות אני יודע,אבל מאיפה הזבל הזה של לשאול כומר אז יהיו הרבה סתירות? דיברת עם כומר,או שגם את זה שמעת מאמנון יצחק? היהדות בשנים האחרונות העתיקה לא מעט דברים מהנצרות,וההטפה למסיון היא דבר ברור של התופעה... (אמנון יצחק ומטיף דת אחר לא שונים בהרבה). דרכה של היהדות היא לא הטפה והפחדות ורטוריקה,היהדות היא דבר מתחדש בכל דור,וכמו שהרב גפני אמר (אחד ממעטים שאני מעריך בתור רב),החידוש בדור הזה שאין חידוש.. היהדות צריכה להתאים עצמה לרוח התקופה,זה שיש פונדמנטליסטים כמו אלו שאת משתייכת אליהם,שמתעקשים לשמר ומפחדים מקדמה,זה לא אומר שהיהדות לא התאימה עצמה בעבר..

nehtab

New member
היהדות מכילה בתוכה אוצר גדול

לגבי הרב אמנון יצחק, בודאי הייתה אי הבנה ואולי מישהו לא שמע טוב או משהו כזה, אני בטוחה שהוא לא איחל לחילונים שישרפו, המטרה שלו היא להציל אותם משריפה. עצם זה שהוא מכתת את רגליו ממקום למקום וטורח כדי לעזור לאנשים ולהציל אותם מדין גיהנום מראה שאין לו כל רצון חלילה לאחל להם זאת אלא ההפך הגמור. מה שהוא אומר לגבי שריפה זה מעין אזהרות, שחס ושלום יכול לקרות ככה. האמת היא שאני חשבתי עד לא מזמן מנסה להחזיר בתשובה על ידי זה שהוא מספר על העונשים שיכולים להיות חלילה וכל זה כמובן מתוך מטרה להציל אנשים, מתוך כוונה טובה. אבל אתמול שמעתי מישהי שסיפרה שהיא שמעה בערך 20 הרצאות שלו והוא לא דיבר על עונשים וכדומה. יתכן שהוא שינה את השיטה שלו. המסיון הנוצרי מנסה לגרום ליהודים להתנצר שזה אומר דלת פתוחה לרוחה לגיהנום, המסיון הנוצרי גורם ליהודים תמימים ליפול ברשתם, הם מרחיקים אותם מדתם, גורמים להם להמיר את דתם שזהו חטא ענקי וחמור ביותר. הרב אמנון יצחק רק מדבר על ליבם של האנשים, הוא לא כופה עליהם חלילה, הם באו לשמוע הרצאה, הם מעצמם והוא רוצה להטיב איתם, הוא רוצה לעזור להם שלא יכנסו חלילה לגיהנום, הוא לא רוצה שהם ישרפו ולכן הוא אומר להם את זה כדי שיזהרו, כדי שלא יענשו חלילה. הוא אינו אומר שקרים חלילה. האמת היא שאני לא מכירה אישית את הרב אבל אני בטוחה שהוא לא אומר שקרים וסילופים חלילה. הרי הוא שומר שבת ומקפיד על מצוות וכמובן שאינו רוצה להגיד דבר שקרנ חלילה שזהוהי עבירה מהתורה. מה שאני כתבתי בהודעה הקודמת ובעוד אחרות זה דברים שלא שמעתי ממנו וגם אם זה היה ממנו זה היה נכון. זה דברים אמיתיים לחלוטין. הרי גם מדוע שמישהו סתם יגיד דברים ועוד שלא במקום אחד שמעתי או קראתי את הדברים האלו אלא בכמה מקומות. אני חושבת שגם יש ספרים שמוכיחים את הדברים האלו. הרי אם אדם שחווה את הדברים האלו בעצמו מספר לנו את זה, אני חושבת שבהחלט אפשר להאמין לו. הארגון "דעת אמת", אני ממליצה לך לא להיכנס יותר לאתר הזה, הם יכולים להכניס לך כל מיני דברים לא נכונים וכזביים, אולי זה בכלל אירגון נוצרי, ארגון המסיון מתחזה לארגונים טובים, ארגונים יהודיים וכדומה ובדרך עורמה ובמלכודות שחת הם מנסים ללכוד במלתעותיהם יהודים תמימים. הם לא יכולים להגיד שזוהי המצאה התורה שבעל פה כי קודם כל צריך לזכור שרק בתקופה שלנו התחיל לצערנו החילון ואם נגיד נסתכל בתקופות קדומות אז שם רוב מוחלט (אולי למעט בודדים) היה שומר תורה ומצוות כולל התורה שבעל פה. ואם נדמיין לעצמנו שיבוא איש ויגיד - תקשיבו, מהיום אתם צריכים לשמור את המצוות וההלכות האלו, אני אומר לכם שזה אמת. כמובן שאם לא היה הוכחות לכך זה אמת אז אף אחד כמעט לא היה מאמין, כי לא מספיק משהו שאין לו הוכחות, בנוסף לכל דברים שמחייבים את מי שמאמין בהם בהלכות ומצוות למיניהם. אבל זוהי