מה לקחת לבית חולים

TulyNY

New member
מה לקחת לבית חולים

אני כבר בשבוע 31 ואני רוצה לקנות את מה שריך לקנות.ראיתי הרבה רשימות כאלו בפורום הריון ולידה אבל אני חיה בניו יורק ואני צריכה לקנות כאן את כל הדברים כך שאם שמות תוצרת הארץ אין לי מה לעשות. תודה TulyNY

נתחיל?

אז קודם נתחיל עם בית החולים. להכין תיק עם מברשת שיניים,מסרק וכל הדברים שהית לוקחת ליום אחד של ביקור אצל חברה.אבל בגדים רק משהו נוח לצאת איתו מבית-חולים ומשהו נוח(לא חובה) ללבוש בבית חולים.כל השאר מקבלים שם. לתינוק-סל קל לאוטו (בד"כ מחוייבים על מנת להוציא את התינוק) בגדים לתינוק .כל השאר מקבלים (חיתולים,מטרנה,כובע) כל שאר מוצרי הילד כמו מיטה עגלה וכ"ו עדיף להיכנס לאתר של babys r us או לכל מקום אחר.להסתובב בחנויות של תינוקות ולבחור. אם את צריכה רשימת דברים אשמח לתת. שיהיה בהצלחה.

TulyNY

New member
קודם כל תודה

קניות לאחרי כר שיתי רשימה ב-Buybuybaby ואני מאוד מקוה שזה כל מה שאני צריכה לאחר הלידה. אני יותר מתכוונת לתיק בית חולים. משחות? תחונים מסוג מסוים? תחבושות? בגדים לתינוקת למשך כל הזמן בבית חולים? שמנים? אולי אני סתם מגזימה אבל תמיד נראה לי שהרשימה ממש ארוכה. TulyNY

efrat100

New member
תוספות

חלוק, נעלי בית נוחות, נעליים למקלחת, סוכריות חמוצות על מקל, תחתונים חד פעמיות, פדים עבים, מצלמה (לדאוג לבטריות ופילם), כרטיס ביטוח, חטיפים לבעל, רשימת טלפונים חשובים. וחוץ מזה - כל הכבוד על החריצות, כבר בשבוע 31 להכין את התיק. אני מסיימת עוד 3 ימים שבוע 38 ורק אתמול סיימתי עם התיק (כמעט...).

TulyNY

New member
חריצות???

תחתונים חד פעמים-באיזה חנות אפשר למצוא ואיזה חברה מומלצת? חריצות??? זאת סתם אובססיה חולנית כי אני כבר מתה להחזיק את הקטנה בידים.
TulyNY

efrat100

New member
בכל בית מרקחת

אני מצאתי ב- Walgreens אבל אני בטוחה שבכל בית מרקחת יהיה להם את זה. תשאלי את הרוקחת איפה אפשר למצוא את זה, ופשוט תקחי את מה שנראה לך הכי מתאים - אני לקחתי את ה- BRAND שלהם. ורק אזהרה קטנה - זה לא בסגנון שלVictoria Secret.

גם לנו לא היתה סובלנות

וממש ממש רצינו לראות אותה- אז בסוף היא נולדה בשבוע 33... אז חשוב מאוד להדגיש לה שאת רוצה להחזיק אותה, אבל שתקח את הזמן שלה ושתצא רק שהיא מוכנה... ואפילו תיק לא הספקנו להכין וזה לא היה סמפטי- אז רצוי שיהיה כבר מוכן. לידה נעימה!!!

ליאת127

New member
אני ילדתי בבוסטון

ולא היה צורך להביא מהבית פדים ותחתונים חד פעמים. הכל קיבלתי שם. אני לקחתי רק דברים אישים: נעלי בית, כלי רחצה, ספר לתינוק צריך כפי כתבו כיסא לאוטו, ובגדים כדי להוציא את התינוק מבית החולים.

