מה היתם עושים בכדי לקבל פרס נובל לש

אידיאל

New member
מה אני מגדיר קיצוני?

כל מי שירק, קילל, דקר, שפך סודה קאוסטית והשתמש בשואה. זה נאמנות למדינה, ללמוד תורה כל היום? נראה אותם עושים שירות מלא. לכי תלמדי את החוקים ותחזרי אלי, ואל תבקשי ממני תאקט חתיכת פושעת פוגעת בחיילי צה"ל!!!!

One Echoe

New member
האמת? עדיף ליד קטן.

לפחות הילדים לא צבועים ומנסים ליפות הכל במשחקי מילים מחורבנים כמותך.

dikla88

New member
וואוווווו

לא אמרתי שללמוד תורה כל היום הסברתי לך מה הנוער עשה בגוש בתקופה שלפניי הפינוי ובפינוי עצמו בזמן שלהם בחופש הגדול!! שירות מלא??? אני לא יודעת מה איתך אבל גם בני הכיפה הסרוגה עושים שירות חלקם הולכים קודם מכינה ואז שלוש שנים צבא וחלקם עושים שנה וחצי נכון אבל תורמים בהם הרבה ובל נשכח את לימוד התורה שהוא לא חשוב פחות!!! 0למאמינים שביננו!!) פושעת??? אתה בכלל מכיר אותי?? שכחתי אני אוכלת חינם- למרות שהורי עובדים ומשלמים מיסים למדינה!! בניגוד להרבה אחרים שלא! אני פושעת- כי כל אחיי הגדולים שירתו שלוש שנים מלאות בצבא הגנה לישראל בנאמנות ביחידות מובחרות ומסוכנות!! אני פושעת כי אני מטעמי דת ישרת ת'מדינה שלי בדרך שונה- לא על מדי צה"ל אבל יעשה שירות אחר שגם אותו צריך לעשות אני פושעת כי אני עושה זאת מטעמי דת ולא מטעמי מצפון של ייפי הנפש הקמים בדור האחרון.. אני פושעת כי אני אוהבת ת'מדינה הזו בניגוד לאחרים שמחפשים רק כמה ומרחמים על רשעים!! לפני שאתה ככה משמיץ אותי תחשוב!!! לפני שאתה ככה משמיץ את האחים שלי-האחים שלך חובשי הכיפה הסרוגה תלמד קצת על מסלול החיים שלהם והשירות למדינה(רובם הגדול משרת בקרבי-בהכי קרבי ותורם יותר מאשר מישו אחר שמרשת שלוש שנים כג'ובניק!! אבל עדיין אני לא אשמיץ אותו כי בורות היא מילה גסה!!! פוגעת בחיילי צה"ל??חס ושלום מאודי לא הרמתי יד ולא פגעתי בהם בדרך אחרת!! להפך תמיד חונכתי ואני מחנכת ואחנך בעז"ה גם על ערך חשוב זה... התוקפנות שלך מראה רק על פחדנות לאיותר מזה וייתכן שגם בורות כלשהי על מגזר שלם שלו אתה דואג מאוד להוציא שם רע בכל הודעה שלך.. חבל....

אתם בורחים מהנושא

ידידי כל כוונתי היא האם שרון עושה או לא עושה את מה שהוא עושה אלה למען פרס נובל לשלום. מה אומר לעצמו שרון. אני בן 78 זקן כמה שנים אשאר בחיים. אני חייב לקבל את הפרס החשוב בעולפ לשלום ולהירשם גם שם מעל דפי ההיסטוריה. חוץ מזה אף פעם גם לא מזיק לקבל את כספי הפרס מיליון וחצי דולר הרי המשפחה זקוקה לכסף עד מאוד. מה דעתכם.

את יודעת

אני מסכימה איתך על הרבה דברים אלב אם את לא ורצה שישמיצו אותך אז אל תשמיצי אחרים שאלה קטנה, למה סירוב מטעמי דת הוא מוסיר יותר מסירוב מטעמי מצפון? (של כל "היפי נפש שקמים לאחרונה", להגדרתך)

AB17

New member
כי יש הבדל

בין סירוב להגן על המדינה לבין סירוב לגרש יהודים מביתם.

לא אין הבדל.

סירוב מטעמי דת הוא, ככלות הכל, סירוב מצפוני. אדם פציפיסט אינו אדם שמסרב להגן על המדינה אלא אדם שלא מסוגל לעשות זאת. האם האמונה הדתית סותרת את גירוש היהודים מבתיהם? אם כן, מצפונית אותם אנשים דתיים לא יכלו לבגוד באמת הפנימית שלהם. גם לסרבנים המצפוניים יש אמת פנימית שהם אינם יכולים לבגוד בה היא לא ניתנה בשם שמים, אבל היא מוכרת עוד בטרם קם צה"ל, לרבות מדינת ישראל. אז לא מתוקה, אין הבדל אני אגב- תומכת בכל סוג של סרבנות מצפונית מתנגדת להסתה לסרבנות (בטח שמעת על התשלום שהוצע לסרבני הפינוי)

AB17

New member
לא כל שמאלני

שמסרב להתגייס הוא פציפיסט. רבים משתמשים בזה בתור תירוץ להתחמק משירות צבאי. והם כן מסרבים להגן על המדינה.