בדיוק הנקודה, כי יש הוכחות! ואם לא היה, אז אנשים לא היו מאמינים וזה לא היה מתקיים. לצערנו יש כת של אנשים (אם אני לא טועה הם מכונים בשם "השומרונים") שמאמינים רק בתורה שבכתב,. האנשים האלו פשוט לא זכו ללמוד ולדעת את האמת. אני די בטוחה שאם יבוא מישהו שמבין בנושאים אלו הוא יוכל להוכיח להם שאכן התורה שבעל פה היא מציאותית וזוהי באמת האמת! אני לא אומרת את זה סתם, אני בטוחה בכך במאה אחוזים! התורה הזו נלמדה למשה בהר סיני מפי אלוקים ויש משנה שמתארת כיצד התורה הזו עברה מדור לדור. לגבי המוות קליני, צאתה צודק שזה לא קורה רק לעם ישראל וזה בעצם מוכיח כמה שזה נכון העניין של העולם הבא. (מה שכן, יש הבדלים בין עם ישראל לבין שאר העמים לגבי העולם הבא). הנצרות והאיסלאם הם דתוךת שמתבססות על עדות של אדם אחד בלבד שאמר שכביכול אלוקים התגלה אליו או משהו בסגנון, וזה דבר שאפשר סתם להגיד אבל לנו יש עדות של עם שלם שאלוקים התגלה אליו. הצרות והאיסלאם מבוססות על היהדות. עם ישראל היה הראשון מבין כל הדתות והוא שרד את כל ההיסטוריה למרות ש"בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו". אנשים החליטו להצטרף לדתות של הנצרות והאיסלאם בגלל שהדתות האלו קלות יחסית, הם לא טרחו לברר פרטים, אם הם היו עושים זאת הם מיד היו מגלים כמה סתירות וקושיות עולות. יש דברים דומים בין הנצרות ליהדות אבל זה הנוצרים הם שהעתיקו מהיהדות. היהדות ההיא דת שהייתה לפני הנצרות ומצוות היהדות כבר היו לפני שהנצרות קמה. לגבי המסיון, תלוי למה הכוונה, אם הכוונה להציל את נשמותיהם של יהודים ולהשיבן למקורותיהן אז באמת זה תופעה טובה וברוכה של החזרה בתשובה ומדובר פה בהצלת נפשות ואשרי הזוכים לחזור בתשובה ואשרי הזוכים להחזיר בתשובה. אם מדובר בניסיון לגרום לגויים להתגייר, לפי מה ששמעתי היהדות לא ששה לכך, אין רצון לגרום שיצטרפו גויים לשורות היהודים. אומנם אם רוצה גוי מעצמו להתגייר אז הוא יכול לעשות זאת וגם זה בשלבים. להיות העם הנבחר, עם הסגולה, זה לא סתם. אתה צודק שהיהדות היא לא הטפה והפחדות ורטוריקה, העניין הוא שאנשים ישאבו ליהדות מעצמם. בכל יהודי יש ניצוץ רק צריך להדליק אותו. עשיית מצוות מתוך רצון לקבל שכר ומתוך פחד מהעונש היא הדרגה היותר נמוכה. לגבי ההפחדות, יתכן שיש אנשים שמנסים להחזיר בתשובה על ידי הפחדות, אם נגיד לילדים שמי שיאסוף ליללוך מהריצפה יקבל פרס אז יהיו הרבה יותר ילדים שיאספו מאשר אם יגידו לאסוף בלי פרס, כי רוב האנשים עושים דברים מכדי להרוויח מהם או כדי למנוע מעצמם נזק, וכך יוצא שההפחדות גורמות לאנשים לשוב בתשובה ואומנם זה בדרך הפחות עדיפה אבל עדיף את זה מאשר בכלל לא להציל את הנשמה והשאיר אותה טמאה ומלוכלכת חלילה. היהדות מתאימה לכל דור, המצוות עצמן לא משתנות אבל גם בלי השינוי הם מתאימות. באמת לא צריך לפחד מקדמה, היהדות מתקדמת ביחד עם הזמן, התורה היא עדכנית ושייכת לכל תקופה ותקופה, היא לא משתנה אלא נשארת כמו שהייתה אלא שיחד עם זאת מה שכתוב בתורה עדכני לכל דור ותקופה. כדי שיהיה עתיד טוב חייבים להסתכל על העהר וללמוד ממנו. לגבי המשפט שנאמר בסוגריים (אחד ממעטים שאני מעריך בתור רב), אני חושבת שאם תכיר עוד רבנים אז יהיו עוד הרבה שתעריך. הם מכילים בתוכם אוצר שלם. סליחה אם התבטאתי בצורה "לא ראויה". אם מה שכתבתי לא מספק אותך, כתבתי פה קישור לאתר שאפשר לשלוח בו שאלות לרבנים. אני חושבת שכדאי לשאול אותם, זה רק מוסיף ולא מזיק ויכול להאיר על חיינו. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

