מה החשיבות של יהדות במדינה יהודית?

התולעת 1

New member
שקר...אתה שוב מסלף

אין שום מצווה ממשה רבינו עד ימינו שחז"ל ביטלו אחת מתרי"ג המצוות שנצטוו בני ישראל בתורה היא (דברים ד,ב) " לא תוסיפו על הדבר אשר אנוכי מצווה אתכם, ולא תגרעו ממנו - לשמור את מצוות ה' אלוהיכם, אשר אנוכי מצווה אתכם ". אסור להוסיף על מצוות ה'. האיסור הזה אפילו קודם לאיסור "לא תגרעו ממנו", למרות שלכאורה האיסור לגרוע חמור יותר. חז"ל למדו מכאן שהאיסור " לא תוסיפו " הוא תנאי הכרחי לאיסור " לא תגרעו ", כי "כל המוסיף - גורע" - מי שמוסיף על דברי ה', עלול לגרום לאנשים לעזוב את דברי ה' לגמרי. אמנם, ה' נתן לשופטים ולחכמים סמכות לפרש את התורה, ואף לקבוע סייגים ותקנות כדי לעזור לאנשים לקיים את התורה, אבל כל זאת - בתנאי שהם מקפידים להבחין בין דברי ה' לבין דברי אדם. וכך כתב רמב"ם (יד חזקה, ספר שופטים, הלכות ממרים פרק ב הלכות יג-טז): " הואיל ויש לבית דין לגזור ולאסור דבר המותר, ויעמוד איסורו לדורות, וכן יש להן להתיר איסורי תורה, לפי שעה--מה הוא זה שהזהירה תורה " לא תוסף עליו, ולא תגרע ממנו " (דברים יג,א): שלא להוסיף על דברי תורה ולא לגרוע מהן, ולקבוע הדבר לעולם שהוא מן התורה, בין בתורה שבכתב, בין בתורה שבעל פה. כיצד: הרי כתוב בתורה " לא תבשל גדי, בחלב אימו " (שמות כג,יט; שמות לד,כו; דברים יד,כא). ומפי השמועה למדו שזה הכתוב, אסר לבשל ולאכול בשר בחלב--בין בשר בהמה, בין בשר חיה; אבל בשר עוף, מותר בחלב מן התורה. אם יבוא בית דין ויתיר בשר חיה בחלב, הרי זה גורע; ואם יאסור בשר העוף, ויאמר שהוא בכלל הגדי, והוא אסור מן התורה--הרי זה מוסיף. אבל אם אמר בשר העוף מותר מן התורה, ואנו נאסור אותו, ונודיע לעם שהוא גזירה: שלא יבוא מן הדבר חורבה, ויאמרו בשר העוף מותר מפני שלא נתפרש בתורה, כך החיה מותרת שהרי לא נתפרשה; ויבוא אחר לומר אף בשר בהמה מותר, חוץ מן העז; ויבוא אחר לומר אף בשר העז מותר בחלב הפרה או הכבשה, שלא נאמר אלא "אימו" (שמות כג,יט; שמות לד,כו; דברים יד,כא) שהיא מינו; ויבוא אחר לומר אף בחלב העז שאינה אימו מותר, שלא נאמר אלא "אימו". לפיכך נאסור כל בשר בחלב, ואפילו בשר עוף. אין זה מוסיף, אלא עושה סייג לתורה. וכן כל כיוצא בזה. " חשיבות המצוה הזאת ברורה: אחד העקרונות היסודיים בתורה הוא ההבדל בין דברי ה' לדברי אדם. דברי ה', שהוא גם יוצר האדם, לוקחים בחשבון את כל היכולות של האדם, את כל האפשרויות ואת כל הסכנות, ולכן צריך לקיים אותם בכל מצב בלי פקפוק. אבל דברי אדם, ולא משנה עד כמה הוא חכם, בהכרח נכונים רק במצבים מסויימים ובתנאים מסויימים, ועלולים לגרום נזק בדברים אחרים . חכמי המשנה והתלמוד הקפידו על איסור זה, וציינו תמיד, לגבי כל הלכה, האם היא "מדאורייתא" או "מדרבנן". ואם לא היה ברור להם מה מקור ההלכה - השקיעו זמן ומאמץ רב כדי לברר את מקורו, ולא הסתפקו בקביעת ההלכה עצמה.

