מה זה "בגרות"?

PorFavor1

New member
לפחות אתה מודה...

בסוף האמת יצאה ממך...

רק לא מקובל עליך שלכל קשר יש תאריך תפוגה שנקבע מראש ע"י הצד הקריר יותר, ושהמועד הזה נשמר בסודי סודות.

לפחות הודית כאן באופן ברור שאתה לא מאמין באהבה, ושלא חווית אהבה אמתית מעולם.
קשר לחוד, ואהבה לחוד.
יש קשר בלי אהבה, ואהבה...היא ממילא בת חלוף.

מעניין אם אתה מסוגל לאמר את הדברים האלה שאמרת כאן, באוזני בחורה שאתה יוצא איתה, לאמר לה בשיא החיזור, בשיא האקט עצמו של יחסי המין, או בשיחה נעימה בבית קפה, שבועיים לאחר תחילת הקשר.
כי אם לא, זה אומר משהו עליך.
ואם כן מסוגל, אז בוא נסכים לפחות שרוב האנשים אינם מודים בזה. אולי בדומה לך גם הם לא מאמינים באהבה אמתית וקבועה, אך לא מעיזים להודות בזה בשום אופן. הם מסתירים את הפרט הזה משיקולים אישיים. וזה... זה העניין שדיברתי עליו, על אנשים שמשקרים כל הזמן עד שהקשר מתפוצץ וכל האמת יוצאת.

FineSilverMan

New member
תהיה בריא

זה לא עובד כך...
אפשר להמשיל קשר לטכנולוגיה חדשה. אתה לא יודע אם טכנולוגיה טובה יותר תהיה בעוד שנה או בעוד עשור. אתה משקיע מכספך וקונה את המכשיר ומקווה שהוא ישרת אותך נאמנה.
&nbsp
היה לי קשר אחד עם סוג של תאריך תפוגה.
הכרתי אותה באחד האתרים ונפגשנו כידידים. בהמשך הצעתי לה לצאת והיא הסכימה. הגדרנו שלושה שבועות אינטנסיביים כדי לבדוק אם הקשר עובד... חשבתי שהמצב די סבבה ומכיוון שהיא לא מעוניינת בילדים, אהיה איתה שנה-שנתיים ואז אמשיך הלאה...
אבל לא שרדו את החודש וחצי.
&nbsp
מלבד הניסיון הזה, כל יתר הניסיונות לא תכננתי מראש וגם הן לא, כנראה.
מנסים ובודקים. אם מתאים, מתאים. אם לא, לא.
&nbsp
אנשים מחפשים פרטנר לקשר רציני, כלומר לכמה עשורים ולא לשנה-שנתיים...
&nbsp
אהבה אמיתית היא לא בת חלוף. היא להבה של אש-תמיד.
&nbsp
כמובן שאני מסוגל להגיד את הדברים הללו בסיטואציות שציינת. אני לא מרמה.

PorFavor1

New member
בלבלת אותי לגמרי

אני כבר לא יודע במה אתה מאמין ובמה אתה לא מאמין.

אהבה אמתית היא לא בת חלוף אלא נצחית, רק שלא חווית אותה מעולם, ואתה לא בטוח שתמצא אותה, אלא רק מקווה שתמצא אותה.
מחפש אהבה לכמה עשורים, אבל שכחת לאמר עד שהמוות יפריד בינינו... כאילו שתאריך תפוגה של 20 או 30 שנה, איננו באמת תאריך תפוגה.... בוודאי שמדובר בתאריך תפוגה.
אתה עצמך אמרת שאהבה אמתית היא נצחית, אז מה בדיוק קורה לאחר כמה עשורים? תעלומה....

שמע אני כבר מבולבל ממך גמרי...
אני חושב שאתה משחק בכל מיני מילים, והכל כדי להיות חיובי, בעת שאתה קרוע בין תפיסה חיובית לשלילית ביחס לנושא הזה.
אתה לא באמת רומנטיקן, ולא באמת אחד שנכווה.
אתה איפה שהוא באמצע, ולא זז.