bios

New member
תגובה לכמה נקודות בהודעה:

א. לא נראה לי שבנצרות יש יותר סתירות ביהדות - העובדה שהדת הזאת התפשטה בעולם והיא הדת של רוב האנשים במדינות הכי מתקדמות מעידה על כך שהמון אנשים כן מצאו בה תשובות מספקות. ב. אני לא חושב שהיה בלתי-אפשרי להמציא בדיעבד אירוע הסטורי כמו מעמד הר סיני. הייתי באוסטרליה שהאבוריג'נים שם מאמינים שאבנים וסלעים מסוימים נוצרו מעיקבות של חיות ענקיות שהלכו שם. גם הפליטים פלסטינים מחנכים את הילדים שלהם שגירשנו אותם מהארץ, בעוד אנחנו הרבה שנים טענו שהם ברחו לבד, וזה משהו שקרה לפני פחות מ-60 שנה(!). ג. אם אנחנו יכולים להסכים שאלוהים הוא כל יכול, הרי שהוא ממש לא צריך שנחזיר לו טובה על הדברים הטובים שהוא עושה בשבילנו. הרי לא חסר לו דבר ואי-אפשר לפגוע בו! כיוון שהוא אינו זקוק מאיתנו לדבר, ממילא איננו יכולים להיות כפויי טובה כלפיו. זו גם הסיבה שהוא אוהב את כולם ללא תנאי. באהבת חינם שדיברת עליה בהודעה אחרת אנחנו מחקים את התכונה הזו של אלוהים. אם את שואלת אותי, באהבת החינם אלוהים גם לא מבחין בין יהודים לשאר בני האדם, וכך גם כדאי לנו לעשות.

