מה כדאי ?!

Amarok

New member
מה כדאי ?!

שלום אנשים, אני עומד לפני החלטה והייתי שמח אם תגידו לי מה דעתכם. אני מעוניין לרכוש תוכנת תלת מימד, וכאחד שלמד 3Dmax ושולט בה די יפה, היא כנראה לא תבוא בחשבון בגלל תג המחיר הגבוהה. מאיה אמנם זולה יותר בגירסתה הבסיסית, אבל עדיין.... אינני בטוח שיש לי זמן ללמוד לעבוד איתה ולנצל את כל היכולות המדהימות שלה, ונכון להיום אינני יודע עד כמה אני צריך את היכולות הללו. האופציה שהכי נראית לי היא Cinema4D, אבל, תחילה, בגירסתה הבסיסית. מה שאומר שאם אני כבר מחליט, זאת כנראה החלטה לתקופה ארוכה, וכל האפליקציות הנלוות לתוכנה, כנראה ירכשו עם הזמן ואם הדרישה. למיטב הבנתי ולאחר משחק עם התוכנה, היא נראית לי ידידותית מאוד ומאוד קלה ללמידה, לא הצלחתי למצוא חסרונות ומה גם שקראתי ביקורות טובות מאוד על התוכנה, ושהיא עומדת בשורה אחת עם אחותיה הגדולות ואפילו קיבלה ציונים גבוהים יותר במגזין Computer Arts. הייתי שמח אם תאמרו לי את דעתכם, ובמיוחד שמח אם מי שעובד עם התוכנה יגיב ויגיד את דעתו. ו....אה.... הערת אגב, אמנם יש לי פיסי, אבל יש לי מקינטוש חזק מאוד (PowerMac 2.7) ואני מעדיף לעבוד איתו. וקיימת גירסת סינמה גם למק.

CoolCalb

New member
תבדוק גם XSI

הגרסה הזולה שלה(FOUNDATION) עולה כ-495 $, וכמעט לא חסר בה כלום... אתה יכול להוריד גרסת נסיון שלה מהאתר של SOFTIMAGE.

Amarok

New member
אין גירסה למק

חיסרון משמעותי, אבל אני מוריד אותה בכל זאת לנסיעת מבחן, היא גם מדורגת גבוהה בציון.

Amarok

New member
נקודה מעניינת

עשיתי חיפוש לבדוק את הנושא ומסתבר שזאת דווקא לא בעיה למצוא. בעצם, בכל מקום שבדקתי, קראתי מאמרים נלהבים על התוכנה עד שקשה לי להבין איך היא לא אחת המובילות (או אולי היא כן). נושא הפאגינים כנראה מטופל לשתי הפלטפורמות - פיסי ומק, כמעט באותו היחס עם יתרון קטן לפיסי, מכיוון שהתוכנה מספיק זמן בשוק המקינטוש, היא הספיקה לצבור פופולריות, כי בעבר כידוע, לא היו מספיק מבחר תוכנות תלת למק - מה שהיום הולך ומשתנה, ולכן יש מספיק פלאגינים גם למק. חוץ מכל הפלאגינים של חברת מקסון, תומכים במק, הם דיי נכבדים ויחסית זולים. בקיצור, איפה ראית שקיימת בעיה בפלאגינים למק ? או שאולי לא ראית מק לאחרונה ?

עבדתי עם סינמה על מק

זאת תכנת התלת מימד הכי יציבה שיש למק (מעולם לא נפלה לי), אם אני לא טועה היא התחילה את דרכה שם, דוקא גירסת ה PC שלה עושה לי בעיות. אין שום בעיה להשיג לה פלאגאינים למק, אפילו דרך הפרד הידידותי הקרוב לביתך. יש לה מנוע רדיוסיטי מהיר מאוד ופשוט כיף לשחק עם החומרים שלה. אני חושב שהתוכנה הבסיסית בלבד לא מספקת, ישנם כלים בהרחבות שאין להם תחליף אמיתי בגרסה הבסיסית במיוחד לפרטיקל סיסטמס ובכלל ליצירת אפקטים וחסרות הקלות די נכבדות בתחום של אנימציית דמויות. אם לא זה ולא זה מענינים אותך אז החבילת בסיס תתאים לך.