selgarat

New member
כן אבל יש עוד מצווה

והיא לעשות לך רב, כלומר מה שאומרים לך ראשויות הדת הוא לא תוספת אלא דבר הכלול כבר גם אם לא נאמר במפורש.

lala897

New member
"עשה לך רב"

לי ידוע שפירוש הציווי הוא שאי אפשר ללמוד תורה לבד אלא צריך רב שילמד אותך איך לומדים. אוחח יצא לי ניסוח מסובך.. כי אצלינו למשל אין רב, אם יש בעיה הלכתית אבא שלי פותח גמרא או מתייעץ אם אחים שלו, חברים ומגיע למסקנה.

lala897

New member
רב שילמד אותך תורה- בקיצור.

למה הסתבכתי?

tiptip4u

New member
אבל מוחמד אולי כן מתפלל לאללה,

אז אנחנו כבר לא אותו דבר... הא? חוץמזה, מי אמר שצריך להיות ההבדל הזה- יהוי, נוצרי, מוסלמי? לדעתי זה גורם סתם מלחמות...

התולעת 1

New member
זה לא המציאו היהודים

כתוב והבדלתי אתכם מן העמים ראשית בכר ישראל את יעקב אהבתי וכול.מה לעשות ה' שברא אותנו הוא אמר את מי הוא רוצה שישרט בקדש..שנאמר "עם זו יצרתי לי תהילתי יספרו"

התולעת 1

New member
.מטרת חיים- מטרת הגוים

שאלה: מה מטרת הגוים בעולם? (מומלץ לעיין בהבדלים המהותיים בין היהודי לאינו יהודי ---) כפי שאמרנו מטרת היהודי להתענג על ה' בעולם הזה ובעיקר בעולם הנצח. והדרך להגיע לחיי נצח עוברת בעולם הזה. דמיין לעצמך שאתה טס במטוס שיש לו יעד סופי, אם תשים לב יש שם אנשים שלא משלמים על הטיסה ואפילו משלמים להם כסף כדי שיהיו במטוס, מיהם? כן, אתה צודק הדיילים והדיילות.לעומת זאת אתה שילמת תשלום מלא על הטיסה, ולמה? כי לך יש יעד סופי שאליו אתה רוצה להגיע. כשהמטוס ינחת אתה תמהר ליעדך והדיילים ישארו במטוס על מנת לשרת נוסעים חדשים. לך חשוב יעד הטיסה הסופי, לדיילים חשוב השירות שבטיסה. הבריאה- היקום דומה למטוס, הוא כלי שעומד למטרה נעלה יותר, מטוס כתכלית בפני עצמה אין לו ערך מטרת המטוס לשרת תכלית נעלה יותר מהמטוס עצמו. התכלית הנעלה ביותר עבור מי שאינם יהודים היא ל''תחזק'' את הכלי דהיינו לתחזק ולשפר את העולם מהבחינה הגשמית . אם נשים לב שבע מצוות בני נח שבהם הם מחוייבים עוסקות בעניינים המסייעים לעולם החומרי להתנהל בצורה טובה: לא תגנוב, לא תרצח, החובה למנות דיינים , וכולי, אולם מעבר לניהול התקין של העולם אין להם תכלית מעבר לכך, כאותם דיילים שנועדו לטוס במטוס חינם ולקבל שכר על השירות שהם נותנים במטוס. אם הדיילים ירצו הם יכולים לההיפך לנוסעים מן המניין ולזכות ליעד הסופי אבל יהיה עליהם לשלם את כרטיס הנסיעה.

