מה התעלומה שהכי תאכזב אותכם אם לא תיפתר?

nikita5s1

New member
מה התעלומה שהכי תאכזב אותכם אם לא תיפתר?

כבר הבנו מהראיון עם הכותבים שיהיו דברים מסויימים שלא ייפתרו. מה הכי יאכזב אותכם? הדבר שאני יכולה לחשוב עליו כרגע זה כל העסק עם אהרון. מדוע המגלה עתידות אמר לקלייר שהיא חייבת לגדל את אהרון אם בסוף בכלל קייט גידלה אותו והסבתא המשיכה. איזה תפקיד בכלל היה לו בכל העלילה שהוא היה כל כך חשוב? אני מניחה שגם העניין עם וולט קצת מעצבן. דבר אחר שהוא לא תעלומה אלא יותר יחסים בין הדמויות, הייתי רוצה לראות את קייט וסוייר יחד, בעיקר לאור העובדה שג'ייק כנראה יישאר לשמור על האי. אולי אני אצליח לחשוב על עוד דברים בהמשך, אבל מבחינתי העונה הזאת הייתה אכזבה כי פחות עסקה בדמויות האהובות והיחסים בניהם ויותר בהוקוס פוקוס ומדע בדיוני. העונה האהובה עליי ביותר הייתה עונה 5 שהייתה מצויינת מכל האספקטים.

chpoza

New member
כל עניין הדארמה

הבנתי ואפילו קצת השלמתי עם זה שלא נקבל תשובות על מלא דברים אבל נראה לי שאם הם הולכים להתעלם מאחד הדברים הכי מרכזיים בסדרה מתחילתה זה כבר יהפוך לביזיון של ממש. כל הדארמה- מי הם למה כמה....כל התחנות ההאצ'ים למיניהם. אני מקווה שידברו על זה קצת ויפתחו את הנושא

A m o s 2 9

New member
דיברו עליהם הרבה שלא במסגרת הסדרה

ב-TLE ובמסתורי היקום: יוזמת דהארמה.

nikita5s1

New member
לא קראתי הסברים על דארמה מחוץ לסדרה

אבל נראה לי שדיי היה ברור כל העסק עם הדארמה שהם בעצם באו לחקור את התכונות המיוחדות באי וכל תחנה יועדה למחקר טיפה אחר וכמובן האץ' עם דזמונד שנועד לשמור על האלקטרו מגנטיות שלא תיתפרץ. דווקא אני לא רואה בזה בכלל תעלומה יותר, הם דיי פתרו את כל העסק הזה בעונה החמישית לא?

יפעת777

New member
אני חושבת שהמייסדים של דארמה הם צאצאים של

של הניצולים שהיו עם אמא של ג'ייקוב וסמוקי. כי הם וסמוקי התחילו לחפור שם את הבארות ולחקור את העניין של האור.

geula26

New member
דארמה

כדאי לך לקרוא את הכתבה של גייסון האנטר בגוגל אבודים כתבות על דארמה

geula26

New member
דארמה

קראתי כתבה מאלפת על הנושא של גיסון האנטר כתבתי בגוגל אבודים כתבות על דארמה ממליצה לכל שרופי אבודים

רק תעלומה אחת?...

לדעתי יהיו כמה וכמה תעלומות שמאוד יאכזב אם לא ייפתרו (וכנראה לא ייפתרו...
לפחות לא במסגרת הסדרה). - כמו שאמרת, כל העניין עם אהרון והמגלה עתידות... - גם העניין עם וולט והכוחות המיוחדים שלו כפי שציינת... - כל הסיפור על נשים בהיריון שמתות על האי - מה הסיבה לכך? איך זה התחיל? - ההופעות של אנשים מתים על האי - האם יש לזה משמעות כלשהי? למה רק הארלי יכול לראות אותם ולתקשר איתם? (כמו גם האיש בשחור כפי שראינו בפרק האחרון). האם יש לזה חוקיות מסוימת? - האחרים - מלא תעלומות קטנות: כל העניין עם הרשימות והחטיפות, למה דווקא האנשים האלה נחטפו ולא אחרים? (-כי ג'ייקוב בחר דווקא בהם, אז למה דווקא בהם?) - מתחבר לתעלומה של סינדי והילדים, איך גרמו להם להצטרף ואיפה הם עכשיו על האי? למה בעונה 2 האחרים לקחו את וולט? (-כדי לבחון את היכולות שלו, למה?) ולמה בסוף הם שיחררו אותו? - אלואיז הוקינג - איך היא יודעת הכל? מה הסיפור שלה? - למה האפר עוצר את העשן השחור? - הבקתה, מה הסיפור שלה? - המחלה של העשן השחור (שסעיד וקלייר נדבקו בה, כמו גם החברים של רוסו). מה הסיפור שלה? האם אפשר לשלוט בה ולצאת ממנה כמו שקרה לסעיד? מה גורם לאנשים להידבק בה? (נניח שקלייר והחברים של רוסו נדבקו כי הם שהו במחיצתו של סמוקי הרבה זמן, אז למה סעיד נדבק? רק כי הוא הוטבל במעיין?) - אפרופו המעיין, מה הקשר שלו לכל הסיפור? - לא בדיוק תעלומה, אבל עדיין: איפה רוז וברנרד נמצאים על האי? מעניין אם נראה אותם שוב עד סוף הסדרה... זה כל מה שעולה לי בראש כרגע, מן הסתם יש עוד הרבה שכרגע לא עולים לי... וכמובן שעלו לי עוד הרבה תעלומות מרכזיות, אבל אני בטוח שהם ייפתרו עד סוף הסדרה.

nikita5s1

New member
אני מאוד מקווה שהם היו יסודיים ועשו לעצמם

רשימות של מה שצריך לפתור. לפעמים ניתן לפתור כל תעלומה בסצנה קצרה של דקה. לפי הראיונות איתם ברור שיהיה לנו סיום בסגנון הסופרנוס.

