מה טעם הריבה האהוב עליכם?

שרי 55510

New member
ריבת חבושים שזכורה לטוב בית סבתא,,

היום לא ממש מכינים ריבה כזאת,
בעבר סבתי הכינה וקראה לזה ריבה בטעם גן -עדן.
 
חבושים חבושים חבושים - מחכה לסוכות


 
חוץ ממני אף אחד לא אוהב פובידל?


כמובן תוצרת בית נטולת סוכר או עם מעט מאוד סוכר, סמיכה, לא נוזלית כזו שניתן להעמיד בה כפית. טעימה במאפים, במליות, (מי אמר כופתאות שזיפים ולא קיבל?) מלכת המטבח ההונגרי/טרנסילבני.
או סתם כך על פרוסת לחם עם חמאה.

 

פוקסי99

New member
פובידל זכרון ילדות

זוכר את הריבה הזאת עוד מילדות בפולין .במרכז הויסלה בעיירה שנולדתי היה אי ושם גידלו את השזיפים המאורכים בצבע כמעט שחור. והיו מכינים מזה את הריבה המיוחדת .אחפש מתכון ואכין פשוט הדלקת לי את הגעגוע לממרח המהמם הזה
 
שזיפי שגיב.

המתכון מאוד פשוט. חוצים את השזיפים ומגלענים. חלק מועכים כדי שיהיו נוזלים לתחילת הבישול. מניחים בסיר בעל תחתית עבה, מביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים שעות רבות עד שהשזיפים מתפרקים לגמרי, הריבה נעשית כהה מאוד וסמיכה. בשלב זה מוסיפים סוכר אם חסרה מתיקות. (ל 5 ק"ג שזיפים הוספתי 600 גר' סוכר). במקור מכינים ללא סוכר בכלל. בשעות האחרונות צריך לבחוש כל 10 דקות גדי להמנע מחריכה. 5 ק"ג פרי לקח לי כ 10 שעות. אפשר להפסיק באמצע ולמשיך ביום המחרת. יש טכניקה מקוצרת של הכנה בתנור בתבנית שטוחה ב 4 שעות. יש הכנה משזיפי קליפורניה טחונים אבל לא ניסיתי. יש המוסיפים קינמון. שמעתי גם שבגמר הבישול מוסיפים חמאה. אני מכינה ללא תוספות. זו ריבה שאם מכינים אותה נכון, מחזיקה שנים מבלי להתקלקל.
 

mykal

New member
האמת, זה שכתבתי

בתגובתי הראשונה בשרשור זה.
והנה מה שכתבתי "בעיקר משזיפים הכהים המארכים. ואוהבת זה סמיך ובעיקר שיש חתיכות פרי."
גם אצלינו בבית זה נקרא פובידל, לא כתבתי זאת כי חשבתי שזה
לא מוכר.
אה... איזה כיף הזכרונות האלה.
 

yair_bar

New member
מנהל
בדיוק מכין כעת ריבת שזיפים ותפוחי עץ שתשמש

כבסיס לרוטב לכתף בקר מפורק
&nbsp
תודה על הרעיון לשניכם
 
למעלה