מה טעם הריבה האהוב עליכם?

yair_bar

New member
מנהל
מה טעם הריבה האהוב עליכם?

נראה לי שבארץ הריבה המועדפת והפופולארית היא ריבת תות.

שנים ניסיתי להבין מה מקור האהבה דווקא לטעם הזה.

אני עדיין מתלבט אם זה קשור לצבע האדום האהוב על ילדים, למילוי הסופגניות של הילדות או סתם שזה היה הכי נפוץ ונתנו לנו ביום שישי בגן.

בכל אופן, שנים המשכתי לאהוב ריבות תות, עד שגיליתי ריבה קצת יותר "אפורה" אבל הרבה יותר מגניבה - ריבת משמש.

ובשנים האחרונות גם ריבת תאנים.

מה טעם הריבה האהוב עליכם?
 

פוקסי99

New member
אני אוהב

ראשית ריבת ערמונים. מרקם מאד מיוחד וגם טעם מיוחד.
ריבת תפוז וג'נג'ר שניהם ללא סוכר.
מכין בבית
ריבת שזיפים פשוטה ללא בישול.
מכניס שזיפים מיובשים ללא הגלעין לבלנדר ,מוסיף ג'נג'ר ומרסק עד מרקם של ריבה טעים מאד.
כמו כן אני עושה עם חמוציות מיובשות ללא סוכר גם טעים במיוחד
 

שרי 55510

New member
פוקסי , איך אתה מכין את ריבת התפוז והגי'נג'ר ללא הסוכר?

ותודה לך על הרעיונות הנפלאים עם השזיפים,
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
יש כאן אי הבנה

את ריבת הערמונים ואת ריבת התפוזים אני רוכש בסופר ולא מכין לבד .ואת השאר כמו שכתוב.
ריבה במיקרו
לפני מספר ימים שלחתי מתכון להכנת ריבה במיקרו
והבטחתי להכין בשלב מסויים עבורכם ולספר מה יצא
אז כך
400 גרם תפוח עץ גרנט חתוך ל8
כוס ורבע סוכר או כוב ורבע כמו סוכר
מיץ מלימון גדול
ג'נג'ר בפומפיה בערך כף
הכל בקערת פיירקס או קערה במתאימה למיקרו
למיקרו ל20 דקות
מוצאים מהמיקרו שמים לקירור ונהנים לראות איך הנוזלים מסמיכים ומקבלים ריבה נהדרת

מסקנות:
אני חתכתי את תפוחי העץ לשמונה
ממליץ לחתוך לקוביות קטנות קטנות
 

פוקסי99

New member
מעדן תפוז סיני וג'נג'ר

תפוזים סינים יש כמעט בכל מקום גם כעץ נוי בגנים ובצידי הדרכים

קילו קומקווט
קילו סוכר
ג'נגיר טרי מרוסק בפומפיה בערך 3 כפות
קליפה מ2 לימונים גדולים. כאן חשוב לחתוך מקליפת הלימון פסים דקים מאד ללא הלבן של הקליפה מכוון שהלבן הוא מר
לי יש קולפן חד מאד והוא עושה את העבודה הייטב
לחרוץ בצורת צלב את הקומקוט מהחלק של הגבעול לעומק של שליש מגובה הפרי
להכניס הכל לסיר ללא הג'נג'ר ולבשל שעה וחצי על אש קטנה עד שמסמיך להוסיף אתהג'ינג'ר לעוד חצי שעת בישול

 
ריבת גויאבה

מעדן את הריח והטעם והפרי לא נהיה סמרטוט בבישול אבל נשאר נגיס.יאמי.
חוץ מזה ריבת אפרסקים/נקטרינות וריבת ענבים.
(לאמא שלי יש מפעל קטן לריבות ביתיות אז אני מכירה המון טעמים)
לא קבועה כאן,סתם הצצתי ורציתי לענות
 

HEYלו

New member
מתה על גויאבה


איך את מוציאה את הגרעינים מהריבה? או שלא מוציאה..?
 

yair_bar

New member
מנהל
לא חושב שיצא לי לאכול ריבת אפרסקים הרבה זמן. יש טיפים להכנה

בבית?
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
והאם יש חשיבות אם מכינים מאפרסקים או מנקטרינות?

