מה הקטע להעלות תמונות בפורום מתכונים

Maldini Girl

New member
מה שאתה אומר הוא נכון אבל- ויש אבל גדול.

אני באופן אישי אף פעם לא באמת עובדת עם מתכונים (אלא אם כן זה מתכונים של קינוחים ואז זה סיפור אחר). אני סומכת על הידע שלי בבישול ועל הניסיון שלי ועל הטעם שלי יותר מאשר של כותב המתכון, והמתכון משמש עבורי כהשראה.
&nbsp
אבל
לא כולם כאלה.
לאחרונה יש בפורום הרבה גולשים שמגדירים עצמם כ"מתנסים" ו"חדשים" במטבח עד לרמת ה"אני לא יודע מה זה אומר תיבול לפי הטעם" (ואני אומרת את זה ללא ביקורת וללא לעג בכלל! כשהייתי פחות מנוסה במטבח הייתי מבועתת מ"לתבל לפי הטעם")
אנשים כאלה כן זקוקים למתכונים והם באים לפורום מתכונים כדי לקבל הדרכה שהיא מעבר לשחור על גבי לבן שיש בספר, אלא יש פה אפשרות לקיים דו שיח שבו עולות שאלות.
("אבל אמרת בקציצות פטרוזיליה ואין לי, יש משהו שיכול להחליף? כמה זה נורא אם אוותר? מה זה אומר חום בינוני-נמוך/גבוה? האם לבשל עם מכסה או בלי?)
&nbsp
הסברים כאלה לרוב לא מוצאים לא בספרים ולא באתרי אינטרנט שם המתכון כבר כתוב מראש לפעמים כבר שנים.
&nbsp
התמונות מעשירות את הפורום מאד בעייני ואכן עושות חשק, אבל הרצון רק לקבל תגובה של "ואוווו נראה מדהיםםם" בעייני הוא קצת יותר פייסבוק ופחות מתאים לפה. למה שאשתף תמונה אם אני לא מעוניינת לשתף גם במתכון אם אני בפורום-ובכן- מתכונים?
וכשזה הופך לדפוס זה פשוט חבל. כי אנשים באמת נכנסים לפה להיעזר (ואני נעזרתי הרבה בעיקר בעבר במתכונים מהממים שהפכו לחלק מהפנתיאון) וללמוד.
אם אנחנו לא רוצים לתת מתכון מדויק (זכויות יוצרים או סתם לא בא לנו לחלוק מתכון שפיתחנו לבד) אז אפשר לתת קווים כלליים להכנה ולענות על שאלות (אתה לא חייב לגלות שאתה שם את תערובת התבלינים הסודית X, אבל כן יכול לכתוב באיזה בשר אתה משתמש בקציצות).
&nbsp
בקיצור
אני בהחלט בעד שהפורום יהיה מעבר למתכונים
ובהחלט בהחלט בעד תמונות- תמיד!
לא בעד תמונות שהן למטרת "לייקים" בלבד כשאין רצון לעזור ולחלוק עם אלו שזקוקים ורוצים. זאת מתוך הבנה שמה לעשות שלא לכולם יש את האינסטינקט המטבחי (וזה לחלוטין אינסטינקט) של "לקחת רעיון ולהתאים אותו לעצמך"

עונה לך

אדם שכותב, עשיתי מרק עגבניות ויצא מגעיל (ואני לא מותח ביקרות, חלילה),
לא בא לילמוד, אם היה בא לילמוד היה רושם:
בישלתי עגבניה עם שום ותפוח אדמה .... וכו - מה לא עשיתי טוב...
אדם שרושם הכנתי מרק חרירה צרפתי, ומעלה תמונה של גוש פחם, ומנסים לתקן אותו אז הוא מתלהם, כותב דברים שלא קשורים לכלום ומסיים
הבת שלי אהבה את זה, ושאלה מתי אני מכין שוב...
לא בא לילמוד (ולמען ההגינות אין לי מושג מה הוא מחפש)
בשירשור "מה מתבשל היום" אין מקום למתכונים (ובאמת אף אחד לא מעלה מתכונים).

אני אישתי לא מחפש את הוואו, או ליקיים.

אני מחפש מקום שבוא אוכל לשתף את הידע שלי, לילמוד דבר או שתים, ובעיקר שלא יאימו עלי כל הזמן בחסימה...

