מה יותר קל לך ? לקבל או לתת למישהו?

Vdrums

New member
תלוי מול מי אני

ותלוי מה אני אמור לתת. זה לא הכי קל בעולם אבל יש דברים שיוצאים ממני בקלות ויש שפחות. לוקח לי זמן להיפתח אבל שאני נותן אז אני נותן. עם הקבלה אין לי שום בעיה.

shaniza

New member
יותר קל לתת

פחות קל לקבל. כשאתה נותן, אתה מרגיש שאתה עוזר.. שאתה שם בשביל... כשאתה מקבל, אתה מרגיש שעזרו לך. אממה- יותר כיף לתת כשגם מקבלים בחזרה, שמרגישים בהדדיות ואז גם נהנים עוד יותר לתת עוד ועוד.

HANGMANN

New member
אורין וכל האחרים....

עדיין לא עניתם על השאלה שלי הבסיסית...מתי לאחרונה נתתם משהו בחינם לאחר מבלי לבקש תמורה או לצפות לתמורה?? אם תצליחו להזכר תגידו לי

magenta73

New member
עכשיו אתה לא פייר

כי לפעמים נהנים מעצם הנתינה, ויחד עם זאת, ברור שיכולים להיות כל מיני מניעים נסתרים בלא מודע ובלה בלה בלה שבגללם נתת. ומן הסתם רצית משהו בתמורה, גם אם לא תודה על כך לעצמך. אפילו אם סתם רצית הכרת תודה מהאחר... גם זה לצפות למשהו, לא?...

HANGMANN

New member
הדס נכון?

אני אהיה לארג' איתך...גם אם היה מניע נסתר והכרת תודה כולל. מתי נתתם משהו בחינם לאחר עם או בלי שקיבלת הוקרת תודה ?? מספיק הוגן?

magenta73

New member
אתמול

ישבתי עם חברה שלי ועזרתי לה עם עבודה שהיא היתה צריכה להגיש לאיניברסיטה. יש לה בעיות בהבעה בכתב. לי אין. שלשום השכנה הזקנה שבבנין שלי, שבעלה נפטר לא מזמן, קראה לי וביקשה שאני אתקשר לבת שלה. שאלתי מה קרה. היא אמרה שאין לה אור בסלון. לקחתי מנורה מהבית שלי וסידרתי לה את הבעיה. לפני שבוע, הבחור שיצאתי איתו חודשיים, והוא זרק אותי, ואז, אחרי כמה זמן כביכול השלמנו, אבל לא חזרנו, בכל מקרה הסתבך וזרקו אותו מהאכסניה שהוא התגורר בה. פתחתי את ביתי, אמבטיתי ומיטתי/ספתי לפניו. אחר כך הוא התפרץ עלי בהתקף זעם. ויצא מהבית בסערה. ואני מדברת על התקף זעם פאראנואידי. אני לא ממש יודעת מה היה שם, כי בסוף הערב המטורף הזה הוא צלצל לי בארבע בבוקר בבית, שאל אם התיקים שלו אצלי, התברר שהוא איבד אותם. אין לו מושג איפה. ואני למחרת, למרות הפחד שלי ממנו. ואני מדברת על פחד ממנו... התקשרתי לבדוק שהוא בסדר. הוא גם צלצל לי שוב בדלת, ביקש להתקשר לאנגליה לבטל את כרטיסי האשראי שלו. נתתי לו. ואז הוא הלך. לא ראיתי אותו יותר והאמת, לא רוצה לראות אותו יותר כל חיי. ועדיין, הוא היה בבעיה, ועזרתי. אני יכולה לשבת ולדבר עם חברות שלי שעות ולעזור להן בבעיות שלהן. אני אראה כלב עזוב ברחוב, אני אקח אותו. גם זה לתת מבחינתי. ברגעים אלה ממש אני גם שוקלת על עבודה התנדבותית באיזה מתנס. מספיק?

HANGMANN

New member
הדס צר לי להרוס לך ...

