מה יותר- חולני או גאוני?

Noamt82

New member
בדיוק

אתם חושבים שזה כלום? אני חושב שזה היה שילוב מנצח, והמון גורמים ברי השפעה הרוויחו מכך. אגב, מישהו פה שלח לי אתר שסותר את התאוריה הזאת: תודה שבדקת ואכפת לך, והאתר באמת נראה אינפורמטיבי ורציני, אבל אני לומד עכשיו למבחן ואין לי זמן להתעמק בזה יותר מדיי. אני מבטיח ששבוע הבא אני אמצע זמן לשבת על זה כמו שצריך.

a e q u i t a s

New member
אני חושב שזה קנוניות של סהרורים

כל מדינה שעומדת על חופש הביטוי ופלוריזם, תמיד יהיו כאלה שיטענו אחרת, רצח קנדי הוא אחד הקונספרציות הבולטות ביותר? מי רצח CIA? מאפיה? קובה? בגלל מה? מתי? מי אחראי? זה טבעם של אסונות כאלה במדינות דמוקרטיות נותנות במה גם לסהרורים שביניהם... האם יצחק רבין, נרצח על ידי השירות הביטחון הכללי? האם שמעון פרס הורה על הרצח? האם זה קונספרציה של השמאל לדחוף קדימה את תהליך השלום??? דווקא כל הקונספרציות האלה, לפחות על אירועי הטרור בארה"ב מושמעים בעיקר על ידי גורמים איסלאמיים וימניים קיצוניים ולא על ידי הזרם המרכזי...תמיד יהיו שאלות, אגב לגבי אמינות הפיגועים - אוסמה בן לאדן מעולם לא הכחיש שהוא פגע במגדלים, יש משפט של זכראווי - החוטף 20 שנתפס לפני שהוא אמר במשפטו שמתנהל ממש בימים האלה - שהוא קיבל הוראות מבן לאדן ורצה לפוצץ את הבית הלבן... אני חושב שזה סתם קנוניות של אנשים סהרוריים.

trigotrigo

New member
שאלה

מתי, בהיסטוריה של העולם המודרני, נכנס מטוס בואינג כה גדול, במגדל גורד שחקים? לא ניתן לומר שזה בלתי-אפשרי מדעית, כיוון שכל הנחה כזו (ויש אומרים שאפילו שודר סרט ביום שלפני, שאפילו מטוס שיתנגש בתאומים לא יוכל לגרום להם נזק גדול) מבוססת על השערות בלבד, ואין לה ביסוס אמפירי. עכשיו כבר יש, וכולנו יודעים לאן זה הוביל. יש הבדל בין פיצוץ בעוצמה אדירה (מהירות ממוצעת של מטוס בטיסה מסחרית רגילה 585קמ"ש ומסה ממוצעת של מטוס נוסעים 300 טון) לבין בעירה של בניין. חלוקת הטמפרטורה ביחס לזמן גדולה הרבה יותר בפיצוץ רגע ימאשר בשריפה מתפשטת. עובדה מצולמת היא שהמטוסים אכן נכנסו לבניין, ובין אם היה שם פיצוץ אחר או לא, האנרגיה מהתנגשות המטוס והבנין בלתי-ניתנת להתעלמות.