nehtab

New member
התורה- אור גדול מאיר

א. הנצרות התפשטה בעולם מכיון שהיא לא מחייבת הרבה, אין בה הרבה מצוות ולאנשים פשוט קל להאמין בה. הם לא טרחו לברר אם יש בה אמת או לא. יש"ו טוען שאין לו אבא ושהוא לא אנושי וכל מיני שטויות למיניהם. כל זה כלל לא הגיוני. עצם זה שהוא מת ולא חי לנצח מעיד הוכחה ניצחת לכך ששקר בפיו. הרי למי שמושלם אין גוף וצורת הגוף, הוא חי לנצח, אין לו כל חיסרון ועוד הרבה דברים אחרים שאין ליש"ו. בנוסף, לנצרות יש רצון לנצר כה שיותר אנשים, הם משתמשים בכל מיני דרכים ערמומיות להפיל ברשתם אנשים תמימים. לצערנו המסיון פועל בינינו ובמסווה הוא צד נפשות תמימות ומנסה לגרום להן לעבור עבירה חמורה כל כך ולהעבירן על דתן. חוצפה נוראית שכזו יש להם!. לנו היהודים אין רצון שיצטרפו גויים לשורותינו. אומנם אם רוצה גוי מעצמו להתגייר הוא יכול לעשות כך לאחר כמה שלבים אבל אנחנו לא מנסים לגרום לכך. ב. לגבי הדבר השני- במקרה הזה של מעמד הר סיני מדובר כאן בדבר שהוא מחייב אותנו. ברגע שאנחנו מאמינים במעמד הר סיני שאכן היה בודאות אז זה אומר שאנחנו צריכים לקיים את חוקי התורה הנפלאים והנהדרים כל כך. דבר שאם לא היו לו הוכחות אז אנשים לא היו מאמינים. וגם עצם זה שהאמונה הזו החזיקה ומחזיקה במשך אלפי שנים זוהי עוד הוכחה. האמת היא שאני לא בקיאה לגמרי בכל הפרטים ואני בטוחה שאם יבוא מישהו שיודע יותר טוב ממני אז הוא יוכל להוכיח ולהסביר הרבה יותר טוב ממני. אבל מה שכן, גם אם לא היה הוכחות עדיין יש להאמין. אומרים שהאמונה צריכה להיות אמונה תמימה ופשוטה. צריך להאמין אז אנחנו מאמינים. זה לא אומר ללכת ראש בקיר חלילה אלא לפקוח את העיניים ולהתודע למציאות. זה כמו שתהיה משפחה שיש להם גביע מיוחד שעובר מדור לדור. והאב מספר לבנו את הסיפור שסובב את אותו גביע והבן לנכד וכך הלאה. גם אם יעברו מאות שנים לא היו חוקרים ובודקים באמיתות הסיפור כי זה ברור להם שזה נכון. ככה גם אנו. אנחנו קיבלנו את תורתנו הקדושה והנפלאה מידי ריבון העולמים הטוב והרחום. התורה הזו עוברת מדור לדור והיא נכונה ואמיתית תמיד. היא נכס האומה. נכס יקר ומופלא. קודם כל אנחנו צריכים להאמין אמונה תמימה ופשוטה. אחר כך אפשר לחקור ולברר הוכחות אבל לא משום שאיננו מאמינים חלילה באמיתות הדבר אלא פשוט כך אמונתנו מתחזקת ומתבהרת. התורה מעניקה לחיים שלנו יופי ומשמעות, מכניסה בהם תוכן. כל מצוה שיהודי מקיים מעלה אותו ומרוממת את נשמתו. ולהפך כל עבירה. ג. אלוקים הוא באמת כל יכול ונכון שהוא אינו זקוק לכך שנשמור את מצוותיו. המצוות בעצם נועדו בשבילנו. אלוקים עשה לנו כל כך הרבה דברים טובים והוא לא מבקש מאיתנו שום דבר בתמורה רק דבר אחד- שנשמור את התורה, וגם זה- למעננו, התורה היא אור גדול שמאיר על חיינו והיא עוזרת לנו רבות. צריך גם לזכור שאדם שחוטא מזיק לכלל האומה. "כל ישראל ערבין זה לזה". בנוסף- אם יהיה אבא שיתן כל כך הרבה דברים טובים לבן שלו ויעשה כל כך הרבה חסדים וכל זה ללא שום תמורה, ואז יום אחד הבן יצא לבחוץ ביום קר וגשום והאבא יגיד לבן שיקח מעיל והוא יגיד זאת בכל מאודו, זה ממש חשוב לו שהבן יקח את המעיל, הוא יבקש בכל לשון של בקשה. הרי אם הבן לא יעשה את מה שאביו ציווה עליו הרי שהבן יהיה כפוי טובה גמור וזוהי תהיה חוצפה מצידו. הקדוש ברוך הוא עשה ועושה לנו כל כך הרבה חסדים ומטיב עימנו כל כל הרבה, בהחלט זה לא יהיה מהראוי אם לא נקיים את מה שציוה. ועוד משהו- כל אדם שבא לעולם קיבל פיקדון יקר מאוד- הנשמה. עלינו לשמור על הפיקדון הזה ולדאוג שנשמתנו תישאר נקיה וטהורה. ברגע שאנחנו מקיימים מצוות אנחנו מרוממים ומשמחים את נשמתנו, אך ברגע שאנחנו חוטאים אזי נשמתנו "מתלכלכת" ומיטמאת וכמובן שכך היא לא תוכל להיכנס לגן העדן הקדוש ולכן יהא עליה ללכת קודם "לכבס" ולנקות את עצמה. "המכבסה" זה מקום שכלל לא כיף להיות בו, יש עונשים קשים מאוד וכל זה גרם האדם שבו הייתה מופקדת הנשמה. וגם אם אדם חטא עדיין שערי תשובה פתוחים. ואדם לא יכול לדעת מתי ימות ולכן עליו להזדרז ולשוב כמה שיותר מהר. לגבי האהבת חינם- אומנם נכון שאלוקים דואג לכל בריה ובריה ולא משנה אם זה יהודי או גוי. אך יחד עם זאת ה' נותן לעם ישראל יחס "מועדף", אנחנו העם הנבחר, בני המלכים, הנסיכים. אנחנו עם הסגולה וזכות גדולה מאוד היא לנו לשרת את מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

