מה לדעתכם יעשה נחל ב"ש לעיר כאשר הוא יוצף?

zivi3232

New member
מה לדעתכם יעשה נחל ב"ש לעיר כאשר הוא יוצף?

כשנחל באר שבע יוצף לאורך כל שמונת הקילומטרים שבשטח השיפוט של העיר הוא יהפוך את באר שבע לאחת מערי התיירות החשובות בישראל. 30% מ-3.5 מיליון התיירים המגיעים לישראל יבקרו בעיר באר שבע (בגלל הנחל, בגלל מיזמי התיירות שיבנו בעקבות הנחל, ובגלל שיספרו להם את הסיפור התנכ"י של העיר) , והנחל יביא לעיר גם תיירות פנים. יבנו לאורך הנחל אלפי חדרי מלון ואטרקציות (כולל אטרקציות מים), והעיר העתיקה שסמוכה לנחל תשוקם ותהפוך לפנינה נדל"נית.
הנחל ישקם את תדמית העיר וימשוך תושבים חדשים, ויאיץ הקמת מיזמי נדל"ן גם באזור הנחל וגם בחלקים אחרים של העיר.
קופת העירייה תתמלא והיא תשדרג תשתיות בכל רחבי העיר ותבנה פארקים חדשים.
התיירים שיגיעו ימלאו את קופות העסקים בעיר, עסקים נוספים יפתחו, ויווצרו מקומות תעסוקה חדשים.

זה מה שיקרה לעיר כאשר נחל באר שבע יוצף.

עלות הפרוייקט מוערכת ב-200 מיליון שקל בהערכה ראשונית. סביר שהעלות האמיתית היא 50% יותר מהעלות הראשונית, קרי 300 מיליון שקל+-. עיריית באר שבע גייסה עד עכשיו 100 מיליון שקל מתורמים מחו"ל.

zivi3232

New member
גשר הצינורות שעובר מעל הנחל

דמיינו כמה בתי קפה ומסעדות יפתחו לאורך שמונת הקילומטרים של נחל באר שבע המוצף.

zivi3232

New member
ה-River Walk שבסן אנטוניו המדברית

האם זה מה שיקרה לנחל באר שבע?

אבישי ק

New member
הייתי שם, זו זרימה די חלשה אבל..

זה עשה פלאים לעיר וזה מאד יפה
ההדמיות שמופיעות הן קצת מוגזמות
צריך מילוי יותר קטן של הנחל וזה יכול לחולל מהפך בתרבות הפנאי בעיר
שלא לדבר על מקום צונן שיהיה ניתן להגיע אליו בימים חמים.

zivi3232

New member
לא נראה לי שיהיה אפשר לשחות בנחל

אני לדוגמא גר בכפר סבא בקיץ אנחנו הולכים לים בהרצליה כי זה קרוב.
בבאר שבע אין ים ולכן הרבה נוסעים לאשקלון כי יש שם את אשקלונה וים, אבל הבעיה שזה לוקח שעה מבאר שבע.
אפשר לבנות בבאר שבע פארק מים כמו אשקלונה ואם רוצים להשקיע אז אפשר לבנות בריכה גדולה כמו סן אלפונסו דה מאר שבצ'ילה.

tapuzo2

New member
רק שזה עובר במרכז העיר ולא בפארק בשולי העיר

אם היו עושים תעלת מים כזו שתעבור למשל באזור שכונות ג-ד-האוניברסיטה
כחלק משיקום עירוני ופינוי בינוי ובונים את זה בתור טיילת משני הצדדים באמצע העיר זה משהו אחד.

בפארק באר שבע זה נחל באמצע פארק לא באמצע העיר.
גם יש בעיה לבנות מסעדות וכד' אם לא ישלטו על הנחל כך שלא יציף בחורף.

zivi3232

New member
אתה טועה הנחל כן במרכז העיר

שכונה ד' והאוניברסיטה זה לא מרכז העיר. מרכז העיר זה העיר העתיקה, התחנה המרכזית, וקריית הממשלה. הנחל חוצה את העיר ממזרח למערב ונמצא 1 ק"מ דרומית לתחנה המרכזית וגם עובר בעיר העתיקה ובשכונות נווה נוי ונווה זאב.
וחוץ מזה אם יבנו שם מגדלים מרכז העיר יתרחב דרומה, יש אזור תעשייה דרומית לעיר העתיקה ויכולים לפנות אותו לטובת מגדלים.

