מה, כתוב לי שאני שעיר לעזאזל על המצח?!

goldy

New member
אם לא שכיר בהכרח עצמאי?

את יודעת יש גם אפור...

einat162

New member
תן דוגמא ל"אפור" (?)

אם הכוונה היא לתשלום מזומן ללא הצהרה למס הכנסה (כמו שיפוצניק, צבאי, עוזרת בית) - ברוב המקרים אני אחשיב את זה תחת "עצמאי".

אני שכירה ולא צעקו עליי בשנים האחרונות

כנראה שזה קשור גם למה אתה משדר
אני מנסה להזכר מתי צעקו עליי- אולי רק ב2 עבודות של אחרי צבא - שקמתי והלכתי מיד אחרי הצעקות - היו לי בוסים פסיכיים ולא הייתי מוכנה להשאר שם דקה עם כזה יחס וגם לאחד אמרתי - שלא מנהלים אנשים בצעקות.

ובעבודה קודמת קודמת אחת העובדות(!) הבת זונה צעקה עליי והייתי במצב מה זה לחוץ שהיא צעקה שלא יכלתי לענות - רק לבכות (!)

למחרת הלכתי למנהלת ואמרתי לה חד וחלק שאני לא מוכנה לעבוד עם הבחורה הזו וסיפרתי לה כל מה שהיה ומאז גם לו דיברתי עם הבחורה הזו (בת זונה)

הכל זה עניין של מה אתה מוכן לספוג

oneofus

New member
לא בגיל שלך

לפני חודש צעקתי בטלפון על פקידה חדשה שלא יכירה אותי ברגע לחוץ.- והיא בכתה!
למחרת כשהגעתי למשרד התנצלתי בפניה בנוככחות נוספים והבאתי פרח ועוגה!
אמרתי שלו הייתי הרבה יותר צעיר ולא הייתי הבוס הייתי מזמין אותה למסעדה יוקרתית!

היא הייתה המומה מההתנצלות!
לא צריך לקחת כל דבר ללב!

Kagg6

New member
לא תקין ולא בסדר

ושוב כמו שנאמר קצת קשה לדעת בדיוק מה הולך אצלך בעבודה כי אנשים לא מכירים אותך ולא רואים את התמונה הגדולה...

אבל את לא כלב ולא שיפחה ולא סמרטוט של אף אחד.
תלמדי לענות בחזרה, אל תיהי שעירה לעזאזל, אחכ זה רק יגדל ויגדל, בסופו של דבר עוד אנשים יצעקו ויזלזלו בך, ואנשים חדשים יבואו לעבודה עם דעה קדומה עליך וירשו לעצמם לירוק לך בפרצוף בפעם הראשונה שהם רק יראו אותך...

אז מה לעשות?
תשבי פעם אחת לבד ובשקט, ותעשי חושבים ותיהי כנה עם עצמך, אולי את באמת לא עושה משהו כמו שרציך? אולי זאת הגישה שלך? אולי אותם אנשים הם בדיוק כמו ערסים בבית ספר - סתם מציקים לחלשים...כי הם יכולים.

את חיה בישראל, את חייבת להסתגל למציאות הקשה שלנו, מי שלא דואג לעצמו, אף אחד לא ידאג לו, אם תתני לאנשים להשתין עליך בקשת הם יעשו את זה כי זה אולי באופי הרקוב שלהם או שזה גורם להם להרגיש טוב עם עצמם.

החזק שורד, את לא במדינה נאורה ומתוקנת בצפון אירופה.

בכל אופן, תתחילי להיות כלבה בחזרה!
צועקים עליך? תצעקי חזרה מול כולם!
מאיימים? תאיימי בחזרה!
מקללים? אם אין ברירה, תחזירי לנבלות באותו המטבע, מי שמבין רק בכח, זה מה שתצתרכי לספק לו.
אל תספרי אף אחד ושמי על מי שעושה לך בעיות שם ז*ן, אין מה לעשות.

בהצלחה!

קראתי את תגובתך, גם אני הגבתי כאן אגב

אני הגבתי בדיוק כמו שאתה ממליץ לה -
העניינים ברמה הפרקטית?! מצויינים.
ברמה האישית? אני מרגישה לא טוב. לא ביחס אל מי שזה קרה אלא ביחס לעצמי. אני אוכלת את עצמי דקה-דקה,
לא מאמינה על שהשתמשתי בטונציה ומילים כאלה. גם כשאני מנסה לתרץ לעצמי שסך הכל גדשה הסאה ולא יכולתי אחרי הרבה מאוד מקרים זדוניים מהצד השני-
ובטח שלא אני יזמתי את התגובה אלא הגבתי והגנתי על עצמי - זה לא עוזר. אני מרגישה בושה רק מעצמי.
ברור שלא תהיה פעם הבאה, כי יש אנשים כוחניים ושתלטנים שלא מייחסים שום צורה ודרך לדרישה אלא אם כן מעורב שם כוח.
ודווקא בגלל זה - עם בכירים הם מתנהגים בסדר גמור. עם שאר העובדים - מתנהגים שלוחי רסן.

