מה היה קודם

נאפו11

New member
שיער ושפה

כיוון ששיער לא כל-כך נשמר בשלדים, ושפה עוד פחות, קשה לדעת

SilentMike

New member
שיער ושפה.

שיער אני לא יודע. זה לא ממש קריטי ויכול להיות שזה היה בשלבים. "לדבר" זה תלוי איך אתה מגדיר. גם שימפנזות "מדברות" אם כל תקשורת מילולית או פיסית נחשבת בעיניך. שפה של ממש היא כנראה נחלתם הבלעדית של ההומו סאפיאנס (אנחנו), שממש בנויים ביולוגית כדי לייצר שפה ולחיות בסביבה עמוסה תרבותית הדורשת שפה. יתכן שלמינים אחרים כמו ניאנדרטלים היתה מעין "חצי-שפה" שכללה מלבד הנהמות החייתיות המשמשות להבעת אמוציות בסיסיות, גם כמה עשרות שמות עצם, וחופן פעלים (לך, בוא וכיוצא בזה).

GOTN

New member
סתם עובדה מעניינת:

שחורים שונים מלבנים ב-0.3% מהגנים!!!!

qet1

New member
אפשר מקורות?

יש לך מידע גם על אחוז השוני הגנטי בין אוכלוסיות אחרות?

GOTN

New member
אני אשיג לך את המקור

ואין לי לגבי עוד אוכלוסיות

נאפו11

New member
שוני בין בני אדם

זה נראה לי הרבה. ולא סביר. בני אדם ושימפנזות שונים ב-2% מהגנים )עוד מעט ישלימו לרצף את הגנום של השימפנזה ואז יהיו מספרים יותר מדויקים(. חוץ מזה, כמו שאמרתי, אין דבר כזה גזע שחור מוגדר )או לפחות כמו שכשה להגדיר תל-אביבים בתור גזע נפרד(. על השונות בין אנשים אני יודעת ממאמר שיצא לפני שנה שנתיים בעיתון Nature אני אנסה להשיג ציטוט מדוייק.

אתה יכול להסביר מה אמרת?

קודם כל, איזה שחורים ואיזה לבנים? האם "שחורים" הם רק אפריקאים, או אולי גם אבוריג'ינים? ו"לבנים" האם הם רק אירופים, או שזה כולל גם אסקימואים, מונגולים ואינדיאנים? שנית, מה זה "הגנים"? האם הכוונה היא לשונות בין זוגות בסיסים או שונות אלקטרופורטית של חלבונים (מקודדים על ידי גנים) או מקטעים שנחתכו על ידי אנזים רסטריקציה? והכי חשוב: לפי המחקרים לפיהם פותחה תיאורית חוה המיטוכונדריאלית, רוב השונות נמצאה _בתוך אפריקה_, בדיוק מה שצפוי אם המין H. sapiens התפתח באפריקה.

למעלה