Maldini Girl
New member
מה שאתה אומר הוא נכון אבל- ויש אבל גדול.
אני באופן אישי אף פעם לא באמת עובדת עם מתכונים (אלא אם כן זה מתכונים של קינוחים ואז זה סיפור אחר). אני סומכת על הידע שלי בבישול ועל הניסיון שלי ועל הטעם שלי יותר מאשר של כותב המתכון, והמתכון משמש עבורי כהשראה.
 
אבל
לא כולם כאלה.
לאחרונה יש בפורום הרבה גולשים שמגדירים עצמם כ"מתנסים" ו"חדשים" במטבח עד לרמת ה"אני לא יודע מה זה אומר תיבול לפי הטעם" (ואני אומרת את זה ללא ביקורת וללא לעג בכלל! כשהייתי פחות מנוסה במטבח הייתי מבועתת מ"לתבל לפי הטעם")
אנשים כאלה כן זקוקים למתכונים והם באים לפורום מתכונים כדי לקבל הדרכה שהיא מעבר לשחור על גבי לבן שיש בספר, אלא יש פה אפשרות לקיים דו שיח שבו עולות שאלות.
("אבל אמרת בקציצות פטרוזיליה ואין לי, יש משהו שיכול להחליף? כמה זה נורא אם אוותר? מה זה אומר חום בינוני-נמוך/גבוה? האם לבשל עם מכסה או בלי?)
 
הסברים כאלה לרוב לא מוצאים לא בספרים ולא באתרי אינטרנט שם המתכון כבר כתוב מראש לפעמים כבר שנים.
 
התמונות מעשירות את הפורום מאד בעייני ואכן עושות חשק, אבל הרצון רק לקבל תגובה של "ואוווו נראה מדהיםםם" בעייני הוא קצת יותר פייסבוק ופחות מתאים לפה. למה שאשתף תמונה אם אני לא מעוניינת לשתף גם במתכון אם אני בפורום-ובכן- מתכונים?
וכשזה הופך לדפוס זה פשוט חבל. כי אנשים באמת נכנסים לפה להיעזר (ואני נעזרתי הרבה בעיקר בעבר במתכונים מהממים שהפכו לחלק מהפנתיאון) וללמוד.
אם אנחנו לא רוצים לתת מתכון מדויק (זכויות יוצרים או סתם לא בא לנו לחלוק מתכון שפיתחנו לבד) אז אפשר לתת קווים כלליים להכנה ולענות על שאלות (אתה לא חייב לגלות שאתה שם את תערובת התבלינים הסודית X, אבל כן יכול לכתוב באיזה בשר אתה משתמש בקציצות).
 
בקיצור
אני בהחלט בעד שהפורום יהיה מעבר למתכונים
ובהחלט בהחלט בעד תמונות- תמיד!
לא בעד תמונות שהן למטרת "לייקים" בלבד כשאין רצון לעזור ולחלוק עם אלו שזקוקים ורוצים. זאת מתוך הבנה שמה לעשות שלא לכולם יש את האינסטינקט המטבחי (וזה לחלוטין אינסטינקט) של "לקחת רעיון ולהתאים אותו לעצמך"
אני באופן אישי אף פעם לא באמת עובדת עם מתכונים (אלא אם כן זה מתכונים של קינוחים ואז זה סיפור אחר). אני סומכת על הידע שלי בבישול ועל הניסיון שלי ועל הטעם שלי יותר מאשר של כותב המתכון, והמתכון משמש עבורי כהשראה.
 
אבל
לא כולם כאלה.
לאחרונה יש בפורום הרבה גולשים שמגדירים עצמם כ"מתנסים" ו"חדשים" במטבח עד לרמת ה"אני לא יודע מה זה אומר תיבול לפי הטעם" (ואני אומרת את זה ללא ביקורת וללא לעג בכלל! כשהייתי פחות מנוסה במטבח הייתי מבועתת מ"לתבל לפי הטעם")
אנשים כאלה כן זקוקים למתכונים והם באים לפורום מתכונים כדי לקבל הדרכה שהיא מעבר לשחור על גבי לבן שיש בספר, אלא יש פה אפשרות לקיים דו שיח שבו עולות שאלות.
("אבל אמרת בקציצות פטרוזיליה ואין לי, יש משהו שיכול להחליף? כמה זה נורא אם אוותר? מה זה אומר חום בינוני-נמוך/גבוה? האם לבשל עם מכסה או בלי?)
 
הסברים כאלה לרוב לא מוצאים לא בספרים ולא באתרי אינטרנט שם המתכון כבר כתוב מראש לפעמים כבר שנים.
 
התמונות מעשירות את הפורום מאד בעייני ואכן עושות חשק, אבל הרצון רק לקבל תגובה של "ואוווו נראה מדהיםםם" בעייני הוא קצת יותר פייסבוק ופחות מתאים לפה. למה שאשתף תמונה אם אני לא מעוניינת לשתף גם במתכון אם אני בפורום-ובכן- מתכונים?
וכשזה הופך לדפוס זה פשוט חבל. כי אנשים באמת נכנסים לפה להיעזר (ואני נעזרתי הרבה בעיקר בעבר במתכונים מהממים שהפכו לחלק מהפנתיאון) וללמוד.
אם אנחנו לא רוצים לתת מתכון מדויק (זכויות יוצרים או סתם לא בא לנו לחלוק מתכון שפיתחנו לבד) אז אפשר לתת קווים כלליים להכנה ולענות על שאלות (אתה לא חייב לגלות שאתה שם את תערובת התבלינים הסודית X, אבל כן יכול לכתוב באיזה בשר אתה משתמש בקציצות).
 
בקיצור
אני בהחלט בעד שהפורום יהיה מעבר למתכונים
ובהחלט בהחלט בעד תמונות- תמיד!
לא בעד תמונות שהן למטרת "לייקים" בלבד כשאין רצון לעזור ולחלוק עם אלו שזקוקים ורוצים. זאת מתוך הבנה שמה לעשות שלא לכולם יש את האינסטינקט המטבחי (וזה לחלוטין אינסטינקט) של "לקחת רעיון ולהתאים אותו לעצמך"