Noamt82

New member
אני לא מבין אותכם

זאת עובדה שמטוס נכנס לתוך ביניין, לא על זה הוויכוח. ואגב, הם הראו בסרט שלא מעט מטוסים נכנסו בלא מעט ביניינים. הוויכוח בנוגע לתאומים ולביניין 7, היא על זה שהביניין קרס בצורה מסודרת מדיי- קריסה פנימית מהיסוד. לא יתכן שדלק גרם לפלדה למוס, זה פשוט לא מדעי. אבל ניחא, נגיד שכך באמת היה. הביניין היה נופל בחלקים, בצורה אקראית ולא מבוקרת. בנוגע לביניין 7... הוא היה בצד השני של הרחוב ולא פרצה בו שריפה... לידו היו ביניינים שכן פרצה בהם שריפה (והיא כובתה). הסיבה הרישמית לקריסה של הביניין הינה שהוא נפגע מהחלקים שנפלו מהתאומים. ניתן להוסיף שהוא הביניין היחידי שזה קרה לו, ולשאר הביניינים לידו לא קרה כלום... כלום. ההנחה הטבעית וההגיונית אומרת שמשהו מוזר קרה פה- ואז הולכים ורואים ששלושת הביניינים האלה הוחזקו ע"י אותו בן אדם. ושאחראי בטיחות בהם היה מרוין בוש (אח של גורג הבן) שעבודתו הופסקה בבוקר של ה 11 בספטמבר. אגב הביניין קרס ב 5 אחרי הצהריים... מהקריסה שלו לא נפגעו מבנים מסביב. היתה תוכנית בערוץ נטשיונל גיאורפיק על הריסת מבנים (לפני איזה חודש חודשיים), ושם הם אמרו שוב ושוב שהבעיה הכי גדולה בהריסת ביניין היא שצריך לדאוג שהוא יקרוס פנימה ולא יפגע בביינים אחרים. אני לא רוצה להצטייר כסנגור של הסרט הזה, אני פשוט רוצה לדעת מה אתם חושבים ואיפה הנקודות תורפה שלו. דבר אחד אפשר לומר בבטיחות בכל מקרה, שיקרו לנו, למה? מי? איך? - את זה אפשר רק לנחש. אני חייב לומר שספקנות זה דבר טוב, אבל תטילו ספק בהכל, גם בממשלה שלכם וגם בחוקי ניוטון וגם בכל דבר שאי פעם אמרו לכם. הכל יתכן. אני מופתע לקבל תגובות כאלה בפורום שעוסק בפוליטיקה עולמית, אתם אולי צריכים לדעת הכי טוב איך דברים כאלה יכולים לקרות, ושלפעמים מלחמה פסיכולוגית היא דבר הכרחי. אגב, אני סטודנט להנדסה באתא, ואני מודע מאוד לחוקי אנרגיה ותנע. זה לא מסביר למה ביניין יפול בצורה כזאת, וממתי כל כך קל להתיך פלדה.

trigotrigo

New member
אני לא מבין אותך

את האש לקח שבוע לכבות! כל הרחובות מסביב היו מלאים בשאריות של ברזל מפורק ואפר! אני לא טוען שהפלדה נמסה, אלא שהחלק שנפגע בהתנגשות לא עמד בעומס שמעליו.

Noamt82

New member
?

אם החלק שנפגע לא עמד בעומד למה הוא לא נפל? למה כל המגדל נפל? אתה ראית את הסרט?

trigotrigo

New member
אני ראיתי את השידור הישיר

וזה הספיק לי בשביל להבין מה שאני צריך

Noamt82

New member
לא על זה הדיון

לפני יומיים חשבתי כמוך, תראה את הסרט ותחליט אם להאמין או לא. אני אגיד שוב- אני לא מאמין בכלום, אני טוען שהסיפור הרישמי הוא בדיחה. ואגב, אמרת אלפי חתיכות של פלדה: תקח מוט ברזל, תחמם אותו ותתחיל למשוך, הוא יתפרק לשניים אבל לא ינתפץ. ואם אתה טוען שהחלק לא עמד בעומס... למה שהוא ישבר לאלפי חתיכות? למה שלא יפול החלק העליון של הביניין? איך זה ששני הביניינים נפלו בצורה כל כך מסודרת לאדמה? למה היו פיצוצים בקומות מתחת עוד לפני שהביניין קרס?

trigotrigo

New member
אל תדבר שטויות

כשאני מחמם בחימום ביתי מוט פלדה, זה כאין וכאפס לעומת החום שנוצר בהתנגשות! ראיתי מספיק סרטי קונספירציה על מה שקרה שם, וזה לא עשה לי את זה.

K i R i

New member
הבניין קרס בגלל החום האדיר

וההתנגשות! החום זורם בפלדה והבניין לא עמד בזה אז הוא קרס. הפיצוצים הקטנים שהיו בקומות מתחת יכלו להיות ממתגי החשמל בכל קומה שיצרו ניפוצים כשהבניין קרס. הרי מתח חשמלי עדיין היה בכל קומה. או שסתם ערכו את הניפוצים האלה בעת עשיית הסרט.

Noamt82

New member
יכול להיות

אבל לא נראה לי שזה פיצוצים של חשמל. תבדוק בסרטים אחרים אם יש את הפיצוצים האלו ותראה אם זה ערוך או לא. ראיתי עוד סרטים בנושא ולכולם יש את אותם צילומים.

מממ...

