מה החשיבות של יהדות במדינה יהודית?

lala897

New member
לא מביש בכלל../images/Emo8.gif צריך להיות קצת אמת

במדינת היהודים אההמ אההממ

התולעת 1

New member
מה עושה אותך ליהודי?

זה שאתה חי בארץ היהודי לא אומר שאת יהודי תחלק לערבים מגן דויד זה יעשה אותם ליהודים?

פלסטיק

New member
שמעת פעם על ההלכה?

אני יהודי לפי ההלכה לא בחרתי להוולד, לא בחרתי את שמי הפרטי ולא בחרתי להיות יהודי. לפי ההלכה אני יהודי אם זה מוצא חן בעיני ואם לא לפי ההלכה יהדותו של האדם לא נקבעת לפי המדינה בה הוא גר אני מרגיש קצת מוזר כשאני מסביר לאדם חרדי על דברים בסיסיים בהלכה אם נחלק לערבים מגן דוד הם יהפכו ליהודים? אתה בקטע של "עשה לך רב" ורוצה שאני אהיה הרב שלך? כי אם לא אז תשאל את הרב שלך ולא אותי, כי כמו שאמרתי אין טעם שאני אפרש לך דברים פשוטים כל כך בהלכה

Baby Boo

New member
יהודי הוא יהודי מהשורש!!!

הפוך אני אשים צלב אני הופכת לנוצריה. ויותר טוב מזה בחור שלומד בישיבה בא ממשפחה דתית ובלה בלה הופך אותו ליהודי כזה תהור? אתה תגיד לי כן אז ברשותך אני אספר לך סיפור קטן אבל רק במסר אישי.. אני חילונית אוכל לא כשר לא שמרתי חג אחד כמו שצריך או יום כיפור ואני אדם יותר טוב מהמוני דתיים יהודיים אמתיית כפי שאתה אורמ.. הדת לא אמרוה לעשות אותך בן אדם טוב יותר או יהודי טוב יותר. אתה אמור לעשות את הדת יפה יותר כי אתה בן אדם טוב יותר..

התולעת 1

New member
טעות... שאלה

קודם כל צריך להבין ,מדוע אנחנו צרכים את הדת? זה נכון אדם שנולד מאם יהודיה,נחשב ליהודי. הדת אמורה לעשות את בעל החי על 2 רגליים לבן אדם למה לנו להלחם בערבים?ניתן להם את כל מה שהם מבקשים,כולל החזרת השטחים ונחיה אתם ביחד,נתחתן אתם, בלי פגועים,נו מה דעתך?

masorti

New member
דווקא מצא חן עיני הרעיון להתחתן אתם

להזכירך שזו הפעם השלישית בהסטוריה שעם ישראל נכנס לא"י. בפעם הראשונה נכנסו בני ישראל לארץ כנען בימי יהושע. ומה הם עשו תיכף ומיד?.... "ובני ישראל ישבו בקרב הכנעני החיתי האמורי והפריזי והחיוי והיבוסי. ויקחו את בנותיהם להם לנשים, ואת בנותיהם נתנו לבניהם". (שופטים ג', ה'-ו') בפעם השנייה חזרו היהודים מגלות בבל לא"י. ומה הם עשו אחת ושתיים?... "גם בימים ההם ראיתי את היהודים הושיבו נשים אשדודיות, עמוניות, מואביות. ובניהם חצי מדבר אשדודית, ואינם מכירים לדבר יהודית." (נחמיה, י"ג, כ"ג-כ"ד) אז למה שעכשיו, כשחזרנו בפעם השלישית לא"י, לא נעשה אותו הדבר?

Baby Boo

New member
חתיכת נילחם בערבים עלק!!