עזרת לחברה שלך עם הבעיות בהבעה...האם בעצם לא הזקת לה שבכך במקום שהיא תלמד לבד או תגיש תעבודה לבד בסוף בבחינה היא תכשל בגללך? בקשר לזה שנתת נורה מתנה ..כמה נורה עולה 0.99 אגורות? בקשר לפסיכופת שהכנסת לבית...ברור שבתאים הכי מודחקים שלך קיווית שיצא מזה טוב שהבחור יתעשת...יהפוך לנורמלי ..תתחתנו תביאו ילדים ותזדקנו יחד...רק בגלל זה הכנסת אותו לביתך הקט...אחרת את הבחורה הכי מטומטמת עלי אדמות שמכניסה פסיכופת לבית אחרי שהוא זרק אותה......הרי כל אחד בר דעת יודע שאם הבחור זרק אותך ואת מכניסה אותו לביתך הוא מנצל אותך..זה כלכך ברור ..ואת גם יודעת את זה...רק בגלל שקיוות שאולי אולי זה יסתדר ושהוא בביתך נוכלי ללכת עם תחתונים סקסיים ולקוות שהבחור יהפוך לנורמלי ויתאהב בך...עשית טעות של טירון ילדה בת 16 שמתאהבת בעבריין עם האופנוע בקשר להתנדב במתנס..לא שזה רע אבללללללללל ברור לכל אחד או לפחות למי שיש תואר בפסיכולוגיה שכל מי שמתנדב לאיזה בית תמחוי או למתנס זה בגלל שיש בו צורך עז לתת..צורך שנובע אולי מפשע גדול שהוא עשה בעבר או מילדות תראומטית שהוא עבר ואז כחלק משיקומו הוא פונה להתנדבות...סורי שהייתי צריך להחזיר אותך למציאות ..העולם לא וורוד כמו שציירת אותו .

magenta73

New member
זה שאתה לא רואה אותו כוורוד

זכותך. אני לא ציירתי אותו כוורוד. פשוט אמרתי. ואני לא מבינה מה הטעם שלך לבוא ולהקניט פה אנשים. מה אתה רוצה שנגיד? שכולנו פה אגואיסטים? כן. אנחנו אגואיסטים. וזו הסיבה העיקרית שאנחנו בחיים. כי למדנו לשרוד. אבל זה לא אומר שאין בנו נתינה. החיים הם לא שחור ולבן או ורוד כמו שאתה מצייר אותם. ולגבי הפסיכולוגיה שלך בגרוש על הבת 16 שמתאהבת בעבריין, או הטראומה/פשע שעברתי... עכשיו אני מצטרפת לכל האחרים שלא מאמינים לך, או עליך, יותר נכון, שאכן למדת פסיכולוגיה....

HANGMANN

New member
תאמיני למה שאת רוצה

זה הדבר הכי מוצק וכל בחורה נורמלית תסכים איתי שבחורה שמכניסה גבר לביתה אחרי שהוא זרק אותה בדייט הוא רק ינצל אותה והיא מכניסה אותו לביתה בתקווה שווא שהוא יתאהב בה...כל בחורה מפה תגיד לה ששקוף שהבחור מנצל אותך וזה שאת לא ראית את זה ...זה רק מראה כמה שהתאמצת שהבחור יתאהב בך אבל זה לא קרה...

magenta73

New member
זרק אותי בדייט?

על מה אתה מדבר?... מה זה ההכללות האלה?... תהנה לך שם בארמון השנהב.

Vdrums

New member
אתה סותר את עצמך,

שאלת אם היא נתנה ללא תמורה, אז לעזור לקשישה לסדר את האור בסלון זה לא נחשב נתינה כי נורה עולה 99 אגורות??? אתה מודד נתינה בכסף? אתה מלא בולשיט.

