מה יקרה ביום בו היהודים יזנחו את המיתוס המכונן?

tomtom56

New member
עד תחילת המאה ה-19 כל העמים קיבלו את היהודים

שהתנצרו בלי בעיות.
רק מתחילת המאה ה-19 החלה אנטישמיות על רקע גזעי כלומר אנטישמיות שלא היתה מוכנה לקבל גם יהודי שהתנצר. האנטישמיות העתיקה קיבלה כל יהודי שהתנצר.

BravoMan

Active member
אני לא יודע מנין לקחת את המידע הזה, אבל למיטב ידיעתי

ההיסטורית הדלה הוא קשקוש מוחלט.
שנאה ורציחות על רקע דתי היו מאז ומעולם, והמרת דת לא תמיד הצילה את המומרים.
&nbsp
אפילו בתוך הנצרות היו במשך מאות שנים מלחמות בין הזרמים השונים.
רדיפות של נוצרים מסוג א' נוצרים מסוג ב' היו חלק מהמניעים של ההגירה ל-"עולם החדש" שהביא בסופו של דבר להקמה של ארה"ב כפי שאנו מכירים אותה היום.

tomtom56

New member
זה כתוב בכל ספר היסטוריה שעוסק בנושא זה.

לך לאוניברסיטה וקח משם כל ספר היסטוריה שעוסק בנושא זה ותקרא. עיין בערך אנטישמיות באנציקלופדיה העברית. קרא על האינקויזיציה. קרא על היהודים וגרוש היהודים מצרפת, אנגליה וספרד.

הדיבורים על רדיפות ומלחמות בין הנוצרים הן דומות לרדיפות כלפי היהדות. אם היית מקבל את הגירסה הנוצרית של המנצח במלחמה - היית ניצל. לפי אותו עיקרון שלך שטוען שהדתות הן בולשיט, צריך היית לקבל את הגירסה הנוצרית של המנצח.

Hameln

New member

"לפי אותו עיקרון שלך שטוען שהדתות הן בולשיט, צריך היית לקבל את הגירסה הנוצרית של המנצח" - לפי העקרון שדתות הן בולשיט גם "הגרסה הנוצרית של המנצח" היא בולשיט. ממילא כבר הנחת שהעקרון של BravoMan הוא לא דתי, אז מה זה משנה?

BravoMan

Active member
זה בדיוק העניין:

לפי כל מה שקראתי, האינקוויזיציה רצחה נוצרים בלי אבחנה.
זה אפילו לא היה משנה לאיזה זרם נוצרות השתייכת - זו פשוט היית חבורת רודנים שהאשימו בכפירה והוציאו להורג בעינויים כל מי שלא מצא חן בעיניהם.
&nbsp
הדרך היחידה להינצל מהאינקוויזיציה היית ללקק לשליט את הנעליים ללא הבחנה, ולקוות שהשליט לא ירצה לקחת ממך משהו, למשל את אשתך לעצמו, או את ביתך, או הפרה שלך.
&nbsp
זה בכלל לא קשור ליהודים מול נוצרים!

tomtom56

New member
אז אתה יהודי לאומי או לא?

כלומר האם אתה מרגיש בלב שאתה יהודי וציוני?

BravoMan

Active member
אני יהודי, ואני ציוני.

אבל מבחינתי, לדת אין שום חלק בשתי ההגדרות הללו.

tomtom56

New member
זוהי ההגדרה ליהדות לאומית.

יהודי לאומי יכול להיות אתאיסט או אדם דתי.

tomtom56

New member
תסתכל מה אתה כתבת על הדתות (5-6 שורות למעלה).

צטוט: "נכון שדתות הן בולשיט..........".
כשאמרתי שלדעתך "דתות הן שטות" התכוונתי שלדעתך הן מאמינות בהבל הבלים (לדעתך בלבד ולא לדעתי).
לגבי הצאר איון האיום: חפש את הערך הזה באנציקלופדיה העברית.
חפש שם גם לגבי פרעות ת"ח-ת"ט (1648-1649).

הכל אופן האנטישמיות העתיקה (עד תחילת המאה ה-19) קיבלה יהודים שהתנצרו. רק מתחילת המאה ה-19 החלה אנטישמיות שלא קיבלה גם יהודים שהתנצרו.

pozetiv

New member
מה שישתנה זה רק התפיסה הכל יישאר אותו דבר .

בלי שום קשר למיתוס מכונן -

יהודים הגיעו לארץ זו עובדה .
ביחד עם היהודים הגיעו גם אלו שאינם יהודים והצטרפו מהמניעים שלהם לעם ישראל וזו גם עובדה .

אותם אלו שהם יהודים, אף אחד לא יודע מי הם, זהו עם מופלא ונסתר.

לעומת זאת, אלו שנחשבים כשייכים לקבוצה השניה, הם רבים ורועשים וכולם יודעים מי הם וגם אתה מתבלבל לחשוב שהם היהודים ששייכים לעם ישראל והם לא.

