למה "או" כאשר אפשר "גם"?
אני אישית מתייחס לאדם בכלל, ובמקרה הזה לאישה / בת זוג פוטנציאלית כמכלול של תכונות ומאפיינים, חיצוניים ופנימיים. אני לא חושב שאפשר לבודד חלקים מהמכלול הזה ולהגיד זה יותר חשוב וזה פחות, כי מה שחשוב באמת (לי לפחות) זה איך הכל משתלב ביחד! אני יכול לראות תמונה שבחורה שלחה לי דרך האינטרנט, להגיע לפגישה ולראות מישהי אחרת לגמרי. לאו דווקא בגלל שהיא יותר מדי או פחות מדי פוטוגנית, אלא בגלל שבאותה הפגישה אני גם אשמע את הקול שלה, אראה את תנועות הגוף שלה, אריח את הריח שלה, אכיר ממש ממש קצת, אבל בכל זאת את הפנימיות שלה, קצת את הדברים שהיא אוהבת ועוד... אחרי פגישה אחת ההרגשה שלי כלפיה תהיה כבר לפי השילוב של כל אותם הדברים יחד והרצון או אי-הרצון להמשיך את הקשר יהיה תלוי בשילוב הזה. אם הקשר ימשיך ויתעמק זה עדיין יהיה השילוב שחשוב. אני גם מאמין שהפנימיות יכולה להשפיע על המשיכה באותה מידה כמו החיצוניות. הפנימיות יכולה לגרום לי להסתכל פתאום אחרת או "באור אחר" על אותה החיצוניות. בסופו של דבר זה שוב השילוב, המכלול כולו שנקרא אדם. משיכה ראשונית יכולה לדעוך עם הזמן או להיפך - חוסר משיכה ראשונית יכול להפוך למשיכה גדולה מאוד ככל שמכירים יותר את האדם ומגלים עליו דברים חדשים - גם חיצוניים וגם פנימיים. כמו שמפגישה אחת אנחנו לא יכולים לדעת הכל על הפנימיות, כך אנחנו גם לא יכולים לדעת הכל על החיצוניות. אפילו אם בפגישה ראשונה נראה אותה עירומה זה עדיין לא אומר הכל... למה לא? כי, סתם לדוגמה, אולי היא לא בלונדינית אמיתית
ועם הזמן צבע שערה ישתנה והיא לא תרצה לצבוע אותו שוב... או שאולי יום למחרת היא בדיוק התכוונה לעשות קרחת ובפגישה הבאה מחכה לבחור הפתעה גדולה...
ואם זה גבר, אז אולי הוא התגלח לכבוד הפגישה, אבל ביום-יום הוא שונא להתגלח ורוב הזמן יש לו זקן. והנה דוגמה של ניסוי קטן שעשיתי פעם. נסעתי באוטובוס מלא אנשים, ישבתי די באמצע ומולי ישבה בחורה די רזה ושטוחה בגובה בינוני מינוס, עם תספורת קצרה - לא בדיוק מהסוג שאני נמשך אליהן בד"כ. הסתכלתי עליה וחשבתי לעצמי שאין סיכוי שאמשך אליה. אח"כ סגרתי את העיניים וניסיתי מאוד קשה לדמיין מצב בו אני מאוהב בה, ניסיתי לדמיין אותנו מבלים ביחד, נוסעים ביחד לחופשה רומנטית, סתם מתחבקים במיטה אחרי יום עבודה קשה... פשוט נכנסתי למן מצב של מדיטציה/טראנס שכזה עם מוזיקה אירית מהדיסקמן בראשי ודמיינתי אותנו ביחד. אח"כ פתחתי את העיניים ופתאום ראיתי אותה באור אחר לגמרי... פתאום היא אפילו נראתה לי מושכת. כמובן שמה שעשיתי היה רק ניסוי, בניסוי הזה אני לקחתי את החיצוניות שלה, או את אותו החלק של החיצוניות שראיתי באותו רגע מולי, ובדמיוני צירפתי לזה את הפנימיות שאני מחפש בבחורה, פנימיות שתתאים לי. אני לא יודע אם אפשר להסיק מזה מסקנות ברורות, ואני לא יודע עד כמה זה היה מצליח במציאות אם באמת הייתי מנסה ליצור קשר רומנטי עם אותה הבחורה, ואם היה לה בדיוק את האופי שניסיתי לדמיין... אז... תעשו אם זה מה שאתם רוצים...
לסיכום רק אגיד שלדעתי זה "השילוב של השילובים" שיקבע אם הקשר יצליח - כלומר ההתאמה בין בני האדם, חיצונית ופנימית כאחד.