מה טעם הריבה האהוב עליכם?

galmintz

New member
עשה מה שאתה חושב עם הפירוש שלך לחוק

הבקשה שלך צריכה לבוא ממקום של הגינות לפחות, בעל המתכון כבר מזמן הלך לעולמו לצערי, אני מדבר על הגינות. לא ראיתי אפילו התנצלות של הכותבת.

כמי שמכין ריבות בלי סוף (ולא לצריכתי) תפוח עץ אחד לא יוסיף מאומה מבחינת הפקטין, יש צורך בלפחות 4-5 תפוחים, קליפות וגרעינים בשקית לקבלת כמות הפקטין הנחוצה ואם לא מוסיפים פקטין באבקה או נוזל (כמוני) מכיוון שבאפרסקים כמות הפקטין מועטה.
בהכנת ריבות/מרקחות מפירות רכים זמן הבישול צריך להיות קצר, זה כולל השריה מוקדת בסוכר ובישול קצר בכדי לשמור על מרקם מקסימלי של הפירות.

מקווה שעמדתי הובנה, מתן קרדיט זה המינימום שנדרש.

סוף
 
ריבת פסיפלורה

הכנתי ריבה מהפסיפלורה ויצא נפלא כמובן עם הגערינים.
ככול שהפרי יבש יותר וריכוז קטן יותר זה מקל על הכנת הריבה ולכן תמיד אני מחפש בחנות ירקות את הישבים
מאיר
 
כך אני הכנתי

שלום.
הפרי היה כמעט יבש חציתי את הפרי ובעזרת כפית הוצאתי את התוכן.
שקלתי את הכמות והוספתי סוכר באותה הכמות והנכתי , את הסיר שמתי על מבודד חום והבאתי לרתיחה ,הוספתי מיץ לימון מלימון בנוני עוד כמה דקות ואז הורדתי את הסיר וצננתי בדקתי את הסמיכות שלא נראה לי ,יצא דליל ושוב הנכתי על האש ובאתי לרתיחה ושוב צננתי והפעם יצא כפי שרצתי סמיך כמו כל ריבה.
שמתי בשני צנצנות.
לבריאות מאיר כרמיאל
 

CEBADOR

New member
ריבת חלב


 

gastro101

New member
ארוחת הבקר שלי היא 2 פרוסות לחם דגנים עם ריבה- דוקא לא

אוהבת תות מתוק לי מדי
דודה שלי מכינה לי ריבת ענבים ומהקנויות- משמש או דובדבנים רצוי בצנצנות המרובעות שמיובאת
 

Maldini Girl

New member
אחת מהכחשות חיי זה שאני בעצם מתה על ריבה

ריבה תמיד נתפש אצלינו בבית כמשהו של בתי הילדים בקיבוץ במקרה הטוב ושל הצבא במקרה הפחות טוב. זה משהו שלא ממש היה נכנס לבית, ואני מתה על ריבה.
תכלס, אני אוהבת כל ריבה.
יש לי דודה בגרמניה שיש להם גינה והם מכינים ריבות מכל הפירות שיש להם.
כשהייתי אצלם בחופש, כל בוקר (הייתי בת 11) היא הייתה מכינה לי וופל בלגי והייתי בוחרת איזו ריבה.
&nbsp
אבל אם אני חייבת לבחור, אני חושבת שהפייבוריטית שלי היא פירות יער. ומאז שלמדתי שהיא הולכת מדהים לא רק בלחם אלא גם על עוגת גבינה, או כתוספת לחזה אווז מעושן, כבד, סטייקים... בכלל התאהבתי.
 

נטעליג

New member
תפוז עם הקליפה (מרמלדה), או מיקס של פרי הדר


אוהבת את השילוב המתוק-מריר. ניסיתי לבשל ריבה כזו מס' פעמים והיא תמיד נחרכת בתחתית הסיר. הסיר הוא נירוסטה פשוט, לעבור לבישול בטפלון?
 
האמת שאני לא ממש אוהבת ריבות

אבל אם כן- רק ריבת תות איכותית

ואישית לא מבינה למה האמריקאים אוהבים לעשות סנדביץ עם חמאת בוטנים וריבה- זה ממש לא הולך ביחד בעיני.
 
כל כך טעים כל כך דביק והכי הכי

חמאת בוטנים מלוחה עם ריבה תות בטוסטר .
כריך חובה על יד הקפה
 

mykal

New member
ריבה?

לא אוהבת ריבה בכלל, אבל, ההסבר לריבת תות,
כי בתקופה שהכי הרבה השתמשו אצלינו בבית בריבה,
היה בפסח על מצה.ובזמנו בעונה זו התותים היו בשלים מאוד ופחות יקרים.
כך גם הכנו "ממרח" בננות, ועל המצה זה היה עונג מושלם.
מכינה ריבות/קונפיטורות, פשוט כי ה"דליל" ממש לא מבוקש כאן.
בעיקר משזיפים הכהים המארכים. ואוהבת זה סמיך ובעיקר שיש חתיכות פרי.
 

yair_bar

New member
מנהל
מה זה ממרח בננות?

פשוט מועכים בננה בשלה במזלג או שמוסיפים עוד משהו?
 

mykal

New member
לקחת בננה

בלה ורכה. (לא קווצית מגעילה)
ולהעביר בפולסים בבלנדר. אין תוספות כי אין צורך.
הן מתוקות. אבל זה מתפקד ממש כמו ממרח.
הבעיה היחידה שצריך להכין כל פעם כמות קטנה וסמוך לארוחה.
כי זה משחיר ולא נעים לעין.
אבל הטעם אלוהי ממש.
 

שרי 55510

New member
בננות רכות נכנסים אצלי לפריזר,,

ולמחרת מרסקים במעבד המזון-ביחד עם יוגורט ,רצועות חתוכות של- 2 תמרים ,
5-6 פיקאנים .
מתקבל קינוח צונן וטעים ,במרקם גלידתי.
 

mykal

New member
יפה ולבריאות,

אני לא חיפשתי פתרון לבננות רכות.
נשאלנו על ריבות, הגבתי שהשימוש כממרח ריבתי שימשו
אותנו בננות רכות שריסנו במעבד מזון.

באופן אישי (וחלק מילדי)לא שותים משקאות שייק למיניהם.
לא אוהבים.
 

mykal

New member
נכון כך גם כתבתי,

אבל מכיון שריבה היא בעיקרון פרי מבושל (עם או בלי סוכר)
והוא נמרח--כתבתי שאני כשהכנתי ריבה--אהבתי להכין קונפיטורה שהיא נמרחת יותר, וזה הכי התאים על מצה בפסח ואז גם הכנו ממרח בננות.
דייקתי את הדברים גם למעלה.לא כתבתי שזו ריבה.
 
ריבת ורדים

סבתי ז"ל גידלה את הסוג הנהדר לריבה rosa papa meilland , ורד בורדו קטיפתי וריחני, הכינה את הריבה הכי טעימה מעלי הכותרת .
אני עדיין מנסה :(
 
למעלה