מה עדיף להצלת חיים

dolphing

New member
מה עדיף להצלת חיים

שלום, קודם כל שלא תבינו אותי לא נכון, אבל כדי להתחיל את דבריי ולפני שתשפטו אותי, אני מאוד אוהבת בעלי חיים, הכלבה שלי תמיד במקום הראשון עוד לפני המשפחה זה נשמע מצחיק אבל נכון. בעניין זכיות בעלי החיים אני נגד חברות שעושות שימוש בתמימות של בעל החיים לרע, אבל במקרה של מחקר שעוסק במתן תרופה או הטיפול הכי טוב שניתן עבור בן אנוש וזה מצריך ניסוי על בעל חיים, אני אהיה אמיתית ומעדיפה את הניסוי על בעל החיים מאשר על בני אדם, המחשבה של ניסוי על בני אדם מעורר בי חלחלה. ברצוני לדעת מה הפיתרון,

*gemini*

New member
הפתרון הוא

לבדוק דברים על מתנדבים. הרי יש כל כך הרבה אנשים שחולים במחלות סופניות, שהמדע מחפש להם טיפול, אז למה לא לשאול את האנשים האלה אם הם מוכנים להשתתף בניסוי של תרופה חדשה? להסביר להם במה מדובר ומה הסכנות, ולבצע את הניסוי בהסכמתם.

chaimw

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

lin23

New member
אבל אתם לא מחדשים פה שום דבר...

בכל המדינות הנאורות והמתקדמות בעולם עושים ניסויים על אנשים חולים שהתנדבו, מכיוון שאין להם מה להפסיד. זה קורה ב"ייל", "הרוורד" וכו´... אז במה אנחנו נבדלים מהם?! אה...עם סגולה - שכחתי לרגע.. מספיק כבר עם ההתעללויות הנוראיות האלו!!!

*gemini*

New member
תשמעי

לא ברור לי מה הסיפור שלך ולא זכור לי שמישהו הבטיח לך "חידושים". זה פורום זכויות בע"ח, שאחת הסוגיות בהן הוא דן היא ניסויים בבע"ח. כל אחד והדעה שלו, ואף אחד פה לא מתיימר להיות הגאון שחשב על פתרון חדשני ושינה את העולם. חלק מהעניין פה הוא הרצון שלנו להכניס גם לארץ קצת מנהגים מחו"ל במה שקשור בבע"ח, ואם היית עוקבת אחרי ההודעות פה היית רואה בעצמך כמה פעמים ניתנו פה דוגמאות של היחס בחו"ל בהשוואה לארץ. ובקשר ל"עם סגולה".... מה שתגידי. אני גם ככה לא דתיה.

fnord0

New member
לא נבדלים מאף מדינה

גם בארץ, כמו בארצות אחרות, נערכים ניסויים קליניים (בבני-אדם) למטרות שונות. כמו בארצות אחרות, הניסויים האלה נערכים בדרך כלל לאחר שהסתיימה סדרת הניסויים בבעלי-חיים ולא במקומם.