 

שרי 55510

New member
מתכון לריבת אפרסקים,,

קולפים קילו אפרסקים ,חוצים אותם ומגלענים.
חותכים את האפרסקים לקוביות ,מכניסים לסיר ביחד עם 400 גרם סוכר, ומיץ -לימון ,
מחממים ומביאים לרתיחה. (רצוי בסיר כבד) .
סבתי היתה מוסיפה 2 חצאי -תפוח עם הגרעינים,לתוך סיר הריבה,
כדי להוסיף חומר פקטין הנמצא בתפוח ועוזר לקרישת הריבה.
מנמיכים לאש לנמוכה,וממשיכים בבישול.
את הקצף שנוצר במהלך הבישול מסירים מדי פעם, בעזרת כף.
אחרי חצי שעה של בישול ,יוצקים כפית מנוזל הבישול ,לצקת על צלחת קטנה.
מניחים לנוזל להתקרר מעט ואז - מטים את הצלחת על צידה, ובודקים:
אם הנוזל נקרש, הריבה מוכנה.
אם הוא עדיין נוזלי, ממשיכים בבישול ,ואחרי כרבע שעה ,
חוזרים על "מבחן -הצלחת " וחוזר חלילה.
מוציאים את חצאי התפוח מהסיר.
את הריבה מצננים מעט ומעבירים לצנצנות המעוקרות במים רותחים.
&nbsp
בכדי לעקר את הצנצנות: יש להרתיח אותם רבע שעה בתוך סיר גדול עם מים ,(את הצנצנות ביחד עם המכסים שלהם.)לאחר רבע שעה הם מעוקרות ומוכנות לשימוש.
את הריבה ממלאים עד כסנטימטר מתחת לשוליים של כול צינצנת,סוגרים את המכסה ומצננים את הצנצנות על השיש במטבח ,ולאחר מכן להעביר למזווה,
או למקום איחסון נמוך בארון-המטבח.
כאשר פותחים את הצנצנת,שומרים את הריבה לאחר מכן ,במקרר,בכדי שלא תתקלקל.
&nbsp
 

galmintz

New member
בשביל מה ההתחכמות הזאת?

כשמעתיקים מתכון מאתר אז לפחות נותנים קרדיט לכותב המתכון שלא לדבר שחל על זה חוק זכויות יוצרים. כשלא מציינים את המקור זאת גניבת דעת לכל דבר.
 

yair_bar

New member
מנהל
זכויות יוצרים אינן על הרכב המתכון או דרך הכנה

זכויות יוצרים יכולות להיות על שימוש בתמונה או על טקסט שלם (או חלקי) שהועתק באופן מלא.
&nbsp
אם יש השגות או שאלות לגבי הפרת זכויות יוצרים ניתן לפנות להנהלת תפוז להתייעצות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

galmintz

New member
זה בדיוק מה שהיא עשתה, העתיקה טקסט

קצת שינתה מילים פה ושם והוסיפה את סבתה למתכון, העתקה לכל דבר.
הניסוח, הכמויות, הפירוט הכל מועתק ואפילו מילה במילה.
ברגע שהעירו לה אתה היית צריך לבקש ממנה לציין את הקרדיט, פעולה פשוטה ואלמנטרית. לא הנהלת תפוז, ונתעלם גם חוק, פשוט מטעמי הגינות.
רק לצורך המחשה, בפורום אחר נעשה העתקה דומה של מאמר שאני כתבתי, תבעתי את הגולש וזה עלה לו 38.000 ש"ח, בדיוק על מקרה דומה. מנהלת
הפורום נקנסה ב 2.850 ש"ח הפורטל יצא נקי מפני שלא פניתי גם אליו (טעות שלי).
יש חוק וחוק יש לקיים.
 

yair_bar

New member
מנהל
כאמור, אני לא חושב שבמקרה הזה יש הפרה של זכויות יוצרים

אבל אני רק מנהל פורום מתכונים ולא משפטן.
&nbsp
אם מישהו חושב שהפרו את זכויות היוצרים שלו במתכון הזה הוא בהחלט מוזמן לפנות לתפוז ולקבל מענה מוסמך.
&nbsp
אגב, אין שום משמעות לבקשה שלי לציון קרדיט או לא. אין בציון קרדיט די כהגנה נגד הפרת זכויות יוצרים. צריך אישור בכתב מבעל זכויות היוצרים לשימוש.
&nbsp
אגב, הרעיון של הוספת ליבת התפוח הוא רעיון מצויין - אני בהחלט מתכוון להשתמש בו בעקבות המתכון
 
למעלה