מה כדאי ?!

urib8

New member
הסיפור שלך על המק הזוי,

ולדעתי אין לך מושג בכלל במק, אתה סתם כותב אוסף של שטויות על המק, וכול הדברים שציינת עובדים גם במק, רק ביתר אלגנטיות.

drorlazar

New member
נכון... אני בכלל לא קיים

אני כולי בנאדם הזוי.. אני לא מבין במקים אני לא מבין בכלום רק להמציא סיפורים אני יודע (וגם אלה בד"כ הזויים) אם רק לשניה תטרח להוציא את הראש מהקרביים המעוצבים של המק שלך ומתחיל טיפה להסתכל מסביב ותפסיק לשלול כל מי שלא חושב שסטיב ג'ובס הוא מתת האל לאנושות. אולי תוכל גם לנהל איזה דו שיח עם אנשים אמיתיים ולא הזויים. אבל כאמור זה מיותר.... זה כמו לנסות להסביר לשערה שצמחה לה בעכוז שיש שערות אחרות שיש להן נוף הרבה יותר יפה... היא אף פעם לא תבין את זה, כי כל מה שהיא מכירה זה חשכה וסרחון.... אז הנה כדי שתוכל לנוח על זרי דפנה... המק זה המחשב הכי טוב בעולם, לכל דבר גם למולטימדיה וגם בתור משקולת נייר הכי טוב אין עליו ולא יהיה יותר טוב ממנו ואתה הכי מבין בעולם במקים ואם היה לי פסל שלך הייתי מתפלל אליו.. בסדר... רגועים אנחנו?

Amarok

New member
שאלה לי אליך, דרור

בשביל מה אתה רץ לטרמינל בשביל כל פעולה ? זה כמו לנסוע עם פרארי על 20 קמ"ש. אם אתה מחפש להריץ שורות קוד, תתקין על המק לינוקס או דוס, שים תקליט של דיבור חדיש ברקע וסגור עניין, לא צריך לסבול יותר את מערכת ההפעלה הזוועתית של אפל, הרי אנחנו לא ממש מאמינים שאפל יכולה על ה XP החדשנית המתקדמת והמדהימה. ועל הלינוקס...... בכלל, רק לראות את הממשק המרובע מתקופת הדינוזאורים של הרד הט ואחיותיה מעלה לי את ארוחת הצהריים חזרה. זאת אשליה ואנחנו המקיסטים פשוט הוזים שאנחנו עובדים על המחשבים כי ידידותיים שיש ! נ.ב. Mac OSX מבוססת יוניקס כמו שאתה יודע, אז שים לב לא לירוק לאותה הבאר ממנה אתה שותה.

drorlazar

New member
אתה מכיר דרך אחרת

להכנס לsuper user? כי אני לא (כמו שכתבתי.. אני לא שולט כמוכם במק..... אתם האלילים, המקיסטים המגניבים) זה שאתם בוחרים להתעלם ממשהו לא אומר שהוא לא קיים. הכונן דמה הזה שנוצר לי היה בלתי נגיש לי, ורק אחרי שנכנסתי לטרמינל והכנסתי את עצמי לsu, יכולתי לשוטט לתוך הvolumes ולמצוא את אותה ספריה נעלמת אבל...כאמור, אם אתה בוחר להתעלם ממשהו הוא לא קיים נכון? (בטח כולכם גם חובבים של דגלאס אדמס...) וכמו תמיד אנשי המק לא מסוגלים לראות אפור (למרות הכל...) לא טענתי שXP יותר טובה, כמו שלא טענתי שOSX יותר טובה, לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות אבל אצלכם זה הכל שחור/לבן, אם מישהו אומר משהו על הבייבי שלכם אתם ישר קופצים להגנתו... ומספרים כמה טוב ומושלם המק וכמה חרא וקואופרטיבי הXP. אתם כמו אותו מדען שמגן על ההמצאה שלו בחירוף נפש.. למרות שהיא עובדת ועומדת בפני עצמה ולא צריכה הגנה. אבל כמו שכתבתי.. אתם צודקים, אני טועה, אני לא מבין כלום בכלום, אתם אנשי המחשבים של הווה והעתיד (הרי שסגרנו על זה שהעבר שייך למיקרוסופט). אתה מתווכח עם מישהו שמסכים איתך.. שלח לי גם פסל שלך, נשים ליד הפסל של urib8, נתפלל גם אליך. בסדר? אתה עכשיו גם מרוצה? (שחס וחלילה לא נשכח מישהו... יש עוד מישהו בפורום שאוהב מק וחש פגוע ונעלב? אני אפתח פורום פולנים, נשבע לך...) (סתם אנקדוטה... אתה זוכר שביל גייטס תרם כסף לאפל? (משהו כמו 150 מיליון דולר)כדי להמשיך לקיים אותה?? סתם... נקודה למחשבה.... http://www.pbs.org/newshour/bb/cyberspace/july-dec97/apple_8-6.html