LeonardoDV

New member
למען ההיסטוריה

סינמה החלה את דרכה על אמיגה. (מישהו זוכר?) לאחר מכן יצא בו-זמנית למק ולפי-סי

CoolCalb

New member
LETS FACE IT

כמעט ולא משתמשים בעולם במק למטרות תלת מימד... אישית, לא הייתי נכנס לזה ברצינות. לך על ווינדוס+לינוקס... זה כמו שתקנה מק למטרת GAMING, תתקע עם שלושה משחקים בקושי. תשאיר את המק כדי לעשות רושם על דודות..

drorlazar

New member
אני חייב לחזק...

אני עובד גם על פיסי וגם על מק. על שניהם יש לי מאיה 7. ואין מה להשוות, למרות שהפיסי שלי הוא לא טופ אוף דה ליין, הוא עדיין מתנהג יותר טוב עם המאיה (מה גם שהשליטה בו יותר טובה לעומת המק) המקים לא בנוים כ"כ לתלת. נורא נוח וכייף לעבוד עליהם בוידאו/עיצוב ולהתממשק איתם. אבל כשזה מגיע לעבודה. אין כמו פיסי... ובסופו של היום אתה תצטרך לעשות איזה פעולת תחזוקה למק, וזה די סיוט. אני עובד עם מקים כבר כמעט שנתיים (רק עם הOSX) ואם אתה לא מכיר יוניקס ברמה טובה פלוס, קשה מאוד לתחזק אותו לבד...(לי עדיין רועדים חלקים בגוף כשאני עושה משהו בטרמינל, אני מפחד שהמחשב יכעס עליי ויכבה את עצמו...) בקיצור.. פיסי!!! השאלה היותר גדולה היא, האם אתה רוצה ללמוד תלת לשם הנאה או לשם עבודה. אם זה לשם עבודה, מעט מאוד תוכל לעשות עם סינמה 4D, אני לא מכיר מישהו בארץ שעובד איתה....

Amarok

New member
מוזר !

קודם כל, שלום בומס, מה שלומך, אני שמח לקבל ממך תשובה עניינית ??? דרור וקולכלב, משום מה נראה לי שהטענות שלכם קצת מיושנות, במיוחד של קולכלב שלא ראה מק מימיו. דרור, נעזוב רגע את התלת, נראה לי שהמק שלך צריך טיפול דחוף, הטענות שלך ממש, אבל ממש לא מתאימות למערכת 10 בכלל וטייגר בפרט, המחשב יכבה את עצמו ? מוזר מאוווד ! מהר תחזוקה ! ונחזור לתלת, 1. שליטה בתוכנה לא קשורה למחשב - שליטה קשורה לשולט, ומיותר לציין שיותר קל לשלוט במק, לזה הוא עוצב. 2. אם המקים לא היו בנויים לתלת, לא היו תוכנות תלת למק, אלה אם לחברה המפתחת יש עודף אנשי תמיכה, מה שלא נראה לי. תוכנת המידול הזאת פותחה על מק, והיא...כמדומני - תלת. 3. השאלה היא לא "עבודה" או "הנאה" בלבד - השאלה היא איזה סוג עבודה, ואיזה סוג הנאה ומה רמת התוצאה שרוצים להגיע אליה. 4. אני מרגיש קצת עוינות קלפי המק, וזה מובן ! 5. אנשים מבינים כבר אמרו את שלהם והם באופן מאוד מעניין לא היחידים בכלל (ראה תמונה מצורפת).

Amarok

New member
סימני השאלה

בתגובה לבומס, לא במקום - הם צריכים להיות אחרי השאלה "מה שלומך" !!!

CoolCalb

New member
ראיתי פעם מק

נראה לי שאתה נעול על מק... אז למה אתה שואל בכלל??? תקנה מק, תקנה תוכנת תלת.. ושיהיה לך בהצלחה.. אני הייתי ממליץ לך להקשיב לאנשים עם "קצת" נסיון בתוכנות תלת, וגם עם מקים..

urib8

New member
כמשתמש ותיק בסינימה על מק...

לך על זה, תוכנה מדהימה!!! עובדת מצויין על המק, מנצלת את המעבדים עד הסוף, ללא תוספת רשיון על מעבד נוסף. עוד יתרון לסינימה במק היא התמיכה ב-multipass render, זה אומר שאתה יכול להעביר את הרנדר בשכבות נפרדות ישר לתוך פיינל קאט, תוכנת הדגל של אפל בעריכת וידאו. לצערי אני נתקל בהשמצות על המק ללא גיבוי ועובדות, לרוב העניין נובע מחוסר ידע של משתמשים, אני חוזר וכותב: המק, הוא המחשב הטוב ביותר למקצועות המולטימדיה עוד משנת 1984! השילוב של חומרה יעודית, עם מערכת הפעלה מבוססת יוניקס ללא וירוסים ושאר מזיקים, הופכת את המק לשילוב המנצח. אגב: מאיה ולייטווב עובדות נהדר על המק.