לגבי עצמי- אמרתי הכל ברור... אני שלילי.. אני כופר באהבה של אישה כלפיי.
אתה קורה לזה פאסימי, כאילו שאני יושב בבית ובוכה כל היום. וזה לא בדיוק ככה.
אני אופטימי. יום אחד אני אמצע את הבחורה... אבל ברור לי שהיא מגיעה עם תאריך תפוגה.

שיהיה לך רק טוב ולכל אחד אחר כאן בפורום.

FineSilverMan

New member
שמע...

כחילוני, אני לא מאמין בחיים שלאחר המוות.
אם אמשיך לחיות בגן עדן או בגיהנום, סבבה. יותר לגבי הראשון ופחות לגבי האחרון. לא מאמין שאגיע לגיהנום.
נצח זה זמן ארוך למדי.
&nbsp
אני לא מחפש קשר לשנה-שנתיים או חמש שנים. אלא עד למוות לאחר הפנסיה...
&nbsp
אין לי שום תפיסה שלילית לגבי זה.
אני חושב שזוגיות טובה מלהיות לבד.
אבל עדיף להיות לבד מאשר בזוגיות גרועה.
&nbsp
ויש דוגמאות למכביר לזוגיות גרועה.
למשל אחת שקרובה אלי התחתנה עם בחור שעל פניו היה פשוט נהדר.
אבל לאחר שהבן הבכור נולד, הוא העדיף להקדיש את הזמן הפנוי שלו במשחק מחשב במרתף במקום להיות איתם ולכן הם התגרשו.
&nbsp

PorFavor1

New member
קשר קבוע ללא אהבה? זוגיות טובה ללא אהבה?

האם זה יתכן ?
זה החלק שלא ברור לי בגישה שלך...
&nbsp
אתה מאמין בקשר קבוע עד שהמוות יפריד, אבל לא באמת מאמין באהבה, לא באמת רומנטיקן, לא באמת אהבת מישהי עד הסוף, ולא קיבלת אהבה כזאת מעולם.
&nbsp
לא ברור...

FineSilverMan

New member
קשר קבוע עם אהבה... זוגיות עם אהבה...

לא הכרתי מישהי שהיה בינינו כימיה...
אולי אני קצת כמו הבחור ההוא ב"מלכוד 22" שמדבר עם הסרסור -- נאיבי לנצח שכזה. מעדיף למות על הרגליים מאשר לחיות על הברכיים.
במציאות אני כמעט לא מתחיל עם נשים/בחורות.
את רוב הבחורות שיצאתי לדייטים, הכרתי ברשת.
לרוב לא דיברנו יותר מדי ונפגשנו.
קיוויתי שאלת המזל תעזור...
&nbsp
האם אתה אהבת עד הסוף?
אהבה כזו נדירה בהחלט.
לרוב אנשים מסתפקים בקשר טוב.

PorFavor1

New member
אני כן.

