מה לדעתכם יעשה נחל ב"ש לעיר כאשר הוא יוצף?

דןמור

New member
וואו, זה כל-כך לא מציאותי

התרחיש שאתה מתאר מנותק מהמציאות ברמות שקשה לתאר.

אתה באמת מאמין שלתל אביב לא יהיה יתרון על באר שבע? והכל בגלל נחל, גורדי שחקים ופארקי היי-טק?
נו באמת.

קשה להתווכח עם טיעונים כאלו כשאין שום בסיס שיכול להחזיק אותם.

אני מאד מקווה לראות את באר שבע מתפתחת והופכת למטרופולין אמיתי, אבל היא אף פעם לא תהיה מושכת תיירי חוץ (לא ברמה היסטורית ולא כעיר בילוי) וגם לא תתחרה כלכלית או תשתווה לתל אביב בעשורים הקרובים (עיר שמייצרת לבד למעלה מ-50% מהתמ"ג).

zivi3232

New member
אתה לא מבין

מהם היתרונות של תל אביב על העיר באר שבע?
תעסוקה, בילויים, תשתיות, מגורים, תרבות, שטחים ירוקים, חינוך, תדמית.

כאשר נחל באר שבע יפותח, וכאשר יקימו פארקי הייטק נוספים, וגורדי שחקים לא יהיה לתל אביב שום יתרון, לא תעסוקתי, לא תדמיתי, לא מבחינת חינוך, לא בילויים, ולא תשתיות, כי כשיותר ויותר אנשים יעברו להתגורר בבאר שבע הכל יתפתח בעיר וזה לא משנה שתל אביב מייצרת את רוב התמ"ג של המדינה כי את האזרח הפשוט זה לא מעניין. האזרח פשוט רוצה לגור בעיר מפותחת ובסביבה טובה. אני לא דיברתי על כך שבאר שבע תייצר את רוב התמ"ג של המדינה או שהיא תהפוך לעיר יותר גדולה מתל אביב אני דיברתי על היתרונות של תל אביב מבחינת האזרח הפשוט שכולם יתבטלו בזכות הנחל והפיתוח שיבוא לאחר פיתוח הנחל.
נניח הרצליה יש הרבה אנשים שמעדיפים לגור בהרצליה ולא בתל אביב כי שם הם עובדים ומבלים, ואפילו תושבי תל אביב הולכים לעבוד ולבלות בהרצליה, כך גם יקרה עם באר שבע. אנשים רוצים לגור בעיר יפה ומפותחת וקרוב למקום התעסוקה והבילויים שלהם, אין שום קשר לגודל העיר או לתמ"ג כי אחרת אנשים לא היו מתגוררים בעומר או בלהבים הם היו מתגוררים במרכז הארץ ונוסעים כל היום לבאר שבע, אבל אנשים רוצים לגור קרוב למקום העבודה והבילויים שלהם.

כך גם היה קורה אם חיפה. אם היו מפתחים את העיר התחתית של חיפה לפני 20 שנה יזמים היו בונים שם בתי מלון ומגדלים, ואם היו מפתחים את הנמל היו מקימים שם מיזמי תיירות מדהימים, ואז לעיריית חיפה היה הרבה כסף להשקיע בעיר והיא הייתה היום עיר מבוקשת כמו תל אביב. הרי מה חסר בחיפה? יש שם הייטק, יש נמל, יש תשתיות מפותחות, יש אקדמיה, למה היא לא הופכת להיות עיר מבוקשת כמו תל אביב? הסיבה היא בגלל שאין בחיפה טיילת כמו בתל אביב עם מסעדות ובתי מלון ואין בחיפה גורדי שחקים, תיירות מכניסה הרבה כסף ופותחת בעיר מקומות בילוי, חיפה חייבת לפתוח את העיר לים ולהעיף את התעשייה ואת המחסנים מחוף הים, ולבנות במפרץ פארק ענק וירוק במקום התעשייה והזיהום.

tomer1976

New member
אני לא מבין למה גורדי שחקים זה המטרה?

מה יש בגורדי שחקים שגורם לעיר להיות יותר טובה ומבוקשת?
בפריס כמעט ואין גורדי שחקים והיא עיר מאד מבוקשת.

דןמור

New member
כל אלה לא רלוונטיים לתיירות חוץ + ענייני תמ"ג

כפי שכתבתי למעלה, אני מאד מקווה שבאר שבע תתפתח ותמשוך אוכלוסייה חזקה שתרצה לגור בה ושתוכל לבלות ולעבוד בה.