TulyNY

New member
תודה לכולן על התשובות.ןןן

תודה לכולם על התשובות. עכשיו אני מרגישה יותר טוב ושסוף סוף אני יודעת מה צריך לקחת. בקשר לסובלנות אני תמיד מדברת אליה ואומרת לה שאני מתה כבר לראות אותה ןלהחי אותה אבל חשוב מאוד היא תמתין לפחות עוד 5 שבועות... משום מה להרבה אנשים מהמשפחה שלי יש הרגשה שאני יילד שבועים שלושה לפני התאריך שקבעו לי, אבל אין לזה שום סיבה מיוחדת, סתם הרגשה שלהם... אז נראה מה יהיה... TulyNY

irisgh

New member
תודה גם בשמי

עוד שבועיים וחצי ה due date, ועדיין לא הכנתי שום תיק.. שלחתי לבעלי את הקישור. שיראה שכתוב בהוראות (!!!) שיש לקחת עוזרת לקראת החזרה הבייתה. יש דברים שגברים פשוט לא מבינים בהם. רק אמא שלי מבינה בזה, ומשום מה היא ממש רחוקה. דא"ג, בעלי רוצה לנסוע לסופ"ש ל LA (בטח שעתיים- שלוש נסיעה). אתם חושבים שזה חכם?

TulyNY

New member
אני לא חושבת שזה חכם

אני חושבת שבשלב הזה כדאי שתיהיו קרובים לבית חולים שלכם ולמילד/ת. אני לא הייתי נוסעת,אבל אני מאוד פרנואידית אז אולי לא צריך להקשיב לי...

אני הייתי מוותרת...

נכון שהנסיעה יכולה לעבור בכיף, אבל למה לקחת את הסיכון? לי יש עוד 6 שבועות לתאריך היעד וכבר מעכשיו אני דוגרת...

קצת מנסיון...

אז קודם כל אני מוכרחה לציין שאני עברתי על כל הרשימות, כל הספרים וכל הפורומים וגם קיבלתי עצות מעשרים חברות, ובסוף ארזתי חצי בית בתיק ולא הצטרכתי כמעט כלום!!! אם את יולדת כאן בארה"ב את יכולה לחסוך מעצמך את התחתונים החד פעמיים ואת התחבושות. אני קיבלתי בבית החולים תחבושות נ-ה-ד-ר-ו-ת וגם נתנו לי עוד שתי חבילות לקחת איתי הביתה, כנ"ל תחתוני רשת - המשכתי ללכת בהם בשבוע שלאחר השחרור הביתה עד שהרגשתי נוח מספיק עם התפרים לחזור לתחתונים רגילים. בבית החולים תקבלי תיק עם המון דברים - כולל כלי רחצה ומברשת ומשחת שיניים וקרם לחות. הדברים שיחידים שהשתמשתי בהם מתוך כל התיק שארזתי הם: ספרים/עיתונים פלאפון ומטען כלי הרחצה שלי - הסבון שלי והשמפו שלי ומברשת השיניים שלי וקרם הידיים שלי במגבות שלי לא השתמשתי גם לא בחלוק ולא בבגדים שהבאתי כדי לישון בשביל התינוק השתמשתי בסוף רק בבגדים שהבאתי להוציא אותו מבית החולים, והשמיכה שהבאתי כנ"ל. במשך השהייה לא השתמשתי בשום דבר שהבאתי איתי עבורו. את מקבלת לתינוק חיתולים, מגבונים, משחה לטוסיק, בגדים למשך השהייה, מצעים, שמיכות וכו' לזמן שאתם שם. כשאת הולכת הביתה נותנים לך את כל החיתולים שבעגלה שלו, את המשאבה לאף, את המשחה, הסבון והקרם לחות ועוד כל מיני דברים כמו מגבונים (כמה חבילות). חוצמזה גם תקבלי עוד תיק מלא דברים לך ולתינוק ושקית של בית חולים עם עוד כל מיני מוצצים, בקבוקים, דוגמיות של פורמולה וכד'. אם את מתכוונת להניק תקבלי (תצטרכי לבקש) פדים להנקה חד פעמיים (הם נהדרים, ניסיתי כבר עשרה סוגים קנויים ואלה של בית החולים הכי שווים), ומשחת לנולין לפטמות. תתרגלי להשתמש במשחה כבר מהרגע הראשון! חוצמזה לי נתנו מגינים לפטמות מפלסטיק בבית החולים שהצילו אותי, הפטמות שלי היו סדוקות ודיממו בצורה זוועתית והמגינים האלה הצילו אותן ואותי. אני לא יודעת אם בכל בית חולים יש אותם אז אני מציעה לך לקנות ולהרתיח אותם ולקחת איתך, אם תשתמשי בהם מהרגע הראשון תמנעי מעצמך הרבה סבל וכאבים. קוראים להם SOFT SHELLS והם מיוצרים ע"י MEDELA. הנה לינק. אה ואיך שכחתי - הכי הכי הכי חשוב - קחי איתך לפחות שתי חזיות הנקה!!! וכמובן הכי חשוב!! מצלמות (סטילס, וידאו, מה שבא לך) ורשימת טלפונים. שיהיה לכם כרטיס חיוג לכל מקרה שלא תוכלו להשתמש בפלאפון.