בהחלט כן.
אבל בדיעבד, זאת הייתה אהבה חד צדדית בת שנתיים, קשר בן שנתיים.
&nbsp
למצוא מישהי לקשר- זה אפשרי בעיניי. אבל זה נראה לי כמו משימה כמעט בלתי אפשרית, ואם אפשרית, אז אני לא באמת נלהב לממש אותה.
התגמול היחידי שאני מזהה בקשר- הוא יחסי מין. זהו אולי הגמול היחידי שקיים, וגם הוא... אני כבר מזמן התרגלתי לחיות בלעדיו.
ומה עוד יש חוץ מיחסי מין ? ממש חידה...
&nbsp
אני לא רואה את החיים שלי מזנקים קדימה בזכות קשר עם בחורה, או זוגיות או אפילו נישואים, או כל סידור אפשרי ביני לבין בחורה.
זה לא משהו שהולך לסדר לי את החיים, בטוב וברע, בחולי ובבריאות....
פאק הכי קטן שלי, ואכלתי אותה.
אז בשביל מה לי?
אבל דיבור כזה, תמיד מעורר את הזולת לרחם עליי או להיות עוקצני נגדי. וזה דבר שמאוד לא מוצא חן בעיניי.
דע לך שבפורומים של נשים, הן מאוד מפרגנות אחת לשנייה על כל גישה אפשרית ביחס לגברים. ובכלל הן לא הוגות את המילה "אהבה" בשום אופן. זה תמיד זוגיות, או קשר, או דיבור אחר שנועד לדלג על אהבה.
למה?
לגישתי- זה בגלל אותו אי אהבה שתמיד שורר לאורך כל הדרך.
בתחילת הקשר יש אופוריה, אופטימיות, ולאחר כמה חודשים כל שיש הוא מה שבאמת יש בלב, והלב.. הלב עקוב הוא מכל.

FineSilverMan

New member
מדכא משהו

בהחלט יש מעבר ליחסי מין...
למשל אחותי ובעלה מופיעים ביחד במתנ"ס הקהילתי.
היא כותבת את המחזות והוא אחד השחקנים הראשיים.
&nbsp
אחד החלומות שלי הוא לשחק כדורסל עם אהובת ליבי...
לקרוא ספרי פילוסופיה ביחד...
לצפות בסרטים ולדבר עליהם.
לצאת לטיולים בארץ, בטבע ובחו"ל.
לגדל ילדים ביחד.
&nbsp
יש טענה מרירה שאהבה היא מושג שנוצר ע"י משוררים ואמנים כדי להתפרנס... שהאהבה שאנחנו תופשים היום היא לא האהבה שהיתה בתקופת התנ"ך, למשל. החברה אז היתה פטריארכלית יותר ואילו היום אנחנו לאחר מהפכה מחשבתית של אינדיבידואליזם.
&nbsp
אחותי הקטנה עומדת להתחתן עם החבר. הם ביחד כבר שנתיים, אולי. מעבר לאופוריה הראשונית. אני מאמין שהם יהיו יחד לפחות עוד עשור, אם לא יותר. הם כן אוהבים. אני מאחל להם שימשיכו לאהוב. ויש ביניהם יותר מקשר גופני...

PorFavor1

New member
הגיס שלך משתף פעולה, כדי

שאחותך תהיה מרוצה. כי שהיא לא תרגיש מקופחת, או לבד עם החיבה שלה לתאטרון.
אז הוא משתתף בכל מה שהיא רוצה, כדי לחזק את הקשר ביניהם.
&nbsp
אבל זה לא מעיד על אהבה אמתית... וגם לא על אי אהבה.
אין עדויות של ממש לאהבה עד שלא נתקלים באיזה מכשול שמעלה את הכל למבחן האש.
לפעמים כל מה שיש בין אנשים זה אינטרסים משותפים, והרמוניה...
אבל לא אהבה של ממש, ולא תלות רגשית ולא כל המאפיינים האחרים שנהוג לייחס לאהבה.
&nbsp
לפעמים אנשים פשוט לא חושפים את כל הקלפים שלהם, והם רוקמים מזימת פירוד מבן הזוג, ולא משתפים אף אחד.
אי אפשר לדעת....
זה כמו מחבל שמחליט לבצע פיגוע על דעת עצמו, בלי שום הוראות מלמעלה.
קם בבוקר, ועושה את זה.
אח"כ כולם כ"כ מופתעים..."איך זה קרה? מה פתאום? אולי זו החלטה שנרקמה רק באותו יום?".
לא....
זה התבשל המון זמן על אש קטנה, והתפוצץ.