CoolCalb

New member
גיבוב של שטויות!

"המק, הוא המחשב הטוב ביותר למקצועות המולטימדיה עוד משנת 1984!" גם מק וגם פיסי עובדים טוב... השאלה היא ה USER BASE... ככל שיש לך USER BASE גדול יותר, ככה מפתחים לו יותר. הכל שאלה של כסף, ומכיוון שכמות משתמשי ה PC היא כלכך יותר גדולה, הפיתוח הוא הרבה יותר DEDICATED ל PC. שתי המערכות מצויינות, השאלה אם אתה רוצה להיות אנדוידואליסט, ולחוש בדידות בעולם התלת מימד, או שאתה רוצה להיות בעדר, אבל להנות מיותר אפשרויות...

drorlazar

New member
אתה עובד בידע??

סתם.. בשביל הויכוח... אתה יודע שמאיה תומכת ברנדור לPSD? (פורמט הדגל של פוטושופ) ולא רק PSD אלא לפי Multi pass, render layers שמאפשר לך ברנדר אחד להוציא את כל המסכות והאפקטים שאתה צריך? אתה יודע שאתה יכול להעביר סצנות שלמות בין מאיה, XSI ומקס? ולנצל את החוזק של כל אחת מהתוכנות הללו בתחומה?? אתה יודע שאפשר לקמפז ישירות בXSI? אתה אוהב מקים, מגניב, גם אני.. אני אוהב גם את הפיאסטה שלי, אבל אני לא רץ וטוען שהיא המכונית הכי טובה בעולם. וסתם (נמשיך את רוח הוכחנות) מה יש לך להגיד על מעבדי 64 ביט? ועל כרטיסי מסך כפולים שמתפקדים כאחד? זה הכל שטויות? זה אחיזת עיניים? זה קיים במק??

urib8

New member
לא יודע מה הנסיון שלך...

דבר ראשון: אני לא עובד בידע! אבל מה הקשר לכרטיס מסך שתומך ב-SLI לתלת מימד? אפשר לחשוב שהרנדר מתבצע על ה-GPU ככה שאין קשר. ושתיים: נראה לי שאין לך שמץ של מושג, מה זה מק, 64ביט במק כבר מלפני כמה שנים טובות. בקשר ל- multipass מדובר בעריכת וידאו, לא כתבתי על פוטושופ בכלל?!

drorlazar

New member
חשבתי שאנחנו משווים גדלים...../images/Emo8.gif

אני חידדתי את הנקודה של אופציית רנדור המולטיפס. ואני אגיד לך מאיפה אני אספתי את הניסיון שלי: בעבודה הקודמת שלי היו לי תחנת G5 נאה ומכובדה. ולידה תחנת ZPRO של IBM שרצה גם עם XP וגם עם רד הט. תענוג.... בG5 עשיתי כמעט הכל והרצתי מאיה עליה... לעומת הZPRO אין מה להשוות, הZ עשתה הכל יותר טוב (ולא היה לי כרטיס מסך רצחני) גם ב-XP וגם בלינוקס. עכשיו יש לי תחנת G5 ותחנת HP (ממש לא משהו, 3 ג'יגהרץ, 1 ג'יגה זכרון, וכרטיס מסך לא מדהים) ועל שניהם אני מריץ מאיה 7, ושוב, אין מה לעשות הHP עובד יותר טוב. על אותן סצנות, אותן הגדרות, הכל... הHP מרנדר יותר מהר, וזז בזמן אמת יותר מהר.. ולגבי כרטיס מסך. אז דבר ראשון יש עכשיו מעבר לרנדור בעזרת כרטיסי מסך (עיין ערך gelato של nvidia) ויותר מזה, כרטיס טוב מאפשר לך לראות את התלת בצורה טובה יותר וחוסך לך זמני רנדר. אם אני יכול להסתובב בסצנה שלי עם תאורה שמוצגת באופן נכון (כולל צללים, BUMP וכו'), עם טקסטורות מורכבות (מיקס של כמה טקסטורות ביחד), בלי להפוך את הכל לקוביות wire, ולקבל זמני תגובה נורמליים, אני אוכל לראות הכל בזמן אמת ולא לשלוח לרנדר כדי לבדוק איך דברים נראים. וזה למה כרטיס מסך טוב חוסך לך זמן רנדר.... ועוד קטנה לגבי הניסיון. אני איש של ווינדוס מאז 3.11, המעבר למק היה קשה בהתחלה אבל הוא נעשה. ובעבודתי הקודמת העברתי את כולי לשם (כל ניהול המייל, ניהול קבצים, הכל היה דרך המק), זה יופי של מחשב. אבל כאמור צריך לדעת במה הוא חזק ובמה הוא לא....