TulyNY

New member
שגעון

זה בדיוק מה שרציתי לדעת אני מקווה שבבית חולים שלי יתנו פחות או יותר את אותם דברים... אני יהיה ב- Beth Israel וא ני חושבת שאני זוכרת שאת ילדת במקום אחר... שוב תודה לכולם... TulyNY

רק עוד דבר אחד קטן......

מניפה! לי ביזמן הצירים היה כל כך חם....שרק רציתי מניפה....שום עיתון לא עזר.

הדברים האלה סטנדרטיים

בבתי החולים באיזור, גם ב"Beth Israel". הדבר היחיד שלא זהה בבתי החולים השונים הוא נושא ההנקה. תבררי מראש אם בית החולים תומך בהנקה והאם יש להם יועצת הנקה בצוות, הדרכה להנקה ועזרי הנקה (כמובן אם זה מעניין אותך). תבור היה איתי בבית החולים ביום ובלילה (Rooming In) ויועצת ההנקה נמצאת רק חצי יום במשך היום, אבל היתה לי אחות לילה נפלאה שמאוד מאוד עזרה. בכל בוקר היה קורס הנקה והלכתי אליו פעמיים. אח"כ עבדתי עם שתי יועצות שונות אבל בסופו של דבר אותה אחות של הלילה עזרה לי יותר מכל העצות. כל שאר הדברים זהים כאן - התחבושות, התחתונים והמשחות לתפרים שתקבלי בבית החולים. בהצלחה!

לא לשכוח אוכל לבעל

כן צריך לארוז להם כי לדוגמא אצלנו הנשים בחדרי הלידה מקבלות אוכל אך לא דואגים כלל לבעלים ויתכן שהוא יצטרך להיות איתך הרבה שעות

בהרבה בתי חולים כאן

המזנון לצהריים וערב פתוח גם לבעלים ולסבים/סבתות ואחים. אצלי בבית החולים זה היה כך, אני ממליצה לברר את זה בסיור שעושים בבית החולים - בדרך כלל יגידו לכם את זה שם. אנחנו ממש נרגשנו כמו בבית מלון, האורחים שלי יכלו לבוא איתי לאכול, והיו גלידה ושתיה חופשי.

איך בוחרים מידה לחזיית הנקה?

אני בשבוע 34, מתלבטת אם לקנות חזיית הנקה לפני או אחרי הלידה, כי איך אפשר לדעת מה תהייה המידה שאצטרך אחרי שהשדיים מתמלאים בחלב?

למעלה