bios

New member
לעניין הנצרות

הדברים שאת אומרת על הנצרות קצת מפליאים, כי הם סותרים את מה שאת עושה ואומרת בעצמך: א. את מתייחסת לכל עניין הולדת ישו כשטויות בגלל שזה לא הגיוני, אבל בעצמך אומרת ש"קודם כל אנחנו צריכים להאמין אמונה תמימה ופשוטה. אחר כך אפשר לחקור ולברר הוכחות". הרי היהדות הממוסדת מלאה בעצמה בסיפורי ניסים שלא נשמעים הגיוניים ללא אמונה. ב. הנצרות אומנם מנסה לנצר אנשים מדתות אחרות, אבל את בעצמך מקדישה חלק גדול מזמנך לפעילות כמו-מיסיונרית של גיוס יהודים לאמונה שלך. לגבי "הם משתמשים בכל מיני דרכים ערמומיות להפיל ברשתם אנשים תמימים" - כבר הזכרנו כאן את הרב אמנון יצחק. אולי את רואה בכך ציד נפשות וניסיון "לגרום להן לעבור עבירה חמורה כל כך ולהעבירן על דתן", אבל מבחינתם הם עושים בדיוק מה שאת עושה. אני עצמי לא רואה הבדל גדול. יום טוב!

