מה היה קודם

qet1

New member
גודווין.

גודווין אני מניח שזו כבר עילה מספקת למחיקה + חסימה מכל בחינה שלא תסתכל עליה...

שלכם אתה מתכוון האתאיסטים?

אז אתה יודע מה? האדם שכתב את ההודעה שלה הגבת בכלל לא אתאיסט. הוא מאלה שמאמינים בחייזרים,אז טכנית הוא הוא שייך יותר לקבוצה שלך.

qet1

New member
לא

או לפחות אין מספיק רעיות כדי לקבוע זו בצורה חד משמעית. בהיבט הפיזי, למשל, דווקא נראה שהשחורים טובים יותר...

SilentMike

New member
חוץ מכדורסל וריצה למרחקים קצרים.

אבל זה לא לטובתנו אז ששששש!

Dianthus

New member
שחור זה יפה

הפימנט שתורם לצבע העור נקרא מלנין, רמתו גבוהה אצל אנשים בעלי עור כהה ויורדת אצל אנשים בעלי עור בהיר(הפיגמנט לא קיים אצל לבקנים). נראה לי שרמת הפיגמט תלוייה בכמה גנים כך שמוטציה באחד הגנים שאחראי על רמת המלנין גרמה לכך שישנם מספר גווני עור. בעל עור בהיר לא ישרוד באזור בו הקרינה גבוהה(קו המשווה-קו רוחב~40) כך שבאזורים אלו התבססה אוכלוסייה בעלת עור כהה. אוכלוסיות שהתבססו באזורים צפוניים, לא סבלו ממחלות שנגרמות מרמת מלנין נמוכה(סרטן עור) וכנראה שבמהלך הזמן צבע העור היה תכונה מועדפת כך שבצפון רק בעלי עור בהיר התרבו. אחת ההוכחות לכך הן האוכלוסיות ה"לבנות" שהיגרו לאוסטרליה וניו-זילנד, שסובלות מסרטן עור שגורם לאחוז תמותה גבוהה יחסית.

נאפו11

New member
מוצא האדם

אז ככה היום יודעים שכל בני האדם, כולל הניאנדרטאלים יצאו מאפריקה בשלב זה או אחר. הנינדרטאליים ככל הנראה לפני האדם המודרני. בנוסף גילו שונות יותר גבוהה בין אפריקאים מאשר בין כל השאר. ז"א שסיני ולבן יותר דומים אחד לשני גנטית מאשר שני "שחורים" מגאנה ומאתיופיה. ז"א שלמעשה אין דבר כזה גזע שחור... בנושא הניאנדרטליים - הם כנראה )קשה מאוד לדעת בודאות( נכחדו כי נגמרה תקופת הקרח, הטמפ' עלו והאדם המודרני הגיע מאפריקה יותר מותאם לחום. יש גם סברה שהם התערבבן עם האדם המודרני, ויש לנו גם קצת גנים ניאנדרטליים. בכל מקרה סביר שצבע העור שלהם היה בהיר.

שלבי האבולוציה של האדם

האב המאד קדום שלנו, בדומה לקופים של היום, היה שעיר, הלך על ארבע, חי על עצים, היה בעל מוח קטן, ויכולת דיבור מוגבלת. מבחינת שלבי האבולוציה של האדם מהפרימט הקדום, הוא קודם ירד מהעצים, אחרי כן עבר להליכה זקופה, ומאוחר יותר המוח גדל. באיזה שלב האדם הפך משעיר לעירום? מתי האדם התחיל לדבר?

קבל תיקון

המוח גדל בהדרגה ככל שהאדם הלך והזדקף. גם השעירות הלכה והופחתה בתהליך ואח"כ המשיכה והופחתה

אממ

זה אומר שגודל הגולגולת של האדם הראשון לא גדול בהרבה מגודל הגולגולת של הקוף שממנו הוא התפתח? זה לא נשמע לי הגיוני משום מה... (אני מתכוונת לאיזור הגולגולת שמאכלס את המוח, שאצל קופים הוא בבירור הרבה יותר קטן) טוב, אולי פשוט התרגלתי לחשוב שזה היה הסדר של הדברים. נו, אני אאמין לך...

Charles Darwin

New member
השאלה איך את מגדירה את האדם הראשון

אם הכוונה לראשון מבין אבותינו שהלך זקוף אז כנראה שהיה לו מוח/גולגולת דומה לשל שימפנזה. אם הכוונה לראשון מבין אבותינו שמוגדר 'הומו' (ולא 'אוסטרלופיטקוס') אז המוח שלו כבר היה משהו באמצע (בין שימפנזה לאדם מודרני).

לפי ההגדרה של הסוג הומו

המוח שלו חייב להיות גדול מזה של שימפנזה מסיבה פשוטה: כל מי שמוחו גדול מ-500cc הומו, מי שמוחו קטן מזה שייך לסוג אחר.

Charles Darwin

New member
את הומו ספיאנס...;)

הומו ספיאנס זה אנשים מודרנים ו/או ניאנדרתלים. מבחינת נפח המוח אין כמעט הבדל בין ההומו ספיאנס הראשונים לבין האדם המודרני.

הו

אני לומדת דברים חדשים בכל יום (די לגרום לי להרגיש טיפשה
)

למעלה