מה ההבדל בין סקסיות לנשיות ???

פייר

עשית לי ריגוש על הבוקר עם התיאור שלך. זה ממש נכון.
ואגב, אני חושבת שאת יכולה להיות גם האופציה השניה בקלות. אני לגמרי
מדמיינת אותך עם ג'ינס כזה עם קרעים, גופיית סבא לבנה כזאת שרואים דרכה את החריץ בין השדיים,
השיער שלך למעלה עם קליפס רופף כשחלק משיערך נופל בנונשלנטיות על הכתף שלך, תוך כדי קיפול כביסה.

Anna begins cc

New member

אני לגמרי יכולה ללכת עם ג'ינס עם קרעים וגופייה ישנה שכל הציצי בורח ממנה ושיער בתוך קליפס- הבעיה היא שאני ממש לא אראה סקסית ככה :)

&nbsp
(הזכרת לי שאני צריכה להספיק עוד מכונה לפני שבת..
)

dori78

New member
נראה לי

שגם את (כמו הרבה אחרים) שבויה בקונספציות.
"נשיות" - הגדרה שמשתנה מעת לעת, לפי הנורמות המשתנות בחברה הרלוונטית.

אישה מאופרת, מטופחת ומתוקתקת עד קצה המניקור, שמריחה מבושם עדין ואין לה אפילו סמ"ר אחד של עור יבש בעקבי הרגליים,
עדיין לא תיחשב "נשית" אם היא מסופרת קצר או לובשת חזיה במידה A.
יש אנשים שיגידו, שאישה שלובשת ג'ינס במקום שמלה ונועלת נעלי ספורט במקום עקבים היא לא "נשית".
אישה בעלת חזה גדול ושיער ארוך, לעומת זאת, צריכה לעבוד ממש קשה ולהיות ממש מוזנחת כדי לא להיות מוגדרת "נשית".
ועוד נקודה: אנשים תופסים תכונות מסוימות כ"גבריות", תכונות שמשדרות עוצמה מסוימת.
תחשבי על אילנה דיין, למשל. כמה גברים יגידו שהיא "נשית", עם כל האיפור, הלק והפֶנים?
מרבית העולם המערבי עדיין תופס חולשה כמשהו נשי וחוזק כמשהו גברי.

אני מסכימה איתך ש"סקסית" זה משהו שבא מבפנים, זה נוגע בעיניי בעיקר לבטחון עצמי.

(נראה לי שאת האופציה השניה, שלא מבינה אפילו כמה היא מושכת ולכן משתעבדת לאופציה הראשונה.)

tomasth

New member
או במילים אחרות נשית זה איך לדעת המשתמש/ת במילה אישה צריכה

להראות , עם ההנחה שאישה צריכה להראות בצורה מסויימת בכלל.
&nbsp
יש אנשים שלא חושבים שיש דבר כזה נשית ושאישה היא לא פחות אישה ללא קשר לאיך היא נראית , שדברים אחרים מעידים או הסטנדרט לכך.
&nbsp
ויש נורמלים , כמוני , שלא רואים מובן בלומר שאישה [או גבר או צב ים] היא פחות או יותר אישה או גבר או צב ים.
&nbsp
&nbsp

במקרה של אילנה דיין

אני לא חושבת שהעוצמה הופכת אותה לגברית, אלא טון הדיבור והיציבה שבוא נאמרקצת גבריים.

dori78

New member
בואי נראה

טון דיבור - אני לא מוצאת הבדל בין הטון של אילנה דיין לטון של יונית לוי.
אני לא מכירה מישהו שיגיד שיונית לוי היא לא נשית. נסיכת הקרח, אולי, כי אין לה את האמפתיה של מיקי חיימוביץ'.
יציבה - איזו יציבה את רואה כשהיא יושבת על הכסא באולפן?

שני הדברים שציינת הם חלק ממה שמשדר עוצמה.
גבר שמבסס את ההערכה העצמית שלו על היותו חזק יותר - לא יוכל להיות עם אישה שמקרינה כזו עוצמה.
במקום להגיד את זה כמו שזה, שהם לא מסוגלים להתמודד עם אישה כזו, יותר קל להגיד "היא לא נשית".

שתיהן נשים עוצמתיות

אז מה בסופו של דבר הופך אחת לנשית ושניה ללא נשית?כנראה שזה לא הסטטוס.