Pftt

New member
בולשיט

הדברים שנחזרו ונאמרו פה ע"י BlackJack1, לקשמי, bios - הכל נכון. כל הרבים האלה שוטפים את המוח עם פחד - וכל פעם עם אותם מוטיבים. איך מחזירים בן אדם בתשובה? כיום השיטה היא פשוט לגרום לו לרעוד מפחד. לא מדברים על גדולתו של אלוהים - מדברים על זה שאלה שעושים מצוות ועושים טוב יזכו להיות בגן עדן, לחיי נצח וחיי ואושר שם, ואילו אלא, שלאו דווקא "רעים", שלא עושים מצוות - לא ילכו. קטע מצחיק. אחרי החיים על פני כדור הארץ, כל אחד רוצה לזכות להיות בגן עדן, אף אחד לא רוצה להיות בגהינום, אף אחד לא רוצה להיות "ברשימה השחורה" של אלוהים וכו'. אני מאמין מאוד באלוהים, אני לא דתי, אך בן למשפחה מסורתית וגם אם יינתנו לי הנימוקים ההכי הגיוניים שיש על למה אין אלוהים - אני אמשיך להאמין. אבל מה שקורה פה עם היהדות זה ממש מבחיל. כל הרבנים יודעים בדיוק איפה נקודת התורפה של האנשים - הייראה שלהם מפני אלוהים. אם אני אחזור בתשובה, אני אחזור מתוך כוונה אמיתית, מתוך אמונה ואהבה טהורה כלפי אלוהים, ולא מתוך אמונה שאלוהים יסדר לי קומבינות בגן עדן, וכך גם - אני מקווה שרבים. כל אלה שחוזרים בתשובה קיום, לפחות חלק ניכר מהם, חוזרים עקב שטיפת המוח שניתנה להם ובגלל הייראה. אתם לא יכולים להחדיר את אהבת אלוהים ביהודי. יהודי אמור לחזור בתשובה מתוך כוונות אישיות - ולא ייראה מהסיפורים שהוחדרו לו על כך שאלוהים יעשה לו כך וכך אם הוא לא יעשה מצוות וכך וכך אם הוא כן. כל הסיפורים האלה מחזירים יהודים בתשובה לא מתוך אהבה ואמונה טהורה( "ואהבת את אלוהים בכל לבבך") אלא מתוך ייראה - אז מה הפואנטה פה? לפחד זה לא לאהוב, להפך, אלו שני דברים ניגודיים ! אז מה כל הקטע פה לחזור בתשובה מתוך פחד ולא אהבה - כפי שאלוהים רוצה שיהיה? באמת, מה הפואנטה בזה? אלוהים לא מחפש שיפחדו ממנו, הוא מחפש שיאהבו ויאמינו בוא. סלחו לי, אבל אני לא מאמין שאמונה הנרכשת מייראה היא בעצם אהבה בהתגלמותה ואני גם לא מאמין שאלוהים בעצם מרוצה מזה. וגם, אכן, אודות גיהינום לא רשום בתנ"ך, זוהי רק תפיסה מאוחרת, כמו שיש גן עדן - צריך להיות גם ניגוד, וגם אם קיים גיהינום - אז כולנו נעביר "זמן איכות" שם, כי כולנו חטאנו בחיינו. אלוהים לא יעניש אותנו - אלא, הוא יתן לנו הזדמנות לחפר על מעשינו ולא ישלח אותנו לגיהינום לחטוף מכות בטוסיק "מהשטן" בתקווה שזה יעבוד. אלוהים מאמין בנו, אנחנו עם הסגולה - אבל רק חבל שאנחנו מאמינים בוא כקומבינטור ולא כאחד שאנו מעריצים ואוהבים בכל חלק בגופנו.

BlackJack1

New member
צודק

ולחזור בתשובה שוב,מבחינתי לפחות,זה לא ללבוש שחורים ולהתחיל להתנהג כמו רובוט שעושה כל מה שהרב יגיד לו. זה לאהוב,זה לעניק,זה לרצות להעניק ולא משנה למי,לא משנה מה דתו,מה צבע עורו,ומה מינו. ככה אלוהים עושה,מעניק לכולנו ללא תנאי,ואוהב את כולנו ללא תנאי,ודרכנו הוא אמור להפיץ זאת. האלוהים הנוכחי שמציגים הרבנים,של אחד שיושב שם למעלה עם שוט ומחכה להצליף בנו,לא שונה מהאלילים שהיו קיימים בעת העתיקה. אלוהים הוא לא אליל,ולא גנגסטר שעושה סגירת חשבונות,זה שאנשיפ מסויימים הופכים אותו לכזה,לא אומר שהוא אכן ככה.. היהדות ממזמן איבדה את האמונה האמיתית שלה בבורא,כיוון שבמשך מאות שנים השתלטו עליו אנשים צמאי כוח ומעמד. מצטער,אלוהים שייך לכולם גברת,לא רק לחובשי הכיפות

Pftt

New member
מסכים לגמרי!

