אם זה היה קורה אחרי הלידה של הילד הראשון שלי הייתי שוקלת לעשות הפלה. אם זה יקרה אחרי הילד הבא אני מניחה שלא אעשה הפלה. פשוט עניין של המקום שלי בחיים היום לעומת לפני שנתיים.
אלא אם הייתי מרגישה שזה- או אני- או ההריון ואז הייתי מוצאת דרך לסיים, למרות שאני מתנגדת בעיקרון להפלות, אני מתנגדת גם לסבל אנושי, ואם ילד נוסף בהפרש כזה יגרור סבל- הייתי שוקלת בהחלט אלטרנטיבות.
אבל אני עשיתי הפלה. שטלטל הייתה בת 3 חודשים ועופרי היה בן שנה ו 9. עם כל הכבוד ועם כל הבעיה המוסרית - לא ראיתי את עצמי עם 3 ילדים מתחת לגיל 3 - בנוסף לדיכאון שהיה לי אחרי הלידה של טלטל.
אני מעריכה אשה שקשובה לעצמה, שקשובה למצב בו היא נמצאת ולדעתי בחירה במצב כזה היא בעייתית ואין לנו יכולת לשפוט מבחוץ. את השיקולים בסופו של דבר עושה האשה עצמה, ולדעתי- לפעמים הפלה שווה הצלת החיים של המשפחה והאשה עצמה. ויש תמיד להסתכל על התמונה השלמה ולא לצאת בהכרזות.
תודה לכם בנות. האמת היא שאם אני מתבוננת אל עצמי פנימה - אז בעיני אין שום דבר נוראי בהפלה (כמובן שלא בתור תחליף לאמצעי מניעה). אבל משום מה בקטע הזה - יש מין התביישות כזאת או מין פחד ישן של "מה יגידו", ואיך אני עושה דבר כזה - ויש נשים שלא יכולות ללדת (תמיד מזכיר לי "יש ילדים רעבים בהודו") ואיך כאחת שמאמינה בכוח עליון - ומאמינה שאין דבר שקורה סתם - אני "מחסלת" הריון. כאילו בנושא הזה עדיין יש שתיקה, עדיין הכל בשו שו. פה זו הפעם הראשונה שאני מדברת על זה ככה - מעטות החברות שלי שיודעות על כך ובמשפחה חוץ מאחותי אף אחד לא יודע (ברור שגם מהמשפחה של יוד). אבל באותו זמן זה היה בלתי נתפס בעיני עוד תינוק או עוד הריון. היום אם אני אכנס להריון אני יודעת שאני אשמור אותו (ולא שום דבר לא מתוכן באופק...