Baby Boo

New member
להיות יהודי יותר טוב מכל אחד אחר

כי אם כן אז רק בתנאי שאני אשמור שבת אוכל כשרה אני אהיה בן אדם טוב.. נכון גידי ומוחמד לא שונים. זה העיניין אצלי המטרה העיקרית היא להיות אדם טוב אזרח תורם אחות טובה בת טובה בעתיד הורה טוב.. אני לא מאמינה שקיסוי ראש יעשה את כל אלא.. היופי שהשיכות שלי לדת היא בגלל שנולדתי יהודיה וככה זה אין מה לעשות אלא השורשים שלי.. וגם אם אתה מאוד רוצה שאני לא אהיה יהודיה אני כן כי מה לעשות ככה זה בדת הזאת. ורק שתדע לך בגלל אנשים קטנים כמוך אנשים כמוני פוחדים מהדת ומעדיפים בכלל לא להיכנס לזה..

התולעת 1

New member
אין לך מה לפחד ממני

את יודעת מה הבעיה? מאז מעמד הר סני ועד ימינו,העם היהודי לא התרבה,כמו עמים אחרים מסיבה פשוטה.ה ת ב ו ל ל ו ת לך לדוגמא לא יהיה אכפת את תתחתני אם צ'רלס והופ הנה נעלם עוד אחד בעולם כל שנה העם היהודי מאבד כמליון יהודים משהנצים לא הצליחו לעשות לנו,אנחנו עושים זאת לעצמינו לא כואב לך?

Baby Boo

New member
זה בכלל לא נכון!

אני מקווה להתחתן עם יהודי אבל שוב החיים יכולים לקחת אותי למקומות רבים. ואולי בגלל הקשר הגדל שלי עם הדת הכל יכול לקרות אני לא אורמת שלא אני גם לא אומרת שאין התבוללות אבל!!! אין שוםקשר להיותך יהודי לבין זה שאתה בן אדם טוב אני מעדיפה להיות מה שאני לבין הרבה יהודים דתיים. לא מכלילה סתם מנסה להוכיח נקודה..

פלסטיק

New member
אנחנו לא המדינה היהודית

אנחנו מדינת היהודים, יש הבדל גדול. אנחנו גם לא רוצים להיות מדינה יהודית אלא מדינת היהודים תיקון של עוד טעויות? מתי אי פעם היתה הפגנה נגד ברית מילה? אתה יכול להבדיל בין מדינת היהודים למדינת החרדים? למה לא לרדת או לעלות למדינות אחרות? יצחק רבין היה אומר "מבחן התוצאה": את מדינת היהודים הקימו חילונים (רוב) ודתיים (מיעוט), כמעט ללא סיוע מהחרדים. את המדינה הזו מקיימים כיום חילונים (רוב) ודתיים (מיעוט). מהחרדים הם מבקשים בעיקר להשתדל מה שפחות להרוס ולהפריע. כך שתכלס בפועל לדת לא היה ואין שום תפקיד בהקמה ושמירתה של המדינה הזו. בקיצור אין לי בעיה עם זה שתשמור שבת ויום כיפור רק אנא תשתדל לא להרוס ולא להפריע.

tamarhp

New member
שאלה

למה צריכה להיות מדינה נפרדת ליהודים, אם חצי מהאנשים פה לא יהודים, וחצי מהיהודים בקושי מודעים לעודה שהם יהודים? (כולל נישואים עם גויים)

SupermanZW

Well-known member
תשובה

מי אמר שצריכה להיות נפרדת? מה שהיהודים צריכים זה לחיות במדינה שתאפשר להם קיום בכבוד ותגן על חייהם וזכויותיהם האזרחיות. אין דבר כזה מדינה נפרדת לדת מסויימת, אין אף מדינה בעולם שחיים בה רק בני דת אחת. במדינת ישראל חיים 5200000 יהודים ו-1500000 לא יהודים, איך הגעת לחצי לא יהודים? את טוענת שחצי מהיהודים לא מודעים לעובדה שהם יהודים, מאיפה השטויות האלה? כמה יהודים נישאים עם גויים בישראל?, שיעור אפסי, רובן המוחלט של המשפחות המעורבות עלו לארץ ככאלה, את פשוט מסלפת את העובדות.

tamarhp

New member
שאלה 2

למה היהודים צריכים מדינה נפרדת? למה הגזענות הזו?

