אני אינני מתווכח אני מתקן אותך
להתווכח אפשר עם דיעות לא עם עובדות "כוונה" זה יסוד נפשי הרלוונטי לעבירות שיש איתן תוצאה. ההסברים הם לאו דווקא עבורך. לו רציתי להסביר רק לך היה כותב לך מסר אישי. להלן ציטוט מסעיף 20 של חוק העונשין. 20. (א) מחשבה פלילית - מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות ולאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה, הנמנים עם פרטי העבירה, ולענין התוצאות גם אחת מאלה: (1) כוונה - במטרה לגרום לאותן תוצאות; (2) פזיזות שבאחת מאלה: (א) אדישות - בשוויון נפש לאפשרות גרימת התוצאות האמורות; (ב) קלות דעת - בנטילת סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת התוצאות האמורות, מתוך תקווה להצליח למנען. (ב) לענין כוונה, ראייה מראש את התרחשות התוצאות, כאפשרות קרובה לוודאי, כמוה כמטרה לגרמן. (ג) לענין סעיף זה – (1) רואים אדם שחשד בדבר טיב ההתנהגות או בדבר אפשרות קיום הנסיבות כמי שהיה מודע להם, אם נמנע מלבררם; (2) אין נפקה מינה אם נעשה המעשה באדם אחר או בנכס אחר, מזה שלגביו אמור היה המעשה להיעשות. בכל מקרה "אינוס" היא עברת התנהגות ולא עבירת תוצאה. אין תוצאה לאינוס, וממילא לא יכולה להיות כוונה לתוצאה שכזאת. ייתכן שלמדת את הנושא, אך כאמור יש הבדל בין study לבין learn. אני התכוונתי לפירוש השני.