מה יקרה ביום בו היהודים יזנחו את המיתוס המכונן?

tomtom56

New member
מצבם הכלכלי של היהודים שהמירו את דתם לא

הורע אלא הוטב. לכן זו עוד סיבה להמיר את דתם.
לא הבנתי מה כוונתך במילים "חברה ואישיות".

BluePrint

New member
אני יודע שהמוצלחות הכלכלית של יהודים הייתה סיבה לעוינות...

...אז המרת דת לא תרפא זאת.
&nbsp
אישיות:
יש אנשים שלא מסוגלים להרפות מרעיון, ולנטוש אותו, אפילו תחת האיום של מוות, מחשיבים זאת כעינוי. ובשיקול של עינוי מול מוות, מוות עדיף.
&nbsp
חברה:
אם החברה לא מקבלת את המומרים כמו שאינה מקבלת את היהודים, שוב, מוות יהיה עדיף על המשכיות קיום בסביבה עוינת.

tomtom56

New member
עד לתחילת המאה ה-19 קיבלו כל יהודי שהתנצר.

רק אחרי כן החלה אנטישמיות על רקע גזעי כלומר אנטישמיות שלא היתה מוכנה לקבל גם יהודים שהתנצרו.

BluePrint

New member
אני חושד שההיסטוריה חולקת על הטענה הזאת.

יהודים תמיד נתקלו בעוינות נוצרית בגלל הברית החדשה, בה מסופר שהסנהדרין דרשו את צליבתו של ישו, ואף הגדילו לקחת את האחריות על המעשה על עצמם ועל ילדיהם.

BravoMan

Active member
בוא נתחיל מזה שאני לא חושב ש-"התבוללות" זו מילה גסה.

אני יודע שבתור דתי, אתה חושב שכל מי שלא מאמין בחבר הדמיוני שלך ותורת הגזע שלו, הורס את העם, אבל זה לא נכון - אפשר להיות עם גם בלי חבר דמיוני והגחמות שלו.
ואם רוצים להתחבר למישהו מעם אחר - גם זה סבבה - כל אחד מה שטוב לו, כל עוד זה לא פוגע באחר.
&nbsp
אני לא מצטער שאבות אבותיי לא התבוללו, כי הם שרדו את הרדיפות, והנה אני יהודי, ואני כאן, וטוב לי.
אבל זה כלל לא קרה בזכות החבר הדמיוני, ספר ישן כלשהו, או סיפור על יציאת מצריים שלא היית, ולא היית אפשרית בכלל!
&nbsp
לעם שלנו יש היסטוריה אמתית בת אלפי שנים, והוא יישאר עם גם אם ננפה את כל סיפורי האגדות.

tomtom56

New member
ומה דעתך על אילו שלא הסכימו להמיר את דתם

גם כשהועמדה להם הברירה להמיר את הדת או למות.
האם לדעתך אנשים אלו עשו שטות?

BravoMan

Active member
לא יודע. תהיה יותר ספציפי.

בגדול, אם אדם רוצה לוותר על חייו למען העיקרון שלו, זו זכותו.
&nbsp
גם אם אני לא אנהג כמוהו, ברוב המקרים זה לא יהיה המקום שלי לשפוט אותו.
אני כן חושב שזה רע כשאנשים מתים למען דת. כל דת.
אבל, בדוגמה שלך האשמה אינה על זה שלא המיר את דתו, אלא על זה שבחר לרצוח אותו בגלל הדת.

tomtom56

New member
השאלה היא לא אם זו זכותו או לא, אלא

האם זו טעות מצידו (אני מסכים שזו זכותו).

הנה דוגמאות ספציפיות:
בסוף המאה ה-16 הצאר הרוסי איבן האיום אסף יהודים מעיר מסויימת ודרש מהם להתנצר או למות. הם סירבו ואז הוא ציוה להטביעם בנהר.
במסעי הצלב היו מקרים שהצלבנים דרשו מהיהודים להתנצר במקומות שכבשו. מי שלא התנצר הומת.

BravoMan

Active member
כשאמרתי "דוגמה ספציפית", התכוונתי לאדם ספציפי ונסיבות שלו.