צריך להיות ריאליים, לא את הכל אפשר לפתור

יש מי שחושבים שסידרה כזו נכתבת מראש עם תוכנית מדוייקת להתרחשויות ולפיתרון של בעיות. זה לא עובד ככה. אף אחד לא מתכנן 121 פרקים מראש, וחוץ מזה תמיד יש הפתעות לא צפויות או שינויים בלתי נמנעים (אליזבת מיטשל חייבת להשתתף בסידרה אחרת, מלקולם דייויד קלי ששיחק את וולט מתבגר בקצב מהיר יותר מהסידרה ולא יכול להמשיך בתפקידו). החוכמה בסידרה כזו היא כפולה: ראשית - לתכנן בכ"ז כמה דברים עיקריים מראש ולשתול לאורך הסידרה רמזים מתאימים, ושנית - למצוא פיתרונות סבירים לנושאים שהועלו בשלב מוקדם יותר בסידרה בלי לפגוע יותר מדי בעלילה. אם יפתרו 40% מהתעלומות, ואם ב-40% מהפיתרונות לא תהיינה סתירות גדולות מדי, אשמח.

JohnLocke

New member
אליזבת' מיטשל לא עזבה בגלל V

היוצרים אמרו לה שהיא תמות בסוף העונה, אז היא חתמה על פיילוט מראש, וצילמה את הפיילוט בזמן צילומי הפרק האחרון של עונה 5. הופעות במשך עונה 6 היו כבר מסובכות יותר, אני מניח. אבל יש לי הרגשה שהיא עוד תגיע בפרק הסיום, ותשתה קפה עם סוייר במציאות ב'.

במבחן התוצאה...

היא לא משחקת בעונה 6 בגלל V. אני לא יודע מה קדם למה, מה לוח הזמנים, מתי התחילו לדבר איתה על V, מתי היוצרים החליטו שהיא לא תשרוד באבודים, וזה גם לא ממש משנה. לא היתה סיבה עלילתית לכך שג'ולייט תמות, היא לא היתה שנואה על הקהל (להיפך), היא לא היתה בעייתית (ע"ע מישל רודריגז), היא לא היתה טעות של ההפקה (ע"ע פאולו וניקי). העזיבה שלה מסונכרנת עם V וזה העיקר. ייתכן אגב שההפקה פשוט לא אוהבת מישהו שמנסה דברים במקביל לאבודים. יש שמועות שאחת הסיבות שליבי נעלמה היא שסינתיה ווטרוס ביצעה במקביל כמה פיילוטים לסדרות אחרות (סיבה שנייה היא נהיגה בשכרות, במקביל לרודריגז אם כי במכונית אחרת - מה הם בדיוק עושים שם בהוואי?) הנקודה החשובה היא לא מה קדם למה אלא העובדה שתכנים בסידרה נקבעים לא רק על פי רצון הכותבים / המפיקים אלא גם עקב אילוצים חיצוניים.

JohnLocke

New member
אני מסכים שהיו הרבה אילוצים חיצוניים

רק ציינתי שבמקרה הזה, לפי כל הכתבות/ראיונות שקראתי, זה לא היה אילוץ חיצוני.

reasonforall

Active member
שמועה

אגב.. כאשר סינתיה ווטורס ומישל רודריגז (ליבי ואנה לוסיה) יצאו מהסדרה, ממש לפני כן הן יתפסו נוהגות בשכרות. כאשר זה קרה רצה שמועה שהסיבה שהוציאו אותן הייתה בגלל האלכוהול. אותו סיפור קרה לפני כן עם מיסטר אקו.

ryngs

New member
מיסטר אקו עזב בגלל טרגדיה משפחתית

הוריו נפטרו אחד אחרי השני ולא היו לו כוחות לעבוד.

הקהל לא אהב אותם

הם הוכנסו לסידרה בעונה 3 כתגובה לשאלות של הצופים מה קורה עם 35 הניצולים האחרים, למה לא רואים ושומעים אותם. מסתבר שהתגובה להכנסתם הפתאומית והלא-מוסברת לסידרה (וגם לדמויות עצמן) היתה שלילית במיוחד, כך שלמרות שהמפיקים תכננו לבנות סביבם קו עלילה - הם החליטו די מהר להרוג אותם. גם ד"ר ארזט הוכנס לסידרה מאותה סיבה וגם אותו הרגו, אם כי התגובה אליו היתה פחות שלילית כי הוא הוכנס בשלב הרבה יותר מוקדם (עונה 1).

nikita5s1

New member
הכותבים אמרו שמסוף העונה השניה ידעו את מהלך

כל העונות הבאות כולל הסוף, והסיום שתיכננו לא השתנה מאז. אז אני רוצה להניח שאם יהיו תעלומות שלא ייפתרו הם יהיו מהעונה הראשונה והשניה.

למעלה