מה הייתן עושות

Dimaya

New member
מה הייתן עושות

אם הייתן מגלות שנכנסתן להריון שלושה חודשים אחרי לידה? (לא מתוך כוונת תחילה, כמובן).

משוש30

New member
לא הייתי עושה הפלה

וזה בא ממישהי שעשתה הפלה בעבר להריון לא רצוי. היום, אחרי שמתן נולד, אני לא מסוגלת לחשוב שאני אעשה הפלה מכוונת להריון רק כי הוא לא מגיע בזמן הנכון.

הייתי מקבלת אותו בשמחה

בתור מי שהלך לה לא קל עם הילד הראשון, הייתי מקבלת הפתעה כזאת בשמחה, עם כל הקושי שכרוך בזה.

nubi

New member
נכנסת נורא לדכאון

וממשיכה את ההריון (אני מתנגדת להפלות).

galiaS

New member
ממש לא יודעת מה להגיד

אני לא חושבת שהיתי עושה הפלה. אבל בטוח היה לי מאד קשה.

לא הייתי עושה הפלה

הייתי ממשיכה את ההריון ויולדת, עם השמחה וגם עם הכאב. אני אומרת את זה אחרי שהייתי בטוחה לגמרי שאני בהריון 3 חודשים אחרי הלידה.

גלשני

New member
תלוי בכל כך הרבה גורמים

אם זה היה קורה אחרי הלידה של הילד הראשון שלי הייתי שוקלת לעשות הפלה. אם זה יקרה אחרי הילד הבא אני מניחה שלא אעשה הפלה. פשוט עניין של המקום שלי בחיים היום לעומת לפני שנתיים.

עינבלית

New member
הייתי מתגברת על ההלם וממשיכה בהריון

אלא אם הייתי מרגישה שזה- או אני- או ההריון ואז הייתי מוצאת דרך לסיים, למרות שאני מתנגדת בעיקרון להפלות, אני מתנגדת גם לסבל אנושי, ואם ילד נוסף בהפרש כזה יגרור סבל- הייתי שוקלת בהחלט אלטרנטיבות.

סליחה אם אני פוגעת במישהו

אבל אני עשיתי הפלה. שטלטל הייתה בת 3 חודשים ועופרי היה בן שנה ו 9. עם כל הכבוד ועם כל הבעיה המוסרית - לא ראיתי את עצמי עם 3 ילדים מתחת לגיל 3 - בנוסף לדיכאון שהיה לי אחרי הלידה של טלטל.

עינבלית

New member
פוגעת? קראת מה שכתבתי?

אני מעריכה אשה שקשובה לעצמה, שקשובה למצב בו היא נמצאת ולדעתי בחירה במצב כזה היא בעייתית ואין לנו יכולת לשפוט מבחוץ. את השיקולים בסופו של דבר עושה האשה עצמה, ולדעתי- לפעמים הפלה שווה הצלת החיים של המשפחה והאשה עצמה. ויש תמיד להסתכל על התמונה השלמה ולא לצאת בהכרזות.

swann

New member
וגם יש הבדל בין ילד שני לשלישי

כלומר, האם יש עוד ילד אחד או שניים ויותר בבית. זה הבדל משמעותי. מזדהה עם מה שכתבת ענבל.

../images/Emo24.gif

תודה לכם בנות. האמת היא שאם אני מתבוננת אל עצמי פנימה - אז בעיני אין שום דבר נוראי בהפלה (כמובן שלא בתור תחליף לאמצעי מניעה). אבל משום מה בקטע הזה - יש מין התביישות כזאת או מין פחד ישן של "מה יגידו", ואיך אני עושה דבר כזה - ויש נשים שלא יכולות ללדת (תמיד מזכיר לי "יש ילדים רעבים בהודו") ואיך כאחת שמאמינה בכוח עליון - ומאמינה שאין דבר שקורה סתם - אני "מחסלת" הריון. כאילו בנושא הזה עדיין יש שתיקה, עדיין הכל בשו שו. פה זו הפעם הראשונה שאני מדברת על זה ככה - מעטות החברות שלי שיודעות על כך ובמשפחה חוץ מאחותי אף אחד לא יודע (ברור שגם מהמשפחה של יוד). אבל באותו זמן זה היה בלתי נתפס בעיני עוד תינוק או עוד הריון. היום אם אני אכנס להריון אני יודעת שאני אשמור אותו (ולא שום דבר לא מתוכן באופק...

daldan

New member
ההפרש בין עופרי לטלטל קטן

זה בהחלט נשמע מצב בעייתי להכניס לתמונה עוד תינוק בהפרש עוד יותר קטן, אני מניחה שבמצבך הייתי בוחנת את הדברים באופן שונה מבמצב של הריון אחרי ילד ראשון.

cookie1

New member
אני מניחה שהיום לא הייתי עושה הפלה

אבל כל הנושא הזה הוא כל כך בעייתי ונתון לשיקוליו של הרגע שקשה לדעת מה באמת הייתי מחליטה

ו שתי

New member
ממשיכה את ההריון

למרות שזה *מאד* לא מתאים לי ולתכנון המשפחה שלנו. אבל אני חושבת שזה מאד אינדיבידואלי

ו שתי

New member
ואגב,

זוג חברים שלנו הצליחו להרות בטעות חצי שנה אחרי לידת בכורתם. אנחנו היינו בעיקר עסוקים בלהתפעל מהעובדה שכנראה אצל אחרים *יש* חיים אחרי הלידה.

למעלה