עם זאת, מבחינה תיירות חוץ הסיכוי שלה להתחרות בתל אביב הוא אפסי.
למה שתייר חוץ יגיע לבאר שבע ולא לתל אביב? או אפילו גם וגם? יש כאן חוסר הבנה בהתנהלות תיירים בישראל (או בכלל).

לצד זה, דרך אגב, בניגוד למה שכתבת - לתמ"ג יש משמעות עצומה - ובוודאי שזה אכפת לאזרח הפשוט. זה אומר שרוב מקומות העבודה המשמעותיים נמצאים כיום בתל אביב (בנקים, חברות השקעות, פיננסים, היי-טק, משרדי עורכי דין, רואה חשבון, משרדי חברות גדולות וכו') ורוב המרכז הכלכלי והפיננסי נמצא בתל אביב (ורמת גן).
מבחינת האזרח זה אומר הרבה מאד מקומות עבודה - גם באופן ישיר (עובדים במקום) וגם באופן עקיף (שירותי אוכל ומסעדות, ניקיון וכו') - ולכן, אנשים יעדיפו לגור בקרבת תל אביב.
פארקי היי-טק זה חשוב, אבל להרבה יישובים כיום יש פארקי-הייטק (רעננה, הרצליה וכו') ועדיין הם לא יכולים להתחרות בתל אביב במובן הכלכלי-תעסוקתי ובטח שלא התיירותי.

כמובן שאני בעד פיתוח באר שבע, אבל לטעון כאילו 30% מהתיירים יגיעו לבאר-שבע זאת הנחה מנותקת מהמציאות.

לצד זה, לא הבנתי מה הקשר לגורדי שחקים - רוב הערים באירופה נטולות גורדי שחקים והן הרבה יותר מצליחות בכל מובן מהערים בישראל.
האם אתה חושב שבנייה של גורדי שחקים בבאר שבע תגרום לה להצליח יותר? לבאר שבע יש עתודות קרקע מטורפות, בניגוד לתל אביב - ובתל אביב, רוב התושבים דווקא גרים בבניינים נמוכים (או עד 10 קומות). המגדלים מיועדים ברובם המוחלט למשרדים, דבר שכמעט ולא רלוונטי בבאר שבע.

אבישי ק

New member
אתה גולש לעניין הריכוזיות וחוסר תחרות

בגלל שכל הבנקים והחברות מרוכזות באזור פצפון אין כלכך תחרות ונוצרים קרטלים.
אבל נשאיר את זה לדיון אחר.

zivi3232

New member
בוודאי שגורדי שחקים יתרמו לכלכלה של העיר

העובדה שאנשים רבים גרים בתא שטח מצומצם תורמת לעסקים שנמצאים באזור, מפחיתה עלויות הקמה ותחזוקה של תשתיות. ובנוסף גורדי שחקים מסוגלים להחיות אזורים נחשלים ותורמים לפיתוח תשתיות באזור בו הם נבנים.

דןמור

New member
אין קשר בין צפיפות מגורים לבין גורדי שחקים

רוב הבניה בישראל של שכונות מגורים של גורדי שחקים (ראשון לציון מערב, נתניה מזרח וכו') דווקא ברמת צפיפות נמוכה יחסית - ואף נמוכה יותר מאשר שכונות ותיקות בעלות 4-5 קומות בלבד.

בפריז, שבה אין כמעט גורדי שחקים למגורים, רמת הצפיפות גבוהה פי כמה מכל עיר בישראל, כולל מתל אביב.

התכנון ההרסני של שכונות פרווריות כמו אלו המוזכרות לעיל, וכמו רוב השכונות החדשות בישראל המתמלאות בגורדי שחקים, גורמות בדרך כלל לנזק עירוני ולא לתרומה - ובעיקר מאופיינות בהעדר עירוב שימושים ותלות מוגברת ברכב.

כדאי ללמוד לקח מהביקורת על העבודות בנחל רבה

מי שרוצה מוזמן לבצע חיפוש קל בגוגל על נחל רבה בראש העין...