אתה לא צריך לחבוש כיפה כדי להאמין ולאהוב את אלוהים. בספר "שיחות עם אלוהים", כתוב - "גם לקהילה הדתית שלכם נהיר מצב הדברים. הסיבה זו היא תוקפת פה אחד כל הגדרה של אלוהים, שאינה כוללת פחד, שיפוט ושכר עונש וכל הגדרה של עצמיות, שאינה כוללת את המושגים שלה על הדרך היחידה להגיע לאלוהים" כמובן, שאני לא לוקח כל דבר שאני קורא בספר כתורה מסיני, אבל המשפט הזה מסכם לנו את כל הפיסקאות הארוכות שרשמו על שקיום הדת מבוססת על פחד. חוצמזה, נכון, אלוהים אוהב אותנו ללא תנאי, אבל אין זאת אומרת שאנחנו גם אוהבים אותו ללא תנאי. הרבה מאוד אנשים מאבדים את אמונתם באלוקים אחרי התנסויות קשות ביותר בחייהם. שלא נדבר על החוזרים מתשובה מתוך ייראת אלוקים, אולי הם לא מציבים דרישות בפיהם, אבל התודעה שלהם כן מציבה לאלוקים תנאי - מקום בגן עדן תמורת מצוות וכו'(הרי מסיבה זו הם חזרו בתשובה) אבל, לדעתי כיום, לא משנה מה - הרוב מאמינים שאלוהים "הגנסטר" וזה שסוגר חשבונות הוא האלוהים(עקב חוסר הידיעה על תפיסות אחרות, בסה"כ - כולנו נולדים ונחשפים בהתחלה לסיפורים על הגיהינום וכו'), מבחינה מסויימת, זה טוב שאנשים בעצם מודעים למעשיהם ואף מוכנים לשלם את המחיר, אך רק חבל שלוקחים את אלוהים כאחד שכזה. אני זוכר גם, שדיברתי עם חברי - הוא טען בפני, שאחרי כל פליטת זרע שלא לצורך מבטיחה לנו 12 הצלפות בגיהינום. איזה רב באמת האכיל אותו בזה(לא באתי בכוונה פה להכניס מין - אלא פשוט דוגמא על המחשבות של הדתיים בנוגע לעונשים). הוא גם טען, שכשאנו הולכים לעולמנו, אנו מרצים את עונשינו בגיהינום ואז הולכים לגן עדן - במה זה בעצם יעזור לאלוהים? אנו צריכים ללמוד מטעיותינו בעזרת התנסות, ולא בעזרת עינויים. לאלוהים אין שום סיבה לענות נפש. לפי הספר, אלוהים מעדיף להיות מרוחק מאותה נפש בגן עדן(אם אני זוכר כשורה) ולא לענות, וזה יהיה הצדק. אני לא מסכים לגמרי, אבל זה נשמע לי דבר שהוא הרבה יותר הגיוני מאשר עינויי נצח במקום שנקרא גיהינום, לכו חפשו אותו. ביהדות, גם בתנ"ך וגם בתפילות - תמיד רשום על אלוהים כאל רחמן וסולח, אז פתאום הוא בא בסטייל חדש להצליף באנשים? נו באמת. אנחנו גם נוכחנו לדעת שבעולם הזה אלימות לא פותרת הכל וגם מלמדת אותנו כלום, call me stupid, אבל הייתי משייך עינויים לאלימות. שאלוהים יענה מישהו נשמע לי מגוחך - קחו את הסוגייה שתינוק עושה משהו אסור, אז מביאים לו מכה קטנה על הטוסיק\צועקים עליו בקטנה וכו', הוא לא יעשה את זה שנית(או שכן) אבל האם הוא באמת יבין את משמעות מעשיו, למה הם אסורים ומדוע הם מסוכנים? היהדות איבדה את הכיוון ואת תכלית האמונה בבורא, אכן כך.

למעלה