Amarok

New member
כן

בשביל להריץ קובץ למשל, אפשר לעשות עליו דבל קליל עם העכבר (חתיכת הפלסטיק המוזרה שנמצאת לרוב לצד המקלדת).

drorlazar

New member
שתי אופציות...

או שיש לך בעיית קשב חמורה ותה לוקה בשכלך או שאתה מתעלם (מה שמוכיח את טענתי ממקודם) אני אחזור שוב במילים קצרות שתוכל להפנים ולהבין (בתקווה) בוא נגיד שיש לך ספרייה אבל היא חבויה. משמע היא לא מופיעה בממשק של המחשב. (אני מקווה שאתה איתי בינתיים....) בגלל מערכת ניהול המשתמשים במק (אתה מכיר מושג זה?) אתה לא יכול לגשת אליה. אתה רואה דרך הממשק רק את מה ש"מותר" לך לראות, כלומר את ספריית הבית שלך ושאר כונני הרשת והDVD. (אם אני מאריך תודיע לי.. אני אצרף תמונות) ומכיוון שאינך יכול לגשת לאותה תיקייה חבויה, כי במק משום מה יש מקומות ש"אסור" לך להכנס אליהם אלא אם יש לך סיסמא ושם נכון. אתה צריך להכנס לטרמינל, לתת לעצמך הרשאות של משתמש על (אתה מרשה לעצמך, במילים פשוטות). ואז בעודך משוטט דרך הטרמינל לספרייה החבויה הנקראת volumes (שאליה אתה לא יכול לגשת מהממשק, מאחר וגם היא חבויה) אתה מוצא את אותו ספריה שהמק יצר על דעת עצמו, כדי להמשיך בפעילות של תוכנה אחרת. ורק אז אתה יכול להקיש את הפקודה open . שמאפשרת לך לראות ממשק גרפי של תיקייה חבוייה. בסדר..... וכדי להיות סגורים ובטוחים מצורפת תמונה..... גלה את ההבדלים

Amarok

New member
תשמע

הטענות שאתה מעלה קשורות לאבטחה של מערכת ההפעלה, חוץ מאותם האנשים שיודעים מה הם עושים, בינהם אתה, אין גישה חופשית אחד, וטוב שכך. אז מה הטענה ? שהמערכת מאובטחת מידי ? שהיא מקשה על מי שמעוניין לבצע ככל העולה על רוחו במערכת, לפעול ? רוב האנשים לא צריכים את זה, אני יודע כיצד להכנס כROOT ולא עשיתי את זה אף פעם. אז היה מקרה נקודתי, פעם במאה אלף רינדורים קורה דבר כזה, טיפלת בו יפה, אז על מה אתה מתלונן ? שעבדת קצת קשה ?

drorlazar

New member
לא..

הבעיה שלי היא עם מחשב שיוצר בעצמו תיקיות ולא מאפשר לך להגיע אליהן (אם אתה משתמש פשוט, שלא יודע יוניקס בסיסי) ותוכל באותה נשימה להסביר לחבר'שך urib8 מדוע הסיפור שלי כ"כ הזוי. כי מבחינתו אין דבר כזה שהמק נופל או קורס. החיים יפים בארץ החלומות

urib8

New member
כמו שטענתי מלפני,

הגישה שלך במק היא גישה של משתמש לינוקס, על Net info שמעת? כן הוא נמצא בתיק עזרים במערכת שלך, בעזרתו תוכל להגיע לאן שאתה רוצה, ובהחלפת סיסמה תוכל גם לעבור ל-root מבלי לשנן פקודות יוניקס! דבר נוסף, Amarok צודק המק פשוט מחשב מאובטח ברמה גבוהה מאוד, אפילו בשביל לעבור ל-root המק יבקש סיסמה חדשה נוספת. אחר כך משתמשי חלונות מתלוננים על מערכת פרוצה, ולא מאובטחת, שמראים להם את הדבר האמיתי, הם שוב מתלוננים. בהקשר לקריסות במק, לא טענתי שזה לא קורה, אבל זה ממש נדיר ואם זה קורה, בדרך כלל בגלל פונט פגום או חומרה פגומה. וכן החיים יפים בארץ החלומות!!!