fnord0

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

Labman

New member
בלבול במערכת המוסר

הודעתך מציגה כאן מוסר מוזר, מוסר המעדיף לפעמים בע"ח על בני-אדם, ומתייחס לבע"ח לפי קריטריונים אנושיים. המדע חייב להתקדם ולהתפתח. הבנה של מנגנונים ביולוגיים לא באה סתם, אלא רק לאחר עבודה ניסויית קשה, עם בע"ח. לניסויים בבע"ח יש אלטרנטיבות, אולם הן לא טובות מספיק ברוב המקרים (וכאן אני לא מתייחס לבדיקת תרופות על בע"ח, שהיא אכן בעייתית). סבלם של בע"ח הוא מחיר שאנו נאלצים לשלם, שהרי אנחנו לא רוצים לגרום את אותו הסבל לבני-אדם (או שאולי אתם כן מעדיפים לעשות כן?). "בעל חיים תמים שלא עשה, מעולם, רע לאף-אחד..." ממתי הוחלט שניסויים הם עונש על חטאי בעלי-חיים? לבעלי-חיים אין מוסר, לפחות לא מוסר במובן האנושי המקובל. הם עוברים ניסויים, לא בגלל שהם עשו משהו רע, אלא בגלל שאין ברירה אחרת. בני-האדם מאז ומעולם ניצלו בע"ח לטובתם - לרכיבה, לאכילה, לקחו את תוצרתם וכו´. זהו טבע האדם, זהו טבע העולם, אני שולל מכל וכל התאכזרות לבע"ח סתם, אולם, לא ניתן ליישם בע"ח את עקרונות המוסר האנושיים, כי זה דבר מאוד צדקני ומתחסד לעשות, בעולם שבו בני-אדם נהרגים מדי יום.

lin23

New member
מי שמך להחליט?!

תגיד לי- מה אתה, מפלצת ? "המדע חייב להתקדם ולהתפתח"?! על חשבון בעלי החיים שיסבלו כי אין להם פה לזעוק?! "סבלם של בע"ח הוא מחיר שאנו נאלצים לשלם"?! בגלל אנשים כמוך העולם שלנו מושחת ומסואב כמו שהוא!!! תאמין לי, בכיף הייתי מנדבת אותך לניסוי לבדיקת אקונומיקה על העיניים!!! והשטות הזו לגבי תפקידם של בע"ח בעולמנו האכזר (רכיבה, אכילה, ניסויים וכו´)- מה זה, גזירה משמיים? את זה אנחנו בדיוק רוצים לשנות!!!

ק א ר ן

New member
כמה הערות...

"סבלם של בע"ח הוא מחיר שאנו נאלצים לשלם", מה הקשר בין הייסורים של חיית מעבדה אליך? אני באמת מצטערת על שאתה נאלץ לסבול ככה מהניסויים האלה, כל הכבוד לך על שאתה (!!) משלם את המחיר הכבד הזה מבלי להתלונן. כולנו גאים בך. שים לב שאתה זורק דברים סתם, מבלי לעשות סדר במה שאתה אומר. אתה אומר מצד אחד שניצול בע"ח למטרות השונות אותן פירטת הוא טבע האדם, מצד שני אתה אומר שאתה שולל התעללות סתם. תחליט, אם אתה דוגל בכך שזה טבענו, מה יש לך לשלול פה? נוסף על כך, אם זה אכן היה טבענו, לא היינו מדברים על זה עכשיו. תקן אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי שהאריות מתקבצים לדון בעניין טריפת הזברות - כן להרוג, לא להרוג. אם זה היה הטבע שלנו, לא היינו מפקפקים בזה. העניין הזה לא היה עולה בכלל לדיון. עוד משהו, אתה מתחסד בעצמך אם אתה אומר שדאגה לבע"ח היא צדקנית ומתחסדת בעולם שבו נהרגים בני אדם מדי יום. מה הקשר בכלל? אנשים נהרגים מדי יום וזה נוראי, אבל אין לזה קשר לכך שאני בוחרת לא לפגוע בבע"ח. זה נשמע כאילו אתה רומז שכל מי שאכפת לו מבע"ח לא אוהב בני אדם. אתה יודע מה? קודם נמצא תרופה לסרטן, אח"כ נתפנה לעשות מחקר לאיידס, כשנסיים עם זה נפסיק את המלחמות. כשלא יהיו יותר מלחמות נפנה לעזור לאנשים שגוועים ברעב במדינות עולם שלישי (בהנחה שהם עדיין יהיו בחיים אחרי כל הזמן הזה). אחריי שנמצא תרופה לכל מחלה שהיא ונמנע כל צורת אלימות שהיא וכל תאונה שייתכן ותפגע באדם, אז, רק אז, נדאג לבע"ח. גם זו תכנית...