מה עוזר לי אחרי כל הסיבות המוצדקות שלי? כלום. אני מרגישה בושה מעצמי, מהסטנדרט האישי שאני מאפיינת את עצמי.

goldy

New member
אתה צודק ב100%
מה היא תעשה לאחר הפיטורים?

הרי אף שמוק לא מרשה לעצמו להתנהג ככה לפני שהוא מוודא שהבוס רוצה ליקוקים בלבד, ומי שלא קודם מלקק הוא המפוטר, צודק ככל שיהיה.

Kagg6

New member
אז מה עדיף?

שיקחו את הכבוד שלה וינקו איתו את האסלה בשירותים?
לא התכוונתי שתתחיל להתגרות באחרים, אבל אם הם באים אליה שתדע לעמוד על שלה.

אני יכול לומר על עצמי שאני פוטרתי לא מזמן מהעבודה שלי כי הבוס לא אהב את הדרך שעניתי לו.
בזמן שאחרים ליקקו לו את איזור החלציים וכל מה שמסביב ובלעו מה שיוצא לו מישם בראש מושפל, אני עניתי לשאלות המטופשות שלו ולא אמרתי "אתה צודק, אני סתם אדם זוטר ועלוב ואתה סוג של אלוהים".
לא התחצפתי, הייתי פשוט הכי ריאלי וצודק, כניראה זה לא סיפק את התאוות החולניות שלו...

אז איבדתי את העבודה שלי, הכבוד שלי יותר חשוב.. לא אתן לאיזה אפס מאופס שיש לו קמצוץ של סמכות לנקות איתי את הריצפה.

לשמור על מקום העבודה זה חשוב, ואם היא תאבד אותה מחר ותיזרק לרחוב, אז אולי היא תשקול את מה שהצעתי לה או לפחות תעדן את זה.

שוב- אנחנו יודעים רק על חלק קטן מהתמונה הענקית, קשה לתת לה עצות חד משמעיות

goldy

New member
הבנתי שהגלגל שהמצאת עגול יותר

או שאתה מקושר.

Kagg6

New member
לא זה ולא זה

אני לא מובטל לגמרי חסר עבודה... המקום עבודה שלי דיי מורכב, אם היית כאן איתי היית מבין.

Kagg6

New member
קשה לי להגדיר

שוב זה קצת מורכ, יש כמה שכבות של דרג וכ'ו וגם עבודה

Surrealistical

New member
צעקת על אישה עד לבכי??

מה לא בסדר איתך? הרביצו לך יותר מידי כשהית קטן? לא מובן לי איך אתה בכלל משתף אנשים אחרים בזה בלי להרגיש בושה איומה.
זאת הבעיה במדינה שלנו: אנשים דפוקים בשכל כמוך מגיעים למשרות שבהם יש להם זכות להרים קול על עובד. במדינה מתורבתת אף אחד לא היה מקדם אדם כמוך למשרה כזאת.
פשוט גועל נפש, לא רק שהרמת את הקול שלך על מישהי, אלא גם גרמת לה לבכות. אתה צורח גם על אנשים ברחוב כשהם לא עושים מה שאתה רוצה? או רק על אנשים שלא יכולים להחזיר לך עקב תפקידם?
נראה שההתנצלות שלך נבעה רק מהעובדה שהיא היתה חדשה ולא הכירה אותך, וזה עושה אותך בן אנוש דוחה.

oneofus

New member
צעקת על אישה עד לבכי ....

אם אצעק על גבר הוא יבכה?
אני לא מתבייש בכלום , אני אומר את האמת ולא מתבייש בזה.
כשיש משבר והפקידה החדשה הזו חושבת שהיא עובדת בהסתדרות צריך לשים אותה במקום.
אמרתי לה שאם היא לא תעביר אותי מיד לאדם הרלוונטי, היא תגרום נזק אדיר, כשהיא התווכחה והתחילה למשוך אותי
אמרתי לה שתגיד לו שאני על הקו (היא יושבת לידו) וכשלא הבינה אמרתי לה פשוט שאם לא תעביר אותי, למחרת כשאהיה במשרד היא תפוטר למזלה ולמזלנו זאת שעל ידה שמעה את הצעקות! לקחה לה את הטלפון טיפלה מיד ומנעה נזק גדול!
לא את ילדונת בת 24 ולא היא (בגיל שלך) תשלמנה ללקוח את הנזק אם יהיה כתוצאה מהרשלנות !
יש לי 50 משפחות לפרנס גברת סוראליסטית , ומי שלא מבינה את זה שתחפש עבודה אחרת!

