מה להוסיף על מנת להסוות את טעם הדג של האומגה?

razgalili

New member
khish ו sen69

אזהרה שנייה - אני מבקש משניכם לשמור על תרבות הדיון בפורום. הפורום נועד להחלפת מידע ולא להחלפת מהלומות. אם מישהו לא מסכים אתך - או שתסכימו לא להסכים או שתנסו לשכנע. אנא הבינו - אתם חשובים לי ודעותיכם חשובות לי, אבל יותר מזה חשוב לי שהפורום יהיה עניני ולא יעסוק במריבות. השאלות שאתם מעלים הן שאלות חשובות ועקרוניות ורצוי להבהיר אותן היטב.

guybz

New member
שנעשה סדר בחומצות שומן?

ALA כפי שכתוב על המוצר שהוזכר הוא כינוי (שגוי) לחומצה אלפא לינולנית או באנגלית alpha Linolenic Acid . זוהי חומת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3 המצויה בפשתן. הקיצור הרשמי הנכון שלה באנציקלופדית הליפידים הוא LNA. חומצה לינולאית (שימו לב להבדל- "א" במקום "נ") הינה חומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 6 המצויה בדגנים תירס וזרעים רבים אחרים. הכינוי שלה הינו LA . חומצה אלפא ליפואית alpha lipoic acid איננה כלל חומצת שומן אלא חומצה אורגנית קרבוקסילית גפרתית (מכילת גפרית) ואין מצב שיכניסו אותה למוצר המכיל חומצות שומן. אכן חומצה אורגנית זו מכונה בקיצור ALA ומכאן מקור הטעות הנפוצה בינה לבין חומצת שומן לינולנית. למי שעוסק במתן תוספי מזון חשוב מאד להקפיד על הנושא המבלבל הזה. חומצת שומן לינולנית כלומר אומגה 3 צמחית היא טובה ולינולאית כלומר אומגה 6 היא רעה (בעיקרון, בדרך כלל ל90% מהילדים והאנשים). חומצה אלפא ליפואית איננה תוסף מזון כמו שהסביר כאן רז ומשמשת ל"ריפוי" תחת בקרה רפואית כקואנטיאוקסידנט רב עצמה ויתכן כקילטור בזכות שני אטומי הגפרית (מה שלא הוכח כיעיל לדעתי). סיפור אחר לגמרי. מי שורצה להתעמק בנושא חומצות שומן תפקידן בגוף והגדרותיהן (המסובכות לצערנו) יכול לקרוא באתר שלי במאמר תזונת אומגה. יש שם פירוט של סוגי חומצות השומן והסיווג שלהן (אומגה 3, 6, 9 ומה משמעותן. שומן רווי ובלתי רווי, טרנס וציס ומה משמעותן, כולסטרול, HDL, LDL וכו') גיא

tanu1

New member
alpha lipoic acid - לא מבינה

נותנת לילד שלי - זה מומלץ או לא? תודה

guybz

New member
התשובה תלויה בשאלה "למה את נותנת חומצה אלפא

ליפואית לילדך?" אם יש סיבה טובה כמו מחסור משמעותי ידוע באנטיאוקסידנטים או צורך רפואי אחר אז אולי כן. אם סתם בגלל טעות או המלצה של חבר אז אני חושב שלא מומלץ, ביחוד לנוכח האזהרה לגבי הפעילות הקילטורית של המולקולה הזו שבזכות היותה מכילה אטום גופרית פעיל מסוגלת להסיע מתכות ממקום למקום בגוף, ולא וו דווקא בכיוון הרצוי. כלומר: למה לתת תוסף מזון או תרופה בעלת פעילות ביכוימית חזקה ובלתי ידועה אם אין סיבה טובה לכך? גיא

razgalili

New member
אם הילד שלך אוטיסט אז ממש לא בריא.

גם אם הילד עם בעיות לימודיות, ריכוז וכן הלאה, שיכולות להעיד על הרעלת מתכות כבדות. בגדול זה תוסף שצריך מאד מאד להזהר איתו.

tanu1

New member
תודה על התשובות

אנסה להבין קצת יותר. יש דרך לבדוק הרעלת מתכות? הילד שלי PDD NOS (יש גם הורים אחרים באתר?) והתוסף ניתן לו כחלק ממספר תוספים שמאוד שיפרו את מצבו, למרות שקבלתי הסבר מפורט על כל אחד מהם קשה לי מאוד להבין חומר רפואי או פיזיולוגי..אני גם קצת חדשה באתר ורק עכשיו נחשפת לכל האנפורמציה וזה גם לא פשוט. תודה בכל אופן

JacobSk

New member
לפי דעתי מינון מצחיק ולא רציני אבל כל אחד עם

החלתה שלו

למעלה