urib8

New member
כרטיסי המסך מיוצרים עבור המק,

בדיוק מאותם היצרנים. לגבי הטענה שלך לראות טוב יותר, אז דע לך שהמק תומך ב-open-gl גם ברמת- hardware ממזמן, ועוד טכנולוגיה חדישה בלעדית למק שנקראת Qurtz, ועם כל הכבוד לכרטיסי המסך, ויש כבוד תצוגת זמן-אמת מקדימה ברוב המקרים לא מדויקת, במיוחד שאתה מרנדר לרדיוסיטי! בהקשר לביצועים של המק, העניין גם ככה נגמר, כי אפל עוברת לאינטל, לצערי... אז בוא נגיד שמפכינת חומרה זה שוויון. ולא בודקים ביצועים רק בהתבסס על תוכנה אחת, ידוע שמאיה עבור המק, לא עברה הידור קוד מחודש. מעבדי ה-PPC G5 הם מפלצות לתלת מימד וקידוד וידאו, לא סתם סוני ומיקרוסופט, בונות את מכונות המשחק שלהם מבוססות ליבת PPC, זאת גם הסיבה שכתבתי שאפל- עוברת לאינטל לצערי. בקיצור אין לי כבר כוח לויכוח הסרק הזה, אחוז האנשים שעוברים למק מפיסי, גבוה בהרבה מהאחוז שעוברים לפיסי אם בכלל, העתיד של מערכת חלונות ממש לא מרשים, גם ככה מערכת ההפעלה "ויסטה" לונגהורן לשעבר, משאילה המון טכנולוגיות שכבר קיימות בטייגר של אפל, ואפל רק תגדיל את הפער הטכנולוגי, יכול מאוד להיות שבעוד שנתיים הפיסי שלך כבר יריץ את המק, שים לב לקישור המצורף.

drorlazar

New member
אבל למה??? ../images/Emo13.gif

אני אגיד שוב... אין לי שום בעיה עם מק אין לי שום בעיה עם PC אני חושב (דגש על אני ועל חושב) שצריך לנצל מכל אחד מהם את המקסימום שהוא טוב בו. כרגע, בעולם שלי, שאני עובד בו, המק לא נותן פתרונות טובים לתלת מימד. הוא יכול להיות נורא חזק ומתקדם, אבל כרגע, בהווה, הוא לא מספק את צרכיי בתחום התלת. הPC לעומת זאת כן עושה את זה. אז נכון שאני לא עובד בתוכנות אקלקטיות אלא בתוכנות מיינסטרים קלאסיות, אבל אני מאמין ששאר האנשים נמצאים בדיוק באותו מקום כמוני. ולכן, כרגע, בהווה, בזמן הנתון שלנו, הPC מספק משהו שהמק לא יכול להתמודד איתו. אינטגרציה של תוכנות תלת אחת עם השניה (למדל במקס/סילו, לקשנץ בXSI, ולגמור במאיה, להוציא משם לאפטר...) וסתם סיפור על הדרך... בפרוייקט שאני עובד עליו עכשיו אני משתמש במק כדי לרנדר סצנות במאיה, במהלך אחד הרנדרים קפצה הרשת.. המק כמובן הודיע לי על זה שהוא צריך לנתק את הכונן וכו'... אבל הרנדר המשיך לרנדר.. למקום לא ידוע. רק אחרי חקירה עמוקה התברר לי שהוא יצר תחת ספריית Volumes שם זהה לכונן שהתנתק והמשיך לרנדר לשם, הספרייה הזאת לא הייתה נגישה דרך הממשק הגרפי, הייתי צריך להכנס לטרמינל ולחפור קצת מאוחרי הקלעים עד שהצלחתי להכנס לשם בדרך לא דרך, ולשלוף את הרנדורים. ובאותה הזדמנות גיליתי שיש שם עוד קבצים שהלכו לאיבוד....שכמובן תפסו מקום מיותר...

למעלה