מה יותר קל לך ? לקבל או לתת למישהו?

yael78

New member
מה יותר קל לך ? לקבל או לתת למישהו?

היי זהו סקר קטן בעקבות שיחה וחילוקי דעות ביני לבין המטפל שלי :) אשמח מאוד אם כל אחד יגיד את דעתו, הרגשתו ואם אפילו תוסיפו את את הסיבה עוד יותר יהיה מעניין. מלא אהבה יעל תודה

לי תמיד הרבה יותר קל לתת.

ויש לזה המון סיבות : א- ההרגשה הטובה שזה נותן ממלאת אותך. ב- ההרגשה שמישהו קיבל ממך משהו - לפעמים זה גם מתפרש כהצדקה לקיום... ג- תמיד טוב שחייבים לך ולא שתהיה חייב לאחרים. טוב לא המון... אבל מספיק.

orrin

New member
לי אישית....

הרבה יותר קל לתת.... החיוך של מישו ברגע שנתת לו חיבוק- פיזי או רגשי- שווה את זה הידיעה שאתה כתובת בשביל מישו- שווה את זה הידיעה שמישו סומך עליך מספיק בשביל לתת לך להיות שם כשקשה לו- שווה את זה הרגע הזה, שבו אתה נותן- בלי לצפות לתמורה- נותן איזה קסם, שזורם לך בעורקים ומעבר לזה- קשה לי לקבל מאחרים, כי זה תמיד מרגיש לי שלקחתי מהם משו שהם צריכים לעצמם מקווה שעניתי לך רק טוב

HANGMANN

New member
יאללה אנשים כמה צנועים אתם

פתאום כולם כאלה נדבנים ומוכנים לתת מעצמכם פיששששששששש אתם בטוחים שאתם ככה גם במציאות.?? אין ספק שיותר קל לקבל מלתת... ומי שאומרת אחרת משקר את עצמו ומשקר אחרים ..מספיק שתשאלו את עצמכם מתי נתתם משהו בחינם בלי תמורה לאחר?? לא מצליחים להזכר אה? אז לא תהיו צבועים

orrin

New member
בתור אחד שטוען שיש לו תואר

בפסיכולוגיה.... תקרא קצת פרוייד, טיפה מלאני קליין, אחר כך קצת יאנג בשביל לסגור את הפינות ואז תקרא את ההודעה שכתבת שוב.... כולם דיברו על המלחמה שקיימת בין האגו לאיד ולסופר אגו. הרצון לתת מתקשר לשם, גם הרצון והפחד מלקבל. אז במקום לדבר בלי כיסוי ולהכנס באחרים- אולי תיישם את התואר הדמיוני שיש לך ותבין שיש אנשים שעובדים אחרת ממך. ואגב- שלושתם טענו שיותר קל לתת, הם וגם ניטשה, יום, קליין, שפינוזה- אבל מי הם לעומתך????

magenta73

New member
אפעם לא הבנתי את מלני קליין...

אם כבר מדברים על זה... לא הגיוני לי שלילד, תינוק, יהיו כ"כ הרבה פנטזיות ואחיזת מציאות מסויימת כמו שהיא טוענת. שד טוב, שד רע... לא מתחברת אליה בגרוש. והיא דרך אגב פחות דברה על אגו/איד/סופר אגו ויותר על יחסי אובייקט... אבל שוין...

orrin

New member
יחסי אובייקט

גם הם קשורים לנושא של לתת ולקבל.... ועל זה דיברתי

magenta73

New member
אצלה זה יותר לקבל...

היא לא מדברת ממש על לתת.... היא דווקא מדברת על תוקפנות. במיוחד תוקפנות נגד זה שלא נותן.

orrin

New member
שמתפרשת גם כפחד מלתת

כפחד מתלות באובייקט מתמיר כפחד משבירת גבולות האני כתוצאה מנתינה

magenta73

New member
אני לא ראיתי את זה בתיאוריה שלה.

זה אולי נכון לאחר-כך בתור מבוגר... תינוק שלא מקבל פוחד לתת וכו'. ושוב - נחזור לנקודת המוצא. לא התחברתי אליה בשיט. מבחינתי התיאוריה שלה דלה, חד מימדית ולא ממש מעוגנת המציאות.

orrin

New member
אבל לא זו הייתה הנקודה

הנקודה הייתה שלבוא בהצהרה כל כך חסרת כיסוי מאדם שטוען להיות פסיכולוג מקוממת.... מי הוא שיגדיר אותי כצבועה? הוא דיבר איתי? פגש אותי? שתה איתי קפה?? או עם כל אחד אחר שכתב פה. וכן, תיאוריות פסיכולוגיות וקוגנטיביות שלמות עסקו בנושא הזה- אז לתמצת אותו ב"מי שאומר אחרת- צבוע" זה נראה לי שיא האבסורד. וזו הנקודה

magenta73

New member
אבל אם למדת פסיכולוגיה

את גם יודעת שלפעמים אלטרואיסט הוא אלטרואיסט מהסיבות הכי אגואיסטיות שיש... (מנגנון הגנה-היפוך). ואני יכולה להמשיך עד הבוקר, אבל אני לא... נראה לי שהוא סתם מנסה למשוך תשומת לב ע"י הקנטה. שיהנה...

magenta73

New member
אז מה את כבר יודעת? ../images/Emo3.gif

מג'נטה במשבר אמצע לימודים....

HANGMANN

New member
אני לא צריך לשתות איתך קפה

מספיק לראות את ההודעות שלך כדי לראות מי את. זה נחמד שקראת ספרי פסיכולוגיה ומשחקת אותה מנימום פסיכולוגית ...יש לך עוד הרבה ללמוד זה א וב לא נראה לי שבכלל הבנת מה שקראת ..אבל זה רק אני ולי יש תואר בפסיכולוגיה

Martinigirl

New member
יש לי טיפ קטן עבורך

לציין בכל משפט שיש לך "תואר בפסיכולוגיה", לא ממש ישכנע את האנשים, שבאמת יש לך תואר כזה. אין לי מושג למה אתה מרגיש צורך לכתוב את זה כמעט בכל הודעה שלך. מה שכן, נראה לי שבאמת יש לך רצון עז ללמוד את התחום, מדוע שלא פשוט תרשם ללימודי פסיכולוגיה?

HANGMANN

New member
לצלם לך את תעודת B.A בפסיכולוגיה

שלי ולשלוח לך? ואם כן תהיי מוכנה לעמוד בהתערבות? רוצה להתערב על זה? אני מוכן ואת?

למעלה