סליחה שיצא ארוך

Maldini Girl

New member
אל תתנצל.

תשמע, אני מאד מבינה את החיפוש שלך אחרי מקום ללמוד ולא להיות מאוים בחסימה. אני פה בדיוק מאותן סיבות שאתה כאן. ומסכימה איתך לגמרי.
&nbsp
עם זאת, אני באמת מאמינה שיש כאלו שבאו ללמוד, כשחלק מהלמידה זה ספיגת השראה- בשרשור "מה מתבשל היום" לרוב אין מתכונים אך בדר"כ כשאנו נשאלים לגבי מתכון נשמח לחלוק אותו. אני יודעת שממני ביקשו מתכונים כמה פעמים ותמיד שמחתי לחלוק, ואתה עכשיו ביקשת מתכון והפנו אותך לאתר ממנו הוא נלקח (זכויות יוצרים)
מבחינתי, הלמידה היא משני כיוונים:
מצד אחד אני מקבלת השראה, לא פעם ראיתי שמישהו כתב בשרשור או העלה תמונה "היום הכנתי X" ופתאום אמרתי לעצמי "יווו גם אני חייבת להכין X".
ולפעמים בן אדם כותב "הכנתי מרק חרירה ויצא רע" ובלי שהוא מבקש אנשים כותבים לו "אז הנה מתכון שלי למרק חרירה" וככה לומדים.
וכן, יש כאלה ששואלים ישירות "מה עשיתי לא טוב", ויש כאלו שאומרים "הכנתי אבל יצא חמוץ ולהבא למדתי שלא לשים לימון וכן לשים רוזמרין"
&nbsp
כל אלו צורות של אנשים שבאו לשתף, לשמוע אחרים וללמוד.
ובסופו של יום זה פורום מתכונים, וככזה, אני הייתי רוצה שתהיה בו אווירה נעימה. כלומר-
שאף אחד לא ירגיש שמאיימים עליו בחסימה כל היום
ויחד עם זה שתהיה פה קרקע פורייה להשראה וגם לשיתוף ול"גילוי הסודות". כי לכולנו יש מה ללמוד אחד מהשני ולכולנו יש מתכונים מנצחים.

כל מילה סלע!

יא שיח, מה פה קורה פה?

בפורום מתכונים שאני זוכר, לא רק שהיו מעלים מתכונים גם בלי שיבקשו אלא אף היו מכינים ''סדנאות'' הדרכה מצולמות להקל על החברים שמתקשים.
היום כולם מאיר אדוני כאן...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמו שאומרים ביידיש "כאן יא מא כאן וכאן"

ולמאותגרי השפה "היו היה"

זה בדיוק מה שקרה - פעם הפורום היה מקום לנדיבות, שיתוף, עזרה

למחפשי דרך, חוששים ומתחילים ולמידה חברית. מה שקורה היום - השתלטה על הפורום חבורה מתנשאת, אנשים שמלאים מעצמם, אוהבי שוויץ, זכויות יוצרים, ובעיקר - מעוררים מריבות ומדנים במקום שיתוף ונדיבות. ובמקום להתפלצן כל היום על מה שאתם עושים, מבשלים, קונים, אוכלים וכו', כדאי שתעזבו או שתשנו גישה. בשביל לייקים, אהדה ושבחים לכו לחפש את עצמכם ברשתות חברתיות למיניהן ועזבו אותנו במנוחה - אנחנו רוצות/ים פשוט לבשל בנעימים ולחלוק חוויות, ענינים ושאלות בנושא הזה!!!
ההתחכמויות שלכם והקואליציות שאתם עושים נגד מנהל הפורום עוזרות לכם אולי להפיג את השעמום, אבל ממש לא עוזר לאחרים להתקדם בבישול.
מי שלא יודע להיות נדיב, לא מתאים להשתתפות בפורומים. זהו.

אני אגלה לך סוד

אם לדעתך אני גם נימנה בין ה"חבורה מתנשאת, אנשים שמלאים מעצמם, אוהבי שוויץ" וכו
אז את טועה ומטעה, לא אנני אדם שכזה ומעולם לא היתי. הפוך הוא, אני אוהב לתרום ולעזור.
לא, חיי הפשוטים אינם משעממם, ויש לי מה לעשות למעט לחטט את אצבעותי על המקלדת ולנחש את מיקום האותיות בעברית.