אתה באמת מצפה שכזו מסה אדירה של בטון ופלדה יקרסו על צידם? זה לא כמו ב'ארמגדון' שמטאור שובר לחצי את מגדל קרייזלר, זה לא סרט. אני לא מבין גדול בתחום אבל מכל סרטי האסונות והתעודים של קריסה יש משותף אחד- מבנים גבוהים תמיד קורסים כלפי מעטה. הם צריכים להיות מוטים על צידם כדי שתהיה מספיק מסה לקריסה צדדית. למה קורות הפלדה נמסו? זה בטח שלא ישירות מדלק המטוסים, אבל כהמטוס פוער בתוך הבניין כבשן אדיר(לפחות 6 קומות בערו), ששורף את תכולת הבניין(לפי העשן השחור סביר להניח שגם הרבה חומרים פלסטיים שהיו במשרדים תרמו לאש) ושמוזן בחמצן בתדירות עם הרוח דרך הפתחים שיצרו המטוסים, אז סביר להניח שהחום שנוצר בתוך המבנה היה מספיק להתיך את הקורות הפנימיות. מהרגע שאלו חדלו לשאת את מרכז המבנה היה כל המשקל נשען על הקורות החיצוניות שלא עמדו בעומס. למה הבניין קרס כלפי פנים ולא קודם מוטט צד אחד של הקורות ולכיוון שלו קרס? בבניין הדרומי, הראשון שקרס זה דווקא כן קרה- הקורות הדרומיים התכופפו קודם, אבל כשזה קרה המשקל האדיר נשען על יתר הקורות ממוטט אותן כמו דומינו שלאחריהם קרס הבניין כולו, אבל בנטייה קלה דרומה ובהתפוררות, לא בצורה מושלמת כמו שקרס המגדל הצפוני. בבניין הצפוני הפגיעה היתה גבוהה יותר, המסה על קורות היה נמוך יותר ככה ששלב ההתכה נמשך יותר זמן, ובגלל שחיצונית הקורות עוד החזיקו הבניין החל לקרוס כלפי פנים, מה שנתן קריסה 'מושלמת'. ה'פיצוצים' שמתפרצים בבניין הצפוני מסמנים את נקודת הקריסה הפנימית שהתקדמה יותר מהר מהקריסה החיצונית, אתה יכול לראות את זה בהרבה פיצוצים מבוקרים(אחרי שהפיצוץ בוצע) ככה שזה לא כזה מפתיע. אתה צריך לראות יותר בי.בי.סי, יש לבריטים הרבה מה להסביר בנושאים האלה...

Noamt82

New member
לא נראה לי שזה נכון

אני מצטער, לא שכנעת אותי. אני לא חושב שהביניין היה קורס ככה. בכל מקרה, אני לא מומחה ולכן אני לא יודע באמת איך ביניין צריך לקרוס. בכל מקרה, האינטואיציה שלי אומרת לי שהביניין היה נופל על צידו ולא פנימה. פלסטיק וכל הדברים האחרים שנשרפו שם הם לא רלוונטים יש להם טמפרטורת בעירה נמוכה יחסית. בכל מקרה, נעזוב את זה, יש עוד פרטים בסרט חוץ מזה.

טמפרטורת בעירה נמוכה?

