לצערי זאת תרבות העבודה בארץ
(באתי מהראשי, למרות שגם אני 20++
)
מכמה מקומות שיצא לי לעבוד בהם ולשמוע מחברים, וכן מדובר גם במקומות שנחשבים איכותיים, היי-טק, וכו', תמיד יש כמה אנשים שצועקים כי הם חושבים שככה מזיזים דברים ואם הם לא יצעקו לא יישמעו אותם ודברים לא יזוזו. (כן, הרבה פעמים זה מכוון וזאת סוג של אסטרטגיה, לא מוצלחת לדעתי, אבל זה לא רק פתיל קצר.)
כנראה שזאת מין תרבות של אנשים עם סגמ"ת (כפי שאמרו כאן כבר) שיצאו מהצבא וחושבים שהם עדיין מפקדים וכולם פקודים שלהם.
לצערי זה קורה בהרבה מקומות עבודה בארץ זאת מין תרבות עבודה כזאת שאף-אחד כמעט לא מעז לצאת נגדה ומי שסובל זה האנשים השקטים והמנומסים שלא רגילים לצעקות.
אגב, גם בתור עצמאי יכול להיות לך שותף צעקן, גם בתור עצמאי יש לך משקיעים על הראש ויש לך לקוחות ואף-פעם אתה לא לגמרי אדון לעצמך, אתה לא עובד לבד בואקום.
אני בטוחה שאם היית עובדת בחברה בחו"ל לא היית סובלת מצעקות, גם עם האופי שלך.
אבל, בתוך עמך את חיה, ולכן את צריכה לסגל לעצמך דרכי התמודדות ולא לתת לאחרים לדרוך עליך, אם מישהו צועק עליך את בהחלט יכולה להעיר לו על כך ולבקש שלא יצעק, את לא חייבת לצעוק בחזרה. אם את מעירה לו כמה וכמה פעמים באסרטיביות וזה לא עוזר אז תגשי לבוס שלך ותתלונני.
כמו שאת חוששת מפיטורים גם בוסים (טובים) חוששים לאבד עובדים טובים ולכן הם צריכים לעשות מאמץ לשמר אותם ולדאוג שיהיו מרוצים.
דבר נוסף, את אומרת שזאת עבודת סטודנט, את לא עושה אותה כל השבוע ולא שם יום יום (נכון?) אז תשתדלי לקחת את זה פחות קשה, את באה, עובדת, והולכת,
זאת סה"כ העבודה שלך ולא העבודה הקבועה שלך אז תשתדלי לקחת פחות ללב.
בהצלחה.