המילחמה זה לא בשביל שאנשים יוכלו להיות דתיים פה אלא בשביל שיהודים יחיו במדינה שלהם לא מוצא חן בעיניך שיהודי הוא כל מי שאימו יהודי באסה לך!!!! יהודי הוא יהודי וזאת מדינה של יהודים(כאלה שאמא שלהם יהודיה) ולכן אנחנו נילחמים בשביל המדינה הזאת.. ואתה אחד שיושב בקצה השני של העולם אם אני לא טועה יכול לסתום את הפה.. אני מצטערת על העצבים אבל אתה פשוט מסתכל מנקודה אחת צרת אופק לחלוטין... מקימי המדינה היו ציונים חילונים הוגי המדינה היו ציונים חילונים. ואלו שנילחמים בשביל המדינה הזאת הם חילונים!!!! והמדינה קיימת בזכות אנשים שלדעתך לא אמורים להיות בכלל "יהודים"!!!!! אלו שמתים להמען המדינה הזאת אתה חתיכת מתחסד מתחבה מאחורי מילים וחוסר מעשים מוחלט..

התולעת 1

New member
לפני שנתחיל להחליף דעות

תשחררי מעט את הפול גז לנויטרל. ההבדל הוא,שאת נלחמת בשביל המדינה הזאת,אני נלחם שישארו כאן אנשים כדי להלחם בשביל המדינה. זה שאני יושב בקצה השני של העולם,לא אומר שיש לך קשר יותר טוב ממני אם המדינה. אם לא שמת לב,אני כותב,לכן הפה שלי סתום כל הזמן. את אומר ..מקימי המדינה היו ציונים חילונים הוגי המדינה היו ציונים חילונים. צודקת,הבעיה שלי שהם נסו לנצר את היהודים. ואני רוצה רק להראות לך דבר אחד, איום ונורא, יש לי קטע מהמדריך השומרי בדצמבר 56 למניינם, התוכן שלו מדבר בעד עצמו, זה מסמך אורגנלי, שימי לב, המסמך הזה מסביר שכשהגיעו העולים לארץ, העולים הספרדים בכלל, שהגיעו למעברות, מה הייתה התוכנית כשהביאו אותם לכאן? אני מעתיק לך מהמסמך ובכן: ``כיצד ננהג בחניכים הדתיים? בין חניכנו אנו פוגשים לא אחת בחניכים דתיים, בייחוד בהדרכה במעברות, יישובי עולים, מובן שכוונתנו היא להביאם לידי הכרה כי אמונתם באלוקים משוללת הגיון והצדקה וכי הדת היא פרי המשטרים הראקציונרים ואין לה זכות קיום אצל הנלחמים במשטר מתקדם``, הבנת? הם הביאו לכאן יהודים שומרי תורה ומצוות כדי להעביר אותם מדתם. זה נקרא משטר שקרני.

Baby Boo

New member
אני לא יכולה איתך

אתה מוציא אותי מדעתי. ולא כי יש לך דעות שונות זהי ופי.. הדרך הצגה שלך והדברים שאתה מדבר עליהם. אתה אטום לחלוטין.. ואיך אתה נלחם שיהיו כאן אנשים בדיוק? לא שאני מזלזלת... פשוט איך? בתפילות? כי השם אוהב אותך כי אתה כזה יהודי טוב? ולכן הוא מקשיב לך? לכן לא מתים פה ילדים בני 18 כל כמה ימים בשביל להגן על האנשים שאתה כוויכול מציל?

KinGabel

New member
אז מה ???

כבר אז הגיעו למסקנה שעם אתה חרדי אז לא תלחם בהצדקה שתפילה תגאל אותנו מכל הצרות. אני יהודי חילוני שחי פה ולא יעזוב ואני ימשיך להלחם נגד אותם מתנגדים למדינה שמגינה עלי מפני שואות למיניהם בין אם הם קוראים לעצמם פלסטינאים או "נטורי כרטא".

selgarat

New member
קשר עם המדינה?

איזה קשר יש לך עם המדינה? אזרחות יש לך? חובות בססיות של אזרח למדינה כמו נגיד, לעשות צבא או לשלם מיסים, את אלה עשית? אני לא מדבר מתוך כעס אלא הגיון בלבד, אדם יכול להגיד שהוא קשור למדינה אם הוא באמת שייך אליה, חי בה, חי את הדברים הטובים והרעים שבה. מדינה לא עובדת על שלט.

למעלה