לא ספק הייתי ממשיכה
שאלת שאלה אישית, אז אני עונה ממקום אישי, וברור שזו לא תשובה שמתאימה לכולן. ראשית, כמעט הייתי במצב הזה, חודשיים אחרי הלידה של בכורתי הייתי בטוחה שאני בהריון. הייתי בלחץ אטומי, אבל היה לי ברור שאני אמשיך את ההריון, פשוט, כי אני חושבת שילד של אהבה לא מפילים. היה לי ברור שיהיה קשה (במשפחתי יש ילדים בהפרש צפוף, ידעתי שזה ק-ש-ה), אבל זה לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו. זה היה עוד לפני אובדני ההריון שלי, שהיו הפסקות הריון יזומות עקב CMV ובצקת עוברית. האובדנים הללו הראו לי כמה קשה לי להתגבר על אובדן ילד של אהבה, ובוודאי שלא אעשה זאת לעובר בריא. אני מאמינה גדולה בתכנון משפחה (כלומר, אם נתעלם מהחלק של "האד מתכנן ואלוהים צוחק...) והעובדה היא שמעולם לא נכנסתי להריון בלי להתכוון לכך (הנה, מרפי קורא, וזה בוודאי הדבר הבא שיקרה לי...) והאמונה הזו שלי היא חלק מתפיסה של אחרות הורית. אני חושבת שאחריות הורית היא, בין היתר, לא להכנס להריון כשלא רוצים אם זה קורה, ומדובר בזוג אוהב הדבר היחיד שיש לעשות הוא להמשיך את ההריון ולהתמודד עם הקושי. שוב, זו הדעה האישית שלי, ממקום מאוד פרטי. אני לא מבטלת את הקושי שיש בלידות צפופות, אני פשוט חושבת שזה קושי שמתגברים עליו והרווח, ילד אהוב ובריא, רב הרבה יותר מהקושי.