מה הסיכוי שהעבודה תקבל 19 מנדטים. חברתיים.

צורי80

New member
הממשלה הבאה תהיה שונה

אם לא מתוך רצון אז מתוך אילוץ

קודם כל, ברק לא יהיה בממשלה ולא יהיה בכנסת
לישראל ביתנו אין אמירה כלכלית לכאן או לשם
ובליכוד הדברים הולכים להשתנות,
הסבר:
מתוקף שיטת הפריימריז לפחות 3 ח"כים לא יכהנו בכנסת הבאה, ובהנחה שמעוז, פייגלין והנגבי יצליחו להתברג במקום ראלי יהיו עוד 3 ח"כים שלא יגיעו למקומות ראלים.
יובל שטייניץ לא יהיה שר, ובמקרה הגרוע יותר מבחינתו הוא גם יהיה אחד מששת חברי הכנסת שלא ימשיכו לכנסת הבאה.
עם או בלי העבודה הממשלה הבאה תהיה יותר סוציאליסטית מהנוכחית.

לגבי הסטת תקציבים, התקציבים של גוש קטיף עכשיו הוסטו לכיפת ברזל (כמובן שזה לא מספיק ועוד כסף קוצץ לטובת כיפת ברזל).
אם יקצצו בתקציבים של בית אל ושילה, הכסף יעבור ישר למיגון נתב"ג שכמובן לא יספיק ויצטרכו לקצץ בעוד מקומות.
כך שהשקעה בבית אל ובשילה דווקא משחררת תקציבים שהיו עלולים להיות מופנים למיגון נתב"ג ויוכלו ללכת לפריפרייה.

אני מקווה ששלי תבין שאין לה מה לחפש ארבע שנים באופוזיציה והיא תקח את תיק האוצר, אם לא, סיכוי גבוה שהיא תמצא את עצמה במקום של ציפי לבני היום.

ItsikH

Member
אין שום קשר בין בית אל לבין נתב"ג שוב הדיכוטומיה הזו - או השקעה נרחבת והעדפה מפורשת להתנחלויות או פינוי מוחלט של השטחים? האם התנחלויות הן אלו שמגינות על נתב"ג או צה"ל?

בליכוד ביתנו אין כל כך פריימריז כי הרשימה תורכב בחלקה ממינויים של ליברמן שאצלו דמוקרטיה היא מילה גסה ממש.

לצערי יש עדיין מצב שברק יהיה בממשלה הבאה.

לישראל ביתנו יש אמירה אחת בלבד.

והעיקר שכחתי -

ממשלת ביברמן-חרדים-מתנחלים אינה ממשלה חברתית. תפוס את משה כחלון לבד, תבטיח לו שמה שהוא יגיד נשאר ביניכם, ואם הוא יאמין לך, הוא יסביר לך בפרוטרוט.

אבל שלי לא מפסיקה להתחנף לחרדים

ואפילו מהמתנחלים היא מנסה להוציא קולות. למה נראה לך שהיא תסרב לשבת איתם?

אני לא רואה את זה כך

נכון שיחימוביץ' אינה מיליטנטית ביחס לחרדים כמו טומי לפיד בשעתו, נכון שהיא מתייחסת אליהם בכבוד, כפי שראוי להתייחס לכל אדם, אבל לא נכון שהיא מתחנפת אליהם.

ואותו כנ"ל לגבי המתנחלים. לכל בר בי רב ברור שרובם לא יצביעו "אמת", אבל זאת לא סיבה להתנהג אליהם כמו שנפתלי בנט מתנהג ליריביו, למשל.

haemek11

New member
מכסי, כמה עובדות שאולי נשכחו ממך

1. חרדים ומתנחלים היו בממשלת ברק, ב1999. ברק לא היה צריך אותם, אבל הוא הגדיל את הממשלה מ 18 שרים בממשלת ביבי הראשונה לכדי 22 שרים, בשביל החרדים. יתרה מכך, היה זה ברק, ראש הממשלה שלכם שיזם עבור החרדים את חוק טל. שוב: יה זה ראש הממשלה שלכם שיזם עבור החרדים את חוק טל. ביוזמתו. ללא בקשה של החרדים.
2. העבודה היתה הממשלה של שרון, ללא קשר לחרדים ולמתנחלים
3. העבודה היתה גם בממשלה של אולמרט, עם החרדים והמתנחלים.
4. העבודה היתה גם בממשלת של ביבי, עם החרדים והמתנחלים.
5. חביבה של הגברת מהפוסט מעל, ברק, היה יו"ר נבחר של העבודה. פעמיים.
6. הרבה אנשים עזבו את העבודה כבר לפחות 4 פעמים, אחרי 4 הצטרפויות לממשלות ימין.

אתם לא מתים, אתם מתחלפים.