אבישי ק

New member
אני חושב שהכוונה היא לבנות מסביב לנחל

זתומרת המשך פיתוח וגדילה של העיר
כאשר חלק חדש לחלוטין יבנה בצמוד לנחל עם מסעדות ופארקים

zivi3232

New member
תמונה אווירית של נחל באר שבע

נחל באר שבע (מימין) למד פארק נחל באר שבע (משמאל). באזור נחל רוחבו של נחל באר שבע מגיע ל-100 מטרים! דמיינו כיצד תיראה העיר כאשר כל השטח החום המתחיל מהדשא (משמאל) ועד לקצה התמונה (מימין) יתמלא במים.

zivi3232

New member
תיקון טקסט

נחל באר שבע (מימין) לצד פארק נחל באר שבע (משמאל). באזור זה רוחבו של נחל באר שבע מגיע ל-100 מטרים! דמיינו כיצד תיראה העיר כאשר כל השטח החום המתחיל מהדשא ועד לקצה הימני של התמונה יתמלא במים.

הכותרת המבלבלת

הכוונה היא למצב בו יזרמו מים בתוך הנחל.
המושג הצפה הוא כאשר המים גואים מעבר לגדות וגורמים לנזקים - מה שהיה המצב לפני הסדרתו של נחל באר שבע.
המים שיוזרמו לנחל ה"מחודש" יביאו לחיים, לפריחה ולפיתוח אזורי ומקומי.

השאלה שלי היא: מהיכן ימצאו המים, מה תהיה איכות המים ומה תהיה מהירות זרימת המים.

דןמור

New member
חלומות באספמיה.. בשני מובנים...

גם ברמת הסיכוי שאכן הנחל יחזור לפעול (לא סביר ב-15 שנים הקרובות).

אבל יותר מזה - 30% מתיירי חוץ שמגיעים לישראל יבקרו בבאר שבע? זאת ממש חוסר הבנה של התיירות בישראל.

קודם כל, רק 25% מהתיירים מגיעים לישראל למטרות תיור. רוב התיירים מגיעים לענייני צליינות, משפחה, עסקים, כנסים וכו' - 90% מהם ממילא לא יגיעו לבאר שבע.

יותר מזה, למרות היותה של תל אביב עיר מאד מושכת לתיירים, רק 56% מהתיירים המגיעים לישראל מבקרים בעיר. לחיפה, שיש בה את הגנים הבהאים, שזה אתר מאד מרשים וידוע ברמה הבינלאומית, מגיעים רק 25% מהתיירים.
לטעון כאילו באר שבע יכולה באמצעות נחל באר שבע (ושוב, בסה"כ נחל) למשוך 30% מהתיירים המגיעים לישראל זה חלום רחוק ולא מציאותי.

אין ספק שיש לזה יתרונות ברמת התיירות פנים ושיפור הנדל"ן בבאר שבע, אבל כל השאר זה בעיקר חלומות.

zivi3232

New member
אתה מנותק מהמציאות

באר שבע היא העיר הראשונה שהוזכרה בתנ"ך, אברהם אבינו שחשוב לשלושת הדתות הקים את העיר.
עכשיו אין הרבה תיירים שמגיעים לעיר בגלל שאין הרבה מה לעשות בבאר שבע אבל כשיהיה בעיר נחל, אטרקציות, ובתי מלון הרבה תיירים יבואו לעיר.
וחוץ מזה הנחל צפוי לפתח את העיר בלי שום קשר לתיירים , אנשים ירצו להתגורר בעיר ולכן יקימו פה גורדי שחקים ופארקי הייטק נוספים, ואז לתל אביב לא יהיה שום יתרון על באר שבע.

XrayCharlie

New member
"...לתל אביב לא יהיה שום יתרון על באר שבע"

מי כאן מנותק מהמציאות?

כולה נחל מסכן (אם יהיה).

Rubim88

New member

zivi3232

New member
גם לך אין הבנת הנקרא אני רואה

אני מזמין אותך לבקר בסן אנטוניו ובפיניקס ולראות מה נחל יבש עשה לעיר כאשר הזרימו בו מים.

למעלה