מה היה קודם

qet1

New member
האדם התפתח בדרום אפריקה

משם הוא נדד לשאר העולם. מספיק מפורט?

qet1

New member
../images/Emo151.gifעכשיו הוא גם עוקב אחרי

בפורומים אחרים. כמה משעשע... ואותי אי-אפשר להפריט, אני כבר מופרט, אני לא שייך למדינה :)

למה האדם שיצא מאפריקה הפך

לבהיר? האם זה בגלל "חיסכון באנרגיה"? האם יש יתרון בלהיות לבן? לפי מאמר שמצאתי באינטרנט שני סוגי אדם יצאו מאפריקה בתקופות שונות. ההומו ארקטוס לפני 1.8M שנים, וצאצאו ההומו ספיאנס לפני 150,000 שנה.

SilentMike

New member
ההבהרה כנראה כדי לתפוס שמש.

אנשים כהי עור שחיים בצפון אירופה סובלים ממחלות שונות בגלל מחסור בשמש. יתר השינויים תוצאה של סחף גנטי וברירה זוויגית/חברתית.

guysc

New member
השאלה היא

האם באמת האדם התפתח מאפריקה,ולא באירופה ואפריקה במקביל. אמנם כרגע המין האנושי הוא המין שהתפתח באפריקה,אבל מצד שני,אסור לשכוח את הנאדרתלים שחיו באירופה,היו בעלי מבנה שונה מההומו ספיאנס,ובסופו של דבר נכחדו עקב נדידת ההומו ספינאס לאירופה. לפי מה שראיתי לא מזמן כ"כ,למרות שחשבו בהתחלה שהנאדרתלים היו גזע טיפש,שחושב פחות ולא בעל רגשות ומסורות,נמצא שגם להם היו מסורות וכ'ו. אז למה באמת הם נכחדו,וההומו ספיאנס הפך לגזע האדם היחיד?

guysc

New member
אולי כדאי שאני אנסח את זה יותר טוב

אם גם הנאנתרדל היה חכם,פחות או יותר באותה מידה של ההומו ספיאנס,והיה מותאם בצורה יותר טובה לאקלים הקר של אירופה,ומבחינה פיזית היה גם יותר חזק,איך זה שבמגרש הביתי שלו,כשכל התכונות שלו משחקות לטובתו,הוא עדיין נעלם?

SilentMike

New member
ניאנדרטלים.

מתוך המאמר; חלק שני (תרגום שלי):"קיבולת המוח שלהם (של הניאנדטלים 1400-1500cc) היא למעשה מעבר לזו של בני-אדם מודרניים-- למרות זאת הקונפיגרציה של חלקי המוח היא שונה. מרכז הדיבור פחות מפותח מזה שלנו, והמוח הקדמי קטן יותר". כלומר הניאנדרטלים לא היו "חכמים יותר" בהכרח. למין שלנו היה מוח מותאם יותר לשפה, שהיא הבסיס לתרבות, מה שנותן יתרון עצום.

A L1

New member
האם לבנים יותר מפותחיל משחורים?

מכל הבחינות.

איזו גזענות...

כשאני קורא את ההודעות שלכם, אני מבין מדוע רצו הנאצים ליצור את גזע הארים...

למעלה