FineSilverMan

New member
לא מסכים עם זה

אתה לא מכיר אותם. הם אוהבים באמת ובתמים.
&nbsp
מזימה...
אחד שקרוב אלי נפרד הרגע מהחברה שלו במשך ארבעת החודשים האחרונים. זה הגיע אליו כרעם ביום בהיר. היא לא אמרה שמשהו מפריע לה בתקופה שהם היו ביחד.
יש מקרים כאלו.
יש מקרים של ריבים בלתי נפסקים.
&nbsp
אני אוהב את המשפט: "כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, כל משפחה עצובה, עצובה בדרכה שלה." טולסטוי. אנה קרנינה.
&nbsp

בגרות בדיוק כמו שכתבת,זה מכלול של דברים

בגרות שכלית וריגשית
וכמובן גם בגרות שמשפיעה על ההתנהלות היום יומית

dori78

New member
את יכולה לפרט?

במה זה נמדד? איך יודעים שעומד לפנינו אדם בוגר?

בגרות זה שלב בחיים

שמתרחש כאשר אנו לוקחים אחריות על עצמנו,מבינים את הרצונות,מתמקדים בדרך שלנו מפיקים לקחים ופועלים אחרת.

עבורי בן אדם "בוגר" פשוט יגיד לי רצונותיו מבלי לעבוד עליי (קשר רציני או רק סטוץ) וייתן לי את הבחירה מה מתאים לי או שיגיד לי שהיה לו נחמד בדייט אבל הוא לא ימשיך איתי לדייט שני כי זה לא מתאים .
עבורי בן אדם בוגר שאיתו יתאים לי לנהל זוגיות הוא גבר קשוב , מדבר , מגיב ונותן.
אני מאמינה שאל כל מערכת יחסים באשר היא שני צדדים מביאים את ה100% שלהם וביחד יוצרים 200%.
המציאות יחד עם זאת,שונה מאוד אבל מי שמציב את עצמו ראשון בכל קשר - לא יוכל לפתח קשר עד שלא יעשה מאמץ לצאת מהעולם שלו כדי להכיר מישהו אחר.
בגרות היא לא פרמטר לזוגיות(ראיתי כבר אנשים אינפנטילים מאוד שמקיימים קשר רציני)והיא לא נעלמת מסטוץ(לפעמים הצד השני אינו פנוי לקשר ולא רוצה להתחייב על יצירה של כזה,זה לא אומר שהוא לא בוגר).

אבל אין ספק שעל מנת ליצור זוגיות,זה אומר לעשות מאמץ לצאת מהעולם שלך אל הצד השני כדי להכיר,כדי להציע .
וזה גם כלל ראשון במכירות : לזהות את הלקוח,מי הוא,מה הוא,מה מציעים שיכול לענות לו.

