מה לעשות עם הכעסים שלה?

בונוסית

New member
גילה, כמו שכתבתי לך בעבר

וכמו שצינו יונה, רולן ויעלי, אין צורך שתראי לה שאתם שם בשבילה. נראה לי שבשלב הזה היא צריכה לראות את א ב א שלה שם בשבילה. תני להם קצת זמן ביחד. לדעתי, גם אם הוא מבקש , לא את זו שצריכה להצטרף. זה מוסיף לכול הדרמה.

עלמה 3

New member
גילה, יתכן שאני לא ישמע טוב

למה את אמורה להיות בכל מפגש בינהם...אם זה מפגש כזה קצר, אז אולי אפשר שהם יהיו לבד ...ו/או אחרי זמן תצטרפי אליהם... כנראה שאת מאיימת עבורה, ויקח לה זמן עד שהיא תפנים את הימצאותך ליד אבא שלה. אין לך מה לכעוס, את לא קשורה לכל המצב שלה, זה רק אבא ואמא שלה הביולוגים, את כרגע במצבה כמו מקל בגלגל, אולי היא צריכה ספייס ליד אבא שלה. סליחה אם זה לא לרוחך, אך אני הייתי מנסה להוריד במינון הפגישות לעת עתה וגם עבורך. בהצלחה

פרח 11

New member
קשה להיות ספוג שסופג כל פעם

את ההתנהגויות האלו... יכול להיות שהיא מאויימת מעצם הימצאך בפגישה שלה עם אביה. אולי היא מרגישה שהיא מתחלקת בתשומת הלב של אביה עם עוד גורם. היא רואה אותך כמשהו שחשוב לאביה, בתור עובדה קיימת ומקובעת חזק. גם אני חושבת שכדאי לא להגיע לכל המפגשים, תני להם כמה מפגשים לבד נטו. ואין מה לעשות אלא לקחת את הסיכון שאם הגרושה תעשה משהו, באותם המפגשים שבה את לא נמצאת, לא יהיה עד.

פרח 11

New member
או, נכון, זה גם רעיון טוב אבל

אני לא יודעת אם זה קביל בבית משפט

blonda3

New member
נשמע כאילו../images/Emo10.gif

גילה ובעלה מחפשים "להפיל את האמא" וזה הדבר הכי גרוע שיכול להיות לילדה. כואב לי לקרוא את זה. תחשבו רגע על הילדה המסכנה. אני זוכרת שהיו פעמים שהבת שלי הקטנה לא רצתה לראות את אבא שלה וכשהיה בא אלינו היא היתה ממש מגרשת אותו והוא היה אומר לי שאני אשמה שזה בגללי בעוד שלמעשה זה היה בגלל ההתנהגות שלו שפשוט עשתה לה רע..... וכשהכל נרגע והוא בא היא מאד שמחה לקראתו ואני שמחתי בשבילהם וגם כשלא היינו ביחד עודדתי את המפגשים ביניהם. ברור שלמה שהאמא משדרת או מרגישה כלפי האבא יש משקל אבל גם לילדה יש את התובנות והרגשות שלה. ולכעסים של הילדים הקטנים יכולות להיות המון סיבות שחלקן נמצאות בתת ההכרה או בזכרון שלהם...דברים שקרו ולפתע קופצים להם וכו'..... אם נניח שהאמא נלחצת ממך גילה מזה שאת נמצאת שם ואת בעצם כביכול נגדה ב"מלחמה" שיש לה עם בעלך....אז אולי זה גם עובר לילדה.וזה טבעי. אף אמא לא מרגישה בנוח כשהיא שולחת "לידיים זרות" ולא אוהבות או לא מפרגנות את הילדים שלה. לכן-אם חשוב לך הקשר של בעלך עם ילדתו את יכולה אולי לנסות לעזור לו דווקא מכיוון אחר של אולי לנסות לרכך אותו ואת האמא ולא ללכת איתה ראש בראש ולא להיות איתה במלחמות. כי את בעצמך רואה את התוצאות...... אני בעד קשר של הילדים עם שני ההורים אבל לא בכל מחיר ולא בכל מצב ולא במלחמות על גב הילדים ולפעמים צריך לדעת קצת להניח לדברים ולתת להם להרגע.....

מורכב

New member
מאפה שאבת את האינפורמציה הזאת

מי אמר לך שגילה הולכת ראש בראש עם ה
של בעלה אני חושב שאת פשוט לא בפוקוס ולא מכירה את כל השתלשלות החיים של גילה ובעלה חוץ מזה שגילה בקשה יעוץ ותמיכה ולא התקפה מה קרה נסעת היום לרמאללה

blonda3

New member
../images/Emo12.gifמורכבי-לא קראת טוב מה שכתבתי

לא כתבתי שגילה הולכת ראש בראש אלא הבעלה ראש בראש עם גרושתו אחרת לא היה מרכז קשר-נכון? ואני באמת לא מכירה את גילה ואת הנפשות הפועלות אם תקרא שוב אז תראה שצינתי זאת למעלה...ולכן בטוח שאני לא יכולה לקלוע במאה אחוז למקרה.... אבל גילה יכולה אולי לקחת ממה שאני כותבת לה מה שמתאים לה לכן אני כותבת לה ולא לך מורכבי היקר וגילה לא צריכה סניגור או פרשן..... ומה הקרש לרמאלה מה יש לחפש שם? הכל נמצא פה קרוב

