מה הקטע להעלות תמונות בפורום מתכונים

yair_bar

New member
מנהל
שמור את העצות שלך לפורום שאתה מנהל

או שלח לי אותן לפרטי.
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
למה לפרטי?

לא קיללתי, ולא השמצתי. אסור לכתוב כאן את מה שאני חושב?
איך אמרו את זה לפני? בראש כל דמוקרטיה עומד דמוקרטור.
 

yair_bar

New member
מנהל
שלחתי לך בעבר את הסיבה במסר פרטי

חזור לתקנון הניהול של מנהלי הפורומים בתפוז וקרא אותו.
&nbsp
בנוסף, מזמין אותך לקרוא תגובות של גולשים רבים כאן בשרשור ותבין שהנוכחות וההתנהלות שנגדה יצאתי מפריעה לגולשים רבים מאד כאן בפורום.
&nbsp
לסיום, מגוחך ומאד מיותר שמנהל פורום מתכונים יצטרך להסביר למה הוא מבקש שאנשים ישתפו מתכונים בפורום מתכונים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

יהלום37

New member
ל tchm

חבל מאוד שזו הגישה שלך לדעתי אדם שאהבתו לבישול ואפיה ניכרת מכל תמונה ומכל תיאור לא מסוגל לחלוק את ידיעותיו וכישרונו עם גולשים אחרים . הגישה שלך יהירה ומתנשאת ולי באמת לא תחסר אם לא תהיה פה.
 
ליהלום37

TCHM הוא אחד האנשים שהכי משתפים, הכי חולקים מהידע והכישורים שאני מכיר בטחום. ובעיקר מה שהוא יודע ....

אז אולי הבעיה כאן היא לא ב TCHM
 
כי זה נעים בעין , היום ראיתי תמונה של שקשוקה עם קציצות

הכנתי לפי מתכון שלי ולשמחת ב"ב הגשתי כמו בתמונה .
לפני מס' ימים הייתה תמונה של עוגת תפוחים ללא מתכון , הסתכלתי ו"גנבתי"את הרעיון , לא יצא כל כך יפה אך טעים .

אשמח לראות תמונות יפות של הגשה מיוחדת בלי מתכונים.
 

r5566

New member
אז זהו שגם אני ראיתי את התמונה

היפה של העוגת תפוחים אבל אין לי מושג איך להכין אותה. אותי אישית מבאס לראות תמונות כאלה יפות בלי שום אפשרות ללמוד איך מכינים את המנה. אפילו הסבר קטן ולא מתכון מפורט.
 
ניסיתי - עוגה בחושה ופרוסות תפ"ע

התמונה איתגרה אותי וניסיתי.
העוגה שהכנתי טעימה מאד ויפה אבל לא כמו בתמונה , אנסה שוב עם תשומת לב לפרטים הקטנטנים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם אני ראיתי את התמונה של השקשוקה ומייד קיבלתי חשק

מאחר ולא בא לי להכין קציצות/כדורי בשר שמתי במקום שתי צ'וריסוס עבות חתוכות ומטוגנות, יצאה שקשוקה פצצה.
&nbsp
גם אם היה מתכון מפורט הרי שהייתי לוקח רק את הרעיון ולא את המפרט המדויק ואת הרעיון של שקשוקת הקציצות אכן אימצתי כך שמבחינתי תמונה היא בהחלט סוג של מתכון.
&nbsp
דעתי האישית היא שלמרות ששמו של הפורום הוא "פורום מתכונים" הרי שכל פוסט שקשור לאוכל והכנתו מקומו כאן אחרת יש למחוק גם שאלות כגון איזה מחבת כדאי לרכוש.
&nbsp
אפשר כמובן להיצמד לנהלים ולהנחיות ולהקפיד שאף אחד לא יחרוג במילימטר ואז באמת יהיה כאן פורום מאד מסודר (רק בלי גולשים).
 
תודה רבה
שקשוקה עם צ'וריסוס טעים , עם הקציצות

ממש טעים
 

TCHM

New member
כיוון המחשבה שלך ושל שייח נכונים...


לראות, לקבל השראה, כיוון, וליישם לפי הטעם האישי. כי הרי הטעם
שלי והמרקם שאני אוהב לא בטוח שדומה לשל אחרים.
ואז מה קורה? מכינים לפי המתכון, לפעמים מתאכזבים ומתבכיינים.
זה מהות מתכון שהוא בסך הכל המלצת הכנה, מי שצריך הדרכה
פרטנית כדאי שילך ללמוד במקום ייעודי.
מי שחושב שיקבל מתכונים אישיים על גבי הפורום הזה טועה, אף
שף/קונדיטור ובכל מקום לא נותן את מתכוניו גם אם זה נרשם כך
וגם בספרים.
יש לך ראש טוב...בהצלחה.
 

jen711

New member
לדעתך כל מי שרוצה ללמוד לבשל

צריך ללכת ללמוד במקום יעודי?
אני חשבתי שמתכונים זה מספיק.
לא ממש מבינה למה קוראים לפורום מתכונים אם מתכונים זה לא משהו שנותנים פה.
אז כנראה לא נכנסתי לפורום המתאים.
 

TCHM

New member
גב' צעירה, בעיה בהבנת הנקרא...