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת אותי נכון

לא אמרתי שהיהודים צריכים מדינה נפרדת, אמרתי שהיהודים צריכים מדינה שתגן עליהם ועל זכויותיהם האזרחיות, לא אמרתי שיש לאסור על לא יהודים לחיות במדינת היהודים, כמו כן לא אמרתי שהיהודים לא יכולים לחיות במדינה שבה הרוב לא יהודי, אמרתי למה זקוקים היהודים ומסתבר שהיהודים זקוקים למדינה שתדאג לזכויותיהם, באופן ממש זהה למדינות להן זקוקות שאר אומות העולם. איפה מצאת גזענות בדברי?

פלסטיק

New member
לא צריכה להיות מדינה נפרדת

יש כאן מיעוט גדול של מוסלמים (למשל), רוב היהודים לא מנסים להגלות אותם. אין אף מדינה שאין בה מיעוטים יש כמה סיבות לכך שיש מדינה עם רוב יהודי. אפשר לקחת שתיים בולטות: 1. הגנה. לפני 55 שנים קיבלנו הסבר מצויין מדוע אנחנו צריכים להשתדל מכסימלית להגן על עצמנו 2. תרבותית. פיתוח התרבות היהודית והשפה העברית שימי לב שבשתי הסיבות החרדים לא תמיד משתתפים תרשי לי לתקן אותך בכמה דברים: 1. למרות שיש במדינה מיעוטים עדיין רוב התושבים הם יהודים (השטחים לא סופחו למדינת ישראל) 2. מאיפה לקחת את הנתון הזה שחצי מהיהודים אינם מודעים לעובדה שהם יהודים? 3. נשואי תערובת - כמעט ולא קיימים במדינה

lala897

New member
אולי נישואי תערובת לא קיימים

בגלל הדת? בגלל שנישואים כאלה לא תקפים כרגע אבל אם יפרידו את הדת מהמדינה זה יהיה פחות בעיה ויהיו נישואי תערובת ואז כפועל יוצא מס, היהודים יפחת יהיו פה גויים, א"י תהפוך להיות כמו כל המדינות והיהודים שוב בסכנה כמו שהם היו לפני 55 שנה.

SupermanZW

Well-known member
סכנה?

כרגע דווקא בישראל נמצאים היהודים בסכנה גדולה יותר מאשר בשאר הארצות, טרוריסטים מתפוצצים הורגים אותנו ומלחמה כוללת עלולה לפרוץ כל רגע, המוסלמים מתחמשים בקצב ויהיו להם בקרוב פצצות אטום, הסכנה של היום היא כבר מעבר לסכנות של 48, תתעוררי. אם כבר אז תדברי על הסכנות של מלה"ע ה-2, לא על הסכנות של 48. הדת לא מונעת נישואי תערובת, כל מי שרוצה להנשא בנישואי תערובת טס לקפריסין או מקומות אחרים, או חותם חי עם ידועה בציבור ללא נישואין, הדת אין בכוחה למנוע נישואי תערובת, המיתוס הופרך.

lala897

New member
אמרתי שאולי אם הדת תהיה נפרדת יהיו

יותר נשואי תערובת כי זה יהיה יותר נגיש וקל. לא יודעת אולי. אמרתי סכנה כתגובה למהש פלסטיק אמר שאחד המטרות של מדינה של יהודים זה הגנה. אגב, לא מיתוס ולא אגדה אמת ומציאות.

פלסטיק

New member
בגלל הדת זה ניחוש שלך

כל אחד יכול לתת את הניחוש שלו בסך הכל היום מי שמאוד רוצה פתוחות בפניו עוד אפשרויות להתחתן גם נישואי תערובת. מביש שאין לו אופציה נורמלית אבל האופציה קיימת. דרך אגב מספר היהודים לא יפחת משום שכל בחורה שתתחתן עם גוי ילדיה יהיו יהודים
(בדיחה, לא צריך להגיב על זה ברצינות) הסכנה כיום כאן ליהודים איננה פחותה מאשר הסכנה ברוב ארצות העולם. ההבדל לעומת מדינה אחרת היא שההגנה בפני הסכנה נתונה ברובה בידי היהודים, בארצות העולם תלויים לחלוטין בחסדי הגויים.

למעלה