במקרים הכללים עליהם אתה מדבר, קשה לדעת אם זו היית טעות או לא.
הרי זו לא "טעות שלו". כשעיר שלמה מושמדת, זו לא בחירה של אדם אחד.
איך אתה שופט?
&nbsp
נכון שדתות הן בולשיט, אבל מה שאתה מדבר עליו זו עמידה על עקרונות, ועמידה על עקרונות אינה בולשיט.
היא כוח מניע שאומנם יש מי שמנצל אותו לרעה כדי לרצוח, אך יש מי שמכוון אותו לטוב, ומניע בעזרתו מהפכות ממונרכיה דיקטטורית לדמוקרטיה נאורה.
&nbsp
אני יכול לשאול אותך שבאותה מידה:
האם המתיישבים האמריקאים שמתו במלחמת העצמאות שלהם עשו טעות?
אחרי הכל, הם יכלו להמשיך וחיות גם תחת שלטון המלך, כפי שעשו אבות אבותיהם במשך דורות.
&nbsp
דמוקרטיה זה רק רעיון אנושי, האם באמת שווה למות למענה?

tomtom56

New member
כשהערים האלו הושמדו הן לא

הושמדו ללא אבחנה. המלך נתן לכל אדם באופן ספציפי להמיר את דתו.
אני לא הייתי נלחם במלחמת העצמאות של אמריקה ובעיני לא שווה למות בשביל דמוקרטיה.

למה עמידה על עקרונות לא יכולה להיות שטות גמורה?
היה אדם באמריקה שהיה לו עיקרון לא לשלם מיסים. הוא החזיק בביתו רובה ןאיים לירות באנשי ההוצאה לפועל שבאו לעקל את רכושו. זו לא שטות (אינני יודע אם הוא ממש את איומו, ירה בהם והמשטרה חיסלה אותו או שלבסוף נכנע וויתר על עקרונותיו).
נניח שיש אדם שבעיניו ארץ ישראל כולה כולל רצועת עזה שייכת לעם היהודי ומותר לו להסתובב בה חופשי. אדם זה הולך לעזה מסתובב בה חופשי לעיני אנשי החמס ובנוסף הוא מצהיר באוזניהם שהוא יהודי ולכן זכותו להסתובב כאן. זו לא שטות?

BravoMan

Active member
זה בדיוק העניין:

הכל תלוי מה העקרונות שאתה עומד עליהם!
אתה יודע כמה סבים וסבתות, אבות ואמהות, בנים ובנות הקריבו את חייהם במלחמת העולם השנייה על עקרונות שמאפשרים לך היום לחיות???
&nbsp
יש עקרונות שעליהם שווה להקריב את חייך, ויש כאלה שלו.
כל אדם שם עקרונות אחרים בכל אחת מהקטגוריות, ואני ואתה יכולים שלא להסכים עם הבחירה בעקרונות האלה.
&nbsp
אני למשל, חושב שאלה שהקריבו את חייהם במלחמת העצמאות האמריקאית היו גיבורים שהבטיחו לילדים שלהם עתיד טוב יותר.
אותו כנ"ל לגבי כל הגיבורים שאנו הולכים לכבד את זכרם עוד מעט, ושנפלו במערכות ישראל בכלל ובמלחמת האמצעות בפרט.
&nbsp
כי בזכותם יש לנו בית.
לא בזכות הדת שלהם - אלא בזכות הלחימה וההקרבה שלהם בשדה הקרב.
&nbsp
אתה יכול להציג עוד שאלה "האם עשינו טעות שהקמנו את מדינת ישראל דווקא בין הים לירדן, ולא באחד המקומות האחרים שהציעו לנו?"
התשובה אינה פשוטה, אבל היות ובסופו של יום יש לנו כאן מדינה עובדת, וגם הכי משגשגת באזור, עם רמת חיים הכי טובה באזור - הייתי אומר שזו בהחלט היית בחירה נכונה!

tomtom56

New member
אתה טוען שיש עקרונות ששווה להקריב את חייך ויש שלא.

אז תגיד בעצמך: האם היה שווה ליהודים להקריב את חייהם ולא להמיר את דתם? הרי לטענתך אין אלוהים, הדת זה שקר, לא תקבל שום גמול אם תלך בדת זו או אחרת. יותר מזה אתה טוען שהדת זה אירגון נוכלים שנועד לנצל את ההמונים.
אז תענה בעצמך: האם שווה היה ליהודים להקריב את חייהם בשביל דבר כזה?

אני דיברתי רק על המרת דת תחת איום מוות. הקרבה למען עצמאות ארה"ב או הקמת מדינת ישראל בין הירדן לים - לא רלוונטיות לנושא.

BravoMan

Active member
למה שלא יהיה שווה?

הרי המרת דת פירושה כניעה לארגון נוכלים אחר.
שקלת שאולי כניעה לארגון נוכלים חמור יותר מהנוכחי, עלולה בסופו של יום להיות גרועה יותר ממוות מיידי?
&nbsp
בוא נסתכל על זה כך:
מה יותר כדאי: להיכנע לסחיטה של המפיה ולשלם דמי חסות, שעלולים להביא לפשיטת רגל, או להסתכן בהתנגדות למאפיה שיכולה לשרוף לך את בית העסק וזה יביא אותך לפשיטת רגל?

tomtom56

New member
אז אין לך תשובה.