ItsikH

Member
"שלכם" - של מי בדיוק רבים חברי העבודה, ואני ביניהם, שכלל לא חלמו להתפקד לעבודה בתקופת ברק ולפניה. ברק אינו עבודה ועבודה אינה ברק.

haemek11

New member
דווקא ברק הוא הכי "עבודה" שיש

היה יו"ר העבודה פעמיים (אין הרבה כאלה שזכו לכך) אני מניח שהוא לא נבחר פעם שניה כי לא אהבתם אותו. הוא נבחר כי חשבתם שהוא עוד "שווה כמה מנדטים" ושאפשר להביא אותו והוא יביא מנדטים בלי שמשהו בעבודה יוציא את האצבע ויפעל לשם מימוש המצע (חלילה). יותר קל להביא מישהו ש"יביא מנדטים"

ItsikH

Member
שוב, מי זה "אהבתם" "חשבתם", שים לב אפילו כאן שתומכי ברק עזבו איתו את המפלגה, וטוב שכך. לא רקאת ולא התייחסת למה שכתבתי - המנהיגות ששלי מציעה, אף אחד מאלה לא הציע, היא לא קיבלה את התפקיד על שום מגש כסף בשביל המנדטים. שוב, אתה מציג עמדה מעט פרנואידית. עדיף שתשמור אותה לליברמן, שם היא מוצדקת.

כדאי שתציין בכותרת שאתה מבקר את אהוד ברק

אחרת נועה לביא לא תשים לב ולא תבוא למנות לך את ליקוייך האישיים.

לגופם של דבריך - אתה מסתכל על העבר, אני מסתכל אל העתיד.

dgamim

New member
אתה רק בן 23 ...

וכל כך הרבה שטויות הכניסו לך לראש ?
לך תלמד היסטוריה...

צורי80

New member
השאלה המאתגרת היא אחרת

מי כאן מקרב תומכי העבודה חושב שיחימוביץ' תסרב לקבל את תיק האוצר בקואליציה שתכלול את הליכוד-ליברמן-חרדים-ימין?

ItsikH

Member
אם יש תיק שהוא לא יציע לה זה האוצר יש סיבה טובה שהוא מינה לתיק הזה בובה שלו, זה תיק שהוא מנהל אישית מאחורי הקלעים, והוא אחד ממקורות הכח העיקריים שלו.

אני לא בטוח ששלי לא תתפתה לפיתוי חזק מספיק, כדוגמת האוצר - אני הרבה יותר בטוח שלביבי אין פיתוי כזה שהוא מוכן להציע, וכל המהלכים שלו כרגע מכוונים כנגד אפשרות כזו, של ישיבה עם העבודה בקואליציה.

צורי80

New member
כל השאלה האם הוא ירצה אותה בקואליציה

אם הוא ירצה את מפלגת העבודה על 20 המנדטים שלה בקואליציה הוא יצטרך לשלם, זה ברור.
תיק החוץ - ליברמן יקח, תיק הביטחון - יש גבול לכל תעלול, תיק המסחר והתעשיה ודומיו - לא מספיק בעלי ערך
השאלה האם היא תצטרף לקואליציה אינה רלוונטית אם הוא לא יסכים לשלם על כך אלא רק אם הוא יסכים לשלם על כך, ולשלם פירושו לתת לה את תיק האוצר.

ולכן עולה השאלה, אם ביבי יסכים לשלם על ישיבת העבודה בקואליציה תמורת תיק האוצר, האם מצביעי העבודה כאן חושבים ששלי יחימוביץ' תסרב בגלל שליברמן בקואליציה?

ItsikH

Member
בערך מקביל לשאלה האם תסכים לזכות הצבעה לתושבי השטחים במקרה של סיפוח ולהסיק מהתשובה שהישראלים בעד אפרטהייד.
בשני המקרים התנאי של השאלה לא מתקיים.

למה שהוא ירצה את העבודה בקואליציה? הוא ירצה את העבודה רק בתנאי שהוא יוכל לשלוט בה, כלומר שלא ממש יזדקק לה כמו שהיא לו. אם בתנאים כאלו העבודה רק שוקלת להכנס לקואליציה, אפשר לחתום על כינוס נכסי המפלגה. עדיף לעבודה להיות באופוזיציה מאשר להכנס לקואליציה כזו. תרחיש שבו ביבי זקוק לעבודה בקואליציה לא נראה סביר, וגם אם כן, זו תהיה קואליציה לא יציבה (אם בכלל בת קיימא) בהנחה שהיא כוללת גם מפלגות ימין וגם את העבודה. שוב - האיחוד המעוות עם ליברמן נועד להבטיח שהליכוד ביתנו תהיה המפלגה הגדולה בכנסת, באופן שיאפשר לביבי לא להיות תלוי בחסדי העבודה, מה שאומר שהוא לא מעונין בקואליציה כזו ויעשה הכל להמנע ממנה. ממש כמו ציפי בכנסת הקודמת, אין לו ענין להכניס לממשלתו אנשים שחותרים תחתיו במוצהר, אלא להיפך, להרחיק אותם עד כמה שניתן מהקואליציה ומכל עמדת כח. אייהוד לא איים עליו כלל כי כל מה שענין אותו זה הדבק לכסא שלו.

אנחנו נהיה חכמים יותר באשר לעתיד המפלגה בכנסת כשנראה את רשימת המועמדים, עוד לפני הבחירות עצמן. אולי נתחיל בלבחון את רשימת המועמדים לרשימה שגם היא עדיין לא קיימת.

לדעתי, ליברמן עדיף על נתניהו

אם כבר ראש ממשלה ימני, עדיף אחד אינטליגנטי, עמיד ללחצים, בעל יכולת הכרעה, שהמחויבות שלו לחרדים ולמתנחלים אינה כה מוחלטת.

האם תרצה לנסח מחדש את שאלתך, לאור הנ"ל?

למעלה