מה הסיכוי שהעבודה תקבל 19 מנדטים. חברתיים.

איציק, מה אתה תעשה כששלי תכנס לממשלה?

בעלת הבית... נראה אותה שורדת יותר זמן ממצנע אחרי הבחירות.

Haemek

New member
וכשברק נכנס לממשלת ביבי, את עזבת את ברק?

אתה צמודה לתחת של הדגנרט, ללא קשר לעובדה שהדגנרט כושל בכל שהוא נוגע בו.

אני? מה פתאום

אני הייתי בעד שהוא יכנס. נעם פשוט חי בסרט ששלי לא תכנס. לפני שתדבר על כשלונות של אחרים, קודם כל סיים את הבגרות בלשון, בבקשה.

אענה לך ברצינות

אם מדובר בממשלה ללא חרדים וללא מתנחלים, כמו שהייתה ממשלת שרון בשנים 2003-2006, אני בעד שמפלגת העבודה תיכנס אליה, על תקן של שותף זוטר (כלומר, בלי לתבוע את תיק האוצר או הביטחון). בהכירנו את נתניהו, זו תהיה הפתעה גדולה אם הצעה כזו תהיה על השולחן, ובכל זאת.

אם מפלגת העבודה תצטרף כגלגל חמישי לממשלת ביברמן-חרדים-מתנחלים, כמו שעשה חביבך אהוד ברק, אני בהחלט אעזוב אותה.

ItsikH

Member
ומוסיף - כל מטרת הכימרה הליכודית היא הרחקת העבודה מכל קואליציה אפשרית וחיזוק הליכוד כנגדה - בהנחה שתוצאות הבחירות יהיו בהתאם לסקרים, להכנס לקואליציה כשותפה זוטרה ולא הכרחית - התאבדות פוליטית, גם של המפלגה וגם של שלי. אני מעריך אותה יותר מכך, אם תכשל בכזאת טעות - אני לא אהיה שם בשבילה. אבל אז עולה התהיה - מדוע מתנגדי שלי כל כך להוטים להעלות את האפשרות הזו, אם ממילא היא מחזקת את הימין? כלומר - הימין מספר לנו שהצבעתנו תחזק את הימין ולכן לא כדאי לנו? לא נשמע קצת חשוד?

לי זה לא נשמע חשוד בכלל

מי שעובד בשביל אהוד ברק, יש לו אינטרס להראות שכולם מזוהמים כמו אהוד ברק, ולכן מוטב להישאר בבית ולא לבוא להצביע. במצב כזה, אחוז החסימה ירד, והסיכוי של ברק להיכנס לכנסת יגדל.

אני עובדת בשביל האוניברסיטה העברית, ואתה?

אני לא רואה שום זיהום בכניסה לממשלה. זה קטע שלכם, לא שלי. "מוטב להשאר בבית ולא לבוא להצביע"? זה שקר גס ומכוער, בכל במה אני אומרת לבוא להצביע. אתה יודע, אפשר להצביע ולא למפלגת העבודה. אמא שלי תספר לך שלנתק את הפתק אמת מהיד זה בהחלט אפשרי גם אחרי שהתרגלת כל החיים להכניס אותו לקלפי...

כאן את עובדת בשביל ברק, גם אם בהתנדבות

זה שאת לא רואה את הלכלוך בהתנהלות של ברק, זה בסדר, אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר. ומכיוון שנראה שאת מאד מתעניינת בי באופן אישי, אספר לך שברוב מערכות הבחירות לכנסת בהן הצבעתי, לא הצבעתי "אמת". זו בסך הכל הפעם השניה שאצביע כך. הפעם הראשונה הייתה כשעמיר פרץ עמד בראש הרשימה.

אני אכן משתדלת לקדם את התמיכה במפלגה כמה

שניתן, ואכן עושה זאת בהתנדבות, כי אני חושבת שזהו הדבר הנכון. לכלוך? יותר בכיוון של אחראיות לאומית. כמו כן, גם אלמלא ברק, בעיני מפלגת העבודה היא חסרת תקנה וקולות אליה הם הבזבוז הגדול ביותר האפשרי. להגיד שאני בעד שאנשים לא ילכו להצביע, לעומת זאת, זה שקר דוחה.