מצד שני, אסור בשום אופן לגנות אותם, מפני שהם עושים עבודה נהדרת למען קיום הארץ בדרך שלהם.
אז מה שישתנה זה מה שקורה עכשיו אצלך בראש כשאתה מקשר בין המילים שאתה קורא על המסך לבין המציאות .

BluePrint

New member
אמרו לי זאת גם במקום אחר.

שהמיתוס המכונן לא משפיע על ההתנהלות של יהודים היום.

big ass blue

New member
הדבר היחידי שיכול להוכיח לך מה היה ולא היה

זו פאקינג מכונת זמן בייבי... עד אז אתה יכול לזמר שזה לא קיים וזה לא היה, כמו שאחרים טוענים שלא הייתה שואה בכלל... אז מבחינתם לא הייתה שואה, ומבחינתנו אלוהים לא קיים והספר התנ"ך זה הספר פנטזייה הכי נמכר בעולם...
לא כזה ביג דיל האמת...
שמע אם אני אגלה יום אחד שהכל בולשיט ואלוהים באמת קיים, והוא או היא החליטו פשוט לשים זין על הכל ולשחק במערכת המשחקים של השטן או משהו, אז גם אז לא יזיז לי... אני נהנה מהחיים ולא בשאלות של האם כדור הארץ הוא עגול או האם יש אלוהים...
אני גדלתי בסביבה לא מאמינה, אז על הזין, וגדלתי בסביבה שגורמת לאנשים לשמור על עצמם ולהסתכל על עצמם במקום להטיף ולהסתכל על אחרים...

big ass blue

New member
אז תשאל את עצמך קודם מה תעשה כשתגלה שאלוהים קיים

ושכל מה שכתוב בתנך באמת קרה, מה תעשה?
אתה לא מעדיף להתעסק בעצמך במקום לשאול שאלות שאין להם תשובה, חוץ מכמה תשובות מצחיקות...
כי אני לא יודע, קיים, לא קיים, זה גם לא באמת משנה לי או ישנה לי, לעצמי, לדעת את התשובה, כי אני מתעסק בעצמי, באנושיות הכללית ובכל מיני דברים לא חשובים, דברים מפגרים, כמו למה לכל הרוחות המזג אוויר קיבל איזה מחזור או משהו והתחיל לרדת גשם.

BluePrint

New member
שאלות לעצמי אני לא צריך לפרסם בפורום ציבורי.

כאן השאלה היא לאחרים.

big ass blue

New member
אין תשובה. לא ניתן להוכיח שאלוהים קיים או לא קיים

אם אם יצאו ממצריים וכד'...
כי כפי שאני רואה את זה, אלוהים זה פשוט סמל, זה כמו קבוצה שאוהדים אותה בספורט, או כמו גיבור על אהוב, זה שזה לא אמיתי לא אומר שאינך יכול להזדהות עם הכתוב... בסופו של דבר התנך מנחה את הבני אדם בצורה מאוד מתוחכמת, מלמדת על האנושיות ועל מה היא מסוגלת, לטוב ולרע, מפה לשם להפוך את הספר הזה למשהו יותר מזה, זה נתון לשיקול... אז אותי לא משנה השיקול, אבל הפחד שמשרה הספר תנך הזה בגלל מעשים רעים האלוהים הזה מעניש אותך, ומלמד אותך לקח, ומקלל אותך לדורות רבים, לנצח נצחים, אם זה גורם לאנשים להיות מוסריים טובים ולא רעים, אז מצויין... אני לא זין ואפילו מברך על זה שזה קיים בכלל, כי אחרת איך בנאדם היה יודע כיצד להתנהג... זה כמו שאישה שקמה יום אחד ואומרת, די מספיק, גברים מטרידים אותנו, נשים הן לא צעצוע, עד שלא קמה אישה עם אומץ לעמוד מול גברים ולהראות להם מהיכן משתין הפאקינג דג, הכל היה היום אחרת, אנשים לא היו מאמינים פה ושם, אתאיסטים כמוני, ואולי כמוך, אבל נשים עדיין היו צעצועים מין בלי השכלה, בלי שום כוח, ובלי תנאים בלי עצמאות...
אז אתה קורא לתנך מיתוס, ואני בא ואומר לך, חביבי, יש דברים יותר חשובים...

BluePrint

New member
כאמור, השאלה לא נוגע כלל בהוכחות.

אם נראה לך שאינך מסוגל לענות, אינך חייב.

big ass blue

New member
עניתי לך.

אתה פשוט צריך להבין שלמה שאתה קורא מיתוס והפנטזייה להתעורר בבוקר ולגלות שמשהו שהיה שם תמיד כבר לא יהיה, זה בסך הכל תסריט של ספר טוב, סרט טוב, עזוב קליפ של בריטני ספירס, הנה אני קיצוני עכשיו לאללה...
מה ייקרה? לא ייקרה כלום. החיים ימשכו כרגיל, ואתה יודע מה? בינינו, זה לא ייקרה... בגלל זה אני אומר, זו שאלה שאין לה תשובה כי מדובר בפנטזייה... התשובה לא משנה כלום...

למעלה