מה החשיבות של יהדות במדינה יהודית?

התולעת 1

New member
מה החשיבות של יהדות במדינה יהודית?

אנחנו המדינה היהודית. מה התפקיד של היהדות במדינה היהודית? האם המדינה היהודית צריכה להראות או להיות שונה מ...ארה"ב לדוגמא? כשיהיו נשואין אזרחיים והפגנות נגד ברית מילה. שהנוער לא ידעו מזה שבת או יום כיפור האם אנו נהיה עוד מדינה יהודית? א םהמדינה שלנו לא שונה מכל מדינה אחרת, למה לנו להלחם עליו? למה לא לרדת (או אולי לעלות) למדינות שמצליחות יותר ? (אנגליה, ארה"ב וכו...) לכל חברי הפורום להתעלם לחלוטין מהטרולים המצוים בפורום ואחד מהם זה ירון ידען שמופיע בשם מן הפורום,ויוחנן כהן אדיוט. אגב לא שמתי לב שאני באדום

SupermanZW

Well-known member
מדינה יהודית זו לא מדינה חרדית

מדינה של כל היהודים, דמוקרטית, ובה לכל יהודי יש אפשרות לקיים מצוות, אך לא בכפייה. כל מי שרוצה יכול להתחתן בנישואין אורתודוכסים, אך מה עם היהודים הקונסרבטיבים, היהודים הרפורמים, היהודים החילונים אשר מעוניינים בנישואין אזרחיים, היהודים הרקונסטרוקטיבים, החצי יהודים, ועוד סוגים שונים של יהודים, גם להם מגיעה הזכות להינשא כרצונם. מי שרוצה לדעת מה זו שבת יודע, ומי שלא לא. ביום כיפור מי שרוצה לצום צם, ומי שלא לא. כל היהודים לגיטימיים ולא רק החרדים, תבין את זה, אין לנו צורך בכפייה, חיה ותן לחיות. אגב, אתה כבר ירדת לאוסטריה, רוצה שנרד לשם?, אין לך חברים?

saar7650

New member
איך אתם יודעים שהוא גר באוסטריה?

אפילו בכרטיס אישי לא ראיתי... סתם, מעניין לדעת מהיכן המידע הזה!

lala897

New member
מה אתם מתנפלים פה על אדם אישית

גם אתה וגם סופר מן מצטערת אבל זה מגעיל. הוא שאל שאלה תענה ענינית ואל תנסה להשמיץ.

התולעת 1

New member
איפא אמרתי לך אי פעם שירדתי

לאוסטריה?אתה שוב מסלף כתבתי שאני גר באוסטריה,ולא ירדתי לאוסטריה.

התולעת1

New member
מה עושה אותך יהודי?

האם מדינה דמוקרטית לא כופה אותך ללכת בדרכיה? אין יהודים קונסרבטיבים,רפורמים,וכדומ, התורה היא ללא שינוי כל מי שרוצה לשנות אותה ולעשות ממנה כעות נפשו,לא קשור אם העם היהודי האוטנתי.

SupermanZW

Well-known member
מי קבע

שהיהדות האורתודוכסית היא האותנטית? מי אתה שתקבע? אף אחד לא שינה את התורה יותר מהאורתודוכסים, שמתרצים כל הזמן שהשינויים שלהם אינם שינויים אלא "סייגים" או "התחשבות בחולשת הדור" ואף מציעים שינויים עתידיים כגון "בימות משיח ננהג כבית שמאי ועכשיו כבית הלל", לא נמאס לכם לרמות את עצמכם?

התולעת 1

New member
יודע מה,בא נהיה אוביקטיבי

בא נניח שהזרמים שהצגת,מיצגים את היהדות נעשה חשבון פשוט אתה מכיר רפורמים עד ערבע דורות? שים לב האורתודוכסית החרדית לא השתבשה אם הזמן כמו הקראים,וכול. למה כי אין חצי אמת,חצי אמת פירושו זה שקר רק אותם היהודים שהחזיקו בתנאים והאמוראים,והסבוראים וכול.נשארו יהודים עד ימינו, כל אלה שניתקו את הקשרים אם האורתודוקסים,נעלמו מהמפה הבנת? כי אדם שעוזב את מקור מים חיים,מוצא מים מרים. את תורת ה' לא ניתן לשנות שנאמר אני אני הוא הראשון ולא שניתי.

נריה_ה

New member
כן - אתה בטח אובייקטיבי.

1. אין כל קשר בין העלמות של זרמים לבין המקוריות שלהם, הרבה פעמים המקורי מפסיד מול השינוי והעיוות. 2. אני בטוח שהחרדיות האורתודוקסית לא השתבשה עם הזמן... בטח... אותו דבר כמו בימי משה רבינו... 3. הקראים שמרו על המסורות האמיתיות מימי משה רבינו, ועובדה הם לא קידשו ספרים נוספים מעבר לתורה והחשיבו אותם כאלוהיים או כמחייבים (משנה, תלמוד, רש"י, שולחן ערוך ספריו של הרב עובדיה יוסף וכו') 4. כל הזרמים הרבניים (אורתודוקסים, רפורמים, קונסרנטיבים) טוענים שניתן לשנות את תורת האלוהים. זה עקרון היסוד בכל הזרמים האלה. שמתבטא בזה שרבנים יכולים לפסוק הלכות מחייבות, ושיכולות לסתור את התורה. ראה לדוגמא את מקרה תנורו של עכנאי שמובא בגמרא שם נאמר: "לא בשמים היא" כלומר, אפילו שאלוהים אמר מה היא ההלכה, הרבנים כבני אדם יכולים לעשות דברים בניגוד לדברי האלוהים.