אני סבורה אחרת, מכסי

פעולתי היא בעיקר לפנות לקהל המצביעים המסורתי של העבודה (כמובן שגם אחרים מוזמנים....) ולהעביר קהל יעד גרעיני אלינו. אני לא מאמינה בבלוני הליום, הם נוטים להתפוצץ. אני מהמאמינים שבית יציב בונים מהיסודות. אני קוראת לכל אלה שלא נראה להם שהמפלגה שלהם הפכה למפלגת נישה מתפוררת מהגרעין שלה, לבוא לעזור בבנין בית חדש בשם אבל במהות ובתוכן - זה שגרמנו בו, ושזה שבו אנחנו רוצים לגור. זה לא הבית של עיני, מפואר ככל שזה יהיה (בטח לא פחות מזה של ברק).

ספציפית בפורום הזה, אני מניחה שאם יש פה קהל מצביעים מסורתי של העבודה בכלל אז מדובר כנראה בקוראים שקטים בעיקר. הכותבים פה הם רדיקלים, או רדיקלים של שלי שמצביעים עבודה לכל היותר בפעם השניה בחייהם (כשהפעם הראשונה היא עם פרץ) ובחיי משפחתם או רדיקלים עם הצבעת ליכוד אוטומט.

אה, אגדת הרוב הדומם

אני בספק אם יש פה מישהו חוץ מאשר רדיקלים וטרולים. הדיוויזיות שאת חולמת להניע מבית לבית לא באמת קיימות, ומפלגת אהוד ברק תלך בדרכן של מפלגת משה דיין, מפלגת אריאל שרון ומפלגת עזר וייצמן: אם תצליח להכניס לכנסת מנדט או שניים, היא תתמזג עם מפלגת השלטון מיד לאחר הבחירות.

אני משוכנע שאת תהיי כאן בשביל לנמק לנו מדוע המיזוג הזה הוא בדיוק מה שהמדינה זקוקה לו.

לא כדאי לכם מסיבה מאוד פשוטה

שום דבר שאתם מצביעים עבורו עכשיו לא יהיה רלוונטי אחר כך. זה לא קשור ספציפית לשלי אלא למפלגת העבודה.

צורי80

New member
ההתנחלות אינה פשע, לפחות כך חושבת יחימוביץ'

ולכן היא גם לא תחרים אותם.

אני חושב שאתה לא במפלגה הנכונה, שלי תכנס לכל ממשלה חברתית, גם אם ליברמן החרדים הימין יהיו בפנים.

אז בכך אני חולק עליה

שמע, אצלנו הדמוקרטים הליברלים, זה שאתה מצביע בשביל מישהו זה לא אומר שאתה מסכים איתו בכל דבר. זה רק אומר שאתה חושב שהוא האדם המתאים ביותר והראוי ביותר מבין אלה שמתמודדים.

אני לא מצפה שהיא תחרים את החרדים, אני רק מצפה שלא תצטרף לממשלה שהם מחזיקים את העומד בראשה במקום רגיש, כפי שהיה בשלוש השנים האחרונות. אם היא לא תעמוד בציפיותיי, מובן שאתאכזב. אבל אני דווקא אופטימי, לפי מה שראיתי ממנה עד עכשיו.

ItsikH

Member
יש מצב להרבה פשרות, זה מה ששלי מנסה לעשות - להשאיר כמה שיותר דלתות פתוחות, ומנגד מה שביברמן-ברק (זה בשביל נועה לביא) מנסה לעשות הוא לסגור אותן, כלומר לקדם קואליצית ימין מובהקת, כזו שהעבודה לא תוכל להצטרף אליה מבלי לפשוט רגל אלקטורלית.

צורי80

New member
העבודה לא תפשוט רגל אלקטורלית

אם תהיה קואליציית ימין מובהקת אך חברתית
רוב מי שמצביע לשלי עושה את זה לא בגלל שהוא חושב שאיסמעיל הנייה ואבו מאזן הם פוטנציאל שלום, אלה כי הם מאמינים במדיניות חברתית שמאלית

שלי תקבל את תיק האוצר ותשב כמו גדולה בממשלה שתפתח את ההתנחלויות ולא תתרפס בפני החמאס והפתח.

ItsikH

Member
נתניהו-ליברמן-ברק זה בדיוק לא ממשלה חברתית, עוד לפני השותפים האפשריים מימין. יש הבדל בין תמיכה עקרונית במתנחלים כציבור לבין הסטת תקציבים חברתיים מהפריפריה האמיתית - בתוך גבולות המדינה - למפעל ההתנחלויות.

למעלה