FrankBlack

New member
בגרות בעיני זה

1. ניטור עצמי - מה שנקרא שליטה במזג. התפרצויות בכי זעם והיסטריה הם אקט ילדותי בעיני. כמו ילד שנשכב בחנות ודופק עם אגרופים על הרצפה. ויש זוגות שככה נראים הויכוחים שלהם. עם העלבות אישיות והטחת האשמות כשהם שוכחים שבן הזוג שהם בחרו לעצמם ושהם טוענים שהם אוהבים אותו, זה האיש שעומד מולם ולא איזה מישהו ברחוב.
2. כנות ופתיחות - לא להסתיר דברים רעים. לא בתחילת הקשר ולא אחריו. מצד שני - לשתף. לדעת להפתח. אבל בכפוף לסעיף 5.
3. אחריות - בעיקר לקחת אחריות על בחירות והחלטות ולא להאשים את הצד השני שהוא ככה וככה. בחרת לצאת עם מישהי מעשנת וזה מפריע לך? אין לך מה לבוא אליה בטענות על זה. את טבעונית ובחרת לצאת עם בחור שאוכל בשר? אל תבואי להתלונן לאף אחד אלא רק לעצמך אם זה מגעיל ודוחה אותך. בכוונה דוגמאות קיצוניות אבל יש גם דברים יותר קטנים שיכולים להפריע. קיבלתם את הבנאדם ככה? זה מה יש. תאשימו את עצמכם שהתפשרתם על זה. אך תלכו להתבכיין על זה לכל העולם.
4. מאבקי כוח בצד - יש לא מעט זוגות שמנהלים ביניהם מלחמות כוח קטנות (וגדולות) על בסיס יומיומי והם מאושרים כמה הם 'ניצחו' או כופפו או נקמו (כמו בסעיף לעיל) בבן הזוג שלהם.
5. לא להסחף - קצת טריקי. כי אין בעיה עם שוכבים בדייט ראשון למשל. הבעיה היא מה עובר בראש. להתאהב כבר בדייט ראשון במחשבה ברורה שזה זה ולשכב עם הצד השני בגלל זה - זאת הסחפות וזה לא בוגר. זה להסחף. אבל לשכב בדייט ראשון בידיעה שוואלה, יש פה פוטנציאל ותחושה חזקה שזה הדדי אבל עדיין שומדבר לא בטוח - זה בוגר. וזה ממשיך בלי קשר לסקס בדייט ראשון שהיה דוגמא. יש אנשים שאחרי שבועיים כבר יודעים איך תיראה החתונה ואת מי הם יזמינו ואיך יקראו לילדים שלהם ובונים הרים וגבעות. יש אנשים שאחרי דייט אחד מפציצים בהודעות. זה לא בוגר.
6. התחשבות - לדעת להכיר בצרכים של האחר. לא להיות תקוע רק בתוך עצמך ועם מה שבא לך ומה שמתאים לך.

מתאר לעצמי שיש עוד. אבל אלה הדברים העיקריים שעברו לי בראש.

dori78

New member
אחלה תשובה. סחטיין על הפירוט.

PorFavor1

New member
בגרות = בשלות

שלב האמצע בחיים.
ראייה מבוגרת על החיים, מכלול תכונות של אדם מבוגר ( לא צעיר ).

מה זה באמת אומר...?
לטעמי- כלום. זה לא אומר כלום ואני רציני.

גם אמירה כמו "עברתי את שלב המשחקים" -
האם זה ששיחקת מרצון? האם זה אומר שאתה עצמך היית כלי משחק בידי אחרים? איך בדיוק אתה יודע ששלב המשחקים מאחוריך? אולי זה רק נדמה לך? לא אומר כלום....

גם אמירה כמו "לקשר רציני בלבד" בעיניי לא אומרת כלום.
מה זה קשר רציני? כל אחד יכול לפרש את זה אחרת.
בימינו זה רק בן זוגי, בת זוגתי, בן זוגו, בת זוגתה... אנשים שלא שמים על עצמם טבעת נישואין, ולא מדברים על האיש כ"בעל" או "אישתי".. מה זה בכלל קשר רציני?
זה קשר שנועד להיות קבוע, אבל פוקע תוך שנה או מעט יותר...
וכל אחד מ 2 הצדדים חייב לדעת את זה היטב, לפני שהוא נכנס לקשר. אם הוא לא מכין את עצמו לכל ההטעיות העתידיות שבאות מן הצד השני, הוא הולך לאיבוד בכל אוקיאנוס השקרים של הצד השני. אוקיאנוס השקרים שאנשים מפמפמים אחד לשני כשהם שוכבים או כשהם ברגעים אינטימיים אחרים.

אנשים משקרים ללא הרף, גם את עצמם, גם את הסביבה, גם כשמדובר בבלוג אלמוני, גם כשמדובר בטיפול פסיכולוגי, משקרים ומשקרים ומשקרים ללא סוף, ללא גבול. עד שיום אחד זה מתפוצץ. הבחורה אומרת "זה לא היה זה".
אבל מאחורי האמירה התמימה הזאת, מסתתר אותו אוקיאנוס... אוקיאנוס אדיר של שקרים והטעיות.