אני דווקא חושבת שהמוסר המוזר הוא

ההתנשאות האנושית שמעמידה את צרכיה וקיומה מעל לכל, גם אם זה כרוך בגרימת כאב, סבל והשפלה ליצורים חיים אחרים. ניסוי הנערך על בעל-חיים הוא עונש עבורו. הוא סבל עבורו. גם אם לא נראה לך כך. אני חושבת שלא יזיק לאנושות להתמתן קצת, ולהימנע מהתקדמות על חשבון סיבלם של אחרים. הדבר הקל ביותר לעשות הוא לנצל תמימים, חפים מפשע, שאינם יכולים לזעוק את כאבם. אין קל מזה. מחובתנו, לשמש להם פה, ולצעוק את כאבם. הגיע הזמן שנפסיק לאמלל אחרים תחת איצטלה של טיעונים "אנושיים" כביכול. אין שום דבר אנושי בגרימת סבל לחיה אחרת. שום דבר !!!

gilad_no

New member
מוסר וקידמה

המדע חייב להתקדם??? ומה עם המוסר? ראית את "שליחות קטלנית 2"? ואל תגיד לי שזה רק סרט. זה העתיד שלנו. מרוב המירוץ המטורף שלנו "לטובת המדע", שכחנו כבר לעצור לרגע ולהתבונן בסביבה. אנו הורסים את כדור הארץ, פוגעים ללא הבחנה בבעלי חיים ומזיקים אחד לשני. זאת קידמה? אני מוכן לחזור 500 שנה אחורה במדע לטובת עולם צודק יותר.

Labman

New member
אוקיי, אז תחזור

אני מניח שרוב האנושות אינה רוצה לחזור לעידן שבו רוב האנשים מתו בגיל צעיר ושהרפואה היתה פרימטיבית ובלתי מפותחת. התקדמות רפואית מצריכה בין השאר ניסויים בבעלי-חיים. ישנם ניסויים מיותרים, ניסויים אכזריים שאין להם שום צידוק, והפתרון הוא בהחמרת הפיקוח ובדיקת כל ניסוי בשבע עינייים, אולם אסור לשפוך את התינוק ביחד עם המים - איסור גורף על ניסויים בבע"ח, יביא בפועל לעצירת המחקר הרפואי ברבים מן התחומים. אם אתה רוצה בכך, אתה מוזמן לחיות במערה, בעולם צודק, נקי, שיוויוני לפי עקרונות החירות, הצדק והאחווה הכלל-אנושית.

gilad_no

New member
אתה צודק

עדיף שנמשיך ככה ועוד 100 שנה לא יהיה יותר כוכב לחיות עליו. או שנהרוס אותו, או שפשוט לא יישאר אוכל בגלל התפוצצות אוכלוסין. או שלפי טענותיך "הקידמה" ו"ההתקדמות הרפואית" ייצרו לנו חלליות שנוכל לגור בחלל. לטבע יש איזון. ברגע שאתה בא ומפיר אותו, הוא ייתנקם בך בצורה זו או אחרת.

shanty.G

New member
בוא נלך צעד צעד

וזה לא יחזיר אותנו לאחור, נהפוך הוא. האם יש בינינו הסכמה כי מרבית הניסויים כיום המבוצעים בבע"ח הינם מיותרים? נכון להיום- 95% מניסויים אלו מיותרים בעליל -ניסויים המבוצעים לצרכי קוסמטיקה, חומרי ניקוי, ניסויים רפואיים אשר בוצעו לפני עשרות שנים ומבוצעים שוב - באותם בע"ח, אותן קב´ ביקורת, אותם פרמטרים בדיוק? ניסויים אשר ידוע מראש כי תוצאותיהם לא יהיו רלוונטיות whatsoever עבור בני אדם, ובכ"ז מתקיימים, רק לשם האדרת מוניטין וקבלת כספים עבור מוסדות אקדמיים?

למעלה