שזיפי שגיב.
המתכון מאוד פשוט. חוצים את השזיפים ומגלענים. חלק מועכים כדי שיהיו נוזלים לתחילת הבישול. מניחים בסיר בעל תחתית עבה, מביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים שעות רבות עד שהשזיפים מתפרקים לגמרי, הריבה נעשית כהה מאוד וסמיכה. בשלב זה מוסיפים סוכר אם חסרה מתיקות. (ל 5 ק"ג שזיפים הוספתי 600 גר' סוכר). במקור מכינים ללא סוכר בכלל. בשעות האחרונות צריך לבחוש כל 10 דקות גדי להמנע מחריכה. 5 ק"ג פרי לקח לי כ 10 שעות. אפשר להפסיק באמצע ולמשיך ביום המחרת. יש טכניקה מקוצרת של הכנה בתנור בתבנית שטוחה ב 4 שעות. יש הכנה משזיפי קליפורניה טחונים אבל לא ניסיתי. יש המוסיפים קינמון. שמעתי גם שבגמר הבישול מוסיפים חמאה. אני מכינה ללא תוספות. זו ריבה שאם מכינים אותה נכון, מחזיקה שנים מבלי להתקלקל.