הרי אתה יודע המרת הדת במקרה זה לא הכניסה את היהודים לסחיטה אלא ההפך. דוקא חלק מהיהודים שלא המירו את דתם ניסחטו כספית ע"י השליטים שנתנו להם חסות במקרה של פרעות (וגם לאחר מכן).

BravoMan

Active member
יש לי תשובה, אתה פשוט לא רוצה להקשיב...

שקלת מה בדיוק היית משמעות של "להתנצר" עבור היהודים הללו?
מה הם היו צריכים לעבור? במשך כמה זמן?
&nbsp
הבעיה שלך שאתה מנסה להציג את הבעיה כפשוטה, אבל זה לא היה המצב בשטח.

tomtom56

New member
תגיד אין סתירה בעקרונות שאתה מאמין בהם?

מצד אחד אתה אומר שהדתות הן שטות. כלומר מי שלא המיר את דתו והעדיף למות עשה טעות. אפילו מי שסבל גזרות כלכליות בלבד ולא המיר את דתו עשה טעות לפי גישה זו.
מצד שני נראה לי שאתה יהודי לאומי ואינך יכול לשאת את העובדה שאילו אבות אבותיך היו ממירים את דתם אז לא היית יהודי אלא צרפתי, פולני, אנגלי או משהו אחר.

אז מדוע שלא תשנה את עקרונותיך כדי ליישב סתירה זו.

Hameln

New member
היכן הסתירה?

אני לא יודע אם BravoMan "יהודי לאומי" (כפי שאתה הנחת), אבל אם הוא אכן "יהודי לאומי" אז למעשה אין כאן סתירה.

BravoMan

Active member
הטעות היחידה שעשית בכל השרשור הזה היית להשתמש במונח שלך

"דתות הן שטות".
הבעיה היא שדתות אינן שטות - הן נושא מאוד רציני.
מה שהתכוונתי אליו הוא, שדתות בנויו תעל שקר - אלים שקריים, סיפורי נסים שקריים, הסברים שקריים לטבע סביבנו.
&nbsp
אבל דתות הן דבר רציני ביותר - במשך אלפי שנות היסטוריה הן שימשו מניע חזק ביותר עבור אנשים, סיבה לא ניתנת לערעור שהביא אנשים לרצוח, לכבוש, לגנוב, ולדכא זכויות יסוד.
דתות גרמו להרבה מוות וסבל והצדיקו אותו על הדרך.
&nbsp
אני לא בטוח למה אתה מתכוון במונח "יהודי לאומי", אבל אני בהחלט יהודי, לפי DNA, ולפי השתייכות ללאום, אך איני דתי.
&nbsp
במשפחתי יש והיו אנשים מסורתיים, ובדורות קודמים היו אף דתיים, אם כי מעט מאוד (לפחות בתיעוד הקיים, אין תיעוד רחוק באמת)
אין לי שום בעיה עם הבחירות שלהם.
כי עובדתית - הבחירות שלהם לא הובילו לאבדן המשפחה שלי.
&nbsp
אני כן יודע מההיסטוריה המשפחתית שנשתמרה, שיש לך רעיון שקרי לגבי המרת דת:
אומנם אף אחד בהיסטוריה המתועדת של משפחתי לא הוצמד לו אקדח לרקה או סכין לגרון וניתן לו אולטימטום "תתנצר או תמות", אבל משפחתי נרדפה ע"י הנאצים והסובייטים בלי קשר לדתם.
גם כשניסו להסתיר את דתם לנהוג כאחרון האזרחים הקומוניסטים, הדבר לא הפחית מהאנטישמיות.
&nbsp
מי ששונא יהודים לרוב לא יצוד אותם לפי כיפה, ברית מילה, או מגן דוד על הצור.
&nbsp
וזה מה שאתה לא מבין.
&nbsp
אני לא יודע מה עשה אותו צר שסיפרת לי עליו.
אם תרצה להביא לי מסמכים היסטוריים שמאשרים את הסיפור שסיפרת, אולי אמצא זמן לקרוא אותם, ולהביע דעה על המקרים הספציפיים.
&nbsp
אני יודע מספרי היסטוריה וסרטי תעודה שהנאצים שרפו גם יהודים שהתנצרו.
&nbsp
כך, שהתשובה לשאלה שלך מבחינתי יכולה להיות רק אחת:
לא, אף אחד המשפחתי לא עשה טעות בכך שלא המיר את דתו, כפי שאיני עושה טעות כשאני משאיר את הדת שלנו בספרי ההיסטוריה שם מקומה.

למעלה