את פשוט מסרבת להקשיב לאמת

ואם את תמשיכי להשמיץ מחנה אחד את תמשיכי להקטל ע"י המפסידה העיקרית היא המדינה על כל תושביה גם כן מלחמת אחים. אם את כבר מדברת על להגן על המדינה אל תשתמשי באחייך ששירתו בצבא כהצדקה (אני אגב, לא חושבת שזו הדרך היחידה להגן על המדינה הקטנה והחולה שלנו) קומי ותעשי משהו כיד למנוע את מלחמת האחים הזו היא כרעג הרבה יותר חשובה ומהותית מהמלחמה עם האויב. בואי נתחיל מזה שת מקבלת כל אדם מהמחנה השני לא עושה הכללות גסות ולא מצטדקת אך משמיצה ע"י אותו טיעון כי זה בזוי. מקווה שלא נרגיש את תוצאותיה.

את פשוט מסרבת להקשיב לאמת

ואם את תמשיכי להשמיץ מחנה אחד את תמשיכי להקטל ע"י המפסידה העיקרית היא המדינה על כל תושביה גם כן מלחמת אחים. אם את כבר מדברת על להגן על המדינה אל תשתמשי באחייך ששירתו בצבא כהצדקה (אני אגב, לא חושבת שזו הדרך היחידה להגן על המדינה הקטנה והחולה שלנו) קומי ותעשי משהו כיד למנוע את מלחמת האחים הזו היא כרעג הרבה יותר חשובה ומהותית מהמלחמה עם האויב. בואי נתחיל מזה שת מקבלת כל אדם מהמחנה השני לא עושה הכללות גסות ולא מצטדקת אך משמיצה ע"י אותו טיעון כי זה בזוי. מקווה שלא נרגיש את תוצאותיה.

AB17

New member
אני בן

ושירתתי בצבא והיו לי שם הרבה חברים שמאלנים. נלחמנו ביחד ואני לא שונא אותם.

dikla88

New member
לא לסירוב כזה התכוונתי!!

דיברתי על פטור משירות צבאי מטעמי דת בנוגע לבנות הדתיות שלא יכולות להתגייס ולכן עושות שירות לאומי (שזה תרומה ענקית!!! אם לא הן אין מי שיעשה את זה וזו גם עבודה קשה!!)

דקירת חיילות זה חלק מהלימוד?

שיתרמו 3 שנים כמו כולם! למה שחילוני או דתי אחר יעשו 3 שנים, ו"הגיבורים" יעשו פחות משנה וחצי (16 חודשים אם לדייק)? אז תסלחי לי, לימודי תורה לא יצילו אותנו מאוייבים, התורה לא תעמוד לשמור על גבולות המדינה, החיילים שמסכנים את חייהם יום יום כן. מי לא משלם מיסים? פושעת, כן פושעת, מי שלא מגנה פגיעה בחיילים ושימוש בשואה, היא פושעת, פשוט מאוד! כל איי וואלה? אבא שלי כבר 23 שנים בצבא, אותי קצינת חילוץ והצלה, אחי היה בפלס"ר צנחנים ואחותי השניה חובלת, אז אל תתלהבי. אם אתה רוצה כבוד לכי את תשרתי אל תתפסי על הכבוד של האחים שלך. מטעמי דת? איפה בתורה כתוב שלבחורה אסור להתגייס לצה"ל? עובדה שאחת מכל 3 בחורות דתיות מתגייסת. למה שחברה שלי תגן עליך כלוחמת בעוקץ, ואת תעשי שירות לאומי של פרזיטים? תאמיני לי, אם יא למגזר שלך שם רע, זה רק בגללכם.

dikla88

New member
כמה תשובות ......

אמרתי שאני לא מגנה פגיעה בחיילים?? לא זוכרת דבר כזה אסור בתכלית האיסור שום אלימות לא פיזית ולא מילולית כלפיי החיילים [ובכללי כלפי שום אדם} כן מה לעשות תלמד לקבל את אמונת האחרים אני מאמינה בבורא עולם ובתורה ויודעת שגם חיילי צבא הגנה לישראל עוזרים וגם לימוד תורה עומד לזכותם.. לא חיה על חשבון אחים שלי פשוט רציתי להראות לך שגם אנחנו הדתיים עושים צבא ומשרתים ת'מדינה.. להתגייס לצבא?? בנושא שאינך מבין אל תשפוט... אם הייתי יכולה הייתי מתגייסת להכי קרבי שיש אבל כן אני לא יכולה מטעמי דת- מטעמי צניעות העובדה שהבאת לי לא אומרת לי כלום...זה יכול להשתמע לכמה פנים..[ שירות לאומי של פרזיטים אני חייבת לאמר וסליחה עמך אתה ממש בור בנושא הזה.. בנות השירות הלאומי עושות חיל פשוט כך בשירות הלאומי אחרת המדינה לא הייתה פראיירת להסכים לכזה דבר!! מה אתה יודע על בנות שעושות ש"ל מה אתה יודע על שירות לאומי בכלל?? חברה שלך מגנה עליי!! יישר כח אדיר ואני יעזור לה או בעקיפין למשפחתה זה אותו הדבר!! אבל אתה אוהב לגנות אותי שמנסה לתרום בכל דרך למדינה שלי בזמן שיכולתי להוציא פטור במקום לגנות את מי שלא מנוע ללכת ומהיר הצרות למינהם... תאמין לי במקום שנתווכח אמרה פה משהי ואני מצטרפת אליה בוא נאחה את הקרע בא נמצא דרך לשיח ונבין אחד ת'שני.. במקום רק לעקוץ אותו... חבל מה שיוסיף ויעזור לנו זה רק אהבת אחים ולא שנאה...

למעלה