gila411

New member
קצת סדר בדברים

אין לי שמץ של קשר עם אם הילדה,חוץ מזה שכשאני ברכב אני רואה אותן מרחוק מגיעות הילדה מאוד אוהבת את אבא שלה ויש בינהם קשר חם וטוב וקרוב הילדה גם אוהבת אותי אני מרגישה שאני נמצאת איתה בשלב מתקדם של בניית הקשר אני נותנת לה את המרחב להיות רק עם אבא שלה , גם במפגשים הקצרים ועל אחת כמה וכמה בסופי השבוע, אני מאוד קשובה לצרכים ולרצונות שלה אין סיכוי לקשר, לפחות לא בשלב הזה, או להדברות מינימלית בין האם לאב לאור סירובה החוזר ונשנה של האם לכל קשר עם האב

gila411

New member
עוד לא עניתם לי על השאלה

מה לעשות כדי לדלות ממנה מידע על מה היא כועסת כל כך אני מקבלת ומאמצת את העיצות שלכם, אני אוריד מעצמי בזמן הקרוב את ימי שלישי

עלמה 3

New member
את בודאי , ממש לא צריכה לדלות ממנה

מידע...אם זכרוני אינו מטעה אותי היא ממש פעוטה...ומצבה הרגשי בכי רע אז כל תישאול וחקירה יוסיפו לה עוד תיסכול... את מהצד שלך.... בכלל לא צריכה לדבר איתה על הנושא של אמא שלה או אבא שלה. את אישתו של אבא ותו לא, רק אהבה , סבלנות וסובלנות וחביבות.

blonda3

New member
מסכימה עם עלמה

הילדה קטנה אז צריך לעטוף אותה בהמון אהבה ולתת לכעסים ואולי לפחדים שלה להרגע.... ולגבי הקשר בין האמא והאבא.... אולי בעתיד המצב ישתנה לטובה זאת לדעתי צריכה להיות השאיפה של כולכם..... אולי כרגע הכל טרי וטעון לא יודעת אם סיפרת כאן או לא אבל יכולה אולי לנסות להרגיע אותך שבסוף הדברים נרגעים.... והזמן עושה את שלו. תשלחו לה אנרגיות חיוביות כמו ששולחים רייקי..... תחשבי דברים טובים על האמא גם אם כרגע היא מפלצת בעינייך... תראי שזה יעזור... חשיבה חיובית....

gila411

New member
אז איך

אבא שלה יוציא ממנה את המידע? אני לא התכוונתי לדבר איתה על זה בכלל, לפחות לא ביוזמתי. אם היא תעלה את הנושא אני אוכל לדבר איתה... הקטע הוא שהילדה נפתחת אליי ומספרת לי דברים שהיא לא מספרת לאבא למשל על הבית עם אמא מבחינתה יש צו איסור פרסום לאבא היא לא מוכנה לשתף אותו על העולם עם אמא וגם לא על הגן אבל אותי היא כן משתפת כשאנחנו לבד

עלמה 3

New member
למה זה כל כך מעניין ולמה צריך בכלל

להוציא ממנה מידע..... מה אתם או אבא שלה רוצים לשמוע.. אם היא מלווה ע"י מרכז הקשר או הרווחה אפשר להתלונן ולהעביר אינפורמציה על מצבה של הבת ושהוא דורש בדיקה וטיפול.. אם חווה דברים קשים, אלימות התנכרות מצד אמא אז יש מאבחנים מקצועיים לשם כך שדרכם היא תפתח ותוציא. ויתכן שאתם שמדרים לה כל הזמן ורוצים לדעת האם ומה קורה אצל אמה.. וזה משפיע לרעה והיא לא רוצה לבוא... את קולטת מה קורה לה ???? אמא משגעת אותה בלדלות מידע וגם אתם או רק האבא... תניחו לה תנו לה רווחה נפשית לפחות כשהיא אצלכם, ללא התעסקות בכלל של לדלות מידע. ושוב תלוי בת כמה היא בכלל ??????????????

gila411

New member
עלמה היא בת 4

אנחנו לא עוסקים כל החיים בלדלות מידע ממש לא הילדה ממש מפרידה בין העולם של אמא לעולם של אבא והיא לא מספרת כלום אם שואלים שאלה והיא לא רוצה לענות מניחים לה לגמרי מה שקורה אצל האמא לא מעניין אותי וגם לא את בעלי הבעיה היא שאנחנו רואים שהיא משדרת מצוקה ואנחנו רוצים לעזור לה ולכן מנסים להבין מה שורש המצוקה

blonda3

New member
שורש המצוקה

זה המצב שבו נמצאת הילדה קרועה בין כולכם........ ולא זה מה שחשוב ובטח לא לנסות להפיל את המצוקה של הילדה על האמא שלה. אם נדמה לכם שהיא במצוקה כשהיא אצלכם תפקידכם לנסות לעשות כל מה שאתם יכולים כדי שהיא תרגיש טוב חוץ מזה-גיל 4 הוא גיל קשה גיל המרד, מצבי רוח, לפעמים בגיל הזה יש משבר עייפות בשעות אחה"צ ואז כל ילד מגיב אחרת ולכל זה נוסף המצב של הפרידה וכו'.

למעלה