Amarok

New member
זה מוכיח

בדיוק מה שחשבתי, חוסר ידע! סתם לעדכן אותך במתרחש בימנו בעולם המק, הקונפיגורציה של המק שעליו אני עובד היא כזו: PowerPC 2.7 Dual Proceessor 64Bit 3 גיגה זיכרון פנימי (ניתן להרחבה עד 8) כרטיס מסך ATI Radeon 9650 עם 250 מ"ב זיכרון (תמיכה מובנת בשתי מסכים) דיסק SATA בנפח של 250 גיגה + 300 גיגה בדיסק חיצוני מערכת הפעלה תומכת 64 ביט המפרט המלא פה: http://www.apple.com/powermac/specs.html לגבי הPSD שהזכרת, והמעברים בין התוכנות, אני כמעט בטוח שCinema4D יודעת להתמודד עם כל הנ"ל, קודם כל היא מיצאת PSD, והיא קוראת פורמטים של מאיה ושל 3D סטודיו. לא בטוח לגמריי לדבי טיב כל האחרונים, אבל הם אופציות קיימות.

שלומי מעולה תודה ../images/Emo13.gif

מה שלומך? ההחלטה לנטוש את המקס היא בגלל המק? יש לי כמה הערות, ותסלח לי שאני אתעלם בהפגנתיות ממלחמת המק-פיסי. 1. אני מתיחס לנקודה השלישית שלך. בגדול היות ולא הגדרת מטרות שאליהם אתה שואף להגיע קצת קשה לאנשים פה להכווין אותך, זה נראה כאילו הם חושבים שתלת מימד זה העתיד המקצועי שבו אתה רוצה לחיות ולהתעסק והם סך הכל מנסים למנוע ממך טעויות לפחות בשוק הישראלי (coolcalb ודרור הם שני אנשים שאני די מעריך את העבודות שלהם). 2. יצא לי בסיגרף האחרון לדבר עם אדם ווטקינס (די מוזר, כשפגשתי אותו בדיוק חשבתי עליך :) ) שהוא אחד המומחים הגדולים בעולם לסינמה והוא טען שאחת מהבעיות הגדולות של סינמה היא שאין לה הרבה מומחים גדולים בעולם. כך שהמידע שאתה יכול למצוא היום ברשת הוא מוגבל עד לשלב נורא מסויים שאחריו קשה מאוד להתקדם. הם מנסים לשפר את זה אבל זה תהליך שיקח זמן. 3. קשור מאוד ל-2 יהיה לך קשה מאוד למצוא מידע בעברית או להשתמש בפרומים ישראלים על מנת לקבל מידע בגלל מיעוט משתמשים. אני יודע שזה די בקטנה אבל יש אנשים שזה חשוב להם. ודבר אחרון שלא כל כך קשור אבל נו שוין, הבאת את הדוגמה של הפרסומת לסיטרואן שנעשתה ע"י אמבסי, בעיניי פייפליין לפרודקשן שמורכב ממודו למידול ולייטוייב לריגינג ואנימציית דמויות (שמבוססת בחלקה על מוקאפ) משולה לסוג של התאבדות שיעית וזה עוד לפני שהכנסנו את המק למשוואה (יותר נכון ליטוייב על מאק
) בעיני זה נס שהם הצליחו להפיק את הפרסומת. בכל מקרה מה שתחליט שיהיה בהצלחה :)