כתבתי "מי שצריך הדרכה פרטנית כדאי שילך ללמוד במקום ייעודי"...אולי לא
הבנת את המינוח בהקשר לאוכל - הדרכה פרטנית בבישול ובטח באפיה היא
הדרכה מול מדריך (ביה"ס), ללמוד את הפעולות הבסיסיות והלאה.
זה לא אומר שלא ניתן ללמוד לבד, זה יהיה קשה יותר, הרבה נסיונות בסוף
לומדים.

פנית בכניסתך לפורום בשאלות ועניתי לך, מזה ועד לקבל כל מתכון ולבצע אותו
המרחק גדול, המתכון לא יעזור לך בכלום, הוא יעזור רק במקרה של מתכון
בסיסי קל מאד אבל לא כשלא יודעים תהליכי בישול ובטח לא תהליכי אפיה.

אין בעיה לשאול שאלות גם אם לא יודעים דבר, תמיד יהיו מי שיענו ויעזרו,
אבל את לא יכולה לבקש מתכונים באופן גורף "שיהיו".

בחרת ללמוד לבשל וזה בסדר, אבל לאט ובלי קפיצות. ממנה למנה משתפרים.

והכי חשוב שיהיה לך קל ובהצלחה.
 

Maldini Girl

New member
אבל למה להחליט בשבילה אם זה "מעל ליכולות שלה" או לא?

ואם היא רוצה את המתכון עבור חברה שלה שהיא אלופת העולם בבישול ואפייה?
ואם היא רוצה לשמור את המתכון שכשבעוד שלוש שנים היא תהיה אלופת העולם בבישול ואפייה היא תוכל להיזכר במתכון הזה שפעם היה מעבר ליכולות שלה ועכשיו להתמודד איתו?
&nbsp
לאחרונה קניתי את ספר המתכונים של " משחקי השף" וכתוב שם שהספר מיועד לאנשים שכבר יודעים לעבוד במטבח יותר מאשר ברמה הבסיסית שלו. כל זה טוב ויפה, וזה חשוב לא "לקפוץ מעל לפופיק" של עצמינו.
אבל אני באמת לא מבינה- אתה מחליט לא לשתף מתכון כי לדעתך היא לא תעמוד בו ולכן פשוט אין טעם לחלוק את זה איתה? זו באמת הסיבה?
 

TCHM

New member
אל תלבי להבות באי הבנת הנקרא...

ראשית היא צייינה בכניסתה לפורום שהיא טירונית במטבח וזה בסדר.
לכן בתגובי התייחסתי אליה ורק אליה וכך גם העיצות שנתתי לה. עם
איחולי בסוף.
מתכונים מורכבים אינם מתאימים לה עדיין וכפי שראית בעצמך יש ספרים
שאינם מתאימים לכל אחד.
אז בבקשה לא לעשות ספקולציות של "אולי היא בקשה לחברה", מיותר
וזה לא במקום.

להבא נא לקרוא את הכתוב כמו שצריך בהתייחס למי שמגיבים.
 

Maldini Girl

New member
כולם לא מבינים את הנקרא או שאולי

כולם פשוט חולקים על דעתך? לא כל מי שלא מסכים איתך מנסה ללבות את האש או לא מבין את הנקרא.
מבינים מצוין את הנקרא ממך. אתה מחליט שעבורה המתכונים שלך מסובכים מידי. אני הצעתי פתרונות נעימים ואפשריים מאשר להגיד פשוט שאני חושבת שהגישה הזאת היא לא לעניין- לקבוע עבור מישהו שהמתכונים שלך מסובכים עבורו. מה אכפת לך? שתנסה, אולי לא תצליח, אולי כן. זה פוגע בך באופן אישי איכשהו?
&nbsp
וחבל שאתה במקום לכבד דעות שמכבדות אותך ופונות אלייך עסוק בלהגיד לכולנו שאנחנו נכשלים בהבנת הנקרא.
בהבנת הנקרא אני מצוינת, מניחה שאני לא לבד.
&nbsp
אבל כרגיל, אחרי שאני אומרת את דעתי אני מסיימת את הדיון איתך. חבל לי שזו הגישה שלך. שיהיה בהצלחה.
 
תודה , אני אוהבת את התמונות שלך וארתור. השראה נפלאה

אל תפסיק לשלוח תמונות בבקשה
 

raya

Well-known member
כיווני מחשבה.....
מבלי להיכנס לויכוח שהשרשור הזה העלה, ואני רואה אותו רק עכשיו (אחרי שבוע עם שפעת), מה שיש לי לומר זה בעצם דבר אחד עיקרי.
בהתייחסות לעוגת תפוחי העץ שאת תמונתה שמת לפני כמה ימים, התמונה הראתה לי שהצלחת להניח פרוסות תפוחי עץ על הבצק (שלא ברור אם זה בצק בחוש או פריך.
הבת שלי מאוד אוהבת עוגות תפוחי עץ, ובכיף הייתי שמחה לדעת איך להרכיב את העוגה הזו.
אבל - לפי מה שקראתי עכשיו, הסיכויים שלי שואפים לאפס, וחבל.
לדעתי כדאי להתייחס לכל נושא ועניין במידה הראויה ולא להיכנס לוויכוחי סרק.
תודה,
רעיה
 
למעלה