tiptip4u

New member
../images/Emo13.gif

אני רואה את ישראל כמדינה רגילה לכל דבר- רק שרוב רובה יהודים, וזה טוב. כשאני חושבת על דברים כמו שואה- ואני *מן הסתם* יכולה לפרוץ בבכי- אני באמת מאמינה שמדינה ליהודית יכולה לעזור בדבר כזה... אני חושבת שהמדינה שלנו לא צריכה להראות כמו ארה"ב, כי הם לא מדינה שיש בה דת כלשהי. (חוץמזה אני אוהבת להיות מיוחדת
) ואני חושבת שהמצב שלנו דיי טוב ככה- כשאפשר לבחור אם להיות בתוך הדת או לא- עד כמה שרוצים. אפשרות הבחירה היא דבר נהדר- וצריך כל יום להודות שקיבלנו אותה... וההרגשה של לחיות בתוך מקום שבו אני יכולה לבחור מה בדיוק אני רוצה- ללכת לפי חוקים ברורים של דת או להיות אחת שמכתיבה לעצמה חוקי אדיאלוגיה. לבחור- נכון שזה נפלא?!

Baby Boo

New member
מדינה של יהודים היא מדינה של עם

ואני אסביר.. יהודים הם עם. עם נירדף לאורך ההסטוריה זה עם שאמונתו היא ככל אמונה(יש לה דרך מצוות וקו מנחה). עם ששונה מעם אחר התקבץ בארץ יהודית. אומנם זה יפה מאוד שאנחנו מדברים על מדינה של יהודים ובלה בלה ארץ הקודש מקימי המדינה הראשונים היו חילונים אבל ציונים. זה מדינה של עם יהותי מהיותו יהודי לא מהיותו דתי.. אני בתור אחת שעלתה לארץ יודעת שלא הגעתי לפה להיות בארץ בגלל הדת אלא כי אני יהודיה ויהודי תמיד טוב שיהיה בין יהודי.. ומתי הפגינו נגד ברית מילה???? שמע המדינה יותר מדת.. יש לה אופי.. אבל יהודים אתה נולד יהודי תרצה או לא ואם אתה נצמד אפילו קצת לשורשים תמיד טוב להיות בין יהודים.. ואנשים יורדים מהארץ נא להתעורר..

התולעת 1

New member
היהדות לא השתנתה ולא תשתנה

תראי, גידי לא מניח תפילין, גם עבדאללה לא, יוסי לא שומר שבת, גם מוחמד לא, את לא שומרת טהרת משפחה גם יסמאין לא שומרת, מה ההבדל בין יהודי לגוי אולי תסבירי לי,הרי יהודי מובנו מי ששייך לעם היהודי ששומר תומ``צ, מי שכבר לא שומר תומ``צ הוא מראה שניתק הקשר בינו לעם היהודי, הוא כבר שייך לעם חדש אבל לא ליהודים, עם חדש, היהדות לא השתנתה ולא תשתנה, היהדות היא יהדות, כל מי שפורש ממנה הוא שייך לעם אחר לא אלינו, מי ששייך אליה עושה כמצוותיה, זה צריך להיות ברור, למה אומרים אלה שהולכים לארה``ב מתבוללים, מה קרה אתם חושבים שמי שעזב את הארץ מתבולל, יש יהודים באוסטריה ששומרים תומ``צ יותר מאלה שברץ ישראל, מה הקשר? לא המיקום קובע יהדות, אתה עושה תורה ומצוות או לא, אתה שייך לעם היהודי, לתורה היהודית,או לא?

דת היהודית משתנה כל הזמן

משה רבנו נתן תרי"ג מצוות. חז"ל ביטלו חלק מהם (כמובן בתירוצים שונים כמו זמן הזה וכו') והוסיפו מצוות רבות חדשות (כמו ברוזבול, נר שבת, וכו'). כמו כן הראשונים שוב שנו מצוות כמו אסור של רבינו גרשום להתחתן עם כמה נשים, צוואת ר' יהודה החסיד, וכו' אחרי זה בא תורת הקבלה שכניס מצוות חדשות בשם מנהגים שונים. וכמובן ההלכה פיברק עוד כמה וכמה דברים, כמו מנהג כפרות וכו' בקיצור אם משה רבינו יקום היום ויחפש את העם היהודי אין לו סיכוי למצוא אותו, הוא ימצא עם שאינו מקריב קרבנות יותר, ומנגד מתקשקש עם תרנגולת ערב יום הכיפור ולא יהיה לו מושג מה זה, אפשר לעשות ספר שלם על הדברים החדשים שלא יהיה לו מושג מה הם קשורים לתורה שכתב. בסוף עוד יצעקו עליו שהוא גוי כי הוא אינו נוטל מים אחרונים.

למעלה