ולמה בכל זאת, כי זה מפריע וכואב לי איך שהפורום מנוהל, מפריע וכואב לי מה שקורה כאן היום, ות'יודעת מה, גם ה"דיון" הנל כואב לי לקרוא אותו.
אבל שוב אולי הבעיה היא לא "הקואליציה" של אנשים שמעולם לא נפגשו, והמשותף להם זה הכאב על הפורם. אולי הבעיה היא אחרת, אולי אם הבעיה תפתר (ופתרון הבעיה מאוד פשוט) פתאום יהיה כאן כיף לכתוב שוב, יהיה כיף לשאול שאלות .... תחשבי על זה

yair_bar

New member
מנהל
אולי במקום להגיב כל הזמן תקרא את הביקורת שכותבים עליך

ותנסה להפנים שיש פער בין מה שאתה חושב על עצמך ועל ההתנהלות שלך בפורום לבין איך שהיא נתפשת על ידי חלק גדול מהחברים?
&nbsp
&nbsp

איפה נכתבה עלי ביקורת?

מי ביקר את התנהלותי ?(אוקי למעט אתה ועוד אדם אחד ומיוחד)
אני הראשון לעזור, הראשון לתמוך ולפרגן.

כן, יש לי בעיה שאדם כותב אני שטות במטרה להתסיס, ומנמק שהוא בוגר רשימה של בתי ספר, זה ההתלהמות או נושא ההתלהמויות היחיד שיש לי אישת. אהההה ואני לא אוהב שמאימים עלי ....

לפני כמה זמן נפגשתי עם שר הביטחון הישראלי בוגי, עכב תפקידי הקהילה היהודית כאן (כמובן בהתנדבות), בשיחה אישית הוא שאל אותי אם אני חש מאוים ע"י משהו כיהודי וישראלי, עניתי לו שהמקום היחיד שאני מאוים בוא זה פורום מתכונים בתפוז, ולא זה לא בדיחה, ואני יכול לשלוח לך תמונה שלי ושל בוגי אם אתה לא מאמין לי ....

yair_bar

New member
מנהל
הנה דוגמא להתנשאות

והיא עקבית אצלך - אדם כותב שטות...
&nbsp
זו בדיוק הגישה שאנשים יוצאים נגדה כאן בפורום. שוב - חבל שבמקום להפנים אתה שוב ושוב עונה.
&nbsp
האם הוא ענה לך שלא הגיוני שמנהל הפורום מאיים עלייך כל כך הרבה פעמים ואתה ממשיך בשלך בלי לעשות חשבון וחושב שהפורום פרטי שלך ומותר לך והכל והמנהל נותן לך להמשיך למרות שגולשים מבקשים ממנו להפסיק עם זה כי הפורום הפך למקום פחות נעים ופחות כיפי? והאם הוא אמר לך שעצם העובדה שהמנהל רק מאיים ולא חוסם אותך לצמיתות מראה שהוא עדין איתך ומתחשב וממשיך (סליחה מראש על הביטוי) לסבול את ההתנהלות שלך רק כי הוא מאד מאד מאד מאמין בבני אדם ובחופש הביטוי?
&nbsp
וכן - אני מאמין בחופש הביטוי ולכן פעם אחר פעם אחר פעם לא חוסם ונותן להמשיך ורק מבקש לא לפגוע בגולשים אחרים ולא לכתוב על מה שהם כותבים שטויות או שמה שהם מכינים זה גוש פחם או שהם לא יודעים כלום.
&nbsp
ואתה בשלך...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תראה

שאדם כותב שניצל פריסאי ומעלה תמונה של עוף מבושל במים, ומעירים לו ושולחים לינק לויקיפדיה והוא כותב, זה השניצל שלי ואני אקרא לו איך שבא לי (הנזק הוא לכל אילו שלט בשלנים מקצענים ולא יודעים מה זה שניצל פריזאי), זה לכתוב שטות שמטרתה להלהים וטו לא.
שאדם כותב מחוסר ידע , לעולם לא אכתוב שטות על כך!

עזוב הדיון הופך להיות אישי מידי ולכן אני מפסיק להגיב בשירשור הנל

למעלה