גם לעץ הטמפרטורת בעירה היא לא מהגבוהות שיש ולאורך רוב ההיסטוריה השתמשו בו נפחים וזגגים להמסת המתכת והזכוכית. איך? באמצעות כבשן שלוכד את החום. כבר הסברתי לך שהמטוס יצר כיבשן בלב הבניין, כיבשן שניזון מעשרות טונות של חומרי בערה ומהספקה סדירה של חמצן מהפתח הענק. כמה מעלות הצתברו בפנים? תשאל את צוותי החקירה, אבל כנראה שהאש היתה מספיק לוהטת כדי לגרום לעשרות עובדים מהבניין הדרומי שהיו לכודים מעל הכבשן לקפוץ אל מותם. ולמה שהבניין יקרוס על צידו? כוח המשיכה מושך אותו כלפי מעטה ולא הצידה, הוא היה צריך דחיפה בעוצמה אדירה כדי לקרוס על צידו ואם הוא עמד בהתנגשות המטוס ולא קרס על צידו אז היה יותר מסביר שהוא גם לא יקרוס כך כאשר העמודים נמסו. אתה צריך להבין שבניינים כאלה מתוכננים ספציפית לעמוד בעומס אנכי ישיר, אם הם נוטים יותר מידי על צידם הם מתפרקים, זו גם הסיבה העיקרית לקריסה המתפוררת של המגדל הדרומי שצנח ארצה נטוי מעט בניגוד למגדל הצפוני שקרס בצורה 'מושלמת'. סביר גם להניח שבמקום כל כך צפוף כמו מנהטן התכנון של הבניינים יהיה כזה שלא יאפשר להם קריסה על הצד במקרה של נטייה(ראיתי שכך עשו כשבנו את מגדל הסירס בשיקגו), כך גם ניתן יהיה בעתיד להרוס אותם מבלי לפגוע בבניינים הסובבים(כמו שעושים הרבה בוגאס). אז מה כן רואים בסרט ששיכנע כל כך? מה? שהטייס שהתרסק על הפנטגון היה לא מיומן וביצע סיבוב חד? זה רק מסביר את הסיבה למה המטוס שלו התרסק בצורה די כושלת לתוך המדשאה שמחוץ לפנטגון, רק התאוצה של המטוס העיפה את הפיצוץ ושיברי המטוס לתוך מרתפי המבנה, אבל הפגיעה נותרה עלובה ביחס למה שהיתה עושה פגיעה ישירה בבניין. מה? שהמיליארדר היהודי ההוא קנה וביטח את התאומים נגד כל סוגי הטרור? עשה דבר כמעט טריוויאלי אחרי ש-8 שנים קודם לכן רמזי יוסוף פוצץ לו שם משאית תופת בחניון של המבנים. הוא היה מספיק פיקח להבין שהמגדלים הם בלי שום ספק מטרת יעד לטרור. מה עוד? שהפנטגון והאמריקאים תירגלו פיגועים מהסוג הזה? הם גם תירגלו פיגועים כימיים, מתקפת טילים בליסטיים, ירי טילי כתף, פיגוע מגיפה, הרעלת מקורות מים וכו' וכו' וכו'... זה חלק מהעבודה שלהם- הם התכוננו לגרוע מכל שלצערם התממש. גם למערכת הביטחון בארץ יש מאות תרחישים אפשריים לפיגועים שבתכנון על ידי מחבלים והם מנסים להערך לכמה שיותר. מה? הקשרים בין-לאדן-בוש? הלחץ של חברות הנפט והנשק? לא משהו שלא שמענו עלי בפרנהייט 9/11. הרבה מאוד חשדנות ואף לא עובדה אחת חותכת.

SHRlKE

New member
יש לך הוכחות ממשיות

כי אתה יודע כדי להוכיח פשע מניע לבד לא מספיק.יש לך הוכחות לקשר בין החוטפים לאנשים שהזכרת?

LEATHER REBEL

New member
עוד כמה "עובדות"

בסרט אולי לא קושרים את ישראל לזה אבל... תאוריית קונספירציה נוספת שהופצה היא שישראל עמדה מאחורי זה, כי "לא היו כל יהודים או ישראלים בין הנפגעים" (כדברי המשורר). גם בזה יש המון אנשים שמאמינים שזה מה שקרה. בן לאדן עמד מאחורי זה - וזהו! הוא עצמו התפאר בכך, קל וחומר שלא הכחיש! אני עצמי ראיתי סרטי וידאו בהם בן לאדן מתרברב אפילו בכך שהטייסים המפגעים לא ידעו עד אותו היום ממש שזה מה שהם הולכים לעשות. עצתי לך ולאחרים: תשיגו לכם חיים!

lightflake

New member
../images/Emo45.gif בקישור יש טענות שישראל שותפה..

אז זה נשמע לי מפוקפק...

Noamt82

New member
בבקשה תראו את הסרט

לפני שאתם כותבים פה. מתייחסים לקלטת של בין לאדן בסרט. הנושא לדיון פה הוא הסרט. אני לא מבין למה אתם לא מבינים שגם אם זה היה נכון רובכם עדיין הייתם רוצים להחזיק בראיה שלכם על העולם. קצת מצחיק להגיד את זה אבל זה כמו במטריקס, מעטים האנשים שבאמת יכולים לצאת החוצה:) בקשר לחיים, אני אשתדל אחרי המבחן. תודה על העצה.

amazone

New member
טענה מספר 6

נשמעת אנטישמית זה בכל זאת מופרך מדי - איך בדיוק הפעילו סוכנים אפגניסטנים?

למעלה