Anna begins cc

New member
אני מסכימה איתך,

ראינו במהלך ההיסטוריה איך מה שנחשב "נשי" ו"מושך" משנה את פניו כמעט בכל עשור שחולף,
וכן, אני מודה בפה מלא שאני שבויה בקונספציות. אני כבר לא יודעת אם מה שנחשב נשי בעיניי נחשב כך כי זו דעתי או כי זה מה שהאכילו אותי בכפית מהסביבה.
הגדרתי נשיות כמו איך שאני תופסת אותה כרגע,
ואני מאמינה (ואפילו מקווה) שעוד עשור או שניים ההגדרה שלה תהיה אחרת לחלוטין.
&nbsp
אני לא בהכרח מסכימה איתך לגבי השורה האחרונה בפסקה הראשונה,
אני חושבת שדווקא בעשור או שניים האחרונים, נשים חזקות קצת שינוי את מעמדן והפכו להיות משהו נערץ ומושך.
אנחנו כבר לא בשנות ה50'. עוד לא הגענו למקום בו הייתי רוצה שנהיה, אבל אי אפשר לבטל לגמרי את ההתקדמות שנעשתה.
&nbsp
ואילנה דיין לא הייתה נחשבת נשית באף עשור :)
&nbsp
תודה על הסוגריים :)
&nbsp

1Shir

New member
הדברים שכתבת לא סותרים

סקסיות זה אכן בא מבפנים
נראה לי שבנשיות אני פחות מבינה, אבל את - סקסית

[
שהשאלתי את הפטיש הזדקקתי לו כאן]

DogsPCI

New member
שלום אנה,

אני שם לב שבשרשור אתם/ן מתיחסים לסקסית ולנשית כהגדרות חברתית... כאלה שכולם מסכים איתן. ואני ממש לא בטוח שזה ככה. אז אני יכול רק לכתוב את דעתי האישית:

לגבי סקסית: אני חושב שקלעת אחד לאחד, אולי חוץ מהאמירה שזה בא מבפנים, ולדעתי זה שילוב של פנים וחוץ (וכמובן שהחוץ פעמים רבות מושפע ע"י הפנים).
ואני אומר שקלעת אחד לאחד כי לפני איזה חודש ניכנסתי למכולת השכונתית, ונכנסה לשם מישהי עם מכנסון קצר וקרוע, גופיה מרוטה וגזורה, ועם איזה קליפס ישן... והדרך שבה היא הסתכלה עלי ואז גם התנהלה שם כללית... אין תיאור יותר טוב ממה שכתבת - כל מה שעבר לי בראש זה לקרוע את החולצה ממנה ואז לקרוע לה את הצו**...
. איזה שבוע היא לא יצאה לי מהראש... ואני ממש לא אחד שרואה או חווה כך נשים, זה היה משהו חריג בעוצמתו. והאמת היא ממש לא הייתה מלכת היופי אבל בהחלט הרבה יותר סקסית מכל מלכת יופי שראיתי :).

לגבי נשית? לפחות לי כל הטיפוח וכו' פחות רלוונטי... אם כי תמיד נחמד במידה :). גם נשיות באה מבפנים ולדעתי גם כאן זה שילוב בין פנים לחוץ. אני לא יודע איך להסביר את זה... יש מישהי שאני מכיר שבכל פעם שאני רואה אותה היא נתפסת בעיני להכי נשית שאפשר. ולא בגלל טיפוח, ובטח לא בגלל הצגת חולשה (דבר שנאמר פה בדיון איפה שהו), אם כבר בדיוק להפך.. היא מתנהלת בעדינות אומנם אבל מקרינה כל-כך הרבה אצילות ועוצמה שזה מהפנט אותי. אני יכול רק לומר שהיא ההפך מנערה או מילדה בכל מובן שהו, היא לדעתי באיזור ה- 45, ממש לא "דוגמנית אנורקסית" ואפילו להפך קצת, והיא מקרינה סביבה שקט ויציבות מהפנטים, או לפחות שמהפנטים אותי :).

.

פולספגן

New member
נשיות זה לאב דווקא טיפוח אלא יותר צורת הליכה, ישיבה ועמידה

כמובן שגם צורת לבוש וזה כן נכנס לקטגוריה של הטיפוח.
&nbsp
סקסיות זה בעיקר גוף חטוב ותנועתי.
גם כאן צורת הלבוש משחקת תפקיד, בעיקר לבגדים צמודים ומבליטים.

אני אמרתי שהנשיות זה מודעות ל....

כוח של הפנימיות והמשחק איתו
&nbsp
וסקסיות זו המודעות לכוח של המיניות והמשחק איתה

דידי 9

New member
זה לא נכון לגבי נשיות....לפחות.

אישה יכולה להיות מאוד נשית אבל חסרת מודעות לחלוטין, או מטומטמת.......
אני לא רואה קשר.
האמת זה גבול מאוד דק בקטע של נשיות כהגדרה....זה חלק מאופי מצד אחד- וחלק מתפיסה מושרשת מצד שני..

אני לא אם צריך להיות חכמה כדי ל...

להיות נשית
אבל אני גם לא יודע אם אפשר להיות מטומטמת ולהיות נשית
&nbsp
&nbsp

דידי 9

New member
אני לא יודעת

מה כתבת......:)

בעיני כן יש מטומטמת-ונשית...
אולי נשית זה משהו מובנה, מולד........
ברור שיש מי שמשתמשת יותר בנשיות שלה, ומי שפחות...

זה קשה לי להגדרה. זה משהו שמרגישים בו.....שקולטים אותו, מפרשים אותו בתחושה....

כל אחת יכולה להיות נשית ו/או סקסית

הכל שאלה של מודעות לכוח שכבר שם מלכתחילה

למעלה