HANGMANN

New member
אני מסכים איתך שהיא נותנת מעצמה

אבל כאחד שהתמחה בפסיכולוגיה אני שואל על המניעים..זה מה שקובע מבחינתי..או שכמו עמנואל קנאט אמר ...העיקר הכוונה ולא התוצאה אוקיי אני מסכים איתך שהיא אוהבת לעזור לאחר..הכל טוב ויפה אבל הקטע עם הבחור שזרק אותה והיא הכניסה אותו לביתו זה שקוף כלכך שהיא קיוותי שאם הוא יהיה אצלה בבית לאט לאט הוא יתאהב בה...זה ממש לא נתינה וזה אפילו פתטי

magenta73

New member
הבחור היה אמור לעזוב את הארץ

אחרי שבוע. והוא היה אצלי בבית כבר הרבה זמן. מעבר לכך שהסיבה שהוא נפרד ממני היתה בגלל שהוא התחיל להרגיש ולא רצה קשר רציני. כי אנחנו לא התכנסנו לשם כך מההתחלה. לא רציתי שהוא יתאהב בי. אולי גם בגלל ששנינו ידענו שיש רגש הדדי. אבל אין סיכוי למערכת יחסים רצינית. האמת, אינ גם לא רציתי אותו למערכת יחסים רצינית. ומה לעשות שכשאתה מתחבר לאדם אתה רוצה לעזור לו? אני לא מאמינה שאני עונה לך ברצינות...

Vdrums

New member
לא נכנסתי למקרה של הבחור.

בקטע של המנורה היא נתנה ללא תמורה.

ולהלן תשובה :

אתמול, שלשום, לפני שלשוםף לפני לפני שלשום... את יודע - גם לפתוח את הדלת של האינטרקום לשכן שלך או להשארי אותה פתוחה כשאתה רואה אותו מגיע כמה מטרים מאחוריך - נחשב לתת. סתם לענות לטלפון ולהקשיב לבעיה של מישהו - נחשב לתת. גם לשאול מישהו מה שלומו ואם הוא מרגיש טוב - כי באמת אכפת לך - נחשב לתת, לתת תשומת לב. לא הכל מדובר בנתינה חומרית.

HANGMANN

New member
אתה צודק אילו לא...

היית מקבל רווח אישי מכל זה לזה שאתה פותח תדלת אתה תעשה את זה גם אם אתה שונא אותו בגלל שזה נכון לעשות ואתם מבוגרים אז אתה מחזיק תדלת פתוחה כדי שהשכן יעבור = צביעות בקשר להקשבה בטלפון ולשאול מישהו שאמת איך הוא מרגיש..אתה בטוח שאתה לא נחמד כי אתה רוצה תמורה? למשל אתה מקשיב לבעיות שלו או שלה או שואל באכפתיות מה שלומו או שלומה רק כדי לזכות באהבתו/אהבתה האירוטית... וזה לא נחשב נתינה כי הרווח שאתה מקבל גדול מהנתינה שכך ..שוב המקבל ניצח את הנותן

magenta73

New member
עכשיו אתה סתם מעצבן

ושאני אזכיר לך את זה: .גם אם היה מניע נסתר והכרת תודה כולל. מתי נתתם משהו בחינם לאחר עם או בלי שקיבלת הוקרת תודה ?? מספיק הוגן? אתה כתבת את זה כמה הודעות לפני.

יכול להיות שאתה צודק.

אבל באותה מידה יכול להיות שלא. אתה מנסה להוכיח בכוח שכל מי שנותן משהו עושה את זה ממניעים מסויימים. ואני אומר - ברור !!! הנתינה עצמה גורמת לי להרגיש טוב - זוהי התמורה שלי - לדעת שעזרתי. לצפות לקבל משהו בחזרה ? ממש לא תמיד. אבל - אם התיאוריה שלך נכונה - אז למעשה אם אתה תיתן למישהו או למישהי כאן עיצה - חינם אין כסף - אתה למעשה מצפה לתמורה כלשהי ? נגיד - שתראה פתאום את שמה מתנוסס בתיבת המסרים שלך ? ואולי יצא מזה משהו ? אני חושב שכל עוד לא עברת ובדקת אדם אדם בעולמנו - והוכחת שאין אף אחד שנותן ללא רצון לקבל תמורה - ולו הקטנה ביותר - התיאוריה שלך מתבססת על הכללת מיעוט (ויהיה גדול ככל שיהיה המיעוט הזה...) - אבל עדיין - זו אינה הוכחה - זאת הנחה או הסקת מסקנה.

למעלה