אם אנשים היו אומרים את האמת, זה היה חייב להישמע אחרת מכפי שהם מתנסחים.
זה היה אולי צורם באוזן... אבל לפחות לא הייתה בזה שום הטעיה לאנשים אחרים.

PorFavor1

New member
נכונות לסבול

אני לא סגור על זה, אבל לפעמים נראה לי שכוונת המשורר במילה "בגרות", זה הנכונות לסבול.
כאילו- אם אני מחפש מישהי בוגרת, אני מחפש מישהי בעלת נכונות לסבול.
ואם אין לה נכונות לסבול, היא איננה בוגרת...
&nbsp
פרשנות כזאת של המילה, תביא לכך שרוב הבחורות בעולם אינן בוגרות....

&nbsp
לכל מילה יש איזו כוונה נסתרת...
למשל אם אתה רואה מודעה למכונית "לרציניים בלבד" אתה אמור להבין שהמוכר נחוש לדפוק אותך במחיר, ולא מוכן להתפשר.
ככה...
&nbsp

FineSilverMan

New member

אנשים לא כל הזמן משקרים... לא כולם... אני מאמין שיותר אנשים דוברי אמת, עומדים במילה...
כן, יש אגואיסטים נצלניים... כאלו שיגלחו אותך... איכשהו הטעויות תמיד לטובתם.
&nbsp
אף אחד כמעט לא נכנס לקשר רציני עם תאריך תפוגה של בעוד שנה-שנתיים.
חושבים שזה זה... חתונה, ילדים, פרישה לפנסיה ביחד...
עד שהמוות יפריד.
&nbsp
זה שאנשים משתנים ומה שמתאים בגיל 20 לא מתאים בגיל 30? חלק ממשחק החיים...
&nbsp

PorFavor1

New member
אני חושב שאנשים כן עושים זאת

במיוחד בחורות, יש להן בראש איזה תאריך תפוגה שהן נותנות לקשר, אבל הן שומרות את המידע הזה רק לעצמן, בסודי סודות.
הן לא מפרטות את זה באופן מילולי, ובטח שלא על כתב.
&nbsp
אני לא מבין את דבריך לגבי אנשים שמשתנים...
מה שהתאים לי בגיל 20, עדיין מתאים לי כעת. מה שאהבתי אז, עדיין אהוב עלי גם כיום. הנסיבות השתנו, אבל אני נשארתי אותו בן אדם, רק "מיובש" יותר... כמו שזיף שהשאירו לייבוש בשמש. מיובש ממנעמי החיים.
&nbsp
שאני אומר שאנשים משקרים, אני מתכוון לזה שהאמת המכוערת, האמת הגועלית - ידועה להם היטב. אבל הם לא רוצים להודות בה באופן מפורש, כי הם לא מוכנים לקבל ביקורת שלילית מאף אחד.
אנשים ( במיוחד נשים ) לא מוכנים להודות בזה שהם משתמשים בצד השני כאובייקט, ושהם מצפצפים על רגשותיו, מצפצפים מכל הלב, ומכל הנשמה.
&nbsp
זה בדיוק כמו עם המודעת רכב "לרציניים בלבד"... שזה אומר לפראיירים בלבד שלא מבינים שום דבר במכוניות.
&nbsp
כך גם "בוגר" או "רציני", או "למבינים בלבד", "לרציניים בלבד"- הכוונה היא למחיר הנפשי העתידי שמצופה ממך לספוג.
אתה אמור לסבול ולא להתלונן.
אתה אמור לתת יותר מכפי שאתה מקבל.... וגם לשמור על שתיקה.

FineSilverMan

New member
אח, הפסימיות...

האמת לא תמיד מכוערת או גועלית.
יש גם דברים יפים בקיום הזה.
אין תאריך תפוגה...
&nbsp

למעלה