נחל באר שבע הוא מקרה מסובך יותר, בגלל האופי השטפוני, וזה גם מסדרון אקולוגי ראשי בין בקעת באר שבע ובין הנגב המערבי. הרעיון להציף 8 ק"מ, יגרום לנזק סביבתי לא מבוטל ויעורר בעיות תחזוקה קשות. נראה לי עדיף בהרבה, בתחום פארק באר שבע בין כבישים 40 הישן והחדש, לחפור תעלה מלאכותית היקפית באורך כמה קילומטרים לצרכי תיירות - ולהשאיר את נחל באר שבע כנחל שטפוני ויבש (כמובן יש לעצור את הזיהום המגיע מנחל חברון).

tapuzo2

New member
היום שוב שריפה בבז"ן ליד הטיית (הרס) הקישון

מה יעשו לנחל באר שבע?
אם הדוגמה זה הקישון והירקון הנה התשובות:

א. יבנו המון קניונים לצידו, בתור אזורי "בידור"
ב. יבנו מעליו עוד המון גשרים ומחלפים אחרי שיהיה נחל איתן..
ג. ברגע שיהיו מספיק מים ידחפו לקרקעית ביוב ממפעל מזהם (אופס היה גשם חזק ודלף..)
ד. שטחי השוליים שלו יכורסמו לאט לאט
(אם לא משטחי מכליות כמו שקרה בקישון, אז מגרשי חניה או חניית משאיות או חנית רכבי איסוף זבל וכו וכו'
כל פעם שיצטרכו איזה פונקציה בשולי העיר יקחו עוד פיסה ממנו.
ה. שטחים אחרים ימוסחרו ליזמים פרטיים שיקבלו אפשרות למסחר את הפארק
שוב בתירוץ של 'שימושי פנאי' (מגרשי גולטיים, פארק אקסטרים, מיניגולף..)

zivi3232

New member
זה לא יכול לקרות בבאר שבע

בגלל שהקישון נמצא בתוך אזור התעשייה במפרץ ואזור התעשייה של באר שבע נמצא מדרום לנחל. ולמה שיבנו מגרשי חנייה בנחל אם יש מלא שטחים אחרים ריקים, אולי שחכת אבל לבאר שבע יש מלא שטחים כמו עמק שרה שחצי ממנו ריק.
ולמה פארק אקסטרים, מיני גולף, פארקי מים, ולונה פארקים זה רע? חוץ מזה כבר מסחרו חלק מהנחל יש שם מרכז מסחרי ובית קולנוע ואני לא בטוח שזה רע.

tomer1976

New member
בתור כפר סבאי, שרק בא לבקר את סבתא...

אתה מכיר את באר שבע טוב מאד. ובמקרה אתה גם מומחה בדיוק בנושאים שמעניינים את אור ידידנו הותיק.
למה אתה מתבייש להודות שאתה אור?

zivi3232

New member
שחרר אחי שחרר

כמו שאני מכיר טוב את באר שבע אני מכיר טוב גם את כפר סבא, חיפה, פתח תקווה, הרצליה, ותל אביב ויכלתי לפתוח שירשור גם עליהם.

ולא שזה עיניינך אבא שלי גר ליד באר שבע ואני נוסע אליו הרבה.

zivi3232

New member
ודרך אגב זה פעם שניה שאתם חופרים לי

מאז שנרשמתי לתפוז פתחתי 3 שירשורים על באר שבע וכל פעם אתם קוראים לי אור, יש לכם בעיות כנראה.

zivi3232

New member
ותומר כדאי שתיכנס לשירשור הקודם שפתחתי

ותראה כמה שאתה ומשתמש נוסף מציקים לאנשים בפורום הזה וזה עובר את גבול הטעם הטוב.

אבישי ק

New member
זה ניסיון לדליגיטימציה, ככה קל יותר לשלול את

מה שאתה רושם
זה לא משנה מי זה אור
אם יקראו לך אור ויציגו אותך בצורה שלילית אז יהיה יותר קל לבטל את כל מה שאתה רושם.
פשוט תרשום שאתה לא אור וזהו.

zivi3232

New member
תודה אחי

tomer1976

New member
תודה על הקישור, אני חוזר בי. אתה לא אור.

הזכרת לי שפעם הגבתי לך ושהגעתי אז למסקנה שאתה לא אור.
אבל אין ספק שאתה ואור יכולים להיות חברים ממש טובים עם הרבה נושאי שיחה.

דןמור

New member
מה זה משנה?

אם הוא אור, שייהנה מזה, ואם הוא לא - גם כן.
אני לא רואה איך זה משנה לדיון.

למעלה