Amarok

New member
שלומי מצויין, תודה

לא נטשתי את הפיסי, יש לי פיסי כי בארצנו הקטנטנה ל99% מלקוחותי יש פיסי, אז אני מחזיק עמדה נחמדה עבור השירות. נטישת המקס לא קשורה למחשב, היא קשורה לתקציב. 1. אתה צודק, המטרה היא באמת חשובה, וזאת בדיוק הנקודה שאני מנסה לעלות, רוב העבודה שלי בתלת היא סביב הדמיות, לא דמויות אנוש, לא סרטי קולנוע ולא בדים קרועים מתנופפים ברוח (למרות שניתן לעשות את כל אלה עם כל תוכנת תלת שמכבדת את עצמה). אני עצמאי, ולכן אין לי צורך לחפש סטודיו שיעסיק אותי, יש לי את חופש הבחירה. 2. ברגע שמגיעים לנקודה מסויימת, שבמקרה שלי היא לא מרחיקת לכת, התוכנה מחזירה את תמורתה בעבודות השוטפות, ולכן אין לי צורך להיכנס הקרבי התוכנה ולבצע ניתוח לב פתוח. חומר באנגלית הולך מצויין. 3. ראה 2 הם לא השתמשו בלייטוייב, הם השתמשו בתוכנה מדהימה שנקראת Shake מבית אפל, ותאמין לי שזאת לא הייתה משימה כ"כ שברירית. כנס לכתובת הזאת, יש שם סרטון נחמד של החבר'ה שעשו את הפרסומת: http://www.apple.com/shake/

drorlazar

New member
אז ככה..

מאחר ופתחת ב:"שלום אנשים, אני עומד לפני החלטה והייתי שמח אם תגידו לי מה דעתכם" נתתי את דעתי, אתה מוזמן להשתמש בה, חלקים ממנה, או לא בכלל. לגיטימי. אני אגיד רק שכמו שכתבתי למעלה, אני עובד על מק כבר כמה זמן, ובמקביל על פיסי, (ובזמנו גם על לינוקס), המסקנות שאני הגעתי אליהן (שרלוונטיות אך ורק לגביי) הן שהמק הוא כלי עבודה נורא נוח, אבל תלת אני מעדיף לעשות בפיסי. כל מה שקשור לאפקטים,וידאו וכו' (אפטר, שייק, דיוידי, עריכה ופוטושופ) נורא נעימים לעבודה על המק, התלת היחיד שיצא לי לעבוד עליו היה במאיה, ולא התלהבתי/נפלתי מהביצועים/נוחות עבודה לעומת הפיסי. אני חולה על מקים, אין לי שום דבר נגדם, ואם היה לי מספיק כסף הייתי מקים בבית עמדה. מה שכן, חיברתי למקי (המק שלי) שבוע שעבר עכבר, שהיה די ג'יפה, המק בלי לחשוב יותר מדי, אמר לי שהעכבר לוקח יותר מדי חשמל מהUSB של המקלדת, ואז הוא סגר את אותו PORT של USB, וזהו.... לגבי מה אתה עושה עם התוכנה... אני אחדד את השאלה שלי.. אם אתה מתכנן לעבוד עצמאית לתוכנה אין חשיבות, אם אתה רוצה לעבוד על תוכנה במטרה עתידית להשתלב בתחום העבודה בארץ, הייתי ממליץ על תוכנה יותר פופלרית בשוק הישראלי. וכמו שעוז כתב, עושה רושם שאתה די סגור על המק ועל סינמה4D, אם אתה מחפש חיזוקים זה משהו אחר לגמרי... בכל מקרה הצלחה באשר תפנה, (אאני אבהיר שוב, דעותיי הפרטיות, תעשה עם זה מה שאתה רוצה...)

Amarok

New member
אני מודה

שאני קצת "סגור" בהחלטתי, בכל זאת השקעתי בתחנת עבודה רצינית ואני מעוניין לנצל אותה עד תום. אבל השיחה גלשה קצת מ: איזו תוכנה ל: איזה מחשב. תראה, זה או לקנות תוכנה שמתאימה לפיסי בלבד, ואז אני צריך לשדרג את העמדה, או לקנות תוכנה יקרה (מאיה למשל) שאינני יודע לנצל את יכולותיה (למרות שיש ביכולתי ללמוד, אבל לא את הזמן), או לקנות תוכנה במחיר שפוי, קלה עד כאב ללמידה שמגיע לתוצאות טובות מאוד ואינה דורשת ממני שדרוגים. בקיצור, מה שציפיתי לשמוע הם טיעונים שמצדיקים רכישה של תוכנה x על פני תוכנה y בגלל 123, ואפילו אם היא יקרה יותר או דורשת כמה חודשי לימוד והסתגלות או שידרוג וכו' וכו', וחוץ מטיעונים כמו "לעשות תלת על מק זה לא רציני" או "תשאיר את המק לדודות" לא ממש קיבלתי תשובה עניינית !