ההתנצלות שלי הייתה כי כי לא ידעתי שזו תינוקת בת 24 , וחשבתי שזו אישה!
אני אכן בן אנוש .יש לי דם בעורקים והוא חם!

אמלי12

New member
לצערי זאת תרבות העבודה בארץ

(באתי מהראשי, למרות שגם אני 20++
)
מכמה מקומות שיצא לי לעבוד בהם ולשמוע מחברים, וכן מדובר גם במקומות שנחשבים איכותיים, היי-טק, וכו', תמיד יש כמה אנשים שצועקים כי הם חושבים שככה מזיזים דברים ואם הם לא יצעקו לא יישמעו אותם ודברים לא יזוזו. (כן, הרבה פעמים זה מכוון וזאת סוג של אסטרטגיה, לא מוצלחת לדעתי, אבל זה לא רק פתיל קצר.)
כנראה שזאת מין תרבות של אנשים עם סגמ"ת (כפי שאמרו כאן כבר) שיצאו מהצבא וחושבים שהם עדיין מפקדים וכולם פקודים שלהם.
לצערי זה קורה בהרבה מקומות עבודה בארץ זאת מין תרבות עבודה כזאת שאף-אחד כמעט לא מעז לצאת נגדה ומי שסובל זה האנשים השקטים והמנומסים שלא רגילים לצעקות.
אגב, גם בתור עצמאי יכול להיות לך שותף צעקן, גם בתור עצמאי יש לך משקיעים על הראש ויש לך לקוחות ואף-פעם אתה לא לגמרי אדון לעצמך, אתה לא עובד לבד בואקום.
אני בטוחה שאם היית עובדת בחברה בחו"ל לא היית סובלת מצעקות, גם עם האופי שלך.
אבל, בתוך עמך את חיה, ולכן את צריכה לסגל לעצמך דרכי התמודדות ולא לתת לאחרים לדרוך עליך, אם מישהו צועק עליך את בהחלט יכולה להעיר לו על כך ולבקש שלא יצעק, את לא חייבת לצעוק בחזרה. אם את מעירה לו כמה וכמה פעמים באסרטיביות וזה לא עוזר אז תגשי לבוס שלך ותתלונני.
כמו שאת חוששת מפיטורים גם בוסים (טובים) חוששים לאבד עובדים טובים ולכן הם צריכים לעשות מאמץ לשמר אותם ולדאוג שיהיו מרוצים.
דבר נוסף, את אומרת שזאת עבודת סטודנט, את לא עושה אותה כל השבוע ולא שם יום יום (נכון?) אז תשתדלי לקחת את זה פחות קשה, את באה, עובדת, והולכת,
זאת סה"כ העבודה שלך ולא העבודה הקבועה שלך אז תשתדלי לקחת פחות ללב.
בהצלחה.

נהורית1

New member
היי אני מהראשי

יש פתגם שאומר ש'אם אתה צועק שומעים אותך, אבל אם תדבר גם יבינו אותך'.
לצערי הרבה אנשים מעדיפים שישמעו אותם כי ככה הם בולטים יותר ומפגינים נוכחות.
רוב המגיבים לפני אמרו שכדאי להבליג ולתת לדברים לזרום, כי זו עבודה זמנית.
אני חושבת שדוקא בגלל זה שזו עבודה זמנית כדאי לך 'לתרגל' על אחרים איך להתיחס
אלייך בכבוד. כי אחרת תתרגלי לצעקות של אחרים, דבר שיפגע בבטחון העצמי שלך. אם
מישהו צועק עלייך, ולפי דעתך הוא לא צודק. תצעקי בחזרה 'אל תצעק עלי, גם אני יודעת לצעוק
בדיוק כמוך'. אולי בהתחלה קצת יקבלו הלם אבל במשך הזמן יתחילו להתיחס אליך בכבוד. אל
תעשי מעצמך שק חבטות, תקחי את עצמך ברצינות ותני לעצמך את הכבוד המגיע לך. כך גם
אחרים יתיחסו אלייך. כך תכנסי לעולם האמיתי של עבודה כבר עם נסיון של איך את רוצה
שיתיחסו אלייך.

בהצלחה.

obelina

New member
בבית חולים צועקים ? זה מעניין. מתה להגיע

לבית חולים הזה ולראות איך הצוות צועק ליד חולים שצריכים שקט בשביל להיות רגועים.

למעלה