טל33

New member
בקצרה - cinema כולל כל המודולים

שלה עולה כמעט 3000$ כך שהמחיר לא כל כך שפוי. אתה אמנם לא חייב לקנות הכל אבל ב1000$ פחות אתה יכול לקנות מאיה או XSI שעם כל הכבוד לcinema נותנות יותר. אתה יכול גם לקנות את הגירסה של cinema שעולה 700$ אבל כמו שהם כותבים בעצמם - "It´s a great start to the world of 3D. And as your needs grow, you´re able to buy all the additional modules you need". כרטיסי מסך משמשים להרבה יותר מאשר "תצוגת זמן אמת מקדימה".לכרטיס אם אתה לא מרנדר ב GELATO כמו שדרור הזכיר אין שום קשר לרנדר. אני גם שמח שמק עובד ב64 ביט כבר שנים. חבל רק שאף תוכנת תלת לא תמכה בזה עד עכשיו. זה בערך כמו להגיד שיש לי פרארי אבל אני בתדלק אותה בדיזל ונוסע באיילון. אנשים עוברים למק ולפיסי ולינוקס.אז מה ? מה לשעות שהסטנדרט בתעשייה הוא PC ? וכמו שאמרת בעצמך - אפל עוברת לאינטל ולא להיפך. אנשים אמרו לך מה דעתם (גם על התוכנות וגם על המחשב) והן לא טועמות את דעתך. אתה רוצה מק וcinema ? לך על זה. כמו שכבר נאמר אתה תהיה שייך למיעוט (אבל זה יכול לעזור להרגשת הייחודיות). בתחום הזה עדיף להיות חלק מהעדר (שוק גדול, אפשרויות עבודה, בסיס משתמשים, פלאגינים וכו'). סתם נקודה למחשבה - נניח ויום אחד אתה מקבל הצעת עבודה אבל זה על PC ומקס (דבר שרוב הסיכויים שיקרה). נחש מה התשובה שתקבל כשתגיד שאתה עובד על cinema ?

מימדיון

New member
איזה שרשור מפגר....

כולם יודעים שאנשי המק הם אנשים "מיוחדים" שמתגאים בזה שהם מיוחדים ונורא לא כמו כולם. אתם לא רואים שמדובר פה באנשים שאוהבים את המק בגלל שהוא לא פיסי ולא בגלל שהוא מק. חחחחח אפשר פשוט לכתוב ספר על אנשי המק - "אנשי העתיד שלא הגיע אף פעם" ולא משנה מה תגידו להם (ל: coolcalb גם drorlazar וגם טל33) הם תמיד ישארו בעמדת "אתם לא מבינים כלום, פיסי זה חרא כי כולם משתמשים בו, לי יש מק, לי ולעוד שלושה אנשים, וזה המחשב הכי טוב בעולם, למרות שאין לו תוכנות, הטכנולוגיה כבר שם, עכשיו יש מישהו בצפון פורטוגל שחושב לכתוב תוכנה שתנצל את הכוח של המק שלי, עד אז אני אחזור ואגיד לכם שאתם לא יודעים כלום, ככה זה, מק זה הכי טוב, כי לי יש כזה," וחוזר חלילה בשלל גרסאות...

urib8

New member
אפשר לחשוב,

שסינימה היא היחידה על המק, מה אם מאיה, בלנדר, לייטווב. חוצמזה מי שהוא טוב בתלת, לא צריכה להיות לו בעיה לעבוד בתוכנה אחרת, כי הבסיס זהה בכולם!

Amarok

New member
האיש רצה עזרה

והאיש כבר החליט ! לבלנדר ניתנה ועדיין ניתנת ההזדמנות, אבל היא ממש לא נעימה לעבודה, היא דורשת ממני יותר מדי זמן שאין לי להסתגלות. מאיה בגירסתה הבסיסית (חשוב לשים לב לזה) עולה 2000$ והתקציב הזה לא עומד לרשותי כרגע. ההחלטה היא פשוטה, קניה בטוחה של תוכנה זולה יחסית קלה להגירה עם המלצות רבות (לפחות של אחד מהפורום הזה שגם עובד על מק, כך שדעתו רלוונטית מאוד. ועם המצלות רבות מכל מקום על הפלנטה חוץ מישראל) בעתיד....אם יגיעו הזמנות ותהיה הצדקה לשקול מחדש רכישה של מאיה,Max 3D וכד', תהיה כזאת. השיקול העסקי כלכלי חרץ את הדין. תודה לכולכם בכל אופן.

למעלה